24 Kasım 2014 Pazartesi

Euroleague'in 2015 Final Four logosu tanıtıldı


Turkish Airlines Euroleague'de 2014/2015 sezonu şampiyonu, 15-17 Mayıs tarihleri arasında Madrid de düzenlenecek olan Final Four organizasyonu ile belli olacak. İspanya'nın başkenti Madrid'deki Barclaycard Center'de düzenlenecek olan Final Four organizasyonu için kullanılacak olan tanıtım logosu bugün Euroleague tarafından açıklandı.

Uluslararası birçok ödül kazanmış olan Yunan tasarım firması Designers United tarafından hazırlanan 2015 Turkish Airlines Euroleague Final Four logosuna daha önceki 5 yıla ev sahipliği yapan şehirler için tasarlanmış olan logolar ilham kaynağı oldu.

Final Four logosunun merkezinde, ev sahibi şehir olan Madrid'i simgeleyen kırmızı bir "M" harfi bulunuyor. Bu harf; İngilizce "kazanmak" anlamına gelen "win" kelimesinin baş harfi olan "W" ile birleştirilmiş olarak yer alıyor. Bu iki harfin kombinasyonu ile "Madrid'de kazan" sloganı, bu sezon Euroleague'de mücadele eden bir çok takımın hedefi ile eşleştirilmiş.

Madrid'de yazılacak olan yeni bir tarihe tanıklık edecek 13.000 basketbolseverden biri olmanın ayrıcalığına ulaşma şansınız devam ediyor. Final Four organizasyonunun biletleri 26 Kasım 2014 tarihinde "Genel Satışa" sunulacak.

Yeni logonun sloganından yola çıkacak olursak; "Madrid'de kazanan Fenerbahçe Ülker olsun.." temennilerimizi bir kez daha yineleyelim.

18 Kasım 2014 Salı

Murat Dalkılıç: "Bogdanovic'i Keyifle İzledim"


Dün akşam, Fenerbahçe Ülker - Galatasaray Liv Hospital derbisinin oynandığı Fenerbahçe Ülker Sports Arena tribünleri, ünlü isimleri de ağırladı. Sarı-Lacivertli taraftarın yoğun ilgi gösterdiği karşılaşmayı izleyenler arasında Fenerbahçeliliği ile bilinen müzisyen Murat Dalkılıç ve oyuncu Merve Boluğur da vardı.

Büyük heyecana sahne olan derbi mücadelesinde kazanan taraf Fenerbahçe Ülker oldu. Basketbolu profesyonel olarak oynamış olan sanatçı, takımı ve maç ile ilgili görüşlerini Türkiye Basketbol Ligi (TBL) resmi sitesi tbl.org.tr'ye anlattı.

Bu sezon ilk olarak derbi maça geldiğini belirten Dalkılıç, “Uzun zamandan beri basketbolu takip etme fırsatı bulamıyordum ama Fenerbahçe Ülker gerçekten çok iyi bir takım kurdu. Ben de özellikle gelip izlemek istedim.” şeklinde konuştu.

Fenerbahçe taraftarı olarak, takımın performansından memnun olduğunu belirten sanatçı, derbi ilgili şunları söyledi;

Galatasaray gerçekten çok iyi bir takım. Açıkçası daha başa baş bir mücadele izlemeyi bekliyordum, ancak fark beklediğimden de çabuk açıldı. Bunda, hem kendi sahamızda oynamamızın hem de takım olarak çok iyi performans göstermiş olmamızın etkisi var. Özellikle de Emir ve Bogdanovic'i çok başarılı buldum. Bu akşam gerçekten formundan hiç ödün vermeyen bir Fenerbahçe Ülker vardı sahada. Bu nedenle mücadeleyi büyük bir keyifle izledim, çok güzel bir maç oldu.

15 Kasım 2014 Cumartesi

Rekor kırdığı haftanın MVP'si tabi ki Goudelock oldu


Fenerbahçe Ülker, Eoruleague'in 5. Haftasında deplasmanda Bayern Münih ile karşılaştı. Sahadan 93-86'lık skorla galip ayrılan Sarı-Lacivertli Ekipte bu galibiyetten çok Amerikalı yıldız oyuncu Andrew Goudelock'ın inanılmaz performansı konuşuldu. Unics Kazan'dan bu sezon başında kadroya katılan ve EuroCup'ın son MVP'si olan Goudelock, Münih deplasmanında hem takımının galibiyetinde önemli bir rol oynadı hem de 5. Euroleague maçında birçok rekora imza attı.

Amerikalı yıldız oyuncu Münih'e karşı 13 üç sayı denemesinden 10'un dan isabet bularak, kariyerinde ilk kez forma giydiği Euroleague'de henüz 5. maçında ismini Euroleague tarihine yazdırdı. Goudelock bir maçta kaydettiği 10 üç sayılık basket ile "Euroleague tarihinde bir maçta en çok üç sayılık isabet bulan oyuncu" oldu. (Sarı-Lacivertli oyuncunun bu karşılaşma ile kırdığı ve elde ettiği rekorları okumak için konu ile ilgili yazımızı okuyabilirsiniz.)

Yıldız oyuncu bu karşılaşmada 34 sayı, 3 ribaund, 4 asist ve 1 top çalmalık katkısı ile 40 verimlilik puanı elde ederek aynı zamanda Euroleague'de Normal Sezon 5. Haftasının 
"En Değerli Oyuncusu (MVP)" oldu. Goudelock'ın elde ettiği 40 verimlilik puanı Euroleague'de bu sezon ulaşılan en yüksek index rating değeri oldu.

Bu ödül ile yıldız oyuncu bu sezon ki ikinci MVP ödülünü kazanmış oldu. Euroleague'in 2. haftasında yine deplasmanda oynanan PGE Turow maçında 30 verimlilik puanı ile haftanın En Değerli Oyuncusu olmayı başarmıştı. Goudelock bu sayede Euroleague'deki ilk sezonunda forma giydiği 5 maçın 2'sinde haftanın En Değerli Oyuncusu olmayı başardı.

Andrew Goudelock Münih'e karşı ürettiği 34 sayı ile 5. haftanın "En Skorer Oyuncusu" da olmayı başardı.

Yıldız oyuncumuza diğer karşılaşmalarda da başarılar dileriz. Bu ödüllerin artması dileğiyle...

Andrew Goudelock'tan rekorlar haftası


Fenerbahçe Ülker'in Amerikalı yıldız skoreri Andrew Goudelock, Euorleague'in 5. haftasında Bayern Münih'i 93-86 yendikleri maçta tam 10 tane üç sayılık basket isabeti bularak, 'Avrupa Ligi'nde bir maçta en fazla üçlük atan oyuncu' oldu.

Andrew Goudelock ayrıca 40 verimlilik puanı ile bu sezonunbu alandaki rekorunu da kırarken, koç Zeljko Obradovic, Goudelock için ilginç bir yorum yaptı: "Hiç normal değil!"

Fenerbahçe Ülker, 13 Kasım Perşembe akşam Turkish  Airlines Euroleague'de deplasmanda Bayern Münih'i 93-86 mağlup ederken, maça damgasını vuran isim Andrew Goudelock oldu.

Sarı-Lacivertli Ekibimizin sezon başında transfer ettiği son EuroCup MVP'si, Amerikalı yıldız oyuncu Goudelock, Alman ekibinin potasına tam 10 tane üç sayılık basket atarak 'Avrupa Ligi'nde bir maçta en fazla üç sayı atan sporcu' olarak lig tarihine geçti. Üç sayılıklarda 13'te 10 gibi inanılmaz bir yüzde yakalayan Andrew Goudelock, karşılaşmayı 34 sayı, 3 ribaund ve 4 asistle tamamladı.

Euroleague'de daha önceki 3 sayılık basket rekoru 9 isabetle Thomas Kelati, Saulius Stombergas ve Mirza Teletovic'e aitti. İlk olarak Saulius Stombergas 2001 yılında Tau Ceramica formasıyla AEK Athens potasına 9 üç sayılık basket atmış, 2009 yılında da Unicaja Malaga forması giyen Thomas Kelati, Roma'ya karşı 9 üç sayılık isabet bularak Stombergas'ın rekoruna ortak olmuştu. Bu rekora ortak olan son isim ise Caja Laboral formasıyla 2011 yılında Zalgiris Kaunas potasına 9 üç sayılık basket gönderen Mirza Teletovic olmuştu.

Müthiş bir performans ortaya koyan Goudelock aynı zamanda 40 ile bu sezonun performans verimlilik rekorunu da kırdı.

Amerikalı yıldız oyuncunun rekorları bununla da bitmedi. 34 sayı kaydeden Goudelock, Fenerbahçe Ülker tarihinin Avrupa Ligi'nde bir maçta en çok sayı atan oyuncusu oldu. Türk takımlarının formasını giyen oyuncular arasında ise Avrupa Ligi'nde sayı rekoru 41 sayı ile Kaspars Kambala'ya ait. Bu oyuncuyu 35'er sayı ile Willie Solomon ve Zoran Erceg takip ederken, Goudelock, Harun Erdenay ile birlikte 4. sırayı paylaştı.

Andrew Goudelock'un bu performansına en ilginç yorum, Başantrenör Zeljko Obradovic'den geldi. Efsane çalıştırıcı, "Bir oyuncudan 10/13 üç sayılık isabeti gelmesi normal değil. İdmanlarda dış atış kullanabileceğimizi konuşuyoruz. Bundan mı kaynaklanıyor yoksa motivasyon mu bilemiyorum ama mükemmel bir yüzde ile oynadı" yorumunu yaptı.

1 Kasım 2014 Cumartesi

Fenerbahçe Ülker'de Yıldırım zirve


Sezona yedi oyuncu transferi yaparak başlayan ve bu sezon asıl hedefini Euroleague'de Final Four olarak belirleyen Fenerbahçe Ülker'de, Euroleague'in 3. haftasında Atina deplasmanında oynanan kötü oyun ve alınan ağır mağlubiyet sonrası hareketli saatler yaşandı.

Dün (31 Ekim) öğle saatlerinde İstanbul'a dönen Sarı-Lacivertli kafile sürpriz bir gelişme ile karşılaştı. Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım; baş antrenör Zeljko Obradovic, Genel Menajer Maurizio Gherardini ve Takım Menajeri Ömer Onan'ı toplantı yapmak üzere kulüp binasına çağırdı.

Başkan Aziz Yıldırım, koç ve idari kadro ile gerçekleştirdiği bu toplantıda, Baş antrenör Zeljko Obradovic'e olan güvenini yineleyerek, kendisiyle uzun seneler çalışmak istediğini ve her durumda tam destek verdiğini iletti. Toplantıda takımın şu anki durumu ve transfer gerekmesi durumunda ek bütçenin yaratılabileceği de konuşuldu.