31 Mayıs 2012 Perşembe

Euroleague'de mücadele edecek takımlar açıklandı


Turkish Airlines Euroleague'de 2012/2013 sezonunda mücadele edecek takımlar açıklandı. Euroleague'in resmi internet sitesinden yapılan açıklamada önümüzdeki sezon Euroleague'de mücadele edecek takımlar lisans kategorilerine göre duyuruldu. Ülkemizden A lisansına sahip olan Fenerbahçe Ülker ve Anadolu Efes'in yanı sıra Beşiktaş Milangaz B lisansı alarak önümüzdeki sezon Euroleague gruplarına direkt katılma hakkı elde etti. Geçtiğimiz sezon Euroleague'de mücadele eden Galatasaray Medical Park ise bu sezon listede yer almadı.

Euroleague'in açıkladığı ve A Lisansına sahip 14 takım şöyle:


*Lottomatica Roma'nın 2011/12 sezonunda en düşük puana sahip takım olması nedeniyle lisansının iptal edilip edilmeyeceği Euroleague yönetiminin yapacağı toplantı sonunda kesinleşecek.

Kendi liginde ve uluslararası arenada aldığı sonuçlar neticesinde B lisansı almaya hak kazanan takımlar ise şöyle:


* Adriatik Ligi'ndeki takımlardan; Adriyatik Ligi + Ulusal Lig + Avrupa turnuvalarında en iyi puana sahip takımlar seçilecektir.

Tüm B Lisansları Euroleague Ülke Sıralaması göre tahsis edilecektir.
B lisansında adı geçen takımlardan A lisansı sahibi olanlar direkt katılacağından, sıralamada aynı ülkeden sıradaki takım alınacaktır.
Bir B Lisansı Euroleague Eleme Turlarından gelecek takıma ayrılmıştır.
Son EuroCup şampiyonu BC Khimki Moscow Region'a da C lisansı verilmiştir. Khimki Euroleague'den B Lisansı kazandığı için EuroCup'tan elde ettiği C Lisansı, gruplara direkt katılmak için wild card oluyor. 

Bayan Voleybol Takımımızın karşılaştığı skandal bir uygulamanın ardından Fenerbahçe Ülker için de aynı senaryo tekrarlanır mı diye çok konuşuluyordu. Bu açıklanan liste ile içimize su serpildi. Aslında bakacak olursak A lisansı sahibi takımların lisansları 3 yıllık oluyor. Bizim ve Efes'in gelecek sezon bu lisansları bitiyor. Önümüzdeki sezonun ardından tekrardan lisans dağıtımları yapılacak. Aslında bu sezonda bizim direkt katılacak olmamız kesindi ancak Bayan Voleybol Takımımızın maruz kaldığı uyguluma biraz olsun aklımıza "Acaba?" sorusunuda getirmedi değil. Neyseki Euroleague'in statüsü farklı. Kulüpleri başarı durumlarına göre değerlendiriyorlar. Fenerbahçe Ülker gelecek sezonda Turkish Airlines Euroleague'de mücadele edecek. Euroleague'de ve kendi ligimizde başarılı olmak içinde transfer çalışmaları devam ediyor. İlk önce hocanın açıklanması bekleniyor. Benim kişisel görüşüm takımın başına geçecek olan hocanın Yunanistan Final serisindeki iki coachtan biri olacağı yönünde. Bakalım ilerleyen günler bize neler gösterecek..

Son olarakta Beşiktaş Milangaz'ı bu sezonki başarılarından ötürüde kutlarım. Gelecek yıl Euroleague'de de ilk defa mücadele edecekler. Kendilerine başarılar diliyorum.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder