13 Ekim 2014 Pazartesi

TBL'nin yeni sitesi yayın hayatına başladı


Uzun bir süredir "Beko Basketbol Ligi" ismiyle anılan ancak yeni sezonda Beko'nun sponsorluğu bırakmasının ardından asıl ismi olan "Türkiye Basketbol Ligi" ile anılacak olan 2014/2015 basketbol sezonu öncesi Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) tarafından yönetilen tbl.org.tr internet sitesi yeni tasarımıyla yayın hayatına başladı. 

Türkiye Basketbol Liglerinin Resmi İnternet sitesi olan tbl.org.tr, ligin yeni logosu ve yeni sloganı "Efsaneler Yükseliyor"u temasında barındıran görsel bir tasarımla yeni yayın hayatına başladı. Jenerik olarak algılanan lig markasının özündeki değerleri ve nitelikleri yansıtan yeni görsel kimlik,sınırlar ötesinde de sürekli büyümeyi hedefleyen ligin asıl ve güçlü karakterini temsil ediyor. Bu karakter pazarlama ve iletişim çalışmalarının hemen her seviyesinde TBL’in yeni sloganı “Efsaneler Yükseliyor” ile vurgulanacak.

Yeni internet sitesinde TBF tarafından organize edilen liglerle ilgili; bilgiler, fikstürler, haberler, detaylı istatistikler ve canlı maç skorlarının yanı sıra video ve fotoğraf gibi görsel paylaşımlarda yer alacak. Sitede şu an için birçok eksik nokta bulunuyor.

Yeni tasarımı ile yayın hayatına bugün başlayan tbl.org.tr'deki eksiklikler en kısa sürede tamamlanarak, internet sitesi en güncel şekilde basketbolseverlerin hizmetine sunulacak.

Türkiye Basketbol Ligi Resmi İnternet Sitesi: www.tbl.org.tr

Yeni sitede Fenerbahçe Ülker'e ait sayfada yer alan tarihçede kulüp hakkında aktarılan bilgiler ise şöyle:

Ülkemizde basketbolun öncü kulüplerinden bir tanesi olan Fenerbahçe Spor Kulübü’nün tarihi, özellikle Deplasmanlı Lig’e geçişten önce, çok önemli başarılarla dolu.1950 ve 60’lı yıllarda sayısız şampiyonluk ve kupa kazanan Sarı-Lacivertliler, ezeli rakibi Galatasaray ile birlikte dönemin en önemli kadrolarına ve başarılarına sahip olma özelliğini taşımakta. 
Organizasyonların; önce il bazında, ardından da her ilin şampiyonlarının katılımı ile Türkiye Şampiyonası bazında düzenlendiği o yıllarda Türk basketboluna damgasını vuran Fenerbahçe, bu statüye göre oynanan Türkiye Kupası’nda 1954’ten 1961 yılına kadar beş kez bu kupayı müzesine götürdü. Deplasmanlı Türkiye 1.Ligi’nin başladığı 1966-1967 sezonundan 1990-1991 sezonuna kadar eski kupalarla dolu dönemlerinden uzak bir grafik çizdi. Deplasmanlı Lig’deki ilk şampiyonluğunu 1990-91 sezonunda Çetin Yılmaz yönetiminde yaşayan Sarı-Lacivertliler, final serisinde Tofaş’ı 3-2 mağlup ederek bu sevinci yaşadı. Türkiye Kupası’nda da zirveden uzak bir görüntü veren Fenerbahçe, 1966-67 sezonunda ilk ve son kez bu kupanın sahibi oldu. 
Sarı-Lacivertliler, basketbola ciddi yatırım yaptığı 1990-1991 ve 1994 yıllarında ise Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı, 1988 ve 1992 yıllarında da GSGM Kupası’nı kazandı. 
1984-85 ve 1994-95 sezonlarında Play-Off finaline kadar yükselen Fenerbahçe 2.’likle yetindi. Fenerbahçe aynı zamanda, 1. Lig ve Milli Takımlar bazında hem basketbol hem de futbol takımlarında aynı anda forma giymiş tek sporcuya da sahip olması itibariyle Türk spor tarihinde çok özel bir ilki yaşamıştır. Türk sporunun efsane isimlerinden Can Bartu bu anlamda unutulmaz bir isme ve eşsiz bir değere sahiptir. 
2003-04 sezonunda 10. sırada tamamladığı Türkiye Basketbol Ligi’nde, 2004-05 sezonundan itibaren Türk basketbolunun yetiştirdiği en önemli antrenörlerden bir tanesi olarak gösterilen Aydın Örs yönetiminde yeni bir sayfa açan Fenerbahçe, Final-Four oynadığı FIBA Avrupa Ligi’nde 4.’lük elde ederken, normal sezonu 4. sırada tamamladı ve ligde Play-Off’larda yarı finale yükseldi. 2005-06 sezonunda ligde ve Avrupa’da zirve iddiasıyla mücadele veren Fenerbahçe, ligde normal sezonda 7.liği elde ettikten sonra, Efes Pilsen’e elenerek çeyrek finalden öteye gidemedi. 
2006-07 sezonundan itibaren rakiplerinin korkulu rüyası haline gelen Fenerbahçe, arka arkaya başarılar elde etmeye başladı. 2006-07 sezonunda, Ülker firmasının sponsorluğunu alarak, hem Türk hem de yabancı oyuncular açısından zengin ve güçlü bir kadro oluşturan Fenerbahçe Ülker, Beko Basketbol Ligi’nde 15 yıllık bir aradan sonra, kulübün 100.kuruluş yılında şampiyonluk sevinci yaşadı. 
2007-08 sezonunu yine şampiyon olarak tamamlayan Sarı Lacivertliler, 2008-09 sezonunda tüm kulvarlarda şampiyonluk hedefiyle yola çıktı ama Play-Off final serisinin ardından ligi ikinci sırada tamamladı. 2009-2010 sezonunda ise lig şampiyonluğunu kazanan Fenerbahçe Ülker, 2010-11 sezonunda aynı başarıyı tekrarladı. Sarı Lacivertliler, 2012-2013 sezonunda Neven Spahija yönetiminde 30 maçta 21 galibiyet aldı ve play-off ilk turunda da Beşiktaş Milangaz ile karşılaştı. Ancak Sarı Lacivertliler, rakibine 2-0’lık seri ile elenerek sezonu kapattı. 
Fenerbahçe Ülker, 2012-2013 sezonuna Simone Piangiani yönetiminde ve kadrosunda da önemli isimleri dahil ederek başladı. Ancak İtalyan antrenör ile istenilen başarıyı elde edemeyen Sarı Lacivertliler, normal sezonu 24-6 ile tamamlarken, play-off’ta da ilk turda Pınar Karşıyaka’ya 2-0’lık seri sonunda elenmişti. 
Fenerbahçe Ülker’i 2013-2014 sezonunda Zeljko Obradovic çalıştırdı. Avrupa arenasında birçok başarı kazanan Obradovic, Fenerbahçe Ülker’in başında geçirdiği ilk sezonda şampiyonluğa ulaştı. Normal sezonu ikinci sırada tamamlayan Fenerbahçe Ülker, Play-Off’ta Uşak Sportif, Pınar Karşıyaka ve Galatasaray Liv Hospital’ı geçerek şampiyonluk kupasını kaldırdı. 
Spor Toto Türkiye Kupası’nda yarı finale yükselen Fenerbahçe Ülker, sonunda kupanın sahibi olacak takım Pınar Karşıyaka’ya mağlup olarak elendi. EuroLeague sahnesine çıkan Sarı-Lacivertliler, Top 16’da elenerek Avrupa sezonunu kapattı.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder