22 Mayıs 2016 Pazar

Fenerbahçe'nin yarı finaldeki rakibi Galatasaray


Spor Toto Basketbol Ligi çeyrek final serisinde Muratbey Uşaksportif'i 2-0'la geçen Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımının yarı finaldeki rakibi belli oldu. Normal sezonu üçüncü sırada bitirip Pınar Karşıyaka ile eşleşen Galatasaray Odeabank, uzayan seriyi 2-1 ile geçerek, Sarı-Lacivertli Ekibin yarı finaldeki rakibi oldu.

3 galibiyet alan takımın adını Spor Toto Basketbol Ligi finaline yazdıracağı yarı final serisinin maçları önümüzdeki hafta içi başlayacak. Karşılaşmaların oynanacağı gün ve saatler ise önümüzdeki saatlerde Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) tarafından duyurulacak.

Normal sezonda 2 kez karşı karşıya gelen ezeli rakipler, kendi sahalarında oynadıkları karşılaşmalardan galibiyetle ayrıldı. Ligin ilk yarısında Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanacak karşılaşmayı Galatasaray Odeabank 80-63 kazanmış, ligin ikinci yarısında Ülker Sports  Arena'da oynanan rövanş maçını ise Fenerbahçe 77-68 kazanmıştı.

Play-off'larda son iki sezondur karşı karşıya gelen ezeli rakiplerde her iki seferde de turun galibi Fenerbahçe oldu. Sarı-Lacivertli Ekip, 2013/2014 sezonu final serisinde Galatasaray'ı 4-3 ile geçerek lig şampiyonluğuna ulaşmış, geçtiğimiz sezon ise çeyrek finalde karşılaştığı rakibini 2-1 ile geçerek adını bir üst tura yazdırmıştı.

Her iki takımda kendi sahasında rakibine şans tanımıyor

Fenerbahçe ile Galatasaray son 5 sezondur birbirlerine kendi sahalarında kaybetmiyor. Birbirlerini deplasmanda en son 2010/2011 sezonu final serisinde yenen ezeli rakipler o sezonun ardından kendi sahalarında birbirlerine mağlup olmadı. 2010/2011 sezonunun final serisini 4-2 ile geçip şampiyon olan Fenerbahçe, bu seride rakibini 2 kez Abdi İpekçi Spor Salonu'nda yenmeyi başarmış, Sarı-Kırmızılılar ise Sinan Erdem Spor Salonu'nda bir galibiyet almıştı.

Ezeli rakipler, 1984-85 sezonundan itibaren Türkiye Basketbol Ligi Play-off'larında 10 kez karşı karşıya geldiler. 10 serinin 6’sında gülen taraf Fenerbahçe oldu.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder