29 Mart 2013 Cuma

Hido'nun ismi Fenerbahçe Ülker ile anılıyor


Fenerbahçe Ülker, hayal kırıklıklarıyla geçen bir Euroleague sezonunun daha sonuna yaklaşırken, Avrupa basınında da gelecek sezon için transfer dedikoduları dolaşmaya başladı. Bu sezon için önünde son olarak lig şampiyonluğu hedefi kalan ve bunun için mücadele eden Sarı-Lacivertli Ekibimizin ismi son birkaç gündür Milli Basketbol Takımımızın Kaptanı ve Orlando Magic oyuncusu Hidayet Türkoğlu ile anılmaya başlandı. 

NBA'de sezon başında kolu kırılan ve uzun süre sahalardan uzak kalan Hidayet, ardından parkelere döndüğünde ise yaz aylarında tedavi için kullandığı bir ilacın NBA Doping kriterlerine uymaması sonucu 20 maçlık bir ceza almıştı. Cezasının tamamlanmasına rağmen henüz forma şansı bulamayan ve Orlando Magic'in off-season'da yollarını ayırmayı düşündüğü milli yıldız için NBA defterinin kapanması yakın olarak görülüyor.

Bu da ortaya atılan Fenerbahçe Ülker-Hidayet Türkoğlu transfer dedikodularının gerçeklik payını doğrular nitelikte. Fenerbahçe Basketbol Şubesi Genel Koordinatörü Kemal Dinçer, Basketfaul adlı basketbol sitesine Hidayet Türkoğlu dedikodularıyla ilgili kısa bir açıklama yaptı. Dinçer, açıklamasında şunları söyledi;

"Hidayet çok iyi bir Fenerbahçeli'dir. Eğer kendisi basketbolu Fenerbahçe'de bırakmak istiyorsa hayır demeyiz, biz de isteriz. Ancak şu anda gelecek sezonla ilgili olarak ne Hidayet'in, ne de başka bir ismin üstünde durduk. Tabii bu ekstra bir durum. Elbette koçun düşüncesi de çok önemli."

Her ne kadar Fenerbahçe cephesinden bu transfere sıcak bakılsa da öncelikli olarak açıklığa kavuşması gereken bir sorun var. Hidayet'e doping yaptığı gerekçesiyle NBA yönetiminin verdiği 20 maçlık cezanın dışında FIBA'nın da milli oyuncuya ceza verebileceği konuşuluyor. Eğer böyle bir olasılık gerçekleşmiş olursa Hidayet Türkoğlu FIBA organizasyonlarında forma giyemeyecek. Bu da Fenerbahçe Ülker'de oynayamamasına sebebiyet verecek.

Sezonun sonuna yaklaştığımız şu günlerde bu tarz transfer haberlerini çokça duymaya başlayacağız. Mantıklı olan aceleci davranmadan önce sezonun son hedefi olan lig şampiyonluğuna yoğunlaşmak ve tüm konsantrasyonumuzu buraya vermek. Lig tamamlandıktan sonra da öcne coach bilmecesini çözümleyip ardından oyuncu transferlerine geçmeliyiz. Hidayet çok iyi bir Fenerbahçeli. Elbette ki onun çubukluyu giymesini bir çok Fenerbahçeli de isteyecektir. Bakalım gelecek günler bu transfer söylentisiyle ilgili neler getirecek. Bekleyip görelim...

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder