30 Haziran 2015 Salı

Nemanja Bjelica'nın NBA'de talipleri artıyor


Avrupa'daki her basketbolsever için çok acı bir tablo bu ama özellikle de Fenerbahçe taraftarı için çok büyük bir hüzün. "The Professor" yeni sezonda çubuklu formayı giyemeyecek. Bunu yazarken bile boğazım düğümlendi. Çok değil sadece 2 sezon oynadı Fenerbahçe'de. Ama o 2 sezonda taraftarın gönlüne girmeyi öyle bir başardı ki şimdi gidişini izlerken yaşadığımız burukluğu tahmin bile edemezsiniz.

Nemanja Bjelica yani nam-ı değer Profesör için İstanbul günleri artık sayılı. 10 Temmuz tarihine kadar NBA'den kontrat imzalayacak. Bu büyük sevgi bağının arasına kocaman bir okyanus ve binlerce kilometre girecek. 10 Temmuz dedik çünkü Fenerbahçe ile olan sözleşmesinde 10 Temmuz 2015 tarihine kadar geçerli NBA'e çıkış opsiyonu bulunuyor. Yani bugün itibariyle NBA'de bir takıma imza atması için 10 günü var Sırp yıldızımızın.

Fenerbahçe basketbolunu yakından takip edenler bilir. NBA'deki hakları Minnesota Timberwolves'ta. Sezon içerisinde Minnesota temsilcisinden birçok gözlemci ve teknik kadro görevlisi canlı olarak izlemek için İstanbul'a gelmişti. Çok kötü geçen bir sezonun ardından yeni sezona farklı bir yapılanma ile girmeyi planlayan Timberwolves transfer çalışmalarına da bu doğrultuda hız verdi.

Geçtiğimiz hafta düzenlenen 2015 NBA draftında 1. tur ve 1. sıradan Karl-Anthony Towns'ı kadrosuna katan Minnesota Timberwolves, 24. sıradan da Duke Üniversitesi takımında oyun kurucu olarak görev yapan Tyus Jones'ı seçti. Yeni sezon yapılanmalarında ilk adım olan draftta istediklerini almayı başaran Timberwolves yönetimi şimdi de Nemanja Bjelica transferini bitirmekte kararlı. Geçtiğimiz sezon Euroleague'de MVP seçilen Nemanja Bjelica'yla yapılan görüşmelerde anlaşma sağlandı. Yıldız oyuncunun Minnesota Timberwolves ile 12 milyon $ değerinde 3 yıllık sözleşme imzalaması bekleniyor.

Minnesota cephesinde Nemanja ile yapılan ön anlaşmanın mutluluğu yaşanırken devreye bir başka NBA takımı New York Knicks girdi. New York temsilcisi Minnesota'nın kapısını çalarak Nemanja Bjelica'yı sign & trade (imzala ve takas et) yöntemiyle almak istiyor. Bu yönteme göre Minnesota Bjelica ile sözleşme imzalayacak ve daha sonra yıldız oyuncuyu Knicks ile takasta kullanacak. Knicks yönetiminin bu takasın gerçekleşme ihtimalini artırmak için Nemanja'ya Minnesota'nın önerdiği ücretten daha fazlasını teklif edeceği belirtiliyor. Ancak burada asıl belirleyici rolü Minnesota yönetimi oynayacak. Çünkü uzun süredir kadrolarına katmak istedikleri Euroleague MVP'sine bu kadar yaklaşmışken takasta kullanmaya sıcak bakacaklar mı bekleyip göreceğiz.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder