24 Mayıs 2011 Salı

Hakettikleri desteği vermeliyiz!


Sezona başladığımızda bu bençte Ukiç, Ömer, Kaya, Oğuz, Lavrinoviç, Kinsey, Tomas, Can Maxim, Erbil, Emir, Greer, Mirsad ve Vidmar oturuyordu. Bu akşam oynanan maçta ise; Ukiç, Ömer, Lavrinovic, Jasikevicius, Kaya, Oğuz, Tomas, Sean May, Emir, Erbil, Berkay ve Kerem oturuyordu.

Nedeni ise bu sene yaka silktiğimiz; SAKATLIKLAR! Her iki kadroda da ismi olmayan tek oyuncu Engin Atsür.. Takımdaki sakatlıklar sinsilesi Engin'le başladı diyebiliriz. Takıma transfer olduğundan bu yana formayı giyip eline topu dahi alamadı. Çünkü Milli Takımda sakatlandı. Bu şanssız ortamda ikinci sırayı Vidmar aldı. Ligin ilk yarısında oynanan Trabzon maçında sakatlandı ve sezonu kapattı. Yerine Sean May alındı. Devre arasında formu beğenilmeyen Greer ile de yollar ayrıldı. Greer'ın ayrılmasıyla boşalan Guard mevkiine Avrupa Basketbolunun en iyi ve tecrübeli guardlarından olan Sarunas Jasikevicius getirildi. Tam bu kadar sıkıntı yeter, bitti artık derken, kupa finalinde Mirsad'ın sakatlanmasıda takımda bir şok etkisi yarattı. Ve playofflara başlamaya yakın Kinsey'i de kaybeden Fenerbahçe Ülker, tüm bu şanssızlıklara rağmen normal sezonu sadece 3 mağlubiyet alarak zirvede tamamladı ve bu akşamki zorlu maçta da bencinde 3 genç takım oyuncusu ile sahaya çıkıp, Efes'i bu sezon üçüncü kez devirmeyi başardı.

Bu sonuçla seride durum 2-0'a geldi. Bu kadar sıkıntılı geçen bir sezonda bu yakalanan başarı ivmesi kolay kolay her takımın yapabileceği bir iş değil. O nedenle bu takım, kendilerine verilecek tüm desteği sonuna kadar hak ediyor.. Taraftarlarımızında bu takıma Euroleague'de olduğu gibi salonu doldurarak destek vermesi gerekiyor.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder