8 Ağustos 2015 Cumartesi

Semih, Fenerbahçe ile son kez görüşecek


Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı yabancı oyuncu transferini noktalarken yerli rotasyonuna da imkanlar dahilinde bir transfer yapmayı düşünüyor. Bu alanda öne çıkan ilk isim ise Semih Erden! Geçtiğimiz sezon tekrardan Fenerbahçe'ye dönen ve 1 yıllık sözleşme imzalayan tecrübeli uzun, sözleşmesinin sona ermesiyle serbest kalmıştı. Fenerbahçe ile yaz başında masaya oturan ancak istediği kontratı alamayan tecrübeli basketbolcu, NBA'i zorlamak istemiş ve bu nedenle ilk teklifi kabul etmemişti. 

NBA'den kendisine teklif bulamayan Semih Erden, tekrardan rotayı Türkiye'ye çevirdi. Fenerbahçe dışında birkaç takımdan daha teklif alan Semih'in son kararı önümüzdeki hafta belli olacak. Ancak Fenerbahçe defteri 9 Ağustos Pazar günü yapılacak olan son görüşme ile ya kapanacak ya da yeni sayfalar yazılmak üzere imzalar atılacak.

Milli Takımın Bormio kampının son gününde Tunus ile oynanan hazırlık maçının ardından Semih Erden ile görüşen Cumhuriyet Gazetesi Basketbol Muhabiri Yunus Aydın'ın haberine göre; Sarı-Lacivertli Kulüp ile Semih Erden yarın (9 Ağustos) son kez masaya oturacak. Yapılacak olan bu görüşmeden olumsuz bir sonuç çıkması durumunda Semih, TBL'den kendisine talip olan bir başka takım ile sözleşme imzalayacak. Oyuncunun NBA'e gitme ihtimali tamamen ortadan kalkmış durumda. Yani Semih'in Fenerbahçe'de devam edip etmeyeceği yarın yapılacak görüşmenin sonucuna göre netlik kazanacak.

Geçtiğimiz sezon kulüp tarihinin ilk Final Four başarısını yakalayan kadroda yer alan Semih Erden, Euroleague'de 4.6 sayı, 2.5 ribaund, 0.4 asist ortalamalarıyla mücadele etmişti. TBL'de ise 6.4 sayı, 2.8 ribaund, 0.5 asist ve 0.4 top çalma istatistikleri yakalamıştı.

1 yorum :

  1. Milli takımdaki performansı iyi bir kontrat alabilmesi için iyi bir şans olacak ona. Henüz 1-2 hafta daha yeni imza atmaz gibi geliyor.

    YanıtlaSil