23 Eylül 2013 Pazartesi

En iyi beşte 3 NBA'li, 2 Fenerbahçeli oyuncu


Avrupa Şampiyonası’nda milli takım formaları altında başarılı bir oyun ortaya sergileyen Fenerbahçe Ülker'in yeni transferlerinden Litvanyalı Linas Kleiza ile Hırvat oyuncusu Bojan Bogdanovic, turnuvanın en iyi beşine seçildi.

Slovenya’da düzenlenen EuroBasket 2013’te Avrupa’nın en büyüğü finalde Litvanya engelini 80-66 ile geçen Fransa olurken, karşılaşmasının ardından turnuvanın en iyi beşi açıklandı. Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımızın oyuncularından Bojan Bogdanovic ve Linas Kleiza’nın yer aldığı en iyi ilk beş, Goran Dragic, Tony Parker ve Marc Gasol'dan oluştu.

Bogdanovic sayı krallığında ikinci, Bjelica ribaund krallığında dördüncü oldu
Öte yandan Hırvat yıldız Bojan Bogdanovic sayı krallığında ikinci sırayı aldı. Fransız yıldız Tony Parker, turnuvayı 19.0 sayı ortalaması ile birinci tamamlarken, Hırvat oyuncumuz Bojan Bogdanovic 17.4 sayı ortalaması ile ikinci, Yunanistan'dan Vassilis Spanoulis ise 16.7 sayı ortalaması ile üçüncü oldu.

Yeni sezonda takımımızın formasını giyecek olan Sırp yıldız Nemanja Bjelica'da turnuvanın istatistik liderleri arasına girdi. Ülkesi Sırbistan ile başarılı bir turnuva geçiren genç oyuncu, maç başına 7.0 ribaund ortalaması yakalayarak Fransız Alexis Ajinca ile dördüncülüğü paylaştı.



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder