4 Temmuz 2011 Pazartesi

THY Euroleague'de torbalar belli oldu

Geçtiğimiz sezonlarda olduğu gibi, bu sezonda Fenerbhçe Ülker Basketbol Takımımız Avrupa arenasında mücadele edecek. Bu mücadele için de grup kuraları 7 Temmuz Perşembe günü çekilecek. Bu kuralar sonucunda 2011/2012 Turkish Airlines Euroleague'de normal sezon grupları belirlenmiş olacak.

Euroleague resmi sitesinden bugün, bu kuraya takımların hangi torbalardan katılacağı açıklandı. Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımız, Normal Sezon Kuralarına 3. torbadan katılacak. Kuralara 3. torbadan girmek demek; Partizan, Unics Kazan ve Unicaja Malaga ile normal sezonda kesin olarak eşleşmeyeceğimiz anlamına geliyor. Ve bu kura sonucunda altımızda kalan torbalardaki takımların hemen hemen tamamına karşı çok ciddi bir güç üstünlüğümüz var. Bu nedenle kuralar çekildikten sonra grubu ilk 3 içerisinde tamamlayacağımız kesinleşecektir. Ama ilk 3'te kaçıncı oluruz orasını bilemiycem. Üst torbadan gelecek takımlara bağlı.

İşte Eurolegue tarafından açıklanan torbalar şu şekilde:

1. Torba: FC Barcelona Regal, Olympiakos, Panathinaikos, Real Madrid
2. Torba: Montepaschi Siena, Caja Laboral, Maccabi Electra, CSKA Moskova
3. Torba: Partizan, Unics Kazan, Unicaja Malaga, Fenerbahçe Ülker
4. Torba: Asseco Prokom, Bizkaia Bilbao Basket, Anadolu Efes, Zalgiris Kaunas
5. Torba: Olimpia Milano, Union Olimpija, Brose Baskets, NGC Cantu
6. Torba: Nancy, KK Zagreb, Elemelerden gelecek 2 takım

Sizlerinde dikkatini çekmiştir. Alt torbada yer alan takımlar bizim güç olarak çok çok altımızdalar. Anadolu Efes ile de eşleşme olamayacağına göre 3. torba bize bu sene uğur getirecektir. İnşallah şanslı bir kura çekeriz ve İstanbul'da oynanacak 2011/2012 Final-Four'una kalırız. Üstelik kalacak güç ve tecrübemizde var. Allah şimdiden yolumuzu açık etsin..

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder