31 Temmuz 2011 Pazar

Emir'e yapılan baskılar

Hepimiz biliyoruz. Emir Preldzic Bosna Herseklidir. Buna hiçbirimizin itirazı yok. Emir'de her röportajında 3 farklı ülkenin pasaportunu taşıdığını fakat kendisinin her zaman Bosnak olarak gördüğünü ve Milletiylede gurur duyduğunu söyler. Bizlerde Emir'in bu açıklamalarına saygı duyarız. Çünkü Emir'in Bosnalı olduğunu hepimiz çok iyi biliriz.

Şimdi bu konuyu nereye bağlayacağımı merak ediyorsunuzdur. Şöyle devam edeyim. Bosna Hersekte Emir'e Türk Milli Takımını seçtiği için büyük baskılar ve tepkiler varmış. Bende bunu biraz araştırayım dedim ve Emir'in facebooktaki kişisel hayran sayfasına baktım. Oradaki yorumları okuduktan sonra tepkiler olduğunu gördüm. Kendilerine göre tepkilerinde haklı olduklarını düşünüyorlar. Buna söyleyecek bir sözüm yok. Fakat sırf Emir'i Türk Milli Takımını seçtiği için eleştirmeleri beni çok üzdü.

Emir'in Türk Milli Takımını seçmesi, tüm Bosnalılar için büyük bir sevinç kaynağı olması gerekiyor aslında. Elbette milliyetçilik duyguları buna izin vermez. Bunu en iyi anlayan milletlerden biride Türk Milletidir. (Mesut Özil'in ve daha bir çok Türk oyuncunun Avrupa'da başka ülke milli takımlarında oynaması gibi) Bizlerde böyle durumları çok yaşadık. Kızdık, sinirlendik ama asla oyuncularımıza sırt çevirmedik. Çünkü onlar tanıtılırken hep başlarında "Türk Asıllı" ibaresi yer alıyor. İlk Türk unvanları söyleniyor. Emir'de de öyle olacak. "Bosna Asıllı" Türk oyuncu diye anılacak Emir. Yani isminin ilk başında "Bosna" geçecek. Bundan biz şikayetçi değiliz. Bosna halkınında şikayetçi olmaması lazım.

Gelelim Emir'in Türk Milli Takımını seçmesinin kendisine getireceği avantajlara:

1- Emir şu anda Dünya'nın En Başarılı İkinci Milli Takımında forma giyiyor. Bu geçtiğimiz Dünya Şampiyonasında tescillenmiş bir durum. Böyle göz önünde olan bir takımın formasını giymek Emir'i daha çok tanınır yapacak.
2- Emir, şu anda kadrosundaki 12 oyuncunun hemen hemen tamamının dünyanın birçok yerinde tanınan bir Milli Takımla birlikte çalışıyor. Bu Emir'e, deneyim, tecrübe olarak çok büyük artılar sağlayacak. O yıldızlarla aynı takımda oynamak, antrenman yapmak, maçlara çıkmak Emir'in gelişiminde çok önemli bir yer edinecek.
3- Emir, şu anda Avrupa'nın sayılı liglerinden birinde basketbol oynuyor. Ve o ülkenin Milli Formasını giyiyor. Bu da Emir'e itibar kazandırıyor.
4- Emir, şu anda NBA'de en çok oyuncusu bulunan ikinci Avrupa ülkesinin formasını giyiyor. Bu da Emir'i NBA takımlarının gözdesi konumuna taşıyor. Ki zaten Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımızdaki ikinci sezonu sonunda 2009 draftında Phonex Suns tarafından draft edildi ve şu anda draft hakları Washington Wizards'ta bulunuyor.
5- Emir, kariyerinde büyük başarılar yakalayacak bir Milli Takımda oynuyor. Bu potansiyeli barındıran bir kadronun parçası. Bu da Emir'in kariyerini parlatmasını sağlayacak.

Kısacası Türk Milli Takımında oynaması Emir'e her açıdan büyük katkı sağlayacak. Onu çok uzun değil, yaklaşık 2-3 yıla kadar Avrupa'nın en iyi oyuncularından biri yapacak. Emir, basketbol kariyeri için en doğru olan kararı verdi. Ama bu kararla Bosna'yı asla bir kenara atmadı. Onları satmadı yada yarı yolda bırakmadı. Sadece Bosna halkınıda gururlandırmak için büyük başarılar yakalayacağı bir takımı tercih etti. Bunda Emir'e kızmak onu eleştirmek çok yanlış. Çünkü Emir geçmişini unutan, milletini unutan bir karaktere asla sahip değil. Bırakın çocuk oynasın. Kafası rahat oynasın. Hem sizler sevinin hemde bizler sevinelim. İki dost millet arasında bir bağ, bir köprü oluştursun.. Yeter artık, bırakın çocuk basketbol oynasın..

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder