21 Mayıs 2016 Cumartesi

Enes Berkay Taşkıran Fenerbahçe'ye transfer oldu iddiası


Turkish Airlines Euroleague'de üst üste ikinci kez Final Four'a kalma başarısı gösterip ve finalde hakemlerin yanlı yönetiminin de etkisiyle şampiyonluğu kıl payıyla Rus temsilcisi CSKA Moskova'ya kaptıran ve hemen ardından Spor Toto Basketbol Ligi Play-Off serisinde Muratbey Uşak Sportif'i 2-0'la geçerek adını yarı finale yazdıran Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımında gelecek sezonun kadro planlaması da yapılmaya başlanmıştı.

Bir yandan Spor Toto Basketbol Ligi şampiyonluğu için mücadele eden Fenerbahçe, bir yandan da koç Zeljko Obradoviç'in gelecek sezonki kadro planlaması doğrultusunda Genel Menajer Maurizio Gherardini ve yardımcısı Ömer Onan transfer çalışmalarına başladı. İlk olarak yerli oyuncu rotasyonunu genişletmek isteyen Sarı-Lacivertli Ekip'in, Beşiktaş Sompo Japan'un genç ve gelecek vaadeden oyuncusu Enes Berkay Taşkıran ile anlaşmaya vardığı iddia edildi.

Kartal Basket'te bugün yayınlanan habere göre, alacağıyla ilgili Beşiktaş ile sorunlar yaşayan 1997 doğumlu genç oyuncu, Fenerbahçe ile her konuda anlaşarak son Euroleague finalistine transfer oldu. Sezon başında Beşiktaş ile 5 yıllık yeni bir sözleşme imzalamış olan Berkay için, Fenerbahçe'nin, ezeli rakibine oyuncunun çıkış ücretini ödeyerek transferi noktaladığı iddia edildi.

Bu sezon süre bulduğu dönemlerde oldukça kritik katkılar vermesine rağmen çoğu dönemde koç tercihi olarak yedek oturan milli oyuncu bu sezon EuroCup'ta 6 maçta forma giyip, ortalama 7:34 dakika sahada kalıp; 1 sayı, 0.7 ribaund istatistikleri ile oynadı. Spor Toto Basketbol Ligi'nde ise 14 maçta (çoğu maçın son 1 dakikası) ortalama 5:55 dakika süre alan genç oyuncu; 2.1 sayı, 0.5 ribaund ve 0.4 asist ortalamalarıyla oynadı. Alt yaş milli takımlarında da forma giyen genç oyuncu, geçtiğimiz yıl Türkiye'nin ikinciliği ile tamamlanan U18 Avrupa Basketbol Şampiyonasında 9 maçta forma giymiş ve 12.6 sayı, 2.4 ribaund ve 2.6 asist ortalamalarıyla turnuvayı tamamlamıştı.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder