24 Mayıs 2011 Salı

Final kapısını araladık


İlk başlarda televizyonu açtığımızda sanki Beko Basketbol Ligi'nin final serisinin bir maçı oynanıyormuş izlenimine kapılabiliriz. Çünkü her iki takımda bizi o kadar alıştırmıştıki son yıllarda finalde karşı karşıya gelmeye, onların playofflarda yarı finalde eşleştiğini bazılarımız unutabilir ve "Aha! Final serisi ne zaman başladı?" diye kendi kendine sorabilir. Banada ilk başlarda bi tuhaf geldi açıkçası.. Ama her ne kadar alışık olmasakta gerçekte bu bir yarı final maçıydı..

Maça aslında durgun başladık gibiydi. Karşılıklı sayılarla geçildi ilk dakikalar. Efes farkı açmaya kalkışsa da izin vermedi bizim aslan yüreklilerimiz. Maçta sürekli bir biz öne geçiyoruz bir onlar öne geçiyoruz. Bazende öne geçen taraf 5-6 dakika bu avantajını kullanıyor fakat sonunda yine yakalanıyordu. Taa ki son 15 dakikaya kadar! Maçta kullandığımız 16 üçlüğün 8'inde isabet bulmuştuk ve bu bu 8 isabetten 6 tanesi son 15 dakikada geldi. Bu performansa May'in aldığı 10 ribaund ve Ömer ile Marko'nun daha yeni iyileşmelerine rağmen ortaya koydukları hırsta eklenince dördüncü periyodun son 3 dakikasına farkı açmış olarak girdik. Efes'e son darbeyi de farkı 10 sayıya çıkartan Roko Ukic'in üçlüğü vurdu. Maçta 79-70 üstünlüğümüzle sona erdi ve seride 2-0 öne geçtik. Bu galibiyet ile adeta "Finalin kapısını araladık"

Takım sahaya, belki de yönetimimizin koyduğu 5'te 5 hedefi için bir başka hırslı çıktı. :) Çünkü 5'te 5'i tamamlayacak son halka onlar. Umarım cuma günü oynanacak ikinci maçıda kazanıp bu seriyi uzatmadan adımızı finale yazdırırız.


Son bir sözümde taraftara.. Bugün salonda, ben beklediğim ilginin olmadığını gördüm. Bu maçların artık birer final olduğunu unutmamak gerek. Cuma günü deplasman statüsünde olmamıza rağmen bize ayrılacak yeri hınca hınç doldurmalı ve sahada savaşanlara en iyi desteği vermeliyiz..

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder