31 Mayıs 2011 Salı

Sarı-Lacivert Efsaneler - 4


Bugünkü Efsanemiz Marko Tomas! Tomas'ı dışarda gören ve onunla kısa bir zaman geçiren insana sorduğunuzda, "Kesinlikle çok sessiz, utangaç tavırları" olan bir kişider. Çünkü Tomas çok fazla konuşmayı seven bir kişi değil. O sadece sahada işini yaparken konuşmayı sever. Sosyal hayatında ağır başlı bir insandır. Unutmadan, aynı zamanda da çok yakışıklı ve kızların hayallerini süsleyen bir karizmaya da sahiptir. Türkiye'deki bayan hayranlarının sayısına baktığımızda bu yorumun ne kadar doğru olduğunu görebiliyoruz. :)

Genç yaşına rağmen, erkek basketbolunun önemli isimleri arasında yer alan Marko Tomas, 3 Ocak 1985 tarihinde Hırvatistan’da dünyaya geldi. Babası Basketbol Antrenörü abiside basketbolcu olunca ister istemez kendiside basketbola yöneldi. Aslında Tomas'ın en çok sevdiği sporlardan biri tenisti o dönemde. Tenis oynamaya bayılırdı. Fakat dediğimiz gibi aile basketbolun içinde olunca, Tomas'ta zamanla basketbola yöneldi.

Marko Tomas’ın sporculuk kariyeri ülkesinde Cibona Zagreb altyapısında başlar ve 2000-2001 sezonunda ilk profesyonel maçına çıkar. İlk çıktığı maçta henüz 15 yaşında genç bir sporcudur. Ülkemizde Tomasla profesyonel olarak basketbol oynadığı yaş olarak kıyaslayabileceğimiz tek oyuncu Enes Kanter'dir. Marko daha 15 yaşında olmasına rağmen Zagrep'te kendini öyle çabuk ispatlamıştır ki koç onu yaşına bakmadan sahaya sürmüştür. 5 yıl daha Cibona'da oynayan Tomas, 2005-2006 sezonunda Real Madrid'e kiralık olarak gönderildi ve İspanyol devinde oynamaya başlamıştır. Madrid'teki ikinci sezonunda önce ULEB Cup ardından İspanya Ulusal Şampiyona Kupası sevincini yaşamıştır. Bu Tomas'ın kariyerindeki ilk şampiyonluklarıdır. Daha sonda yeniden Hırvatistan’a dönerek Cibona Zagreb de kariyerine devam etmiştir. 2008-2009 sezonunda da Cibona Zagreb ile Hırvatistan Ulusal Şampiyona Kupası’nı kazanma başarısını gösterdi. Ayrıca Cibona Zagreb ile Euroleague'de de harika işlere imza atan Tomas, Avrupa devlerinin de dikkatini çekmişti.

Bu arada Tomas, Hırvatistan Milli Takımının vazgeçilmez isimlerinden biri haline geldi. Milli Takımla birlikte Eurobasket 2007 ve Eurobasket 2007 Şampiyonalarına katıldı. Ayrıca geçtiğimiz yıl ülkemizde düzenlenen 2010 Dünya Basketbol Şampiyonasında Hırvatistan Milli Takımıyla mücadele ederek, kendisini ilk kez Türk seyircilerede izlettirdi.

Geçtiğimiz yıl (2010) Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımıza transfer oldu. Takımımıza Euroleague'de geçirdiği harika sezonun sonrasında gelen Tomas, şu anda takımımızın başarısı için ter döküyor. Takımımızda geldiği ilk sezonunda Türkiye Kupası sevinci yaşayan Tomas, lig şampiyonluğu içinde takımımızın en kilit oyuncularından biri konumunda bulunuyor. Ayrıca, bu kadar kısa sürede Fenerbahçe Taraftarlarınında vazgeçilmez oyuncusu olmayı başardı. Henüz 26 yaşında olan Tomas'ın takımımızda nice seneler oynaması ve takımımızla birlikte Avrupa'da da başarılarla dolu sezonlar geçirmesi en büyük dileğimiz...

Tolga Gümüş

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder