6 Aralık 2012 Perşembe

Kafilemiz Yunanistan'da da bir şok yaşadı!


Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımızın yıldız basketbolcusu Mike Batiste'e Yunanistan deplasmanında büyük şok! Sarı-lacivertli ekibimiz, Turkish Airlines Euroleague'in 9. haftasında deplasmanda Panathinaikos ile oynanacak karşılaşması için bugün akşam saatlerinde Yunanistan'a gitti. Kafilemiz, havaalanında tatsız bir olayla karşı karşıya kaldı. Geçtiğimiz yıllarda Yunanistan'da Panathinaikos forması giyen oyuncumuz Mike Batiste, 200 bin Euro'luk vergi borcu olduğu nedeniyle havaalanında bekletiliyor.

Fenerbahçe Basketbol Şubesi Genel Koordinatörümüz Kemal Dinçer, konu ile ilgili olarak hurriyet.com.tr'ye bir açıklama yaptı:

"Batiste, Panathinaikos'ta 9 yıl oynadı. Panathinaikos Kulübü, Batiste'nin ekonomik kriz nedeniyle 200 bin Euro civarındaki vergi borcunu maliyeye yatırmamış. Aslında biz bu olayı geçen hafta öğrendik. Menajerini çağırdık, 'Git görüş, haftaya oraya maça gideceğiz başımıza bir şey gelmesin' dedik. Gitti görüştü. Hatta maliye, bu borcu taksitlere bile bölmüş. Bugün takım gitti, havaalanında Batiste'yi bir odada müşade altına almışlar, yanında bizim Serdar Apaydın'la birlikte orada bekliyor. Yunanlılar 'Ortada 200 bin Euro'luk vergi borcu var, biz Panathinaikos'u tanımayız, Batiste'yi tanırız' diyorlar. Euroleague Yönetimi'ne başvurduk, çok pasifler hiçbir şey yapmıyorlar. Oyuncu Türk olmadığından bizim büyükelçilik zaten bir şey yapamıyor. Menajeri ve avukatı Atina'ya gitti, orada bir yetkili ile bu işi çözecekler. Gerekirse 200 bin Euro'yu artık biz ödeyeceğiz ama bu gece bu işlerin bitmesi çok zor gözüküyor. Batiste'nin keyfi yerinde sonuçta bir oda da bekliyor. Yunanlı görevliler de kendisini yıllardır tanıdığı için çok iyi davranıyorlar. Tutuklanma yok, bir odada tutuluyor. Biz hatta 10 bin Euro kefaletle serbest bırakılması talep ettik ama kabul görmedi. Görüşmeler sürüyor ama muhtemelen olay sabah çözülecek.


Yunan basınında çıkan son haberlere göre Batiste, sabah saat 09:00'da savcı karşısına çıkartılıp ifade verecek. Mike Batiste'in bir ödeme planını imzalaması şartıyla serbest bırakılacağı da iddia ediliyor. Kulüp Yöneticilerimiz ve Mike Batiste'in avukatları durumu çözmeye çalışıyorlar. 

Yunanistan'dan gelen bilgilere göre Panathinaikos kulübünün yöneticileri de Batiste'in çıkması için uğraşıyorlar. Panathinaikos sabah erken saatlerde 200 bin Euro'yu Vergi Dairesi'ne yatırdı.

Kulüp yetkililerimiz, oyuncumuzun menajeri ve avukatı ile Panathinaikos kulübü yöneticileri, konunun savcılığa yansımadan sonuçlanması için çaba gösteriyorlar. Savcı, Batiste'in ifadesini almak isterse gözaltı süresi uzayacak ve salıverilmesi öğleden sonraki saatleri bulabilecek. Ancak savcılık ifadesi alınmadan bu iş çözümlenirse Batiste öğle saatlerinde havaalanından takımımızın kamp yaptığı otele geçecek.

Yunanistan'da da tıpkı Türkiye'deki gibi oyuncu vergilerini kulüpler ödüyor.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder