3 Haziran 2012 Pazar

Dinçer: Beklentileri karşılayacak bir takım yaratacağız


Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımızda Genel Koordinatörlük görevine getirilen Kemal Dinçer, Habertürk'ten Gökhan TÖRE'ye çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kemal Dinçer'in açıklamaları şu şekilde:

TRANSFERDE ANAYASAMIZ VAR’  
Transferde bizim anayasamız belli. Gerek antrenör gerekse oyuncu konusundaki tercihlerimizde bu anayasaya göre hareket edeceğiz. Fenerbahçe’nin büyüklüğüne yakışacak, Fenerbahçe’nin ağırlığını kaldırabilecek, beklentileri karşılayacak, kalitesi ve kariyeri tartışılmayacak isimlerle çalışacağız. Antrenör anlamında baktığımızda Avrupa’da bu tanımlara uyan 2-3 isim var.

‘GEREKİRSE EFES’LE ANLAŞIRIZ’ 
Zeljko Obradovic’in gündemde olup olmadığının sorulması üzerine; Evet Obradovic’i istiyoruz. Adaylarımızdan bir tanesi. Ancak CSKA Moskova, Barcelona ve Anadolu Efes’in de aynı ismin peşinde olduğunu biliyoruz. Sonuçta Avrupa’da bir ekonomik kriz söz konusu ve belli mali yükümlülüklerin altına girebilecek birkaç kulüp var. Bunlardan biri de Fenerbahçe Ülker. Ayrıca menajerlerin Anadolu Efes’le bizi karşı karşıya getirip fiyat artırma oyununa da gelmeye niyetimiz yok. Oradaki yetkililer de dostumuz. Gerekirse oturur, anlaşır, alternatifleri gözden geçiririz. Menajerlerin ekmeğine yağ sürmeyeceğiz. Coach konusunu önümüzdeki hafta içinde çözmek istiyoruz.

Euroleague’de 5 şampiyonluk
Zeljko Obradovic, Avrupa Basketbolunun efsane coachlarından biri. 1999 yılından bu yana Yunan temsilcisi Panathinaikos’u çalıştıran 52 yaşındaki Sırp coach, bu 13 yıl içinde 5 Euroleague, 11 Yunan Ligi şampiyonluğu yaşadı.


‘ALTYAPIDAN YILDIZ ÇIKARTMAK İSTİYORZ’
Benim buradaki hedeflerim yalnızca üst yapıyla sınırlı değil. Çok iyi bir altyapıya sahibiz ve adeta yetenek fışkırıyor. Bu yapıyı biraz daha büyütüp, işlevini artırıp A takıma yıldız veren bir hale getirmek istiyoruz.

‘FENERBAHÇE ÜLKER KAYBETSE DE ALKIŞLANACAK’
Bizim amaçlarımızın başında Fenerbahçelilik ruhuna hitap edecek bir takım oluşturmak yatıyor. Seyircinin izlediği zaman rahatsız olmadığı, kaybetse de mutlu olacağı, alkışlayacağı bir kadro izlettirmek amacımız. Çok güzel bir salon yapıldı. Beklentileri karşılayacak bir Fenerbahçe Ülker yaratacağız. Bu söylediklerim bayan takımımız için de geçerli.

NOT: Blogumuzda başlattığımız "Gündemimizde olan hangi coach'u takımın başında görmek istersiniz?" adlı anketi hazırladığımız gün, Obradovic'in Panathinaikos ile 2 yıllık sözleşme imzaladığı haberleri geldiği için kendisini anketimize koymamıştık.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder