19 Ocak 2016 Salı

Spor Toto All-Star katılımcıları açıklandı


24 Ocak Pazar günü 14:00’te Fenerbahçe Ülker Sports Arena’da düzenlenecek Spor Toto All-Star etkinliğinin katılımcıları belli oldu. All-Star kadroları, Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından düzenlenen basın toplantısıyla açıklandı.

All-Star’da Fenerbahçe oyuncuları Asya Karması için mücadele edecek. Takımımız oyuncularından Ali Muhammed, Jan Vesely ve Bogdan Bogdanovic, Asya Karması kadrosunda yer alacak ve aynı zamanda basketbol severler tarafından yapılan oylama sonucunda ilk beşte parkeye çıkacak.

Spor Toto All-Star etkinliğinde Asya Karması ve Avrupa Karması arasında gerçekleştirilecek karşılaşmanın yanı sıra özel yetenek yarışmaları da düzenlenecek. Fenerbahçe’nin Çek yıldızı Jan Vesely All-Star’da smaç yarışmasında yer alacak. Takım kaptanımız Melih Mahmutoğlu üç sayı yarışmasında boy gösterecek. Fenerbahçe’nin genç yıldızı Berk Uğurlu ise yetenek yarışmasının katılımcılarından biri olacak.

Yetenek Yarışması: Berk Uğurlu, Earl Calloway, Kalin Lucas, Thomas Heurtel, Scottie Wilbekin, Kartal Özmızrak

3 Sayı Yarışması: Melih Mahmutoğlu, Vladimir Micov, Jon Diebler, Adrien Moerman, Michael Jenkins, Andy Rautins

Smaç Yarışması: Jan Vesely, Randy Culpepper, Kenny Gabriel, Furkan Korkmaz, Khem Birch, Joey Dorsey

Asya Karması

İlk Beş: Ali Muhammed, Kenan Sipahi, Bogdan Bogdanovic, Kenny Gabriel, Jan Vesely

Diğer oyuncular: Dwight Hardy, Courtney Fortson, Tony Crocker, Tolga Geçim, Clay Tucker, Adrien Moerman, Khem Birch

Avrupa Karması

İlk Beş: Thomas Heurtel, Sinan Güler, Vladimir Micov, Cedi Osman, Semih Erden

Diğer oyuncular: Furkan Korkmaz, Scottie Wilbekin, Michael Roll, Randy Culpepper, Furkan Aldemir, Maciej Lampe, Joey Dorsey

16 Ocak 2016 Cumartesi

TOP 16'nın yenilgisiz tek takımı; Fenerbahçe!


Turkish Airlines Euroleague Top 16 turu 3. hafta maçında Fenerbahçe, Ülker Sports Arena'da konuk ettiği Lokomotiv Kuban'ı son çeyrekteki muhteşem geri dönüşü ile 85-79 mağlup ederek 3'te 3 yaptı. Üçüncü hafta maçlarının ardından E Grubu'nda tüm maçlarını kazanan tek takım konumundaki Fenerbahçe liderliğini sürdürürken, Yunan temsilcisi Olympiacos'un kendi sahasında Brose Baskets'e kaybetmesiyle Euroleague TOP 16 turunun da yenilgisiz tek takımı konumunda bulunuyor.

E GRUBU Galibiyet Mağlubiyet Attığı Sayı Yediği Sayı +/-
FENERBAHÇE
3
0
255
219
36
Unicaja Malaga
2
1
226
197
29
Anadolu Efes
2
1
246
233
13
Lokomotiv Kuban
2
1
246
237
9
Kızılyıldız
1
2
223
236
-13
Panathinaikos
1
2
206
222
-16
Cedevita Zagreb
1
2
221
251
-30
Darüşşafaka Doğuş
0
3
205
233
-28


15 Ocak 2016 Cuma

Ömer Onan: "Geri dönüşümüzdeki en büyük etken taraftardı"


Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımımızın Genel Menajer Yardımcısı Ömer Onan, dün akşam Fenerbahçe Uluslararası Spor Kompleksi Ülker Sports Arena’da oynanan Fenerbahçe-Lokomotiv Kuban maçını değerlendirdi. Taraftara vermiş oldukları müthiş destekten dolayı teşekkür eden Ömer Onan, “Maça gelen seyircimize teşekkür ediyorum. Geri dönüşümüzdeki en büyük etken taraftardı. Taraftarlarımızla birlikte müthiş bir geri dönüş yaptık. Fenerbahçe seyircisine herkes hayran kaldı” dedi.

Lokomotiv Kuban karşısında elde edilen 85-79'luk galibiyetle ilgili Fenerbahçe Televizyonu’na konuşan Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımımızın Genel Menajer Yardımcısı Ömer Onan, “Dün akşam grubumuzdaki önemli maçlardan birini oynadık. Lokomotiv Kuban’ın ilk turda oynadıkları basketbol ortada. İyi takımlar ve gerçekten iyi oynuyorlar. Mücadeleci ve sert bir takım.  Maça da çok iyi başladılar ve açıkçası bizde iyi bir ilk yarı oynamadık. İkinci devre sanki Final Four maçı oynuyor gibi sert bir maç geçti. Mücadele o düzeye yükseldi” değerlendirmesinde bulundu. 

Taraftarın galibiyetteki rolüne vurgu yapan Ömer Onan, “Geri dönüşümüzdeki en büyük etken taraftardı. Biz bunu hep söylüyorduk. Taraftar adeta dün akşam sahadaki iki takımdan daha sert, daha agresif ve daha istekliydi. Bu taraftar bizim her zaman en büyük gücümüz. Bazen kötü oynayabilir, maç içinde istediğiniz şeyleri yapamayabilir, rakibe kendinizi kabul ettirtemeyebilirsiniz. Dün akşam o anda öyle bir seyirci ortaya çıktı ki, herkes ayaktaydı. Takıma müthiş destek verdiler” ifadelerini kullandı.

Taraftara herkesin hayran kaldığını dile getiren Onan, “Maça gelen seyircimize teşekkür ediyorum. Onlarla birlikte müthiş bir geri dönüş yaptık. Yanımızda Euroleague’den görevliler de vardı. Fenerbahçe seyircisine herkes hayran kaldı” dedi.

Euroleague’de 3’te 3 yapan tek takımın Fenerbahçe olduğunu belirten Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımımızın Genel Menajer Yardımcısı Ömer Onan, “Galibiyet bizim için iyi oldu. Top 16’da 3’te 3 yapan tek takım Fenerbahçe. Böyle bir seyirci sahip olduğumuz ve böylesine destek gördüğümüz için ayrıca mutlu olduk. Önümüzdeki maçlarda inşallah bu performansımızı devam ettiririz” diyerek sözlerini noktaladı. 

Fenerbahçe'nin bileği Ülker Sports Arena'da bükülmüyor


Son yıllarda yapılan yatırımlarla Avrupa'nın en gözde liglerinden biri haline gelen Spor Toto Basketbol Ligi'nin güçlü ekiplerinden Fenerbahçe, bu sezon sergilediği etkili performansla Avrupa'nın en prestijli kupasının favorisi olarak gösteriliyor. THY Avrupa Ligi'nde geçen yıl tarihinde ilk kez Dörtlü Final oynayan sarı-lacivertliler, bu sezon da aynı başarıyı tekrarlamak için yoluna emin adımlarla devam ediyor.

Fenerbahçe, maçlarını oynadığı Ülker Sports Arena'da rakiplerine geçit vermiyor.

Avrupa Ligi'nde bu sezon seyircisi önünde kaybetmeyen tek takım olan sarı-lacivertliler, son 13 maçında ise yenilgi yüzü görmedi. Bir yılı aşkın süredir Ülker Sports Arena'da kaybetmeyen Fenerbahçe, en son yenilgisini 16 Ocak 2015'te Olympiakos karşısında yaşadı.

Fenerbahçe'nin Ülker Sports Arena'da yenilmezlik serisi yakaladığı 14 maç şöyle:

Tarih    Rakip     Sonuç

06.02.2015    Laboral Kutxa    91-90
05.03.2015    Nizhny    92-79
20.03.2015    EA7 Emporio Armani    98-77
26.03.2015    Unicaja Malaga    78-63
09.04.2015    Anadolu Efes    83-72
14.04.2015    Maccabi Electra    80-72
16.04.2015    Maccabi Electra    82-67
16.10.2015    Bayern Münih    74-67
30.10.2015    Real Madrid    77-66
13.11.2015    Khimki    88-83
26.11.2015    Strasbourg    81-64
11.12.2015    Kızılyıldız    79-61
30.12.2015    Panathinaikos    82-75
14.01.2016    Lokomotiv Kuban    85-79

13 Ocak 2016 Çarşamba

Basketbol otoriteleri Fenerbahçe'nin şansını değerlendirdi


Euroleague'de harika bir sezon geçiren ve şampiyonluğun en büyük adaylarından biri konumuna gelen Fenerbahçe, Avrupa basketbol basınının da bir numaralı gündemini oluşturuyor. Üst üste aldığı başarılı sonuçlarla hem Euroleague'de hem de Türkiye Basketbol Ligi'nde en önemli favorilerden biri konumuna gelen Sarı-Lacivertli Ekibi basketbol otoriteleri değerlendirdi.

Aydın Örs: "Fenerbahçe'nin yolu açık"
A Milli Erkek Basketbol Takımı ve Fenerbahçe'nin eski başantrenörü Aydın Örs, sarı-lacivertli takımın geçen yıl yakaladığı başarının da bir adım daha ötesine gideceğine inandığı söyledi. 

Türk basketbolunun unutulmaz isimleri arasında yer alan Örs, TOP 16 maçlarının devam ettiğini ve ilerisi için konuşmanın erken olduğunu belirtmesine rağmen Fenerbahçe'ye olan güvenini şu sözlerle ifade etti: 

"Fenerbahçe herkes tarafından Avrupa Ligi'nin favorisi olarak gösteriliyor. Geçen seneden daha mücadeleci, agresif savunma yapan, tempolu oynayan bir yapıya sahip. Obradovic de çok tecrübeli bir antrenör. Takımı çok iyi yönetiyor. Fenerbahçe'nin yolunun açık olduğunu ve Final Four'un ötesine geçeceğini düşünüyorum" dedi. 

Fenerbahçe'nin yükselen bir grafiğinin olduğunu aktaran Örs, "Eğer bir şansızlık olmazsa bence geçen seneden daha iyi bir başarı alınır. Kulübün de hedefleri büyük. İnşallah iyi bir başarıyla özlenen şampiyonluk gelecektir" değerlendirmesinde bulundu. 

Yunan gazeteci Ioannidis: "Fenerbahçe'nin şampiyonluğuna hazırlanın" 
Hem kulüp hem de milli takım bazında Avrupa basketbolunun en başarılı ülkelerinden olan Yunanistan'da, haber ajansı ANA-MPA'nın spor editörü Alexandros Ioannidis, Fenerbahçe'nin Avrupa Ligi'nde şampiyonluğa ulaşabileceğini aktardı. 

Yunan gazeteci, AA'ya yaptığı açıklamada, uzun yıllar ülkesinde Panathinaikos'la büyük başarılar yakaladığını hatırlatarak, Sırp başantrenörün yönetimindeki Fenerbahçe'yi şöyle değerlendirdi: 

"Fenerbahçe'nin geçen sezon Dörtlü Final'e çıkması şans değildi. Bu başarı kulüp ve Türk basketbolunda yeni bir çağın başlangıcı oldu. Bu yıl Fenerbahçe'nin performansı tekrar Dörtlü Final'de olacağının göstergesidir. Kadrosunda her pozisyonda müthiş yetenekler var. Obradovic, savunma ve hücumda çok güçlü bir takım oluşturdu. Son şampiyon Real Madrid'in yer aldığı ilk turda rahat bir şekilde lider olarak Top 16'ya kaldı. Top 16'da grup birincisi olacağını inanıyorum. Fenerbahçe'yi bu sezon Dörtlü Final'de görmemek sürpriz olur. Eğer Obradovic'in bir takımın başında olduğunu görüyorsanız, o takımın şampiyon olmasına hazırlanın." 

İspanyol gazeteci Camps: "Fenerbahçe'nin Dörtlü Final'e kalma şansı yüksek" 
İspanya'da yayın yapan Onda Cero Radyosu'nun basketbol muhabiri David Camps de Fenerbahçe'nin Avrupa Ligi'nde Dörtlü Final'e kalma şansını yüksek olduğunu belirtti. 

İspanyol gazeteci, Fenerbahçe'nin çok önemli bir bütçeye sahip olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti: 

"Fenerbahçe'nin bu yıl da Dörtlü Final'e kalma şansı çok yüksek. Obradovic gibi bir başantrenöre sahipler. Bu sezon Avrupa Ligi'nde Dörtlü Final'e kimlerin gideceğinin tahminini yapmak çok zor ama Fenerbahçe orada olacaktır. Fenerbahçe'nin geçen yıla oranla bu yıl kupayı kazanma şansı daha fazla." 

Sırp gazeteci Matic: "Fenerbahçe şampiyonluğun en büyük favorilerinden biri" 
Avrupa basketbolunun en önemli ülkelerinden biri Sırbistan'da Vecernje Novosti Gazetesi'nde basketbol muhabiri olan Djordje Matic de sarı-lacivertlilerin Avrupa Ligi'nin en büyük favorilerinden biri olduğunu dile getirdi. 

Fenerbahçe'nin başında vatandaşı Zeljko Obradovic'in olduğunu hatırlatan ve bunun büyük bir avantaj sağladığını belirten Sırp gazeteci, "Obradovic, büyük takımları yönetmeyi iyi biliyor. Obrdovic geldikten sonra Fenerbahçe'de çok şey değişti. Obradovic, Fenerbahçe'yi 'kazanan' bir takım yaptı. Daha önce Sırbistan'da oynayan birçok oyuncu şu anda Fenerbahçe'de. Türk basketboluna yapılan yatırımlar ve gelen kaliteli antrenörler, Türk oyuncuların gelişimi için de önemli. Fenerbahçe, zaten Obradovic'i Avrupa'da da başarılı olmak için göreve getirdi. Geçen yıl Dörtlü Final oynayan Obradovic'in Fenerbahçe'si, bu yıl şampiyonluğun en büyük favorilerinden biri" şeklinde konuştu.

12 Ocak 2016 Salı

GM anketine Fenerbahçeli oyuncular damga vurdu


Turkish Airlines Euroleague organizasyonuna katılan 24 takımın genel menajerleri arasında yapılan anketin ikinci bölümüne ait sonuçlar Euroleague'in internet sitesinde paylaşıldı. Anketin ilk bölümüne takım olarak damgasını vuran Fenerbahçe, bireysel sonuçların açıklandığı ikinci bölümde de bu kez yıldız oyuncularının aldığı oylarla dikkat çekiyor.

Fenerbahçe’nin yıldız oyuncusu Jan Vesely, “En İyi Pivot” oylamasında %41,7’lik oy oranıyla ilk sırada yer aldı. Çek yıldız “Euroleague’nin En Spektaküler Oyuncusu” oylamasında da %20,8 ile ilk sırada bulunuyor. Başarılı oyuncu, “2015-2016 Sezonu MVP’si” seçiminde oyların %12,5’ini alarak, CSKA Moskova'nın Fransız oyun kurucusu Nando De Colo’nun ardından ikinci sırada yer aldı. 

Fenerbahçe’nin Sırp yıldızı Bogdan Bogdanovic de kendisine “Euroleague’nin En İyi Şutör Guardı” oylamasında ikinci sırada yer buldu. Bogdanovic, bu kategoride oyların %12,5’ini aldı. İlk sırada ise yine CSKA Moskova’dan Nando De Colo var. 

Sarı-Lacivertli Ekibin İtalyan yıldızı Luigi Datome ise “Euroleague’nin En İyi Kısa Forveti” oylamasında %16,7’lik oranla ikinci sırada yer aldı. Bu bölümde en çok oy alan isim ise Unicaja Malaga oyuncusu Mindaugas Kuzminskas oldu. 

Euroleague’nin yaptığı bu anketin ikinci bölümüne ait sonuçlara aşağıdaki videodan ulaşabilirsiniz:

6 Ocak 2016 Çarşamba

Fenerbahçe, Final Four'un en büyük favorisi

Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı, 2015/2016 sezonunda Turkish Airlines Euroleague'e katılan takımların genel menajerleri tarafından "Dörtlü Final'de yer alması beklenen ekip" kategorisinde ilk sırada gösterildi.

Avrupa Ligi organizasyonuna katılan 24 takımın genel menajerleriyle yapılan anketin ilk bölümüne ait sonuçlar Euroleague tarafından açıklandı. Ankete göre Fenerbahçe, "Dörtlü Final'de yer alması beklenen ekip" kategorisinde turnuvaya katılan tüm takımların Genel Menajerlerinin oyunu alarak yüzde 100 oy oranıyla ilk sırada yer aldı. Sarı-lacivertli ekibi bu alanda yüzde 95,7 oy alan Rus temsilcisi CSKA Moskova ve yüzde 73,9 oya sahip olan Yunan temsilcisi Olympiakos izledi. Barcelona yüzde 56,5, son şampiyon Real Madrid ise yüzde 52,2 oy oranına sahip oldu. 

"En iyi başantrenör" kategorisinde Fenerbahçe'nin efsanevi Sırp çalıştırıcısı Zeljko Obradovic, yüzde 41,7 oy oranıyla zirveye çıktı. Tecrübeli başantrenörü yüzde 12,5 oy oranlarıyla Lokomotiv Kuban'ı çalıştıran Yunan çalıştırıcı Georgios Bartzokas ve Unicaja Malaga'da görev yapan İspanyol antrenör Joan Plaza izledi. 

Ankette, Ülker Sports Arena da "En iyi salon" kategorisinde ikinci sırada yer aldı. Bu kategoride en yüksek oyu ise Zalgiris Kaunas'ın maçlarını oynadığı Zalgirio Arena topladı. 

Fenerbahçe ayrıca, "Eşleşmesi en zor takım" ve "İzlemesi en keyifli takım" kategorilerinde de kendisine ilk üçte yer buldu.