3 Haziran 2012 Pazar

Kemal Dinçer Avrupa turuna çıkıyor


Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımızda Genel Koordinatörlüğe getirilen Kemal Dinçer, dün verdiği ilk röportajının yanı sıra bugünde ilk demecini verdi. Kemal Dinçer, Basketfaul'e verdiği demeçte daha önce temas kurulan bazı coach adayları ile yüz yüze görüşmek üzere Avrupa turuna çıkacağını belirtti.

Yarın Avrupa'ya çıkacak olan ve daha önce iletişime geçilen coachlarla yüz yüze görüşecek olan Kemal Dinçer; "Coachların Fenerbahçe ile anlaşmaları durumunda düşüncelerinin neler olduğunu konuşacağım. Birçok coach ile ben göreve gelmeden temaslar kurulmuş. Ivkovic ile, Messina ile, Obradovic ile... Başkaları da var. Ben başlatılan bir işi hızlandırmaya çalışırken, kendilerinden bizim açımızdan çok önemli olan düşüncelerini, büyük bir hamle yapmak için projelerini soracağım.

Bizim ilk tercihimiz bir yıllık değil, iki yıllık sözleşme olacak. Göreve gelecek antrenörün, aynı zamanda ne Türkiye, ne de başka bir milli takım çalıştırmasını arzu etmiyoruz. Sadece Fenerbahçe'nin hedeflerine konsantre olmasını istiyoruz.

Bazı oyuncularla da temasımız var ancak hiçbir şekilde yeni coachun bilgisi dışında transfer yapmayacağız. Yerli ve yabancı önemli transferlerimiz olacak
" dedi.

Dinçer ilk yılın sonunda hedefe ulaşmak istediklerini de belirtti ve "Fenerbahçe için hedef Türkiye'de şampiyonluk, Euroleague'de Final Four'dan başka bir şey olmaz" diyerek sözlerini tamamladı.

Kemal Dinçer'in göreve geldiği daha ilk günlerde çalışmalara hemen başlaması ve yönetici profilinin yüksek olması açıkçası bizi mutlu eden gelişmeler. Bu hocalarla bire bir olarak görüşecek olması da kendisine verilen yetkileri bu sefer -tek yetkili- olarak kullanacağının habercisi olsa gerek. Bu demecinde dikkat edilmesi gereken en önemli noktanın transferleri yeni coachun istekleri doğrultusunda yağacaklarını belirtmesi. Hatırlayacağınız gibi Aydın Hoca göreve geldiğinde Neven Spahija ile çoktan anlaşılmış, imzalar atılmıştı. Aydın Hoca'ya coachla ilgili yorum yapma hakkı tanınmamıştı. Bu beni herşeyden çok daha mutlu eden bir gelişme oldu. Bu açıklamasından şubede kurulan yönetimin görev tanımlarına dışarıdan karışılmayacağını çıkartabiliriz. Ayrıca yaptığı açıklamalarda oldukça tutarlı ve net açıklamalar. Kemal Dinçer'in Fenerbahçe Ülker'e çok şeyler katacağının sinyallerini ilk günlerden vermeside gelecek için umut verici. Tekrardan yeni görevi hayırlı olsun.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder