5 Eylül 2013 Perşembe

Genç oyuncularda yaprak dökümü başladı


Fenerbahçe Ülker; Nedim Buza, Kerem Sipahi gibi geleceğin en önemli basketbol yıldızları arasında gösterilen gençleri kadrosuna katarken altyapısından yetişen, genç takım oyuncularından da kadro düşünülmeyenler ile yollarını ayırıyor. Baş antrenör Zeljko Obradovic'in EuroBasket'te yer alan oyuncular nedeniyle eksik başlanan sezon öncesi hazırlık kampında denediği genç oyunculardan kadroda düşünmedikleri birinci lig ve ikinci lig takımlarına gönderildi. Takımdan ayrılan oyuncular arasında Can Maxim Mutaf, Erbil Eroğlu, Berkay Candan, Mehmet Şanlı, Mert Çiner ve Ayberk Güleryüz yer alıyor.

Fenerbahçe Ülker Altyapısının ürünü olan Can Maxim Mutaf, 2006/2007 sezonu itibariyle A Takım kadrosunda yer almaya başlamıştı. Türk basketbolu için gelecek vadedilen oyunculardan biri olarak gösterilmesine rağmen bir türlü istenen sıçramayı yapamaması sahada süre almasını da kısıtladı. 4 sezon boyunca Fenerbahçe Ülker bençinin gediklisi olarak kadroda yer aldıktan sonra 2011/2012 sezonunda Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne kiralık olarak gönderildi. Sezon boyu uzun süreler alsa da istenen düzeye bir türlü ulaşamadı. Mersin'de geçen bir sezonun ardından tekrar Fenerbahçe Ülker'e dönen Mutaf, geçtiğimiz sezonun devre arasında Pınar Karşıyaka takımına kiralanmıştı. Bu sezon için takımda kalıp kalmayacağı merak edilen oyuncu, Obradovic'le görüşerek uzun süreler alabileceği bir takıma gitmek istediğini iletti. Obradovic'te kendisini kadroda düşünmediğini belirterek oyuncunun transferine onay verdi. Can, bu sezon Beko Basketbol Ligi'ne yükselen Trabzonspor Basket ile anlaştı ve Karadeniz'in yolunu tuttu.

Can gibi bir başka gelecek vadeden oyuncu olan Erbil de Fenerbahçe Ülker de kalıcı olabilecek seviyeye bir türlü ulaşamadı. 2000 yılında girdiği Fenerbahçe Ülker altyapısından 2009/2010 sezonunda A Takıma yükseldi. Basketbol otoriteleri tarafından geleceğin önemli oyun kurucularından biri olarak gösterilen Erbil, Fenerbahçe'de süre bulmakta zorlandı. Tecrübe kazanması ve uzun süre bulması için geçtiğimiz sezon Erdemirspor'a kiralandı. Erdemir'de geçirdiği bir sezonda 13 dakikada 2.1 sayı, 1.7 ribaund, 1.5 asist ortalaması yakalamıştı. Sezon başı Obradovic tarafından denemeye alınan oyunculardan olan Erbil için de "kalabilir" kararı çıkmayınca genç oyuncu ile olan sözleşme karşılıklı olarak feshedildi. Erbil de 2. Lig takımlarından Darüşşafaka&Doğuş'a transfer oldu.

Erbil ile birlikte 95 jenerasyonunun takımda kalan iki oyuncusundan biri olan Berkay Candan'da takımdan ayrılan oyuncular arasında yerini aldı. Fenerbahçe Ülker altyapısından yetişen ve zaman zaman A Takımında formasını giyen genç oyuncu 2011/2012 sezonu itibariyle hem tecrübe kazanması hem de uzun süreler alması için Beko Basketbol Ligi takımlarından Olin Edirne'ye kiralanmıştı. Edirne'de geçirdiği iki sezon boyunca önemli süreler alan ancak bir türlü devamlılığını sağlayamayan genç oyuncu geçtiğimiz sezonu 17 dakika, 4.3 sayı, 2.8 ribaund ortalaması ile tamamlamıştı. Obradovic tarafından denemeye alınan oyunculardan olan Berkay'da göze giremeyince takımdan ayrılmak durumunda kaldı. Obradovic'ten izin alarak Beko Basketbol Ligi takımlarından TED Ankara Kolejliler'e transfer oldu. Erbil ve Berkay'ın takımdan ayrılmasıyla Fenerbahçe altyapısından yetişen 93 jenerasyonundan hiçbir oyuncu kalmadı.


Zeljko Obradovic yönetiminde gerçekleştirilen deneme antrenmanlarına katılan genç takım oyunculardan Mert Çiner ile Ayberk Güleryüz'de, Fenerbahçe Ülker ile olan sözleşmelerini karşılıklı olarak feshederek Banvit’in pilot takımı olan Bandırma Kırmızı ile anlaşmaya vardılar. Mert Çiner ile 2, Ayberk Güleryüz'le ise 3 senelik kontrat imzalandı. Takımdan ayrılan bir başka genç takım oyuncusu ise Mehmet Şanlı oldu. Geçtiğimiz sezon Fenerbahçe Ülker Genç Takımının formasını giyen Mehmet, Beşiktaş'a transfer oldu.


Takımdan ayrılan tüm genç oyuncuların yolları açık olsun...

*** Fenerbahçe Ülker Basket tarafından derlenmiş bir haberdir....

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder