25 Ağustos 2015 Salı

Bir devrin sonu; Kaptan takıma veda etti


Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımına 2007/2008 sezonu başında gelen ve 8 yıl aralıksız Sarı-Lacivertli formayı giyen tecrübeli oyuncu Emir Preldzic takımdan ayrıldı. Sarı-Lacivertli kulüpten yapılan açıklama ile Emir'in yeni sezonda kadroda yer almayacağı açıklandı.

2007 yılında Bogdan Tanjevic'in takıma kazandırdığı genç oyunculardan biri olan Emir Preldzic, 8 yıllık sürede 4 Türkiye Ligi, 3 Türkiye Kupası, 2 de Cumhurbaşkanlığı Kupası kazandı. Tecrübeli oyuncu geçtiğimiz sezon tarihinde ilk kez Euroleague'de Final Four oynama başarısı gösteren Fenerbahçe'nin kaptanlığını yapıyordu.

Euroleague'de 1000 sayı barajını Çubuklu forma ile aşmayı başaran tecrübeli oyuncu, Türk pasaportu sayesinde Fenerbahçe'de yerli oyuncu statüsünde oynuyor ve bu yıla kadar devşirme oyuncu olarak A Milli Basketbol Takımımızda da forma giyiyordu. .

Fenerbahçe Spor Kulübü, bugün itibariyle yollarını ayırdığı takım kaptanı Emir Preldzic için kulübün resmi internet sitesinden bir teşekkür mesajı yayınladı. Yayınlanan mesajda şu ifadelere yer verildi:
Bilgilendirme 
Fenerbahçe Ailesi’nin 2007-2008 sezonundan bu yana bir parçası olan ve bu süre zarfında sarı-lacivertli forma altında birçok başarıya imza atan Emir Preldzic, Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı’nın 2015-2016 sezonunda mücadele edecek kadrosunda yer almayacaktır. 
Emir Preldzic’e bugüne dek Fenerbahçe camiasına yaptığı katkılardan dolayı teşekkür eder, kendisine başarılar dileriz. 
Fenerbahçe Spor Kulübü
Fenerbahçe'nin 1.6 milyon € olan sözleşmesi karşısında ücretinde indirim yapmasını ve yıllık 1 milyon €'dan 4 yıllık yeni sözleşme imzalamasını önerdiği tecrübeli oyuncu yeni sezonda Bobby Dixon'un yerli statüsünde oynayacak olması ile 9. yabancı oyuncu konumuna düşeceğinden dolayı takımdan ayrılma kararı aldı. Emir, kendisi ile uzun süredir ilgilenen Darüşşafaka Doğuş ile anlaştı.

Preldzic'in transferi sonucu Ersin Dağlı ile birlikte devşirme sayısının ikiye yükselmesine karşın Darüşşafaka Doğuş, Ersin'i yabancı oyuncu statüsünde oynatma kararı aldı.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder