27 Mayıs 2011 Cuma

Şampiyon yine Finalde...


Bu akşam oynanan mücadele, oyun zevki açısından on numara geçti. İki takımada yakışır bir maç oldu. Dünkü yazımda da belirttiğim gibi maça Efes stresli başladı, biz ise ayakları yere basan, soğukkanlı bir giriş yaptık. Yine dünkü yazımda bahsettiğim ve oynayacağı oyunun bizim için büyük önemi olacağını söylediğim Marko Tomas beni yanıltmadı ve adeta maça fırtına gibi başladı. Bir ara attığımız 18 sayının 14'ü Tomas'tan gelmişti. Maçın başında Tomas'ın bu olağandışı katkısıyla farkı mkısa sürede 21-4'e getirdik. Efes bu andan itibaren bize tam alanda pres uygulayınca biraz şaşırdık mı ne yapılan top kayıpları ve kötü hücumlarla farkı kapattı Efes.

İlk çeyreği 1 sayı önde tamamladıktan sonra, maç boyunca skoru önde götüren taraf olduk. Biz farkı açmaya çalıştıkça, Efeste bizi yakalamaya çalıştı. Maçta süreler ilerledikçe Efesli oyuncuların stresi çok daha arttı. Ben Euroleague tecrübesindeki bir takımın bu kadar çok strese kapılmasına açıkçası şaşırdım. O kadar kendilerini kaybettiler ki, bu zamana kadar tek bir tartışmada dahi göremediğimiz Sinan Güler hakeme itirazdan dolayı teknik faul dedi. Bu bence Efes'in düştüğü durumu çok iyi özetleyen bir olay.

Tamamında önde götürdüğümüz maçı, son çeyreğin sonlarına doğru hafiften bir kaybeder gibi olduk. (Maçta hiç geri düşmememize rağmen) Efes bir ara farkı 3 sayıya kadar indirsede, yaptıkları basit top kayıpları belkide Fenerbahçe Ülker'e karşı yapılmaması gereken tek şeydi. Bu hataları Fenerbahçe Ülker gibi bir rakibe yaptın mı, olacaklarına da katlanmak zorunda kalırsın.

Ve nitekimde öyle oldu. Maçı Sarı-Lacivertli Ekibimiz 87-82 kazanarak adını Finale yazdırdı. Bu kadar yaşanan şanssızlıklara rağmen, Efes Pilsen'i ligde ve playoffta oynanan dört maçta da yenip, finale yükselen bu takım sonuna kadar haketti finali. Hepsine bir kez daha helal olsun.
Şimdi rakibimizi bekliyoruz. Banvit-GS serisi bugün oynanan maçla 1-1'e geldi. Biz de bu arayı iyi değerlendirip, hem dinlenip hemde final serisine hazırlanarak geçireceğiz. Final serisi sonunda da 5'te 5 hedefine ulaşacak ve ŞAMPİYON olacağız. Buna inancımız tam..

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder