26 Haziran 2012 Salı

Boston Celtics maçının biletleri satışa çıkıyor

Fenerbahçe Ülker-Boston Celtics maçının bilet fiyatları ile ilgili açıklama bugün yapıldı. Önce bir açıklamayı okuyalım:

Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımız 17 NBA şampiyonluğu bulunan Boston Celtics ile NBA Europe Live 2012 turu kapsamında 5 Ekim Cuma günü Ülker Sports Arena'da karşı karşıya gelecek.

Bu yıl altıncısı düzenlenen NBA Europe Live Tour ile NBA takımlarının Avrupa'da Euroleague'in başarılı takımları ile sezon öncesi hazırlık maçı oynama geleneği devam ediyor. Berlin ve Milano'nun da aralarında bulunduğu dört şehirde oynanacak NBA Europe Live 2012 turunun açılışı İstanbul'da gerçekleşecek. İstanbul'daki maç sonrasında Boston Celtics İtalya, Milano'ya giderek 7 Ekim'de Mediolanum Forum'da EA7 Emporio Armani'ye karşı oynayacak. 2011 NBA şampiyonu Dallas Mavericks ise 6 Ekim'de Berlin'deki O2 World'de Alba Berlin ile karşılaşacak. Dallas Mavericks'in ikinci maçının ayrıntıları ise ilerleyen günlerde açıklanacak.

Sezonluk kombine kartların geçerli olmayacağı maçın biletlerinin satış takvimi aşağıdaki gibi;

VIP kombine kart sahiplerine özel ön satış:  26 ve 27 Haziran (internet üzerinden)
Kombine kart sahiplerine özel ön satış: 28 Haziran- 1 Temmuz (Biletix satış noktalarından)
Genel satış: 2 Temmuz Pazartesi (internet üzerinden ve Biletix satış noktalarından)

Biletix üzerinden satılacak biletlerin fiyatları aşağıdaki gibi;
  • VIP Saha Kenarı 1. Sıra: 600 TL (Yemek Dahil)
  • VIP Saha Kenarı 2. Sıra: 500 TL (Yemek Dahil)
  • VIP 1.Kategori: 200 TL
  • 2.Kategori: 150 TL
  • 3.Kategori: 95 TL
  • 4.Kategori: 55 TL

Açıklama yukarıdaki gibi. Bu açıklamanın üstüne çok fazla konuşulacak şey var. Öncelikle kombine kartı olupta bu maçı -tekrardan- bi ton para vererek izleyecek olmak çok büyük bir haksızlık. Tamam bu maç çok özel bir maç olacak. Ama bu maç senin kendi salonunda oynanacak. Geçtiğimiz sezon 1,5 yıllık Avrupa'nın en pahalı  kombine kartını alan adam, o kadar parayı Aliağa'yı, Mersin'i, Antalya'yı izlemek için vermedi. Böyle büyük maçları, Euroleague takımlarını izlemek için verdi. Sen kendi taraftarına bu kombineleri satıp, git Antalya'yı izle salonda diyorsan bu işte bir terslik var demektir. Geçtiğimiz sezon 1,5 yıllık kombine alan adamın Boston maçını o salonda izlemesi en doğal HAKKIDIR!!! Ama nasılsa sırf Fenerbahçe taraftarı gelmeyecek o maça. Bu ülkede NBA'in ne kadar fazla takip edildiğini de biliyoruz. Tuttukları takım farklı olsa da sırf Boston'u izlemek için salona gelecek taraftarlarda olacak. Hazır fırsatını bulmuşken geçirelim fiyatlarıda kasamız dolsun anlayışı var kulüpte. Şimdi onlarda haklı ama. Bir koltuktan 600 TL ekstra kazanç sağlamak varken neden kombineliyi salona alıp o yeri işgal etsinler değil mi? Yazıklar olsun...

Gelelim fiyat politikasına. Tamam, eyvallah. NBA'in en popüler, en fazla şampiyonluğa sahip takımı gelecek bu salona. Peki bu maçı kim izleyecek? Tabiki de cebi dolu olan üst düzey kesim izleyecek. Taraftar olacak mı salonda? Tabiki de hayır. Seyirci neyimize yetmiyor bizim. Gelsinler alkış tutsunlar yeter. Zaten salonumuz dizaynıyla onu gerektirmiyor mu? Kendi ülke şartlarını göz önüne almadan, taraftara -müşteri- penceresiyle bakmaya devam ettiğiniz sürece bir arpa boyu yol alamayız. Bu bilet politikasını devam ettirenlere bir kez daha yazıklar olsun... Maçı izlemeye gideceklere de şimdiden iyi seyirler...

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder