29 Haziran 2015 Pazartesi

Goudelock'ın NBA hayali gerçekleşmek üzere


Euroleague'deki ilk sezonunu Fenerbahçe Ülker formasıyla geçiren ve takımın tarihindeki ilk Final Four'una ulaşmasında büyük rol oynayan Amerikalı yıldız oyuncu Andrew Goudelock için NBA'den talip var. Avrupa'da başarılı geçen sezona rağmen, yerel ligde istenen hedeflerin uzağında kalan Fenerbahçe, yıldız oyuncunun sözleşmesindeki kulüp opsiyonunu kullanmamış ve Goudelock'ı serbest bırakmıştı. 

Goudelock'ın serbest oyuncu pazarına çıkmasıyla birlikte yıldız ismin hangi takıma gideceği büyük bir merak konusu oldu. Sezonu hem lig de hem de Euroleague'de beklentilerinin çok uzağında kapatan ve yeni bir yapılanmaya gitmek isteyen Barcelona'nın ismi, yıldız oyuncuyla beraber anılmaya başlamıştı. Ancak bugün EuroBasket sitesinde yayınlanan bir haber işin rengini değiştirdi.

NBA'de bir dönem Los Angelas Lakers'ta forma giyen Andrew Goudelock için NBA hayali tekrar gerçekleşeceğe benziyor. Sitenin haberine göre serbest oyuncu (free agent) konumundaki Andrew Goudelock'ın NBA takımlarından Chicago Bulls ile görüştüğü ve taraflar arasında ön anlaşmanın sağlandığı belirtildi. Chicago Bulls ile 2 yıllık sözleşme imzalanacağı ve ilk sezonun sonunda oyuncu opsiyonunun bulunacağı belirtilen haberde ayrıca sözleşmenin 2 milyon $ değerinde olacağı da aktarıldı.

Geçtiğimiz sezonu Euroleague'de 17 sayı, 2.2 ribaund, 2.1 asist ve 14.4 verimlilik puanı ortalamasıyla; TBL'de de 11 sayı, 2 ribaund, 2.1 asist ortalamalarıyla tamamlayan Amerikalı skorer yıldız ayrıca Bayern Münich karşısında bulduğu 10/13 üç sayılık isabet oranıyla, Euroleague tarihinde bir maçta en çok 3 sayılık isabet bulan oyuncu unvanının sahibi olmuştu. Bu başarısının yanı sıra yıldız oyuncu Euroleague'in En İyi 2. Beşine seçilme başarısı da göstermişti.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder