9 Mart 2013 Cumartesi

Ülker Sports Arena'nın bu yılki konuğu; Oklahoma City


Amerikan Ulusal Basketbol Ligi (NBA) Yönetimi, geçtiğimiz günlerde, sekiz NBA takımının önümüzdeki Ekim ayında altı ülkede gerçekleşecek toplam sekiz maçtan oluşan kapsamlı global maç programını açıkladı.

Üst üste iki yıl ev sahipliği yapan İstanbul’da, Fenerbahçe Ülker Sports Arena bu yıl da 5 Ekim 2013 tarihinde Oklahoma City Thunder ve Fenerbahçe Ülker maçına tanık olacak.

Etkinlik hakkında açıklamada bulunan NBA Başkanı David Stern "Taraftarlara gerçek bir NBA deneyimi sunmak, bu oyunun dünya genelinde yaygınlığını sağlamak konusundaki çabalarımızın önemli bir parçası. Bu sonbahar, takımlarımızın neredeyse üçte biri; basketbol deneyimi yaşatacak, uluslararası taraftarlarımıza NBA takımları ve oyuncuları ile bağ kurma şansını verecek ve ziyaret ettiğimiz her toplulukta kalıcı bir etki bırakacak bir dünya turuna katılmaya hazırlanıyor" şeklinde konuştu.

NBA Global maç programı, NBA’in uzun süredir ortağı olan Euroleague Basketbol ile işbirliği içinde Avrupa'da Oklahoma City Thunder ve Philadelphia 76ers takımlarının oynayacağı üç maç ile başlayacak.

2012 Batı Konferansı Şampiyonu Oklahoma City, maç programını 5 Ekim 2013 tarihinde İstanbul’da beş kez Türkiye şampiyonu olmuş Fenerbahçe Ülker karşısında Ülker Sports Arena'da oynayacağı maçla açacak.

Fenerbahçe Basketbol Şubesi Genel Koordinatörü Kemal Dinçer'de bu organizasyon ile ilgili; "Biz geçtiğimiz sonbaharda Avrupa'nın en güzel salonunda, tamamen dolu ve neşeli bir ortamda Boston Celtics'e evsahipliği yapmştık. 5 Ekim 2013'te de bir başka NBA Takımı Oklahoma City Thunder'a evsahipliği yapmak için çok mutlu ve heyecanlıyız. Bu yılın eğlence organizasyonu için ne gerekiyorsa yapacağız." dedi.

Hatırlayacağınız üzere geçtiğiMiz yıl da NBA'de en çok şampiyonluğa ulaşmış takım olan Boston Celtics, Fenerbahçe Ülker Sports Arena'da Fenerbahçe Ülker ile karşılaşmış ve bu maçtan Sarı-Lacivertli Takımımız 97-91'lik skorla galip gelmişti. Bu galibiyet ile bir NBA takımını yenen ilk Türk Takımı ve 6. Avrupa Takımı apoletlerinin sahibi Fenerbahçe Ülker olmuştu.

NBA Tarafından açıklanan programdaki tüm maçlar ve oynanacağı yerler şöyle:

05 Ekim 2013: Fenerbahçe Ülker-Oklahoma City | Ülker Sports Arena, İstanbul/Türkiye
06 Ekim 2013: Uxue Bilbao Basket-Philadelphia 76ers | Bilbao Sergi Merkezi, Bilbao/İspanya
07 Ekim 2013: Oklahoma City-Philadelphia 76ers | Manchester Arena, Manchester/İngiltere
10 Ekim 2013: Indiana Pacers-Houston Rockets | Mall of Asia Arena, Pasay/Filipinler
12 Ekim 2013: Chicago Bulls-Washington Wizards | Salon daha sonra açıklanacak, Brezilya
13 Ekim 2013: Indiana Pacers-Houston Rockets | Taipei Arena, Taipei/Tayvan
15 Ekim 2013: Los Angeles Lakers-Golden State Warriors | MasterCard Center, Pekin/Çin
18 Ekim 2013: Los Angeles Lakers-Golden State Warriors | Mercedes-Benz Arena, Şanghay/Çin

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder