11 Ağustos 2012 Cumartesi

Fenerbahçe Ülker'in Kamp Programı belli oldu


2011/2012 sezonunu hayal kırıklıklarıyla tamamlayan Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımızın 2012/2013 sezonu öncesi yapacağı hazırlık maçları ve kamp programı belli oldu. Sarı-Lacivertli Ekibimiz yapmış olduğu transferler ile, yeni sezona hem lig hem de Türkiye Kupası'nda Şampiyonluk hedefinin yanı sıra Turkish Airlines Euroleague'de de Final-Four hedefiyle başlayacak. İşte Takımımızın hazırlık dönemi programı;

Transfer dönemimde takımımıza katılan yabancı oyuncular ülkemize 15 Ağustos günü gelecek. Oyuncuların sağlık kontrolleri aynı hafta içerisinde tamamlanacak. Fenerbahçe Ülker sezonu 20 Ağustos Pazartesi günü Fenerbahçe Spor Kulübü Topuk Yaylası Kamp ve Dinlenme Tesislerine giderek açacak. Bu kampa milli takımlarda görevli oyuncu ve antrenörler katılmayacak. Topuk Yaylası’nda 10 gün boyunca idmanlar devam edecek ve takım 10 günün ardından İstanbul’a dönecek.

Takımımız, çalışmalarına oynayacağı ilk hazırlık maçına kadar Ülker Sports Arena’nın yanında yer alan küçük salonda devam edecek. Ardından hazırlık maçları oynamak üzere takım 8 Eylül’de İtalya’ya gidecek. 9 Eylül 2012 Pazar günü Roma ile ilk hazırlık maçımızı oynayacağız. Roma ile karşılaştıktan sonra 12 Eylül'de Montepaschi Siena ile hazırlık maçı oynayacağız.

Siena ile yapılacak hazırlık maçının ardından 14 ve 15 Eylül tarihlerinde Sardunya’da Montepaschi Siena, CSKA Moskova ve Olympiacos'un da yer aldığı bir turnuvaya katılacağız. Ardından 15 Eylül günü kiralanan özel uçakla CSKA Moskova takımı ile birlikte İstanbul’a dönülecek ve 16 Eylül Pazar günü Ülker Sports Arena’da Mirsad Türkcan’ın jübile maçına çıkacağız. Bu maçın ardından ise; 20-22 Eylül tarihlerinde Ankara’da TED Koleji, Karşıyaka ve Buduçnost’un da yer alacağı özel bir turnuvaya katılacağız.

Bu turnuvanın ardından hazırlık maçları sürecini tamamlayıp, Spor Toto Türkiye Kupası Grup Eleme maçlarına çıkacağız. 2-3-4 Ekim’de Adana’da oynanacak olan maçlarda sırasıyla; Erdemir, Olin Edirne ve Galatasaray Medical Park ile karşılaşacağız. 4 Ekim akşamı İstanbul’a dönerek, 5 Ekim Cuma günü Ülker Sports Arena’da NBA Europe Tour kapsamında Boston Celtics ile son maçımızı oynayıp lig ve Euroleague maçlarının başlamasını bekleyeceğiz. Euroleague'de ilk maçımıza 11 Ekim'de kendi sahamızda Khimki karşısında çıkacağız. Beko Basketbol Ligi’nde 2012-2013 sezonu 13 Ekim 2012 tarihinde oynanacak karşılaşmalarla başlayacak.

Kronoloji:

- 15 Ağustos 2012: Yabancı oyuncular İstanbul’a gelecek. Sağlık kontrolleri yapılacak.
- 20 Ağustos 2012: Yeni sezon hazırlıklarına Ülker Sports Arena'da yapılacak antrenmanlar ile başlanacak. Ardından Fenerbahçe Spor Kulübü Topuk Yaylası Kamp ve Dinlenme Tesislerine gidilerek çalışmalar burada devam edecek.
- 31 Ağustos 2012: Fenerbahçe Spor Kulübü Topuk Yaylası Kamp ve Dinlenme Tesisleri'nden İstanbul'a dönülecek.
- 9 Eylül 2012: Takımımız İtalya’da Roma ile ilk hazırlık maçını oynayacak.
- 12 Eylül 2012: Montepaschi Siena ile bir hazırlık maçı yapılacak.
- 14-15 Eylül 2012: Sardunya’da CSKA Moskova ve Olympiacos ile birer hazırlık maçı yapılacak.
- 16 Eylül 2012: Fenerbahçe Uluslararası Spor Kompleksi Ülker Sports Arena’da Mirsad Türkcan’ın jübile maçında CSKA Moskova ile bir maç yapılacak. Mirsad Türkcan bu maç ile birlikte basketbol kariyerini sonlandıracak ve forması olan 6 numara emekli edilecek.
- 20-22 Eylül 2012: Ankara’da düzenlenecek özel turnuvaya katılınacak.
- 2-3-4 Ekim 2012: Spor Toto Türkiye Kupası Grup Eleme maçlarında, Adana’da; Erdemir, Olin Edirne ve Galatasaray M.P ile karşılaşılacak.
- 5 Ekim 2012: NBA Europe Tour kapsamında Ülker Sports Arena’da Boston Celtics ile bir maç yapılacak.
- 11 Ekim 2012: THY Euroleague'de ilk hafta maçında BC Khimki ile Ülker Sports Arena'da karşılaşacağız.
- 13 Ekim 2012: Beko Basketbol Ligi 2012/2013 sezonu başlayacak.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder