4 Mayıs 2012 Cuma

Play-off'lar da uygulanacak yeni statü



Beko Basketbol Ligi'nde 2011-2012 sezonu Play Off mücadeleleri, 5 Mayıs Cumartesi günü oynanacak maçlarla başlayacak. Çeyrek Final'in ilk maçları 5-6 Mayıs tarihlerinde, ikinci maçları ise 8-9 Mayıs tarihlerinde oynanacak.

Basketbolu yakından takip edenlerin bildiği üzere bu sezon çeyrek finaller 3 maç (kazanılmış 2 maç) üzerinden oynanacak. Diğer turlardaki maç sayısında geçmiş yılların aksine herhangi bir bir değişiklik yapılmayacak. Yarı Final'ler 5 maç (kazanılmış 3 maç) ve Final serisi de 7 maç (kazanılmış 4 maç) üzerinden oynanacak.

Bir diğer değişiklik ise eşleşmelerde sağlanan avantajla ilgili. Yine bilindiği üzere geçtiğimiz sezonlarda, normal sezonu üst sırada bitiren takım play-off turlarındaki saha avantajını elde ediyordu. Bunun yanı sıra, eşleşmedeki rakibine normal sezon maçlarında iki kez üstünlük sağlayan takım seriye 1-0 önde başlıyordu. Bu sezondan itibaren artık tüm play-off serileri, normal sezondaki üstünlük durumuna bakılmadan 0-0 eşitlikle başlayacak.

Ancak üst sıradaki takımların saha avantajı geçtiğimiz senelerde olduğu gibi yine korunacak. Buna göre 3 maç üzerinden oynanan serilerde birinci ve gerekirse oynanacak üçüncü maç normal sezonu üst sırada bitirmiş bulunan takımın sahasında oynanacak. Saha avantajı açısından yarı final ve final serilerinde bir değişiklik olmayacak. Eskiden olduğu gibi 5 maçlık seride ilk iki ve beşinci maç, 7 maçlık seride ise ilk iki ve gerekirse oynanacak beşinci ve yedinci maçlar normal sezonu üst sırada bitirmiş bulunan takımların sahasında oynanacak.

Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımız, ligi Beşiktaş Milangaz'ın gerisinde 5. sırada tamamlamış ve Play-off çeyrek final serisinde saha avantajını rakibine kaptırmıştı. Çeyrek Final serisinde 6 Mayıs ve gerekirse 12 Mayıs tarihlerinde oynanacakmaçlar Akatlar Spor Salonu'nda oynanacak. Bizim sahamızda karşılaşacağımız tek maç ise 9 Mayıs Çarşamba günü oynanacak.

Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımız çeyrek final serisinde tur atlaması durumunda, üst turlardaki muhtemel rakipleri olan Galatasaray Medical Park ve Anadolu Efes'e karşı saha avantajına sahip olamayacak.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder