26 Mayıs 2011 Perşembe

Bu seri bu akşam biter mi?


Bu yazıda kullandığım başlıktanda anlaşılabileceği gibi, bu serinin bu akşam kesin olarak bitebileceğini söylemek zor. Her ne kadar kadro kalitesi olarak (sakatlarımızda dahil) biz Efes'ten çok daha iyi olsakta, Efes'te de çok tecrübeli ve bu maçların değerini bilen ve daha önce böyle maçlar oynamış oyuncular var. Maçta sahaya çıkarken en büyük avantajımız psikolojik açıdan onlardan üstün olmamız olacak. Nedeni ise;

1- Efes Pilsen'i bu sezon yaptığımız 3 maçtada yenmiş olmamız,
2- Efes Pilsen'in bu maça son bir umut olarak bakması ve her ne kadar tecrübeli de olsalar sahaya tedirgin çıkmaları.

Bu iki etken bu akşam maçın kaderini belirleyecektir. Ama bizimde bu maçı hiçbir zaman cepte görmememiz lazım. Çok değil, 2 sene önce 2008/2009 final serisinde Efes'e karşı 2-0 öne geçmemize rağmen seriyi 4-2 kaybetmiş ve bir şampiyonluktan olmuştuk. Zaten Koç Spahija'da ilk maçtan sonra verdiği röportajında "sadece bir avantaj yakaladık. Karşımızdaki rakipte oldukça güçlü. Oyun anlayışını kaybetmemeliyiz" demişti. Yani, bizde herkes Efes'in bilincinde. Spahija'nın takımın başına geçtiği günden beri takıma kazandırdığı çok önemli bir şey var: "Asla kaybetme, asla pes etme!" İşte bu anlayışla oynadığımız her maçı kazandık. Bu akşam oynanacak bu maçta da deplasman takımı olmamıza rağmen, büyük bir taraftar desteğiyle mücadele edip kazanalım ve Banvit-GS Cafe Crown serisinin galibini beklemeye başlayalım. Bu arada güç-kondisyon depolamayada devam etmeliyiz. Final serisinde çok lazım olacak..

Oyuncu değerlendirmesine gelirsek ben bu akşam guardlarımıza çok iş düşeceğini düşünüyorum. Ukic ve Jasikevicius'un iyi yüzdeyle oynamaları ve pota altında uzunlarımıza kolay sayılar buldurmaları gerekicek. Ayrıca Kinsey'in yokluğunda, sakatlıktan yeni çıkan Tomas'ın da takıma hem hücum hem de savunma olarak vereceği katkı bizim için önemli bir diğer etken olacaktır.

Son bir hatırlatmada maçın saatiyle ilgili; Efes Pilsen-Fenerbahçe Ülker maçı bu akşam saat 20:30'da Sinan Erdem S.S.'da oynanacak.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder