9 Şubat 2015 Pazartesi

Avrupa da üstünlük Fenerbahçe Ülker'de


Turkish Airlines Euroleague'de heyecan TOP 16 maçlarıyla devam ediyor. Top 16 serisinin 7. haftasında Euroleague, bir Türk derbisine sahne olacak. Türkiye Basketbol Ligi'nin iki dev kulübü Fenerbahçe Ülker ve Anadolu Efes, 13 Şubat Cuma akşamı kozlarını bu kez Avrupa arenasında paylaşacak. TOP 16 F Grubu'nda yer alan her iki takımda, grupta oynadıkları 6 karşılaşmada 4 galibiyet ve 2 mağlubiyet aldılar ve şu anda grupta 3. ve 4. sırada yer alıyorlar. Kazananın diğerine sıralamada üstünlükte sağlayacağı bu karşılaşma Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanacak ve saat 20:15 de başlayacak.

Her iki takım da; ikisi Koraç Kupası, ikisi Euroleague olmak üzere Avrupa kupalarında bugüne dek 4 kez karşı karşıya geldiler. Fenerbahçe Ülker bu dört maçın üçünü kazanarak, rakibine Avrupa arenasında üstünlük sağlayan taraf konumunda bulunuyor. 

Bu sezon olduğu gibi geçtiğimiz sezonda TOP 16 gruplarında aynı grupta yer alan iki takımın birbiriyle yaptığı karşılaşmalardan Fenerbahçe Ülker galibiyetle ayrılmıştı. Top 16 serisinin 7. haftasında Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmayı takımımız 71-63 kazanmış, 14. hafta da Fenerbahçe Ülker Sports Arena'da oynanan rövanş maçından da galibiyetle ayrılan taraf 84-65'lik skorla Fenerbahçe Ülker olmuştu.

İki takım, 1996 yılında Koraç Kupası çeyrek finalinde karşılaşmıştı. İlk maçı 95-68 kazanan lacivert beyazlılar, ikinci maçta ekibimize 74-56 mağlup olmasına rağmen yarı finale yükselmiş ve o sezon Koraç Kupası'nın sahibi olmuştu.

Fenerbahçe Ülker, 2006-2007 sezonundan bu güne dek Anadolu Efes ile Türkiye Basketbol Lig'inde de 38 kez karşılaştı. 24 müsabakada rakibini mağlup eden takımımız, 14 maçtan da mağlubiyetle ayrıldı.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder