18 Şubat 2015 Çarşamba

Türkiye Kupası'nda heyecan bugün başlıyor


Bu yıl Royal Halı'nın isim sponsorluğunda Gaziantep'te düzenlenecek olan Türkiye Kupası Sekizli Final maçları bugün başlayacak. Geçtiğimiz sezon yarı finalde kupaya veda eden Fenerbahçe Ülker'de bu kez hedef şampiyonluğa ulaşmak. Bu hedef doğrultusunda da ilk rakip ev sahibi Royal Halı Gaziantep Basket. Karataş Şahinbey Spor Salonu’nda oynanacak mücadele bugün saat 19:30’da başlayacak ve NTV Spor’dan naklen yayınlanacak.

Fenerbahçe Ülker'in bu akşam kazanması durumunda rakibi Pınar Karşıyaka-Banvit maçının galibi olacak ve bu karşılaşma 20 Şubat Cuma günü saat 17:00’de oynanacak. Kupada yarın oynanacak çeyrek final maçları ise Anadolu Efes-Galatasaray Liv Hospital ve Rönesans TED Kolejliler-Darüşşafaka Doğuş arasında olacak.

İlk iki günün galipleri Cuma günü yarı finalde karşılaşacak, bir günlük aradan sonra Pazar günü ise final maçı oynanacak.

Sarı lacivertliler, Türkiye Kupası eleme turunda C Grubu’nda yer aldı. Takımımız bu turu, oynadığı üç maçı da galibiyetle bitirerek lider tamamladı. Fenerbahçe Ülker elemelerde Rönesans TED Ankara Kolejliler’i 83-56, Tofaş’ı 79-76, İstanbul BŞB’yi de 85-65 ile geçti.

Royal Halı Gaziantep, Türkiye Kupası eleme turunda A Grubu’nda yer aldı ve bu bölümü iki galibiyetle ikinci sırada bitirdi. Gaziantep bu turda Uşak’ı 85-72 ve Torku Konyaspor’u 81-67 mağlup ederken Galatasaray Liv Hospital’a 72-70 mağlup oldu.

Fenerbahçe Ülker, Türkiye Basketbol Ligi’nde oynadığı son mücadelede Tofaş deplasmanından 86-77’lik galibiyetle döndü. Bu mücadelede en skorer oyuncularımız 23 sayıyla Melih Mahmutoğlu ve 18 sayıyla Andrew Goudelock oldu.

Antrenörlüğünü Jure Zdovc’un yaptığı Royal Halı Gaziantep kurduğu iddialı kadro ile dikkat çekiyor. Güneydoğu temsilcisinin kadrosunda Earl Calloway, Cory Higgins, Domen Lorbek, Paul Harris, Jawad Williams, Oliver Stevic, Jaka Lakovic ve Djordje Gagic gibi yabancı isimler bulunuyor. Tomislav Ruzic, Altan Erol, Gökhan Şirin, Tufan Önen ve Can Uğur Öğüt ise Royal Halı Gaziantep’in yerli oyuncu statüsünde forma giyen isimleri.

Gaziantep, ligde 19 haftada sekiz galibiyet elde etti. Güneydoğu ekibi, ligin ilk yarısında Anadolu Efes ve Fenerbahçe Ülker’i mağlup etmişti. Royal Halı Gaziantep, son lig maçında Türk Telekom’u 88-77 ile geçti. Bu müsabakada Gaziantep’in en skorer oyuncuları 18 sayıyla Calloway ve 17 sayıyla Ruzic oldu. Jawad Williams da 16 sayı buldu. Yeni transfer Djordje Gagic de 7 dakika parkede kaldı ve 4 sayı üretti.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder