5 Temmuz 2011 Salı

A Milli Takım Aday Kadrosu Açıklandı

31 Ağustos-18 Eylül 2011 tarihleri arasında Litvanya’da düzenlenecek olan 2011 Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda ülkemizi temsil edecek A Milli Erkek Takımımızın aday kadrosu, bugün düzenlenen basın toplantısı ile açıklandı. Aday Kadroda Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımızdan Emir Preldzic, Ömer Onan ve Oğuz Savaş yer alıyor. Öncelikle Aday Kadroda yer alan oyunculara bakalım:

Barış Ermiş, İzzet Türkyılmaz - Banvit
Cenk Akyol, Kerem Gönlüm, Kerem Tunceri, Doğuş Balbay, Sinan Güler - Anadolu Efes
Emir Preldzic, Oğuz Savaş, Ömer Onan - Fenerbahçe Ülker
Sertaç Şanlı, Ender Arslan, Furkan Aldermir - Galatasaray
Ömer Aşık - Chicago Bulls
Semih Erden - Cleveland Caveliers
Ersan İlyasova - Milwaukee Bucks
Hidayet Türkoğlu - Orlando Magic
Enes Kanter - Utah Jazz

Yukarıda aday kadroyu gördük. Fenerbahçe Ülker'den sadece 3 oyuncu çağrılmış olsada aslında iş öyle değil. Enes Kanter ve Doğuş Balbay Fenerbahçe Ülker altyapısında oynanamış ve kulübümüz tarafından Amerika'da kolej liginde oynamaları ve eğitim almaları için gönderilmiş oyuncular. Semih Erden ve Ömer Aşık daha geçtiğimiz sezon Fenerbahçe Ülker'den NBA'e gittiler. Bu açıdan bakacak olursak, kadroda Fenerbahçe Ülker forması giymiş ve bu kulüpte yetişmiş 4 oyuncu daha olduğunu görüyoruz. Yani toplamda 7 oyuncumuz var. Buradan nereye çıkacağımı merak ediyorsanız hemen söyleyim:

Bundan 5 sene önceleri Türk Milli Takımını oluştururken 12 oyuncunun 7-8 tanesi Efes Pilsen'den çağrılıyor ya da en azından Efes Pilsen'de basketbola adım atmış, altyapısından yetişmiş oyuncular yer alıyordu. Ama şimdi durum tam tersine döndü. Şimdi Milli Takım'a en fazla oyuncu veren ya da yetiştirdiği oyuncu Milli Takımda oynayan kulüp Fenerbahçe Ülker oldu. İşte bağlamak istediğim konu bu. Nereden, nerelere geldik. Bir zamanlar basketbolda Efes rüzgarı eserken artık o rüzgar Sarı-Lacivert'e döndü.

Birde kadroyu değerlendirecek olursak; Emir ilk defa A Milli Takım forması giyecek ve eğerki sakatlık yaşamazsa Şampiyonada kesin olarak oynayacak. Emir gibi joker oyuncuya sahip olmamız Milli Takım adına çok büyük bir şans. Dün Bosna Federasyonu'nun Emir konusunda itirazları olduğuna dair haberler çıkmıştı. Bugün TBF Başkanı Turgay Demirel, hiç bir sorun olmadığını FIBA'nın Bosna Basketbol Federasyonu'na bir yazı gönderdiğini ve bu yazıda Emir'in kesin olarak Türk Milli Takımı'nda oynayacağının belirtildiğini söyledi. Yani Emir artık TÜRK!

Bu yıl aday kadroya çağrılan genç oyuncularda var. Bu oyuncular; İzzet Türkyılmaz, Doğuş Balbay, Sertaç Şanlı, Furkan Aldermir ve Enes Kanter. Hemen hemen hepsi takımlarında iyi sezon geçirmiş oyuncular. Bir tek Enes, bu sezon boyunca forma şansı bulamamıştı ama yeteneği sayesinde 2011 NBA Draft'ında 3. sıradan seçilerek yeteneğini herkese ispatlamış oldu. Doğuş, bizim altyapımızdan yetişmiş ve geçtiğimiz sezon Texas Üniversitesiyle NCAA'de oynamıştı. Ayrıca 2011 sezonunda NCAA'in en iyi savunma oyuncusu seçilmişti. Sertaç'ı Galatasaray'dan, İzzet'i Banvit'ten, Furkan'ı da Banvitten tanıyoruz ve izledik. Bence bu gençlerden Sertaç, Furkan ve İzzet 12 kişilik Şampiyona kadrosunda yer almayacaktır. Ayrıca Semih sakatlığı nedeniyle, Cenk Akyol ise yeterli bulunmayacağından kadrodan çıkartılacaktır. Ömer Aşık'ın durumunun her geçen gün iyiye gittiğini duydum. O takımda kalacaktır.

Benim şahsi, 12 Dev Adam kadrom şu şekilde:
Barış Ermiş, Ender Arslan, Kerem Gönlüm, Kerem Tunçeri, Sinan Güler, Emir Preldzic, Ömer Onan, Oğuz Savaş, Ömer Aşık (Doğuş Balbay), Ersan İlyasova, Hidayet Türkoğlu, Enes Kanter

Bu kamp ve çalışma dönemini iyi geçirerek Avrupa Şampiyonası'na hazır bir şekilde gideceğimize inanıyorum. Hedef, 2012 Olimpiyatları için vize almak olucak.. Şimdiden yolumuz açık olsun. Allah utandırmasın..

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder