13 Ocak 2016 Çarşamba

Basketbol otoriteleri Fenerbahçe'nin şansını değerlendirdi


Euroleague'de harika bir sezon geçiren ve şampiyonluğun en büyük adaylarından biri konumuna gelen Fenerbahçe, Avrupa basketbol basınının da bir numaralı gündemini oluşturuyor. Üst üste aldığı başarılı sonuçlarla hem Euroleague'de hem de Türkiye Basketbol Ligi'nde en önemli favorilerden biri konumuna gelen Sarı-Lacivertli Ekibi basketbol otoriteleri değerlendirdi.

Aydın Örs: "Fenerbahçe'nin yolu açık"
A Milli Erkek Basketbol Takımı ve Fenerbahçe'nin eski başantrenörü Aydın Örs, sarı-lacivertli takımın geçen yıl yakaladığı başarının da bir adım daha ötesine gideceğine inandığı söyledi. 

Türk basketbolunun unutulmaz isimleri arasında yer alan Örs, TOP 16 maçlarının devam ettiğini ve ilerisi için konuşmanın erken olduğunu belirtmesine rağmen Fenerbahçe'ye olan güvenini şu sözlerle ifade etti: 

"Fenerbahçe herkes tarafından Avrupa Ligi'nin favorisi olarak gösteriliyor. Geçen seneden daha mücadeleci, agresif savunma yapan, tempolu oynayan bir yapıya sahip. Obradovic de çok tecrübeli bir antrenör. Takımı çok iyi yönetiyor. Fenerbahçe'nin yolunun açık olduğunu ve Final Four'un ötesine geçeceğini düşünüyorum" dedi. 

Fenerbahçe'nin yükselen bir grafiğinin olduğunu aktaran Örs, "Eğer bir şansızlık olmazsa bence geçen seneden daha iyi bir başarı alınır. Kulübün de hedefleri büyük. İnşallah iyi bir başarıyla özlenen şampiyonluk gelecektir" değerlendirmesinde bulundu. 

Yunan gazeteci Ioannidis: "Fenerbahçe'nin şampiyonluğuna hazırlanın" 
Hem kulüp hem de milli takım bazında Avrupa basketbolunun en başarılı ülkelerinden olan Yunanistan'da, haber ajansı ANA-MPA'nın spor editörü Alexandros Ioannidis, Fenerbahçe'nin Avrupa Ligi'nde şampiyonluğa ulaşabileceğini aktardı. 

Yunan gazeteci, AA'ya yaptığı açıklamada, uzun yıllar ülkesinde Panathinaikos'la büyük başarılar yakaladığını hatırlatarak, Sırp başantrenörün yönetimindeki Fenerbahçe'yi şöyle değerlendirdi: 

"Fenerbahçe'nin geçen sezon Dörtlü Final'e çıkması şans değildi. Bu başarı kulüp ve Türk basketbolunda yeni bir çağın başlangıcı oldu. Bu yıl Fenerbahçe'nin performansı tekrar Dörtlü Final'de olacağının göstergesidir. Kadrosunda her pozisyonda müthiş yetenekler var. Obradovic, savunma ve hücumda çok güçlü bir takım oluşturdu. Son şampiyon Real Madrid'in yer aldığı ilk turda rahat bir şekilde lider olarak Top 16'ya kaldı. Top 16'da grup birincisi olacağını inanıyorum. Fenerbahçe'yi bu sezon Dörtlü Final'de görmemek sürpriz olur. Eğer Obradovic'in bir takımın başında olduğunu görüyorsanız, o takımın şampiyon olmasına hazırlanın." 

İspanyol gazeteci Camps: "Fenerbahçe'nin Dörtlü Final'e kalma şansı yüksek" 
İspanya'da yayın yapan Onda Cero Radyosu'nun basketbol muhabiri David Camps de Fenerbahçe'nin Avrupa Ligi'nde Dörtlü Final'e kalma şansını yüksek olduğunu belirtti. 

İspanyol gazeteci, Fenerbahçe'nin çok önemli bir bütçeye sahip olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti: 

"Fenerbahçe'nin bu yıl da Dörtlü Final'e kalma şansı çok yüksek. Obradovic gibi bir başantrenöre sahipler. Bu sezon Avrupa Ligi'nde Dörtlü Final'e kimlerin gideceğinin tahminini yapmak çok zor ama Fenerbahçe orada olacaktır. Fenerbahçe'nin geçen yıla oranla bu yıl kupayı kazanma şansı daha fazla." 

Sırp gazeteci Matic: "Fenerbahçe şampiyonluğun en büyük favorilerinden biri" 
Avrupa basketbolunun en önemli ülkelerinden biri Sırbistan'da Vecernje Novosti Gazetesi'nde basketbol muhabiri olan Djordje Matic de sarı-lacivertlilerin Avrupa Ligi'nin en büyük favorilerinden biri olduğunu dile getirdi. 

Fenerbahçe'nin başında vatandaşı Zeljko Obradovic'in olduğunu hatırlatan ve bunun büyük bir avantaj sağladığını belirten Sırp gazeteci, "Obradovic, büyük takımları yönetmeyi iyi biliyor. Obrdovic geldikten sonra Fenerbahçe'de çok şey değişti. Obradovic, Fenerbahçe'yi 'kazanan' bir takım yaptı. Daha önce Sırbistan'da oynayan birçok oyuncu şu anda Fenerbahçe'de. Türk basketboluna yapılan yatırımlar ve gelen kaliteli antrenörler, Türk oyuncuların gelişimi için de önemli. Fenerbahçe, zaten Obradovic'i Avrupa'da da başarılı olmak için göreve getirdi. Geçen yıl Dörtlü Final oynayan Obradovic'in Fenerbahçe'si, bu yıl şampiyonluğun en büyük favorilerinden biri" şeklinde konuştu.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder