22 Temmuz 2011 Cuma

Şubede neler oluyor?

Fenerbahçe Spor Kulübü'nün şu anda içinde bulunduğu durum tüm taraftarlarımızın malumu. Kulübümüz futbol takımımızın maçlarında şike yapmakla suçlanıyor. Ayrıca Başkanımız Aziz Yıldırım, Yöneticilerimizden Şekip Mosturoğlu ve İlhan Ekşioğlu'da tutuklu olarak yargılananlar arasında. Biz bu iddiaların hiçbirine inanmıyoruz, çünkü geçtiğimiz sezon sahada futbolcularımızın verdikleri mücadeleyi, alın terini herkes gibi bizlerde gördük. Ve Büyük Fenerbahçe Taraftarı, kulübünün bünyesindeki hiçbir sporcunun hakkını kimseye yedirtmez. Öncelikle bu böyle biline.. Başkanımıza da olan inancımız her zamanki gibi sonsuz..

Gelelim bu olayların ışığı altında Basketbol Erkek Şubemize.. Bildiğiniz gibi bu olaylar yaşanmadan önce şubede herşey yolunda gidiyordu. Yeni transfer çalışmalarına başlanmış, hatta ilk transferlerde yapılmıştı bile. Cibona Zagreb'ten Bojan Bogdanovic, Partizan'dan James Gist ve Curtis Jerrells'ı kadrosuna katmıştı. Kadromuzda geçen sezon yer alan Sarunas Jasikevicius, Sean Gregory May ve Darjus Lavrinovic ile ise yollarımızı ayırmıştık. Fakat son haftalarda gündemin değişmesi ve yaşanan olaylar tam bir karmaşa ortamı yarattı. Kulübün hesaplarının dondurulması nedeniyle transfer çalışmalarıda sekteye uğradı.

İlk önce James Gist'in doping kontrollerinde uyuşturucu madde kullandığı tespit edildi, ardından ise yukarıda da bahsetiğim gibi şike soruşturması başladı. Euroleague kuraları çekildikten sonra Şube Genel Koordinatörümüz Aydın Örs, James Gist ile yollarını ayıracaklarını açıklamıştı. Hatta transfer çalışmalarına başlanacağını duyurmuştu. Fakat son zamanlarda alınan duyumlara göre, Gist'in B numunesinin açılmasının bekleneceği ve eğer uzun süreli bir ceza verilmezse takımda tutulacağı düşünülüyormuş.

Ardından hala açıklanmamasıyla beraber eski oyuncumuz ve altyapımızdan yetişen Hakan Demirel ile anlaştığımız iddia edildi. Dediğim gibi henüz resmi olarak bu transfer açıklanmadı ama basında günler öncesinde kesin anlaşmanın sağlandığı yazıldı. Hakan'ı takıma katmak sadece Beko Basketbol Ligi için yapılmış bir hamle. Engin Atsür'ün yokluğunda ligde yerli bir oyun kurucu oynatmak mantıklı bir düşünce. Üstelik Hakan, geçtiğimiz sezon iyide bir performans sergiledi.

NBA'deki lock-out'tan dolayı takımımızın transfer gündeminde Ersan İlyasova'nın olduğuda basketbol çevrelerinde iddia edildi. Ersan'ı coach Spahija'nın da ne kadar çok istediğini hepimiz biliyoruz. Ersan'la yapılan ilk görüşmeleri olumlu sonuçlandığı fakat şike soruşturması nedeniyle, yöneticilerimizin transferde durgunluk yaşamasından dolayı transfer biraz gerilemiş gibi gözüküyor. Ama Ersan, Barcelona'dan teklif alamazsa sezona Fenerbahçe Ülker formasıyla başlayacaktır diye düşünüyorum. Çünkü gidişat bunu gösteriyor.

Tam da bu transfer çalışmaları "Tamam başladı" derken bu seferde takımdan bir ayrılık sinyali geldi. Kulübümüzün, ABD'li oyuncusu Tarence Kinsey'in sözleşmesindeki opsiyon hakkını kullanmayacağı ve sözleşmesinin fesh edileceği duyuldu. (Hala resmi bir açıklama yok bu konuyla ilgili.) Hatta Anadolu Efes idari menajeri Engin Özerhun, Kinsey'le prensip anlaşması yaptıklarını açıkladı. Fenerbahçe'den sözleşme feshi için gerekli imzanın atılmasını beklediklerini ve imza atıldıktan sonra Kinsey'i renklerine katacaklarını duyurdu. Yani taraftarın en çok sevdiği oyunculardan biride takımdan koptu.

Yerine NBA'den bir oyuncu alınabileceği yazılıyor gazetelerde. Ama şöyle bir gerçek var ki, şu anda şubede herşey çok karışık. Yöneticilerin beklenmedik gelişmeler karşısında ne yapacağı merak konusu. Transfere maddi imkan yaratmak için yönetimin oyuncularımızın sözleşmelerinde biraz indirime gitmek istediği gelen haberler arasında. İşin kısa ve özü şu: "Futbolda şike operasyonu" sadece futbolu değil, kulübümüzün bünyesindeki birçok şubeyide derinden etkiledi. Eylül sonu açılacak yeni salonumuzda Final-Four parolasıyla başlayacağımız sezon öncesi bu yaşananlar çok büyük talihsizlik.

Aydın Örs ve kurmaylarına inancımız tam.. Bu takıma gereken takviyeleri yapacaklarına inanıyorum.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder