30 Ekim 2013 Çarşamba

Linas Kleiza: "Fenerbahçe Ülker ile şampiyonluk istiyorum"


Fenerbahçe Ülker'in Litvanyalı yıldız basketbolcusu Linas Kleiza, kariyeri boyunca herhangi bir kupa kaldırmadığını ifade ederek, şampiyonluk yaşamak istediğini söyledi. Turkish Airlines Euroleague'in resmi internet sitesine açıklamalarda bulunan Kleiza, Fenerbahçe Ülker'de şampiyonluklar kazanmak istediğini söyledi.


Yeniden Euroleague'de mücadele etmenin çok güzel bir duygu olduğunu söyleyen Kleiza, "Hızlı olmak adına zaman zaman defansta hatalar yapabiliyoruz ama üzerine çalışıyoruz. Hatalarımızı en aza indireceğiz. Daha önce Final Four'da oynayıp kaybetmiş olmak beni motive ediyor. Fenerbahçe’yle bu hedefimi gerçekleştirmek isiyorum. Her zaman bir amaç uğruna maça çıkarsınız. Biz de takım olarak gelebileceğimiz en üst seviyeye ulaşmak istiyoruz" diye konuştu.

Adaptasyon sorunu çekmediğini belirten Litvanyalı oyuncu, "Çok iyi bir takıma katıldım ve özel bir şeyler yaratmaya çalışan yeni bir takımız. Galibiyetlerimizin kilit noktası agresif oyun tarzımız. Sayı bulan pek çok oyuncumuzun yanı sıra iyi savunma yapan hızlı bir takımız. Şu an Obradovic’in oyun sistemine alışmaya çalışıyoruz. Euroleague’in henüz başında olmamıza rağmen zorlu rakiplerle mücadele ettik. CSKA Moskova karşısında da kilit noktamız savunmamız olacak. İleride daha iyi olacağımızı düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Turkish Airlines Euroleague'e, Budivelnik Kiev ve Barcelona galibiyetleriyle başlayan Fenerbahçe Ülker'in yıldız forveti Kleiza, çok iyi bir takıma katıldığını belirterek, "Özel bir şeyler inşa etmeye çalışan yeni bir takımız. Şu ana kadar gayet iyi oynadık ama daha büyük bir potansiyelimiz var" ifadesini kullandı.

Barcelona galibiyetinin anahtarının, saldırgan oyun tarzı ve iyi savunma olduğunu dile getiren Kleiza, maçları kazanmayı başarsalar da Fenerbahçe Ülker Başantrenörü Zeljko Obradovic'in sistemine alışmaya çalıştıklarını ancak bunun zaman alacağını belirtti.

Yunanistan'ın Olympiacos takımında forma giydiği 2009-2010 Avrupa Ligi sezonunu sayı kralı tamamlayan ve finale yükselmeyi başaran Kleiza, Fenerbahçe Ülker'in, CSKA Moskova ile oynayacağı karşılaşmanın çok iyi olacağını kaydederek, maçı kazanmak için en önemli faktörün, savunma olacağı değerlendirmesini yaptı.



"Fenerbahçe'yi seçmemdeki nedenlerden en önemlisi Zeljko Obradovic" diyen milli forvet, "Obradovic bu güne kadar çalışma fırsatı yakaladığım en iyi koç. Her zaman büyük hedefleri olan biri. Euroleague’i kazanmak için gereken her şeyi bilen bir koçumuz var, biz de yapmamız gereken her şeyi ondan öğreniyoruz. Oyuncularına saygı duyan bir antrenör, siz de takıma ve ona saygı duyarsanız hiçbir problem yaşamazsınız. Fenerbahçe’yi seçmemdeki nedenlerden en önemlisi Obradovic. Kariyerimde kazanmadığım bir şey var ve Obradovic’in bana yardım edebileceğini biliyorum" dedi.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder