1 Ağustos 2015 Cumartesi

Fenerbahçe'de yerli rotasyon gençlere emanet


Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı, Sırp oyuncu Nikola Kaliniç transferi ile gelecek sezonun kadrosunu tamamlayarak transfer dönemini tamamladı. Sarı-Lacivertli Ekip kadrosunda 9 yabancı bulundururken takımın yerli rotasyonunun nasıl olacağı merak konusu olmuştu. Oğuz Savaş ve Semih Erden gibi iki tecrübeli oyuncu ile yollarını ayıran Sarı-Lacivertli Ekipte Serhat Çetin ve Can Altıntığ da ayrılık aşamasında. Takımdan 4 yerli oyuncu ayrılırken sadece Barış Hersek ve yeni sezonda yerli oyuncu statüsünde oynayacak olan Bobby Dixon'ı kadrosuna katan Fenerbahçe'nin yerli oyuncu rotasyonuyla ilgili Takım Menajeri Ömer Onan, BasketFaul sitesinden Fersu Deniz Yahyabeyoğlu'na açıklamalarda bulundu.

Basketfaul'de yer alan haberde; Takım Menajeri Ömer Onan sözleşmeleri devam eden Serhat Çetin'in Darüşşafaka Doğuş, Can Altıntığ'ın Pınar Karşıyaka ile anlaşmak üzere olduğunu, yerli rotasyonlarının genç ağırlıklı oyunculardan oluştuğunu söyledi.

Emir Preldzic'ten her yılı 1 milyon euro olmak üzere yaptıkları revize sözleşme önerisine yanıt beklediklerini, Semih Erden'in ise şuanda serbest oyuncu olduğunu ifade eden Onan; "Yerli rotasyonu büyük olasılıkla Bobby Dixon, Berk Uğurlu, Kenan Sipahi, Melih Mahmutoğlu, Egehan Arna, Barış Hersek ve Ömer Faruk Yurtseven'den oluşacak." dedi.

Ömer Onan, Emir Preldzic ile devam etmek istediklerini ve bu amaçla kendisine 4 yıllık yeni sözleşme önerdiklerini söyledi ve "Dixon 32, Emir 28 yaşında. Bu nedenle Emir'in Türk pasaportundan gelecekte de yararlanmak istiyoruz." diye konuştu.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder