16 Şubat 2015 Pazartesi

Fenerbahçe Ülker'den Kadına Şiddete Hayır!


Mersin’in Tarsus ilçesinde vahşice öldürülen Özgecan Aslan için bir protesto da Fenerbahçe Ülker'den geldi. 

Kadın cinayetlerine karşı farkındalık oluşturmak ve Özgecan Aslan cinayetini kınamak için Fenerbahçe Ülker Sports Arena’daki antrenman öncesinde bir araya gelen teknik heyet ve oyuncularımız “Kadına Şiddete Hayır” pankartı açtı. Fenerbahçe Televizyonu (FBTV)  mikrofonlarına konuşan Fenerbahçe Ülker Takım Menajerimiz Ömer Onan ve oyuncularımızdan Oğuz Savaş kadına şiddetin son bulması gerektiğini belirtti.

Oğuz Savaş : “Artık bunun önlemi alınsın”

Söylenecek çok bir şeyin olmadığını ifade eden oyuncumuz Oğuz Savaş, “Biz ne söylesek geri gelmeyecek. Allah önce geride kalanlara sabır versin. Bunun artık önleminin alınması lazım. Bu ilk değil belki ama inşallah son olsun. Çünkü böyle şeyler yürek parçalıyor. Konuşması, anlatması çok zor şeyler. Bir insan nasıl böyle bir şey yapabiliyor akıl almıyor. Benimde iki kızım var. Eminim çocuğu olan olmayan herkes çok kötü oluyor ama insanın çocuğu olunca durum daha farklı oluyor. Artık bunun önlemi alınsın. İnşallah bu tür olaylar bir daha olmaz, bu son olur. Biz de elimizden geldiğince destek vermeye çalışacağız. İnşallah bu desteklerin bundan sonrası için faydası olur” şeklinde konuştu.

Ömer Onan: “Bunların son bulması lazım”

Herkesi çok kötü etkileyen bu olayın kız çocuğu olanları daha çok etkileyeceğini belirten Fenerbahçe Ülker Takım Menajerimiz Ömer Onan, “Empati yapıyorum, başa çıkılacak gibi değil. İnsanın kanını donduruyor. Bunların son bulması lazım. Son bulması için biz protestolarımızı yapıyoruz, herkes destek veriyor. Ben ilk defa 70 milyonun aynı şeye tepki verdiğini görüyorum ama bunların bir anlam kazanması için veya bu güzel kardeşimizin anısını yaşatmak için bu kanunların değişmesi lazım. Biz kendi ülkemizin kadınlarını, kızlarını koruyamıyoruz. Bu çok acı bir şey. Bu kanunları değiştirmek bütün partilerin boynunun borcu olmalı. Çünkü bunların sonu gelmeyecek. Özgecan için çok üzülüyoruz, kahroluyoruz ama bu kanunlar değişmediği sürece biz daha çok dünya tatlısı, hayat dolu kardeşlerimizi kaybedeceğiz. Bu yüzden hem fikir olup çözüm üretmemiz lazım” dedi.

Fenerbahçe Ülker Resmi Instagram hesabından yayınlanan videoda, oyuncular kadına yönelik şiddete tepkilerini şöyle dile getirdi:


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder