26 Mayıs 2012 Cumartesi

Hakkını helal et Aydın Hocam


İki sezondur Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımızın Genel Koordinatörlüğü görevini sürdüren Aydın Örs, bugün görevinden istifa etti. Aydın Hoca, istifa ettiğini yaptığı yazılı açıklama ile duyurdu. 

Yazılı açıklamasında, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın önerisiyle iki yıl önce Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımı Koordinatörlüğü görevini üstlendiğini hatırlatarak, ''Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımı'nın sorumlularından biri olarak, yaptığım değerlendirmeler sonucunda, yeni seçilen yönetim kurulumuzun göreve başlayacağı bugünlerde, kendilerine yeniden yapılanma ve önlerini açma bağlamında fırsat yaratmak amacıyla bu onurlu görevden ayrılma kararı vermiş bulunmaktayım'' ifadelerini kullandı.

Aydın Örs, açıklamasının sonunda görev yaptığı süre boyunca kendisini destekleyenlere teşekkür ederek, şunları kaydetti: ''Son olarak başkanımız Aziz Yıldırım ve yöneticimiz İlhan Ekşioğlu'nun en kısa zamanda özgürlüklerine kavuşması ve yeni sezonda kulübümüzün bütün branşlarda başarılı olmasını yürekten dilerim.''

Bu gelişmeyi değerlendirecek olursak; Bir sene önce takım zaferden zafere koşarken Aydın Örs'ün başında olduğu bu organizasyon göz dolduruyordu. Rakiplerimizi imrendiriyordu. Hatta Anadolu Efes'te geçtiğimiz sezon bizim gittiğimiz yoldan gidip Teknik Koordinatörlük görevine Çetin Yılmaz'ı getirmişti. Herkesin övgüyle bahsettiği Aydın Örs'ün liderliğindeki bu organizasyon, kötü geçen bir sezonla yerden yere vurulmaya başlandı ve gelinen noktada fatura Aydın Örs'e kesildi. Öncelikle insanların şunu anlaması lazım; Bu ülkede Aydın Örs'ün olmadığı hiçbir yapılanmaya güçlü diyemeyiz. Aydın Örs bir semboldür. Türk Basketbolundaki yeri, bilgi ve birikimi ile bu ülkeye basketbolu sevdiren adamdır. Ve her zamanki gibi kendi değerlerimizi yok ediyoruz. Aydın Örs Türk Sporundaki pis ve kahpe düzene uymayan ve bu ülkedeki sportif zihniyete fazla bir figür. Sürekli ayağının kaydırılmasının sebebide bu zaten. Dürüst, namuslu, sporun evrensel değerlerini benimsemiş, ahlaklı, rakibine saygılı... İşte bizim spor anlayışımızla bağdaşmayan ne kadar özellik varsa hepsine sahip Aydın Hoca.. Bu da onun basketbol camiasında istenmemesinin en büyük nedeni. 100. yılda bize kazandırdığı şampiyonluğun ardından gönderilmesi ve bugün istifa etmesi Aydın Hoca'ya yapılan iki büyük vefasızlık oldu. Fenerbahçe hep kendi değerlerine sahip çıkan, vefa duygusu gelişmiş bir kulüp olmakla övünürdü. Hepimiz bu özelliğimizle gururlanırdık. Ancak Aydın Hoca'ya üst üste iki kez yapılan bu vefasızlık Fenerbahçe'ye yakışmadı. Sırf yönetici egoları yüzünden adam gibi adam bu camiadan kopartıldı.  

Yazıklar olsun bu kararı Aydın hocaya aldıranlara, bu istifayı kabul edenlere, bu istifayı sinesine çeken taraftarlara.. Hakkını helal et Hocam..

Damir Mrsic'in de takımdaki görevinden ayrılacağı konuşuluyor. Mrsic hafta içi Metris'te başkan ile görüşecek ve kararını bu görüşmenin ardından alacak. Bakalım yeni günler bize ne tür gelişmeleri beraberinde getirecek.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder