12 Ekim 2014 Pazar

Ülker Sports Arena'da NBA rüzgarı esti


NBA'in son şampiyonu San Antonio Spurs, NBA Global Games 2014 kapsamında Türkiye Basketbol Ligi'nin son şampiyonu Fenerbahçe Ülker ile oynadığı maçı 96-90 kazandı. 

San Antonio Spurs karşılaşmaya, Tony Parker, Kyle Anderson, Austin Daye, Marco Belinelli ve Tim Duncan ilk beşi ile başladı. Fenerbahçe Ülker ise güçlü rakibi önünde Andrew Goudelock, Ricky Hickman, Jan Vesely, Emir Preldzic ve Oğuz Savaş beşi ile sahaya çıktı. 

Karşılaşma öncesi iki takım oyuncuları Manu Ginobili ve Oğuz Savaş, seyircilere hitap etti. Fenerbahçe Ülkerli oyuncu, "Bu özel gecede hepiniz hoş geldiniz. San Antonio Spurs'e karşı oynamak bizim için bir ayrıcalık. Umarım maçta eğlenirsiniz" dedi. 

Karşılaşmanın ilk dakikalarında pota altında Duncan'ı durdurmakta zorlanan Fenerbahçe Ülker, Goudelock ve Oğuz Savaş'ın basketleriyle rakibine karşılık verirken, 5. dakika 10-10 eşitlikle geçildi. Oyuna sonradan giren Ginobili ve Ayres'in sayılarıyla üstünlüğü ele geçiren San Antonio Spurs, ilk periyodu 29-21 önde geçti. 

İkinci periyoda da iyi başlayan NBA ekibi, Anderson, Ayres, Daye, Parker ve Duncan'ın basketleriyle 19. dakika içinde farkı 13 sayıya (24-37) çıkardı. 2 dakikada Hickman ve Goudelock'un sayılarıyla 9-0'lık seri yakalayan Fenerbahçe Ülker, ilk yarının bitimine 3 dakika 28 saniye kala farkı 4 sayıya (33-37) indirdi. Green ile içerden bulduğu basketlerle farkı yeniden artıran San Antonio Spurs, Bonner'in 3 sayılık basketiyle devrenin bitimine 3 saniye kala 10 sayılık (37-47) farka ulaştı. Oğuz Savaş'ın süre biterken uzak mesafeden attığı 3 sayılık basketle sarı-lacivertliler, soyunma odasına 40-47 geride gitti. 

Üçüncü periyodun başında pota altında Vesely'in arka arkaya bulduğu basketlerle farkı azaltan Fenerbahçe Ülker, Preldzic'in basketiyle 29. dakika içinde farkı 4 sayıya (51-55) indirdi. Goudelock ile üst üste bulduğu 3 sayılık basketlerle farkı 1 sayıya indiren sarı-lacivertliler, Oğuz Savaş'ın basketiyle periyodun bitimine 3 dakika 48 saniye kala 64-63 öne geçti. Ancak bu dakikadan sonra sahneye çıkan Parker'in sayılarıyla üstünlüğü yeniden ele geçiren San Antonio Spurs, son periyoda da 75-70 önde girdi. 

NBA temsilcisi, Ginobili, Belinelli, Joseph ve Diaw'ın basketleriyle 12-4'lük bir seri yakaladı ve maçın bitimine 6 dakika 53 saniye kala farkı 13 sayıya (87-74) çıkardı. Fenerbahçe Ülker, Zoric ve Goudelock'un sayılarıyla bitime 1 dakika 37 saniye kala farkı 6 sayıya kadar (86-92) düşürdü. Ancak Parker ile bulduğu basketlerle farkın daha fazla azalmasına izin vermeyen San Antonio Spurs, karşılaşmadan 96-90 galip ayrıldı.

Fenerbahçe Ülker: 90 - San Antonio Spurs: 96
Salon: Ülker Sports Arena
Hakemler: Tony Brothers, Haywoode Workman, Tolga Şahin

Fenerbahçe Ülker: Hickman 8, Goudelock 30, Preldzic 6, Oguz Savaş 15, Vesely 9, Zoric 11, Bogdanovic 5, Bjelica 6, Can Altıntığ, Melih Mahmutoğlu, Semih Erden, Serhat Çetin, Kenan Sipahi

San Antonio Spurs: Parker 22, Anderson 9, Belinelli 2, Daye 4, Duncan 23, Ginobili 12, Diaw 6, Baynes, Joseph 5, Ayres 6, Green 4, Bonner 3

1. Periyot: 21-29
Devre: 40-47
3. Periyot: 70-75

Notlar.. Notlar.. Notlar..
Fenerbahçe Ülker'in, NBA Global Games kapsamında San Antonio Spurs ile yaptığı hazırlık karşılaşmasına basketbolseverler büyük ilgi gösterdi. 

Ülker Sports Arena'da yapılan mücadelenin biletlerini günler öncesinde tüketen basketbolseverler, 2013-2014 sezonunun Amerikan Ulusal Basketbol Ligi (NBA) şampiyonu ile Türkiye Basketbol Ligi şampiyonunun mücadelesi için salonu doldurdu. 

Basketbolseverler karşılaşma öncesi salon önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Salonun büyük bölümünde çubuklu formalarıyla Fenerbahçe Ülkerli taraftarlar bulunurken, Spurs hayranı basketbolseverler de formalarıyla tribünde yer aldı. 

Basketbolseverlerin büyük heyecanı
Sarı-lacivertli ekibin, koç Gregg Popovich yönetiminde geçen sezon NBA'de 5. şampiyonluğunu elde eden San Antonio Spurs'ü konuk ettiği mücadele öncesi Ülker Sports Arena'da büyük heyecan yaşandı. 

Özellikle sahaya yakın tribünlerde oturan taraftarlar, karşılaşma öncesi ısınırken NBA yıldızlarını cep telefonlarının kameralarıyla görüntüledi. 

- Karşılaşmada Amerikan Ulusal Basketbol Ligi'nin (NBA) kuralları uygulandı. Periyotları 12 dakika üzerinden oynanan maçta, üç sayı çizgisi de daha geriye çekildi. 

- Organizasyon kapsamında düzenlenen NBA 3X turnuvasında birinci olan erkek ve kadın takımlarına kupa ve madalyaları verildi. Birinciler ödüllerini San Antonio Spurs'un efsane oyuncularından Sean Elliot'un elinden aldı.

- Karşılaşma için salonda ve çevresinde geniş güvenlik tedbirleri alındı. Salona girişlerde detaylı aramalar yapıldı.

- Medya mensupları da karşılaşmaya büyük ilgi gösterirken, Ülker Sports Arena'da pota arkasında kullanılan basın tribünü genişletildi.

Karşılaşmanın en skoreri Andrew Goudelock
Karşılaşmanın en skorer ismi, 30 sayı atan Fenerbahçe Ülkerli Andrew Goudelock oldu. 

Sarı-lacivertli oyuncuyu, San Antonio Spurs'ten 23 sayı ile Tim Duncan, 22 sayı ile de Tony Parker takip etti. Fenerbahçe Ülker'den Oğuz Savaş da 15 sayı ile mücadele etti. 

Oğuz Savaş orta sahadan attı
Fenerbahçe Ülker'de Oğuz Savaş'ın orta sahadan attığı basket tribünleri ayağa kaldırdı.

Karşılaşmada ilk yarının son saniyelerinde orta alan çizgisi üzerinden bir adım atarak San Antonio Spurs potasına zor bir atış yapan Oğuz, isabetli şutuyla takımına 3 sayı kazandırdı. İlk yarı 47-40 NBA ekibinin üstünlüğüyle geçildi. 

Emir Preldzic'in sakatlığı korkuttu
Fenerbahçe Ülkerli oyuncu Preldzic son çeyrekte kolunda yaşadığı sorun nedeniyle korkuttu. 

Maçın bitimine 10 dakika kala rakibinin sağ koluna darbesiyle acı içinde kenara gelen sarı-lacivertli oyuncuya, sağlık ekibinin kontrolünün ardından buz tedavisi yapıldı.

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic ve Fenerbahçeli futbolcular da tribünde idi
Beşiktaş Futbol Takımı Teknik Direktörü Slaven Bilic, tribünde basketbolseverlerin arasında maçı izledi.

Fenerbahçeli futbolcular Dirk Kuyt, Raul Meireles ve Bekir İrtegün ise karşılaşmayı locadan takip etti.

Mücadelede iki NBA hakemi Tony Brothers ve Haywoode Workman ile beraber Türk hakem Tolga Şahin görev yaptı. 

Banvit NBA Junior Cup'ta kategorilerinde birinci olan Anakent Koleji ve Bahçelievler Doğa Koleji takımları, üçüncü çeyrekteki bir molada basketbolseverlere takdim edildi.

Karşılaşmanın fotoğraf albümlerini görmek için;
Fenerbahçe Ülker Resmi Facebook Hesabındaki Albüm için; tıklayınız
Blogumuzun Resmi Facebook Hesabındaki Albüm için; tıklayınız

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder