7 Ekim 2014 Salı

Sezonun ilk kupası sahibini buluyor


Ankara'nın ev sahipliğinde bu yıl 30.'su düzenlenecek olan Cumhurbaşkanlığı Kupası Finalinde Fenerbahçe Ülker, 8 Ekim 2014 Çarşamba günü saat 19.30'da Ankara Spor Salonu'nda İzmir temsilcisi Pınar Karşıyaka ile karşı karşıya gelecek. Müsabaka A Spor'dan naklen yayınlanacak.

Sezonun ilk resmi karşılaşmalarına Sakarya’daki Türkiye Kupası Eleme Turu C Grubu maçlarıyla çıkan Sarı-Lacivertli Ekip, burada oynadığı üç müsabakayı da kazanarak çeyrek finale yükselmeyi başardı. Sakarya’da Röneans TED Ankara Kolejliler’i 83-56 ile geçen sarı lacivertliler, Tofaş’ı 79-76, İstanbul Büyükşehir Belediyesini de 85-65 mağlup etti.

Türkiye Kupası maçlarında Fenerbahçe Ülker'in en skorer oyuncusu, iki maçta da süre bulan ve 14.0 sayı ortalaması tutturan Andrew Goudelock oldu. Çift haneli sayılarda skor ortalamasına sahip bir diğer isim de Luka Zoric’ti. Hırvat oyuncu, üç maçta da forma giyerek 10.7 sayı ortalaması yakaladı. İkişer maçta forma şansı bulan Oğuz Savaş 9.5, Semih Erden de 9.0 sayı ortalamaları tutturdu. Üç maçın tamamında forma giyen Nemanja Bjelica da 8.0 sayı ortalaması ile dikkat çekti.

Bu üç karşılaşmada Fenerbahçe Ülker'in ribaund liderleri ortalama 7.0 ile Nemanja Bjelica ile Oğuz Savaş, 6.0 ile Andrew Goudelock ve 4.7 ile Jan Vesely oldu. Takımın asist alanındaki lideri ise maç başına 3.5 ortalama tutturan takım kaptanı Emir Preldzic oldu.

Fenerbahçe Ülker Türkiye Kupası’nda, maç başına ortalama 82.3 sayı bulurken, potasında da 65.7 sayı gördü. Sarı Kanaryalar maç başına 17.7 asist yaptı, 40.7 ribaund topladı.

Antrenörlüğünü Ufuk Sarıca’nın yaptığı ve 2014-2015 sezonuna Türkiye Kupası şampiyonu olarak giren Pınar Karşıyaka, geçtiğimiz sezon da kadrosunda bulunan Bobby Dixon, Jon Diebler ve Barış Hersek isimlerinin yanına Juan Palacios, D.J. Strawberry ve Kenneth Gabriel’i ekledi.

İzmir Temsilcisi, Ceyhun Altay, Soner Şentürk, İnanç Koç, Mutlu Demir ve Yunus Sonsırma gibi tecrübeli oyuncuların yanında, Egemen Güven gibi önemli bir yeteneğe de sahip.

Pınar Karşıyaka, Türkiye Kupası Elemeleri’nde D Grubu’nda yer aldı. Oynadığı üç maçı da kazanan İzmir ekibi sırasıyla Eskişehir Basket’i 78-70, Trabzonspor Medical Park’ı 86-64 ve Banvit’i de 76-63 ile geçti.

Türkiye Kupası maçlarında Pınar Karşıyaka’nın en skorer oyuncusu, maç başına 17.3 sayı ortalaması ile Juan Palacios oldu. Bobby Dixon 13.0, Kenneth Gabriel 11.0, D.J. Strawberry de 9.7 sayı ortalamalarına ulaştı. Kırmızı yeşillilerde ribaund liderleri karşılaşma başına 5.7 ortalama ile Barış Hersek ve 5.0 ile Juan Palacios’tu. Bobby Dixon, üç maçta eriştiği 4.0 ortalama ile asist alanında liderdi.

Türkiye Kupası’nda Pınar Karşıyaka maç başına 80.0 sayı üretirken, potasında da 65.7 sayı gördü. Rakibimiz bu üç maçı 16.3 asist, 36.3 ribaund ve 9.3 top kaybı ortalamalarıyla oynadı.

İki takım, geçtiğimiz sezon 6 kez karşılaştı. Fenerbahçe Ülker, rakibini TBL Play-Off yarı finalinde üç maçta da yenerken, iki normal sezon maçını ve Türkiye Kupası çeyrek finalini kaybetti.

Fenerbahçe Ülker, Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı 5 kez müzesine götürdü. Zeljko Obradovic’in öğrencileri bu kupayı en son geçtiğimiz sezon Galatasaray’ı 64-62 yenerek kazandı. Pınar Karşıyaka’nın ise Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda bir şampiyonluğu bulunuyor.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder