30 Haziran 2015 Salı

Fenerbahçe NBA'de serbest oyuncu avında


Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı yaz dönemi transfer çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Geçtiğimiz sezon tarihinde ilk kez Euroleague'de Final Four'a kalan Sarı-Lacivertli Ekip yeni sezonda da bu başarısını tekrarlamak için transfer çalışmalarına hız verdi. Sarı Kanaryaların transfer çalışmalarında rotayı NBA'in serbest oyuncu pazarına çevirdi. Bugün çıkan haberlerde Fenerbahçe Ülker'in Pero Antic ile büyük ölçüde anlaşmaya vardığı ayrıca Andrea Bargnani'ye de transfer teklifinde bulunduğu iddia edildi.

Son birkaç gündür Avrupa basınında söylenti olarak dolaşan Pero Antic haberleri bugün ciddi bir boyut kazandı. Eurohoops'dan Nikos Varlas'ın haberine göre; son iki sezondur NBA'de Atlanta Hawks forması giyen Pero Antic'e Fenerbahçe talip oldu. Hawks ile sözleşmesi sona eren tecrübeli oyuncu tekrardan Avrupa'ya dönme kararı aldı. Olympiacos forması ile Euroleague şampiyonluğu yaşamış olan Antic, Fenerbahçe'de takımdan gönderilen Luka Zoric'in yerine transfer edilmek isteniyor. Sarı-Lacivertli takımın resmi olarak açıklanan ilk transfer olan Kostas Sloukas ile eski takım arkadaşı olan Antic'in Sarı-Lacivertli takıma gelmeye sıcak baktığı ve büyük ölçüde anlaşma sağlandığı belirtiliyor. Hawks ve NBA taraftar forumlarında da Antic'in kesin olarak takımdan ayrıldığı ve Avrupa'ya döneceği konuşuluyordu.

2 yıllık NBA kariyerinde 113 maça çıkan Pero Antic 6.3 sayı, 3.5 ribaund, 0.9 asist ortalamalarıyla oynadı.

Günün ikinci transfer haberi ise büyük bir sürpriz olarak karşımıza çıktı. 2006 yılında NBA draftında Toronto Raptors tarafından 1. sıradan seçilen İtalyan forvet Andrea Bargnani için Fenerbahçe'nin astronomik bir teklifte bulunduğu iddia edildi. Yunan sport24 sitesinde yer alan habere göre Sarı-Lacivertli Ekip, NBA'de free agent olan oyuncuya 2 sezon için 8 milyon $'lık bir teklifte bulundu.

2006 yılında Benotton Treviso ile Euroleague'de mücadele eden ve "Euroleague'in yükselen yıldızı" ödülünü kazanan İtalyan oyuncu aynı sezon katıldığı NBA draftında Toronto Raptors tarafından 1. tur 1. sıradan seçilmişti. 7 sezon Raptors forması giyen tecrübeli oyuncu 2013 yılında New York Knick'e geçmiş ve son iki sezondur burada forma giymişti. 

Knicks, sözleşmesi sona eren Bargnani ile yüksek ücretli bir kontrat imzalamaya sıcak bakmıyor. New York Ekibinin planı geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen NBA draftında Karl-Anthony Towns ya da Jahlil Okafor ikilisinden birini seçmekti. Fakat bu oyuncular Knicks'in seçim sırası olan 4. sıradan önce draft edilince Avrupalı power forvet Kristaps Porzingis'i seçmek durumunda kalmışlardı. Şu an içinse öncelikli hedefleri free agent durumdaki Greg Monroe, LaMarcus Aldridge ve Marc Gasol'dan birini takıma katmak. Amerika basınında yer alan haberler; eğer Andrea Bargnani düşük ücretli bir kontratı kabul ederse Knicks'in kendisiyle yeni bir sözleşme imzalayacağı yönünde.

Bu transferin gerçekleşme olasılığı tüm bu sebeplerden dolayı oldukça zor gözüküyor. Özellikle haberde iddia edilen 2 yıl için Fenerbahçe'nin 8 milyon $ önerdiği bilgisi mantıklı değil. Kadrosundaki yüksek kontratlı bazı oyuncuların ücretlerinde indirime gitmeye çalışan bazılarıyla da kontratları feshetmeye uğraşan bir takımın tek bir oyuncuya yıllık 4 milyon $ vermesi akla ve mantığa sığmıyor.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder