18 Şubat 2015 Çarşamba

Kar yağışı kupa organizasyonunu da etkiliyor


İstanbul başta olmak üzere yurdun büyük bir bölümünü etkisi altına alan soğuk ve kar yağışlı hava Royal Halı Türkiye Kupası organizasyonunu da etkilemeye başladı. Gaziantep'te düzenlenecek olan kupa organizasyonu için seyahatini bugüne bırakan Darüşşafaka Doğuş kafilesi, kötü hava koşulları yüzünden uçak seferlerinin iptal edilmesiyle İstanbul'da kaldı. 

Sabahın erken saatlerinde havalimanına gelen kafile İstanbul-Gaziantep uçağının iptal edilmesi üzerine alternatif olarak Adana uçağında yer buldu. Ancak bu kez de pistin kapanması üzerine uçak kalkamadı.

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) yetkilileri ile temasa geçen ve durumları konusunda bilgilendirme yapan Darüşşafaka Doğuş yetkilileri, Adana uçağının kalkması ümidiyle havalimanında beklemeye devam ediyor. Pistin açılamaması durumunda yetkililer kafileyi özel bir uçakla Atatürk Havalimanı yerine Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Gaziantep'e göndermeyi düşünüyor. Darüşşafaka Doğuş kafilesi kar nedeniyle araç yanaşamaması sonucunda valizlerine de ulaşamıyor.


Basketfaul'da yer alan bir başka habere göre; İstanbul'da etkili olan kar yağışı nedeniyle uçakların kalkamamasının yanı sıra Gaziantep havalimanında da sis nedeniyle inişe izin verilmemesi sonucu, kupanın canlı yayınını yapacak olan Ntvspor ekibinin bugünkü maçlara yetişebilmesi de tehlikeye girdi. 

Yayın aracının Gaziantep'e daha önce gittiği ancak teknik ekibin henüz Gaziantep'e varamadığı öğrenildi. Yayın ekibinin Gaziantep'e varamaması durumunda canlı maç anlatımlarının salon yerine İstanbul'daki merkez stüdyolardan yapılması bekleniyor.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder