25 Ağustos 2015 Salı

Fenerbahçe'de bir yerli oyuncu daha takımdan ayrıldı


Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı'na geçtiğimiz sezon başında Pınar Karşıyaka'dan transfer olan Can Altıntığ tekrardan İzmir temsilcisine geri döndü. Fenerbahçe'de kaldığı kısa sürede çok fazla süre bulamayan Can, sezonun ortalarına doğru Türkiye Basketbol Ligi ekiplerinden Trabzonspor Medical Park'a kiralanmıştı. Koç Zeljko Oobradovic'in yeni sezon kadro planlamasında kendisine yer bulamayan tecrübeli oyuncu 1 yıllık ayrılığın ardından eski takımına geri döndü.

Pınar Karşıyaka kulübünden yapılan açıklama da; "Pınar Karşıyakamız, geçtiğmiz sezon Trabzonspor Medical Park forması giyen eski oyuncumuz Can Altıntığ ile sözleşme imzaladı. Pınar Karşıyaka ailesi olarak Can Altıntığ’a tekrar hoş geldin diyor, yeşil-kırmızılı forma ile birlikte nice zaferler ve şampiyonluklar diliyoruz." ifadelerini kullandı. Bugün İzmir Üniversitesi Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçen Altıntığ, takımla birlikte sezon öncesi antrenmanlara başladı.

Can Altıntığ geçtiğimiz sezon Fenerbahçe Ülker ve Trabzonspor Medical Park formaları ile Türkiye Basketbol Ligi normal sezonunda 27 maçta süre alırken; 4.52 sayı, 1.22 ribaund ve 2.63 asist ortalamaları tutturdu.

Bir devrin sonu; Kaptan takıma veda etti


Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımına 2007/2008 sezonu başında gelen ve 8 yıl aralıksız Sarı-Lacivertli formayı giyen tecrübeli oyuncu Emir Preldzic takımdan ayrıldı. Sarı-Lacivertli kulüpten yapılan açıklama ile Emir'in yeni sezonda kadroda yer almayacağı açıklandı.

2007 yılında Bogdan Tanjevic'in takıma kazandırdığı genç oyunculardan biri olan Emir Preldzic, 8 yıllık sürede 4 Türkiye Ligi, 3 Türkiye Kupası, 2 de Cumhurbaşkanlığı Kupası kazandı. Tecrübeli oyuncu geçtiğimiz sezon tarihinde ilk kez Euroleague'de Final Four oynama başarısı gösteren Fenerbahçe'nin kaptanlığını yapıyordu.

Euroleague'de 1000 sayı barajını Çubuklu forma ile aşmayı başaran tecrübeli oyuncu, Türk pasaportu sayesinde Fenerbahçe'de yerli oyuncu statüsünde oynuyor ve bu yıla kadar devşirme oyuncu olarak A Milli Basketbol Takımımızda da forma giyiyordu. .

Fenerbahçe Spor Kulübü, bugün itibariyle yollarını ayırdığı takım kaptanı Emir Preldzic için kulübün resmi internet sitesinden bir teşekkür mesajı yayınladı. Yayınlanan mesajda şu ifadelere yer verildi:
Bilgilendirme 
Fenerbahçe Ailesi’nin 2007-2008 sezonundan bu yana bir parçası olan ve bu süre zarfında sarı-lacivertli forma altında birçok başarıya imza atan Emir Preldzic, Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı’nın 2015-2016 sezonunda mücadele edecek kadrosunda yer almayacaktır. 
Emir Preldzic’e bugüne dek Fenerbahçe camiasına yaptığı katkılardan dolayı teşekkür eder, kendisine başarılar dileriz. 
Fenerbahçe Spor Kulübü
Fenerbahçe'nin 1.6 milyon € olan sözleşmesi karşısında ücretinde indirim yapmasını ve yıllık 1 milyon €'dan 4 yıllık yeni sözleşme imzalamasını önerdiği tecrübeli oyuncu yeni sezonda Bobby Dixon'un yerli statüsünde oynayacak olması ile 9. yabancı oyuncu konumuna düşeceğinden dolayı takımdan ayrılma kararı aldı. Emir, kendisi ile uzun süredir ilgilenen Darüşşafaka Doğuş ile anlaştı.

Preldzic'in transferi sonucu Ersin Dağlı ile birlikte devşirme sayısının ikiye yükselmesine karşın Darüşşafaka Doğuş, Ersin'i yabancı oyuncu statüsünde oynatma kararı aldı.

23 Ağustos 2015 Pazar

Serhat Çetin takımdan ayrıldığını açıkladı


Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı, geçtiğimiz sezon başında kadrosuna kattığı eski oyuncusu Serhat Çetin ile yollarını ayırdı. Fenerbahçe'ye geçtiğimiz yaz geri dönen ancak sezon içerisinde hem ligde hem de Euroleague'de çok fazla süre bulamayan tecrübeli oyuncu resmi instagram hesabından paylaştığı bir mesaj ile yeni sezonda takımda olmayacağını açıkladı.

Serhat Çetin, kişisel instagram hesabından yaptığı açıklamada; "Yeni sezonda Fenerbahçe'de olmayacağım. Fenerbahçe camiası ve taraftarlarına ve Ülker ailesine herşey için teşekkür ederim." notunu paylaştı. Geçtiğimiz sezon TBL'de 20 maçta forma şansı bulan Serhat; 3.4 sayı, 1 ribaund ve 0.9 asist ortalamaları elde etmişti. Euroleague'de ise 8 maçta forma giyen tecrübeli oyuncu 1.8 sayı, 0.9 ribaund ve 0.6 asist ortalamalarıyla oynamıştı.

Fenerbahçe'den ayrılan Serhat Çetin yeni sezondan ülkemizi Euroleague'de temsil edecek bir başka takım olan Darüşşafaka Doğuş ile anlaştı. Tecrübeli oyuncu sezonu geçtiğimiz günlerde açan İstanbul temsilcisinin antrenmanlarına da çıkıyordu.

Fenerbahçe'de geçtiğimiz sezon başında transfer edilen bir diğer yerli oyuncu olan Can Altıntığ'da yeni sezonda bir aksilik olmazsa eski takımı Pınar Karşıyaka forması giyecek.

12 Ağustos 2015 Çarşamba

Nikola Kalinic transferi resmen açıklandı


Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı daha önce anlaşmaya vardığı ve sözleşme detaylarıyla ilgili ufak pürüzlerin kaldığı Sırp oyuncu Nikola Kalinic'in transferini resmen açıkladı. Kulüpten yapılan açıklamada Nikola Kaliniç ile 2+1 yıllık sözleşme imzalandığı belirtildi. Kızılyıldız Kulübü, Kalinic'in Fenerbahçe'ye transferini 31 Temmuz tarihinde açıklamış ve buy-out bedeli olarak alınacak olan 1 milyon €'nun kulübün transfer rekoru olduğunu vurgulamıştı.

2.02 boyundaki Nikola Kalinic geçtiğimiz sezon Euroleague'de 24 maça çıkmış; 9.2 sayı ve 3.9 ribaund, 2 asist ve 0.8 top çalma ortalamalarıyla oynamıştı. Sırp oyuncu geçtiğimiz sezon Kızılyıldız ile Sırbistan Ligi ve ABA Ligi şampiyonluğu yaşamış, ABA Ligi'nde 10.1 sayı, 4.1 ribaund istatistikleri tutturmuştu.

Fenerbahçe Spor Kulübü'nden Kaliniç transferiyle ilgili yapılan resmi açıklama şöyle:
Nikola Kalinic Fenerbahçe'de! 
Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı, Kızılyıldız ve Sırbistan Milli Takımı’nın önemli oyuncularından biri olan Nikola Kalinic’i 2+1 yıllığına renklerine bağladı. 
1991 doğumlu forvet, yeni sezonda sarı lacivertli formanın başarısı için mücadele edecek. 
Nikola Kalinic’e Fenerbahçe’ye hoş geldin diyor, sarı – lacivertli forma ile birlikte nice başarılar, zaferler ve şampiyonluklar dolu yıllar diliyoruz. 
FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ
Nikola Kalinic kimdir?

Nikola Kalinic, 8 Kasım 1991 tarihinde Subotica’da dünyaya geldi. 2.02 boyundaki başarılı forvet, basketbol kariyerini 2010-2013 yılları arasında Vojvodina Novi Sad ekibinde sürdü. Kalinic, 2013-2014 sezonunda Radnicki’ye transfer oldu. Kalinic, Radnicki’de gösterdiği performansla tüm basketbol kamuoyunun dikkatini çekmeye başladı.

Radnicki ile Eurocup kulvarında mücadele eden Kalinic, çıktığı 16 maçta ortalama 26 dakika parkede kaldı ve 10.2 sayı (%62.4 iki sayı, %38.1 üç sayı), 3.5 ribaund, 2.6 asist, 1 top çalma ve 12.3 verimlilik puanı istatistikleri yakaladı. Kalinic aynı sezonda Radnicki ile Sırbistan Ligi’nde 16 maçta 11.1 sayı (%57.9 iki sayı, %34.7 üç sayı), 5.1 ribaund, 2.75 asist istatistikleri yakaladı. Radnicki ile Adriyatik Ligi’nde de forma giyen Nikola’nın bu alandaki istatistikleri ise 24 maçta 6.4 sayı (%42.9 iki sayı, %30.0 üç sayı), 3.8 ribaund, 1.3 asist oldu.

Radnicki’de gösterdiği çıkış, Nikola Kalinic’i 2014 yazında ülkesinin en güçlü takımlarından biri olan ve Euroleague’de de boy gösteren Kızılyıldız’a taşıdı. Kalinic, Kızılyıldız formasıyla oldukça başarılı bir sezon geçirdi ve takımının Adriyatik Ligi, Sırbistan Ligi ve Sırbistan Kupası şampiyonluklarında büyük pay sahibi oldu.

Nikola Kalinic, Kızılyıldız formasıyla Euroleague’de 24 maça çıktı. Ortalama 26 dakika parkede kalan Nikola, bu maçlarda 9.2 sayı (%47 iki sayı, %35.5 üç sayı), 3.9 ribaund, 2.0 asist ve 9.1 verimlilik puanı ortalamaları tutturdu. Kalinic, 21 Kasım tarihinde oynanan Galatasaray Liv Hospital maçında 21 sayı buldu ve ürettiği 19 verimlilik puanıyla her iki alanda da kariyer rekoruna ulaştı. Başarılı oyuncu, Kızılyıldız formasıyla Adriyatik Ligi’nde 34 maçta parkeye çıktı ve 10.2 sayı (%62 iki sayı, %38.2 üç sayı), 4.1 ribaund, 1.5 asist ortalamaları yakaladı. Kalinic, Sırbistan Ligi’nde de 18 maçta süre buldu ve ortalama 9.9 sayı (%57.7 iki sayı, %35.8 üç sayı), 3.9 ribaund, 1.9 asist istatistikleri üretti.

Nikola Kalinic’in kulüp takımlarındaki yüksek performansı, başarılı oyuncuyu Sırbistan Milli Takımı’na da taşıdı. Daha önce Sırbistan’ı 2011 yılında düzenlenen U-20 Avrupa Şampiyonası’nda temsil eden Kalinic, A Takım seviyesinde de 2013 Avrupa Şampiyonası ve 2014 Dünya Şampiyonası’nda mücadele etti.

Eurobasket 2013’te Sırbistan formasıyla 11 maça çıkan Kalinic, 2.8 sayı, 3.9 ribaund, 0.8 asist istatistiklerine imza attı. 2014 Dünya Şampiyonası’nda ise dokuz maça çıkan ve ülkesi ile final oynama başarısı gösteren Kalinic, bu organizasyonda da 7.2 sayı, 1.9 ribaund, 0.8 asist istatistikleri yakaladı. Kalinic, bu şampiyonada Bogdan Bogdanovic ile birlikte Sırbistan ilk beşinde süre buldu ve elde edilen dünya ikinciliğinde oldukça önemli pay sahibi oldu.

Nikola Kalinic, üç numara pozisyonunda Avrupa basketbolunun en önemli isimlerinden biri. Özellikle savaşçı kimliği ile ön plana çıkan Kalinic, parkede bulunduğu dakikalarda takımına büyük enerji katıyor. Kalinic, güçlü fiziğiyle dört numarada da oynayabiliyor. Hızlı hücumlardaki etkinliği ve ribauntlardaki katkının yanı sıra başarılı oyuncu, şut yüzdesi konusunda da oyununu düzenli olarak geliştirmiş durumda. Nikola, hem kulüp takımları ile yaşadığı Avrupa maceraları, hem de Milli Takım seviyesinde katıldığı turnuvalarla birlikte genç yaşında ciddi bir deneyim de edindi.

Nikola Kalinic, sporcu bir aileden gelmesiyle de dikkat çekiyor. Başarılı oyuncunun babasının masa tenisi, annesi ve kız kardeşinin hentbol, ağabeyinin ise su topu geçmişleri bulunuyor. Nikola Kalinic de genç yaşlarda masa tenisi ile ilgilenmiş ancak profesyonel kariyerine basketbol ile devam etme kararı almış.

8 Ağustos 2015 Cumartesi

Semih, Fenerbahçe ile son kez görüşecek


Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı yabancı oyuncu transferini noktalarken yerli rotasyonuna da imkanlar dahilinde bir transfer yapmayı düşünüyor. Bu alanda öne çıkan ilk isim ise Semih Erden! Geçtiğimiz sezon tekrardan Fenerbahçe'ye dönen ve 1 yıllık sözleşme imzalayan tecrübeli uzun, sözleşmesinin sona ermesiyle serbest kalmıştı. Fenerbahçe ile yaz başında masaya oturan ancak istediği kontratı alamayan tecrübeli basketbolcu, NBA'i zorlamak istemiş ve bu nedenle ilk teklifi kabul etmemişti. 

NBA'den kendisine teklif bulamayan Semih Erden, tekrardan rotayı Türkiye'ye çevirdi. Fenerbahçe dışında birkaç takımdan daha teklif alan Semih'in son kararı önümüzdeki hafta belli olacak. Ancak Fenerbahçe defteri 9 Ağustos Pazar günü yapılacak olan son görüşme ile ya kapanacak ya da yeni sayfalar yazılmak üzere imzalar atılacak.

Milli Takımın Bormio kampının son gününde Tunus ile oynanan hazırlık maçının ardından Semih Erden ile görüşen Cumhuriyet Gazetesi Basketbol Muhabiri Yunus Aydın'ın haberine göre; Sarı-Lacivertli Kulüp ile Semih Erden yarın (9 Ağustos) son kez masaya oturacak. Yapılacak olan bu görüşmeden olumsuz bir sonuç çıkması durumunda Semih, TBL'den kendisine talip olan bir başka takım ile sözleşme imzalayacak. Oyuncunun NBA'e gitme ihtimali tamamen ortadan kalkmış durumda. Yani Semih'in Fenerbahçe'de devam edip etmeyeceği yarın yapılacak görüşmenin sonucuna göre netlik kazanacak.

Geçtiğimiz sezon kulüp tarihinin ilk Final Four başarısını yakalayan kadroda yer alan Semih Erden, Euroleague'de 4.6 sayı, 2.5 ribaund, 0.4 asist ortalamalarıyla mücadele etmişti. TBL'de ise 6.4 sayı, 2.8 ribaund, 0.5 asist ve 0.4 top çalma istatistikleri yakalamıştı.

4 Ağustos 2015 Salı

Basketbol Süper Lig'de fikstür çekildi


Basketbol Süper Ligi’nde 2015-2016 normal sezon fikstürü belirlendi. Polat Renaissance Hotel'de gerçekleştirilen kura çekim törenine, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenay, yönetim kurulu üyeleri, ligler direktörü Samer Şenbayrak ile ligde mücadele edecek takımın temsilcileri katıldı.

Toplam 16 takımın yer aldığı Basketbol Süper Ligi'nde 2015-2016 sezonu, iki devreli lig usulüne göre oynanacak. Normal sezonun 30 hafta süreceği ligde, ilk 8'e giren takımlar play-off'a yükselecek.

Play-off serisi 0-0 başlayacak ve çeyrek finallerde 2, yarı finallerde de 3 galibiyet alan takımlar tur atlayacak. Final müsabakalarında ise rakibi karşısında 4 galibiyet alan takım, 2015-2016 sezonunun şampiyonu olacak.

BSL'de yeni sezon hayacanı 10 Ekim'de başlarken, sezonunun ilk yarısı 11 Ocak 2016'da sona erecek. Ligin ikinci yarısı 23 Ocak'ta yeniden start alacak ve normal sezon maçları 9 Mayıs 2016'da tamamlanacak.

10 Ekim 2015 Cumartesi günü başlayacak Basketbol süper Ligi’nde Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı ilk hafta karşılaşmasında Rönesans Ankara TED Kolejliler ile karşı karşıya gelecek.

Yeni sezonun ilk hafta maç programı şöyle:
1. Hafta:
Uşak Sportif - Yeşil Giresun Bld.
Fenerbahçe - Rönesans TED Ankara Kolejliler
Royal Halı Gaziantep - Darüşşafaka Doğuş
Anadolu Efes - Torku Konyaspor Basket
Trabzonspor MP - Galatasaray
İstanbul BBSK - Banvit
Türk Telekom - D.İ. Büyükçekmece
Beşiktaş - Pınar Karşıyaka

Fenerbahçe'nin ilk yarı maç programı ise şöyle:

1. HAFTA | Fenerbahçe - Rönesans TED Ankara Kolejliler
2. HAFTA | Darüşşafaka Doğuş - Fenerbahçe
3. HAFTA | Fenerbahçe - Torku Konyaspor
4. HAFTA | Galatasaray - Fenerbahçe
5. HAFTA | Fenerbahçe - Banvit
6. HAFTA | D.İ. Büyükçekmece - Fenerbahçe
7. HAFTA | Fenerbahçe - Pınar Karşıyaka
8. HAFTA | Beşiktaş - Fenerbahçe
9. HAFTA | Fenerbahçe - Türk Telekom
10. HAFTA | İstanbul BBSK - Fenerbahçe 
11. HAFTA | Fenerbahçe - Trabzonspor MP
12. HAFTA | Anadolu Efes - Fenerbahçe 
13. HAFTA | Fenerbahçe - Royal Halı Gaziantep
14. HAFTA | Yeşil Giresun Bld. - Fenerbahçe
15. HAFTA | Uşak Sportif - Fenerbahçe 

1 Ağustos 2015 Cumartesi

Fenerbahçe'de yerli rotasyon gençlere emanet


Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı, Sırp oyuncu Nikola Kaliniç transferi ile gelecek sezonun kadrosunu tamamlayarak transfer dönemini tamamladı. Sarı-Lacivertli Ekip kadrosunda 9 yabancı bulundururken takımın yerli rotasyonunun nasıl olacağı merak konusu olmuştu. Oğuz Savaş ve Semih Erden gibi iki tecrübeli oyuncu ile yollarını ayıran Sarı-Lacivertli Ekipte Serhat Çetin ve Can Altıntığ da ayrılık aşamasında. Takımdan 4 yerli oyuncu ayrılırken sadece Barış Hersek ve yeni sezonda yerli oyuncu statüsünde oynayacak olan Bobby Dixon'ı kadrosuna katan Fenerbahçe'nin yerli oyuncu rotasyonuyla ilgili Takım Menajeri Ömer Onan, BasketFaul sitesinden Fersu Deniz Yahyabeyoğlu'na açıklamalarda bulundu.

Basketfaul'de yer alan haberde; Takım Menajeri Ömer Onan sözleşmeleri devam eden Serhat Çetin'in Darüşşafaka Doğuş, Can Altıntığ'ın Pınar Karşıyaka ile anlaşmak üzere olduğunu, yerli rotasyonlarının genç ağırlıklı oyunculardan oluştuğunu söyledi.

Emir Preldzic'ten her yılı 1 milyon euro olmak üzere yaptıkları revize sözleşme önerisine yanıt beklediklerini, Semih Erden'in ise şuanda serbest oyuncu olduğunu ifade eden Onan; "Yerli rotasyonu büyük olasılıkla Bobby Dixon, Berk Uğurlu, Kenan Sipahi, Melih Mahmutoğlu, Egehan Arna, Barış Hersek ve Ömer Faruk Yurtseven'den oluşacak." dedi.

Ömer Onan, Emir Preldzic ile devam etmek istediklerini ve bu amaçla kendisine 4 yıllık yeni sözleşme önerdiklerini söyledi ve "Dixon 32, Emir 28 yaşında. Bu nedenle Emir'in Türk pasaportundan gelecekte de yararlanmak istiyoruz." diye konuştu.

Erkek Basketbol artık Fenerbahçe Ülker değil!


2006 yılında başlayan Fenerbahçe ve Ülker birlikteliği 1 Ağustos 2015 tarihi itibariyle resmen kurumsal anlamda sona erdi. 1993-2006 yılları arasında Türkiye Basketbol Ligi'nde Ülkerspor adıyla mücadele eden takım, 2006 yılında Fenerbahçe ve Ülker arasında imzalanan geniş kapsamlı sponsorluk anlaşması ile Fenerbahçe Ülker organizasyonu adı altında TBL'de ve Euroleague'de mücadele etmişti.

2006 yılından itibaren Fenerbahçe Ülker adıyla mücadele eden Fenerbahçe Erkek Basketbol Şubesinin tüm masrafları Ülker tarafından karşılanmış ve geçen 9 sezon'da 5 Türkiye Ligi Şampiyonluğu, 3 Türkiye Kupası ve 2 Cumhurbaşkanlığı Kupası kazanılmıştı. Bu birliktelik döneminde Ülker'in büyük desteğiyle Ataşehir'de 13.000 kişilik Türkiye'nin en modern kapalı spor salonunu inşa edilmişti. Fenerbahçe Ülker organizasyonu son olarak en büyük başarısını ise geçtiğimiz sezon Euroleague'de  Final Four oynayarak elde etti.

Ülker'in ana sponsorluktan çekilmesiyle ilgili Fenerbahçe resmi internet sitesinden bir teşekkür mesajı yayınlandı. Yayınlanan mesajda şu ifadelere yer verildi:
TEŞEKKÜRLERİMİZLE... 
Fenerbahçe Ailesi’nin, “Fenerbahçe Ülker” ismiyle bir parçası olarak yıllardır sponsorluğun ötesinde kulübümüze sağladıkları büyük desteklerinden dolayı, 
Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımızın bu süreçte kazandığı şampiyonluklar, kupalar ve Avrupa’da Final Four başarılarımızdaki önemli katkıları nedeniyle, 
Türkiye’nin en modern spor salonu olan Fenerbahçe Ülker Sports Arena’nın, kulübümüze ve Türk Sporu’na kazandırılmasından ötürü, 
Sayın Murat Ülker başta olmak üzere, tüm ÜLKER Ailesi’ne kulübümüz için yaptıkları ve yapmakta oldukları maddi, manevi katkılarından ötürü şükranlarımızı sunarız. 
FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ
Fenerbahçe - Ülker ayrılığı ile birlikte Fenerbahçe resmi internet sitesindeki erkek basketbol şubesinin sayfası da revize edildi. Bunun yanı sıra takımın resmi sosyal medya hesapları da @FBBasketbol ismi ile değiştirildi.

Ülker, Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımına 2 yıl boyunca forma göğüs reklamı vererek belli oranda sponsorluk hizmeti vermeye devam edecek. Ancak artık takımın ismi sadece Fenerbahçe olacak.

Fenerbahçe Basketbol Resmi Twitter Hesabı: https://twitter.com/FBBasketbol
Fenerbahçe Basketbol Resmi İnstagram Hesabı: https://instagram.com/fbbasketbol
Fenerbahçe Basketbol Resmi  Facebook Hesabı: https://www.facebook.com/fenerbahceulker