15 Kasım 2014 Cumartesi

Andrew Goudelock'tan rekorlar haftası


Fenerbahçe Ülker'in Amerikalı yıldız skoreri Andrew Goudelock, Euorleague'in 5. haftasında Bayern Münih'i 93-86 yendikleri maçta tam 10 tane üç sayılık basket isabeti bularak, 'Avrupa Ligi'nde bir maçta en fazla üçlük atan oyuncu' oldu.

Andrew Goudelock ayrıca 40 verimlilik puanı ile bu sezonunbu alandaki rekorunu da kırarken, koç Zeljko Obradovic, Goudelock için ilginç bir yorum yaptı: "Hiç normal değil!"

Fenerbahçe Ülker, 13 Kasım Perşembe akşam Turkish  Airlines Euroleague'de deplasmanda Bayern Münih'i 93-86 mağlup ederken, maça damgasını vuran isim Andrew Goudelock oldu.

Sarı-Lacivertli Ekibimizin sezon başında transfer ettiği son EuroCup MVP'si, Amerikalı yıldız oyuncu Goudelock, Alman ekibinin potasına tam 10 tane üç sayılık basket atarak 'Avrupa Ligi'nde bir maçta en fazla üç sayı atan sporcu' olarak lig tarihine geçti. Üç sayılıklarda 13'te 10 gibi inanılmaz bir yüzde yakalayan Andrew Goudelock, karşılaşmayı 34 sayı, 3 ribaund ve 4 asistle tamamladı.

Euroleague'de daha önceki 3 sayılık basket rekoru 9 isabetle Thomas Kelati, Saulius Stombergas ve Mirza Teletovic'e aitti. İlk olarak Saulius Stombergas 2001 yılında Tau Ceramica formasıyla AEK Athens potasına 9 üç sayılık basket atmış, 2009 yılında da Unicaja Malaga forması giyen Thomas Kelati, Roma'ya karşı 9 üç sayılık isabet bularak Stombergas'ın rekoruna ortak olmuştu. Bu rekora ortak olan son isim ise Caja Laboral formasıyla 2011 yılında Zalgiris Kaunas potasına 9 üç sayılık basket gönderen Mirza Teletovic olmuştu.

Müthiş bir performans ortaya koyan Goudelock aynı zamanda 40 ile bu sezonun performans verimlilik rekorunu da kırdı.

Amerikalı yıldız oyuncunun rekorları bununla da bitmedi. 34 sayı kaydeden Goudelock, Fenerbahçe Ülker tarihinin Avrupa Ligi'nde bir maçta en çok sayı atan oyuncusu oldu. Türk takımlarının formasını giyen oyuncular arasında ise Avrupa Ligi'nde sayı rekoru 41 sayı ile Kaspars Kambala'ya ait. Bu oyuncuyu 35'er sayı ile Willie Solomon ve Zoran Erceg takip ederken, Goudelock, Harun Erdenay ile birlikte 4. sırayı paylaştı.

Andrew Goudelock'un bu performansına en ilginç yorum, Başantrenör Zeljko Obradovic'den geldi. Efsane çalıştırıcı, "Bir oyuncudan 10/13 üç sayılık isabeti gelmesi normal değil. İdmanlarda dış atış kullanabileceğimizi konuşuyoruz. Bundan mı kaynaklanıyor yoksa motivasyon mu bilemiyorum ama mükemmel bir yüzde ile oynadı" yorumunu yaptı.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder