27 Eylül 2014 Cumartesi

Fenerbahçe Ülker, Gloria Cup'ta dördüncü oldu


Fenerbahçe Ülker, Gloria Cup üçüncülük maçında Olimpiakos ile karşılaştı. Mücadeleden Yunanistan temsilcisi 69-60 galip ayrıldı.

Mücadeleye Kenan Sipahi, Melih Mahmutoğlu, Serhat Çetin, Nemanja Bjelica ve Luka Zoric beşi ile başlayan ekibimizin ilk sayıları Kenan’dan geldi. İlk beş dakika 6-4 üstünlüğümüz ile geçilirken iki takım da savunmada oldukça dirençliydi. Oğuz Savaş ve Bjelica’nın sayılarıyla bitime bir dakika kala takımımız 7 sayı öne fırladı (8-15). İlk çeyrek, Olimpiakos’un son bölümde gelen 4-0’lık serisiyle 15-12 üstünlüğümüz ile sonuçlandı.

Serisini ikinci çeyreğe de taşıyan rakibimiz, Zeljko Obradovic’in molası öncesi 20-15 öne geçti. Mola dönüşü Fenerbahçe Ülker, Oğuz Savaş’ın faul çizgisinden bulduğu sayılarla seriyi kırsa da, Petway ile etkili olan Olimpiakos, devrenin bitimine 6 dakika kala 19-27 ile 8 sayı öne geçti. Kötü savunma yapan sarı lacivertliler, farkı azaltmayı başaramadı. Kolay sayılar bulan Olimpiakos, ekibimizin yaptığı top kayıplarını da değerlendirerek soyunma odasına 38-29 avantajla gitti. 

İlk yarıda skor dağılımımız Oğuz 6, Goudelock 4, Serhat 4, Kenan 4, Zoric 4, Bjelica 3, Vesely 2 ve Hickman 2 şeklinde oluştu. Fenerbahçe Ülker devreyi ribaundlarda 21-17 önde tamamlasa da asistlerde 6-12 gerideydi. Ekibimiz, bu 20 dakikada 8 top kaybı yaptı ve yalnızca 1 top çalabildi. Obradovic’in öğrencileri, üç sayı çizgisinin gerisinden 9 denemede yalnızca 1 isabet bulabildi.

İkinci yarının başında fark 15 sayıya yükseldi. Olimpiakos’tan Brent Petway’in 16 sayıya ulaştığı bu dönemde kırmızı beyazlılar farkı açmaya devam etti. Periyodun ortasındaki televizyon molasına 51-33 Olimpiakos önde girdi. Kalan bölümde temsilcimiz biraz kıpırdansa da farkı azaltamadı. Son on dakikaya 59-42 Pire ekibi üstün girdi. 

Fenerbahçe Ülker son periyoda Melih-Oğuz ikilisi ile hücumda iyi başladı. İlk dört dakika sonunda fark 12 sayıya kadar geriledi (49-61). Bu süre zarfında ekibimiz rakibine yalnızca 2 sayı şansı tanıdı. Mola alan ve bunu iyi kullanan Olimpiakos, Spanoulis’in üç sayı isabetiyle ritmi tekrar lehine çevirdi. Kalan bölümde takımımız çabalasa ve farkı tek haneli sayılara indirse de rakibini yakalayamadı. Mücadele, Olimpiakos’un 69-60 galibiyetiyle noktalandı. 

Takımımızın özellikle son bölümdeki savunma direnci, galibiyeti getiremese de taraftarımızdan alkış aldı. Bu sonuçla Fenerbahçe Ülker, Gloria Cup’ı dördüncü sırada tamamladı. 

Skor Dağılımımız: Oğuz 14, Goudelock 8, Kenan 7, Zoric 6, Melih 5, Bjelica 5, Serhat 4, Preldzic 4, Hickman 3, Vesely 3, Can 1.

Takım İstatistikleri (Fenerbahçe Ülker-Olimpiakos):
İki Sayı Yüzdesi: 19/37 (%51) – 14/34 (%41)
Üç Sayı Yüzdesi: 2/14 (%14) – 10/26 (%38)
Faul Yüzdesi: 16/27 (%59) – 11/18 (%61)
Ribaund: 33-38
Asist: 13-17
Top Çalma: 3-7
Top Kaybı: 14-13

Fenerbahçe Ülker İstatistikleri:
Ricky Hickman: Süre: 15:43, 3 sayı (0/2 iki sayı, 3/4 SA), 1 ribaund, 1 top kaybı, 1 asist
Kenan Sipahi: Süre: 16:50, 7 sayı (1/2 iki sayı, 0/2 üç sayı, 5/6 SA), 2 top kaybı, 1 asist
Can Altıntığ: Süre:12:26, 1 sayı (0/1 üç sayı, 1/2 SA), 1 ribaund, 1 asist
Melih Mahmutoğlu: Süre: 19:10, 5 sayı (1/2 iki sayı, 1/4 üç sayı), 2 ribaund, 2 top kaybı, 2 asist
Andrew Goudelock: Süre: 23:02, 8 sayı (4/10 iki sayı, 0/1 üç sayı), 3 ribaund, 3 top kaybı
Serhat Çetin: Süre: 13:08, 4 sayı (1/1 iki sayı, 0/3 üç sayı, 2/2 SA), 1 ribaund, 1 asist, 2 top kaybı
Jan Vesely: Süre: 16:45, 3 sayı, (1/1 iki sayı, 1/6 SA), 4 ribaund, 1 top kaybı 
Nemanja Bjelica: Süre: 23:15, 5 sayı (0/1 iki sayı, 1/3 üç sayı, 2/2 SA), 4 ribaund, 1 top çalma, 1 top kaybı, 1 asist
Luka Zoric: Süre: 19:25, 6 sayı (3/4 iki sayı, 0/1 SA), 5 ribaund, 1 top çalma, 1 asist
Emir Preldzic: Süre: 19:41, 4 sayı (2/3 iki sayı, 0/2 SA), 1 ribaund, 2 top kaybı, 3 asist
Oğuz Savaş: Süre: 20:35, 14 sayı (6/11 iki sayı, 2/2 SA), 4 ribaund, 1 top çalma, 2 asist.

25 Eylül 2014 Perşembe

Bonner'den Fenerbahçe Ülker'e övgü


San Antonio Spurs'ün tecrübeli oyuncusu Matt Bonner, "NBA Global Games" kapsamında 11 Ekim tarihinde İstanbul'da karşılaşacakları Fenerbahçe Ülker'in Avrupa'nın basketbol geleneğine sahip önemli takımlarından biri olduğunu söyledi.

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Bonner, 11 Ekim Cumartesi günü Ülker Sports Arena'da oynayacakları Fenerbahçe Ülker maçı için Türkiye'de bulunmaktan mutluluk duyacaklarını belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Fenerbahçe Ülker uluslararası alanda önemli takımlardan biri. Basketbol geleneğine sahip bir takım. İstanbul'a gelerek yeni bir kültürü tanıma fırsatına sahip olacağız. Türkiye'nin en iyi takımlarından biriyle basketbolu seven bir taraftar önünde karşılaşacağız. Türkiye'de ilk kez bulunacağım. Takım olarak Türkiye'yi ve İstanbul gibi harika bir şehri ziyaret edeceğimiz ve Fenerbahçe Ülker gibi harika bir takıma karşı oynayacağımız için heyecanlıyız." 

2003'te Chicago Bulls tarafından 2. tur 45. sırada draft edildikten sonra profesyonel kariyerinin başında İtalya'da Pallacanestro Messina forması giyen Matt Bonner, Avrupa ile NBA basketbolu arasında büyük bir fark olduğunu kaydetti.

Avrupa'da basketbol oynamanın kendisi için yararlı olduğunu vurgulayan 34 yaşındaki oyuncu şunları söyledi:

"Avrupa ile NBA'de oynanan basketbol arasında büyük farklar var. Avrupa'da takımlar, NBA'den farklı olarak finansal problemlerle de mücadele etmek zorundalar. NBA'deki atletizme karşı Avrupa'da sertlik ön planda. İtalya gibi kaliteli bir ligde basketbol oynamak benim için zor ama yararlı bir tecrübeydi. Farklı antrenörlerle ve oyuncularla tanışma fırsatı yakaladım. Avrupa'da oynamak kendimi geliştirebilmem açısından önemliydi. Kariyerim boyunca İtalya'da basketbol oynamamın, Avrupa basketbolunda kendime kattıklarımın avantajını kullandım. Buradaki performansım NBA'e dönmemde de etkin rol oynadı."

Bonner, takımı San Antonio Spurs başta olmak üzere birçok ekipte uluslararası oyuncunun mücadele ettiği NBA'de, Türk basketbolcuların da ülkesini başarıyla temsil ettiğini vurguladı.

Ömer Aşık, Enes Kanter, Hidayet Türkoğlu ve Ersan İlyasova'nın takımları için önemli isimler olduğunu hatırlatan Bonner, "Onlara karşı birçok defa oynadım. Hepsinin iyi oyuncular olduğunu düşünüyorum. NBA'de yıllar geçtikçe daha fazla uluslararası oyuncu forma giymeye başladı. Bizim takımımızda da Tony Parker, Boris Diaw, Manu Ginobili, Tiago Splitter ve Aron Baynes gibi birçok üst düzey uluslararası oyuncu bulunuyor. Başarılı olmamızda önemli role sahipler. Türkiye de yıllardır NBA'de oyuncularıyla başarılı şekilde temsil edilen ülkelerden biri" şeklinde konuştu.

Bonner, daha önce 2011-2012 sezonunda Los Angeles Lakers'ta başantrenör Mike Brown'ın ekibinde yer alan ve bu yıl San Antonio Spurs'te Gregg Popovich'in asistan koçu olarak görev yapacak Ettore Messina'nın saygı duyulacak bir antrenör olduğunu ifade etti.

Messina'nın Avrupa basketbolunun önemli antrenörlerinden biri olduğuna dikkati çeken tecrübeli oyuncu, "Messina'yı İtalya'da oynadığım dönemden tanıyorum. Pallacanestro Messina'da oynadığım zaman kendisi Benetton Treviso'yu çalıştırıyordu. O zaman kendisiyle tanışma ve birkaç kez konuşma fırsatım olmuştu. Ettore Messina, Avrupa basketbolunun saygı duyulacak önemli antrenörlerinden biri. Onunla çalışacağım için mutluyum" diye konuştu.

NBA'de 2007'de San Antonio Spurs formasıyla ilk yılının ardından geçen sezon da şampiyonluk yaşayan ve ikinci şampiyonluk yüzüğünü takan Birleşik Amerikalı oyuncu, bu sezon unvanlarını korumaya çalışacaklarını belirtti. Bu sezon NBA'de yine şampiyonluğa aday birçok takım bulunduğunu belirten Bonner şöyle konuştu:

"Doğu Konferansı'nda Cleveland Cavaliers yaptığı transferlerle iddiasını ortaya koydu. LeBron James öncülüğünde başarılı olmayı hedefleyecekler. Batı Konferansı'nda da geçen yılki gibi çekişmeli bir sezon yaşanacak. Oklahoma City Thunder, Los Angeles Clippers ve Portland Trail Blazers güçlü takımlar olarak göze çarpıyor. Ancak biz de son şampiyon olarak bu unvanımızı korumak istiyoruz ve bunun için çabalayacağız. NBA'de şampiyonluk yaşamak hiç de kolay bir şey değil. Bu sezon da kalitemizi ortaya koyarak şampiyonluğa ulaşmayı hedefliyoruz."

Bonner, Boston Celtics'in efsane basketbolcularından Larry Bird'ü kendisine örnek aldığını da sözlerine ekledi. Çocukluk dönemine denk gelen 1980'li yıllarda Boston'da yaşadığını hatırlatan Bonner, "O dönem Boston Celtics'in en iyi zamanlarından biriydi ve izleme fırsatı yakaladım. Larry Bird takımın yıldızıydı ve onun büyük bir hayranıydım" diye konuştu.

Basketbolseverler NBA Global Games kapsamında gelecek ay Fenerbahçe Ülker ile San Antonio Spurs'ü karşı karşıya getirecek mücadelenin biletlerini, biletix.com internet sitesinden temin edebilirler.

Fenerbahçe Ülker, Gloria Cup'a galibiyetle başladı


Takımımız Fenerbahçe Ülker, Gloria Cup ilk karşılaşmasında Sırbistan temsilcisi Kızılyıldız ile karşılaştı. Fenerbahçe Ülker Sports Arena'nın ev sahipliğinde oynanan karşılaşmanın başından sonuna kadar üstün bir oyun serileyen ekibimiz maçtan 75-66 galip ayrıldı.

Dengede geçen ilk bölümde Semih Erden ile skor üreten ekibimiz, ardından Vesely ve Zoric ile çember altını çok iyi kullandı. Uzunlarının katkısıyla oyunun hakimiyetini eline geçiren sarı lacivertliler, ilk çeyreği 19-17 önde tamamladı.

İkinci çeyrekte de takımımız, parkeye çıkan tüm isimlerinden katkı aldı. Emir Preldzic organizatörlüğünde hücum ritmini arttıran Fenerbahçe Ülker, Goudelock’un da etkinliğini arttırmasıyla devreye 41-36 üstün gitti.

İlk yarıda Fenerbahçe Ülker’in skor dağılımı Vesely 11, Goudelock 7, Semih 6, Zoric 6, Bjelica 4, Melih 3, Hickman 2, Kenan 2 şeklinde oluştu. Bu yarıda takımımız rakibine ribaundlarda 18-16, asistlerde de 11-8 üstünlük sağladı. Fenerbahçe Ülker ilk yarıda 5 top çalarken, 5 de top kaybı yaptı. Kızılyıldız 5/8’lik üçlük yüzdesiyle ve Marko Tejic-Luka Mitrovic ikilisinden gelen 25 sayıyla maça tutundu.

Üçüncü çeyreğe Bogdan Bogdanovic ile başlayan Zeljko Obradovic, Semih Erden ve Emir Preldzic’ten de katkı alınca Fenerbahçe Ülker skor avantajını korudu. Jan Vesely’nin spektaküler smacıyla tribünlerin coştuğu bu çeyrekte son dört dakikaya 54-44 üstünlüğümüz ile girildi. Bu bölümde Bogdan Bogdanovic de sarı lacivertli forma ile ilk sayılarını buldu. Son çeyreğe takımımız 59-52 galip gitti. 

Dördüncü çeyreğe 6-0’lık seriyle başlayan ekibimiz, farkı 13 sayıya yükseltti (65-52). Mola alan ve Radonjic’in oyuna müdahalesi ile farkı, bitime 5 dakika kala 5 sayıya kadar düşüren Kızılyıldız oyuna ortak oldu. Çeyreğin son bölümünde Luka Zoric’i ikili oyunlar üstünden iyi besleyen Fenerbahçe Ülker, son iki dakikaya 7 sayı önde girdi. Avantajını maç sonuna dek sürdüren sarı lacivertliler, müsabakadan 75-66 galibiyetle ayrıldı.
Sarı-Lacivertli Ekip, hazırlık turnuvasındaki ikinci maçında bu akşam saat 20:15'de CSKA Moskova ile grup liderliği için karşılaşacak. Bu mücadele TRT-Spor'dan canlı olarak yayınlanacak.

Takım İstatistikleri (Fenerbahçe Ülker-Kızılyıldız):İki Sayı Yüzdesi: 24/45 (%53) – 14/39 (%36)
Üç Sayı Yüzdesi: 4/15 /%27) – 7/18 (%39)
Faul Yüzdesi: 15/16 (%94) – 17/23 (%74)
Ribaund: 31-37
Asist: 22-12
Top Çalma: 10-4
Top Kaybı: 9-15

Fenerbahçe Ülker İstatistikleri:
Ricky Hickman: Süre: 22:03, 6 sayı (1/2 iki sayı, 0/1 üç sayı, 4/4 SA), 3 ribaund, 5 asist, 1 top çalma
Kenan Sipahi: Süre: 11:05, 2 sayı (1/2 iki sayı), 3 asist
Melih Mahmutoğlu: Süre: 04:29, 3 sayı (1/2 üç sayı), 1 asist
Andrew Goudelock: Süre: 25:09, 9 sayı (2/9 iki sayı, 1/3 üç sayı, 2/2 SA), 3 ribaund, 2 top çalma, 1 top kaybı
Serhat Çetin: Süre: 12:48, 2 ribaund, 1 top çalma, 1 top kaybı, 2 asist
Bogdan Bogdanovic: Süre: 16:13, 3 sayı (1/2 üç sayı), 2 ribaund, 4 top çalma, 1 top kaybı, 1 asist
Jan Vesely: Süre: 21:09, 13 sayı (4/10 iki sayı, 1/2 üç sayı, 2/2 SA), 4 ribaund, 1 top çalma, 1 asist, 2 blok
Nemanja Bjelica: Süre: 18:23, 10 sayı (5/6 iki sayı, 0/4 üç sayı), 2 ribaund, 1 asist
Semih Erden: Süre: 10:39, 10 sayı (5/7 iki sayı), 1 ribaund
Luka Zoric: Süre: 23:24, 14 sayı (4/6 iki sayı, 6/6 SA), 4 ribaund, 1 top çalma, 1 top kaybı, 2 asist
Emir Preldzic: Süre: 28:53, 5 sayı (2/3 iki sayı, 0/1 üç sayı, 1/2 SA), 8 ribaund, 2 top kaybı, 6 asist
Oğuz Savaş: Süre: 05:34, 1 blok, 1 top kaybı

22 Eylül 2014 Pazartesi

Cumhurbaşkanlığı Kupası maçlarının hakemleri açıklandı


Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF), yıllık faaliyet programı kapsamında 8 Ekim 2014 tarihinde oynanacak Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası ve 26 Ekim 2014 tarihinde oynanacak Kadınlar Cumhurbaşkanlığı Kupası müsabakalarında görev yapacak hakemleri açıkladı.

Geçtiğimiz sezonun Beko Basketbol Ligi şampiyonu olan Fenerbahçe Ülker ile Türkiye Kupası şampiyonu Pınar Karşıyaka'yı 8 Ekim 2014 tarihinde karşı karşıya getirecek olan Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası maçında Recep Ankaralı, Emin Moğulkoç ve Rüştü Nuran hakem üçlüsü görev yapacak.

26 Ekim 2014 tarihinde oynanacak ve geçtiğimiz sezonun Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Ligi finalistleri Fenerbahçe ile Galatasaray Odeabank'ı karşı karşıya getirecek olan Kadınlar Cumhurbaşkanlığı Kupası maçında Aytuğ Ekti, Halil Baldemir ve Altuğ Köselerli hakem üçlüsü görev yapacak.

Henüz resmi olarak açıklanmasa da Fenerbahçe Ülker ile Pınar Karşıyaka arasında oynanacak olan karşılaşma Konya'da, Fenerbahçe ile Galatasaray Odeabank arasında oynanacak olan karşılaşma Ankara'da oynanacak. Resmi açıklama ise birkaç gün içerisinde yapılacak.

Gloria Cup, Ülker Sports Arena'da başlıyor


Uluslararası Gloria Cup Basketbol Turnuvası yarın İstanbul'da başlayacak.

Geçtiğimiz yıllarda Rixos Hotellerinin sponsorluğunda Rixos Cup ismiyle düzenlenen hazırlık turnuvası bu yıl Gloria Sports Arena'nın sponsorluğunda düzenlenecek. Türkiye'den Anadolu Efes ve Fenerbahçe Ülker'in yer aldığı turnuvada, Rusya'nın CSKA Moskova, Yunanistan'ın Olympiakos, İspanya'nın Unicaja Malaga ve Sırbistan'ın Kızılyıldız Telekom takımları mücadele edecek.

Fenerbahçe Ülker Sports Arena'da gerçekleştirilecek turnuvada A ve B gruplarında ilk sırayı alacak takımlar final oynayacak. Grup ikincileri ve üçüncüleri ise karşılıklı eşleşerek klasman mücadelesi yapacak.

A Grubu'nu Anadolu Efes, Olympiakos ve Unicaja Malaga, B Grubu'nu ise Fenerbahçe Ülker, CSKA Moskova ve Kızılyıldız Telekom'un oluşturduğu turnuvanın programı şöyle:

23 Eylül Salı: 
18:00 Anadolu Efes - Olympiakos
20:15 CSKA Moskova - Kızılyıldız Telekom

24 Eylül Çarşamba: 
18:00 Unicaja Malaga-Anadolu Efes
20:15 Kızılyıldız Telekom-Fenerbahçe

25 Eylül Perşembe: 
18:00 Olympiakos-Unicaja Malaga
20:15 Fenerbahçe Ülker-CSKA Moskova

26 Eylül Cuma: 
15:45 Beşincilik maçı (A3-B3)
18:00 Üçüncülük maçı (A2-B2)
20:15 Final

Turnuvada oynanacak olan maçların bilet satışı Biletix'ten devam ediyor.

Gloria Cup 3 günlük kombine (23-24-25 Eylül)
1. Kategori - 25.00 TL
2. Kategori - 22.00 TL
3. Kategori - 10.00 TL
4. Kategori - Saha İçi 100.00 TL
5. Kategori - Saha İçi 75.00 TL

Gloria Cup Final Günü Maçları
1. Kategori - 25.00 TL
2. Kategori - 22.00 TL
3. Kategori - 10.00 TL
4. Kategori - Saha İçi 150.00 TL
5. Kategori - Saha İçi 100.00 TL
Satışa sunulan bilet kategorilerini gösteren salon haritası

Zadar'da şampiyon Fenerbahçe Ülker!


Fenerbahçe Ülker, Zadar Turnuvası finalinde Cedevita Zagreb ile karşılaştı. Mücadeleyi 75-67 kazanan takımımız, oynadığı üç maçı da galip tamamlayarak turnuvanın şampiyonu oldu.

Mücadeleye Hickman, Goudelock, Serhat, Vesely ve Semih ilk beşiyle başlayan ekibimiz, rakibinin maç başındaki 3-7'lik üstünlüğü sonrası toparlanarak 4. dakikada 7-7 ile skorda eşitliği sağladı. İlk çeyrek boyunca hücumda zorlanan Fenerbahçe Ülker, dengede giden oyun sonrası bu periyodu 18-18 eşitlik ile tamamladı. İlk on dakikada Jan Vesely 7, Serhat Çetin de 5 sayı ile öne çıktı. 

İkinci çeyreğin ilk bir buçuk dakikası skorsuz geçilirken mücadeledeki eşitlik, çeyrek ortasına kadar taşındı. Serhat Çetin ve Andrew Goudelock gibi önemli skorerlerin devreye girmesiyle hareketlenen takımımız, bu bölümde 4 sayılık avantajı yakaladı (26-22). Geride kalan bölümde ekibimiz, hücumda yine zorlansa da Goudelock'ın yaratıcılığı ile skor üstünlüğünü az da olsa korudu. Devre, 35-33 üstünlüğümüz ile tamamlandı.

Fenerbahçe Ülker'in ilk yarıda skor dağılımı Vesely 9, Goudelock 8, Serhat 8, Oğuz 4, Zoric 4, Hickman 2 şeklinde oluştu. Sarı lacivertliler, ilk yarıda rakibine ribaundlarda 16-12 üstünlük sağlasa da yapılan 12 top kaybı dikkat çekti. Ekibimiz, ilk yarıda 5 asist üretirken, 4 de top çaldı.

İkinci yarı da, ilk yarıda olduğu gibi sert savunmalar ve düşük skor ile başladı. İlk üç dakika, 38-35 Fenerbahçe Ülker üstünlüğü ile geçildi. İlerleyen sürede devreye giren Andrew Goudelock, bitime 5:44 kala 43-37 ile farkı 6 sayıya çekti. Savunma sertliği düşen ekibimize karşı dış şutlarda da isabet bulan Cedevita Zagreb, maçın içerisinde kalmayı bildi. Periyot 57-50 üstünlüğümüz ile tamamlanırken Andrew Goudelock 18 sayıya ulaştı.

Dördüncü çeyreğin başında, Goudelock'ın oyunda olmadığı bölümde skor üretmekte güçlük çeken sarı lacivertliler, ilk üç buçuk dakikayı sayısız geçince Cedevita uzun bir aranın ardından öne geçti (57-58). Oyuna mola alarak müdahale eden Zeljko Obradovic, Hickman ve Vesely ikilisini oyuna sürdü. Hücumda canlanan Fenerbahçe Ülker, bitime üç dakika kala 64-61 üstünlüğü yakaladı. Kalan sürede Vesely ve Hickman ile sayılar bulan takımımız, maçtan 75-67 galip ayrıldı ve turnuvanın şampiyonu oldu.

Skor Dağılımımız: Goudelock 20, Vesely 15, Hickman 14, Serhat 8, İzzet 5, Oğuz 4, Zoric 4, Melih 3, Emir 2.

Takım İstatistikleri (Fenerbahçe Ülker-Cedevita Zagreb):
İki Sayı Yüzdesi: 17/29 (%59) – 18/41 (%44)
Üç Sayı Yüzdesi: 10/14 (%71) – 6/17 (%35)
Serbest Atış Yüzdesi: 11/21 (%52) – 13/19 (%68)
Ribaund: 32-21
Asist: 9-11
Top Çalma: 9-11
Top Kaybı: 21-12

Bireysel oyuncu istatistikleri:
Andrew Goudelock: 29 dakika, 20 sayı, 3 ribaund, 4 asist, 5 top kaybı
Ricky Hickman: 24 dakika, 14 sayı, 2 asist 4 top kaybı
Semih Erden: 7 dakika, 0 sayı, 2 ribaund, 1 top çalma
Serhat Çetin: 19 dakika, 8 sayı, 3 top kaybı
Jan Vesely: 25 dakika, 15 sayı, 4 ribaund, 1 top kaybı
Melih Mahmutoğlu: 11 dakika, 3 sayı, 2 ribaund, 1 top kaybı
İzzet Türkyılmaz: 10 dakika, 5 sayı, 5 ribaund, 1 blok
Can Altıntığ: 4 dakika, 1 top çalma
Oğuz Savaş: 17 dakika, 4 sayı, 3 ribaund
Luka Zoric: 16 dakika, 4 sayı, 3 ribaund, 1 top kaybı
Kenan Sipahi: 12 dakika, 2 top kaybı
Emir Preldzic: 25 dakika, 2 sayı, 8 ribaund, 6 asist, 4 top kaybı, 3 top çalma

19 Eylül 2014 Cuma

FIBA'nın yeni oyun kuralları uygulanmaya başlandı


FIBA'nın 2014 Dünya Kupası'nın ardından yürürlüğe koyduğu 2014 Basketbol Oyun Kuralları Değişikliği yeni sezon itibariyle kategori gözetmeksizin tüm FIBA organizasyonlarında uygulanacak. Turkish Airlines Euroleague'de geçtiğimiz sezon bir bölümü uygulanmaya başlanan kural değişiklikleri, 2014/2015 sezonu itibariyle tüm yerel liglerde ve uluslararası FIBA organizasyonlarında da uygulanacak.

FIBA'nın yeni sezonda uygulamaya koyacağı kural değişiklikleri şöyle:
  • Oyuncular 0-99 (dahil) arasında forma numaraları kullanabilecek.
  • Bir takım hücum ettiğinde çembere temas eden topu kontrolüne alıp yeniden hücum edeceği sırada eskiden olduğu gibi yeni 24 saniye değil, 14 saniye verilecek.
  • İki teknik faul alan oyuncu otomatik olarak diskalifiye edilecek.
  • Teknik faulün cezası 1 atış ve topu oyuna sokma hakkı olacak.
  • Hakemlerin monitörden izleyebilecekleri pozisyon sayısında artış yapıldı.
Kural Değişikliklerinin tamamı şöyle:

18 Eylül 2014 Perşembe

Zadar Turnuvası maçları NTVSPOR'da


Hırvatistan'ın Zadar kentinde bugün başlayacak olan Zadar Hazırlık Turnuvasında oynanacak maçların ülkemizdeki yayıncı kuruluşu belli oldu. Turnuvaya katılan takımlardan biri olan Darüşşafaka Doğuş'un sahibi olan Doğuş Grubu'na ait NTVSpor kanalı turnuvadaki Türk Takımlarının ve final günü maçlarının tamamını canlı olarak yayınlayacak.

6 takımın katılımıyla organize edilen ve 4 gün sürecek olan Zadar Turnuvasında mücadele edecek Türk takımları; Fenerbahçe Ülker, Darüşşafaka Doğuş ve Galatasaray Liv Hospital olurken diğer takımlar ise; KK Zadar, Cedevita Zagreb ve Alba Berlin oldu.

NTVSPOR'dan yayınlanacak maçların tarih ve saatleri şöyle:

18 Eylül 2014 | TSİ 23:00 | Zadar - Fenerbahçe Ülker | BANT *

19 Eylül 2014 | TSİ 18:00 | Darüşşafaka Doğuş - Zadar | CANLI
19 Eylül 2014 | TSİ 20:30 | Galatasaray Liv Hospital - Alba Berlin | CANLI

20 Eylül 2014 | TSİ 19:00 | Cedevita Zagreb - GS Liv Hhospital | CANLI
20 Eylül 2014 | TSİ 21:30 | Fenerbahçe Ülker - Darüşşafaka Doğuş | CANLI

21 Eylül 2014 | TSİ 16:30 | 5.-6.'lik Maçı | CANLI
21 Eylül 2014 | TSİ 19:00 | 3.-4.'lük Maçı | CANLI
21 Eylül 2014 | TSİ 21:30 | Final Maçı | CANLI

* 18 Eylül günü oynanacak UEFA Avrupa Ligi maçları nedeniyle Fenerbahçe Ülker - Zadar maçı banttan yayınlanacak.

Turnuva Formatı şöyle:
Üçer takımlı iki grup halinde oynanacak turnuvada, A ve B gruplarını ilk sırada bitiren takımlar final oynayacak. Gruplarını 2. sırada tamamlayan takımların üçüncülük mücadelesi yapacağı organizasyonda grup üçüncüleri, beşincilik için karşılaşacak.

Euroleague takımları Dünya Turuna çıkıyor


NBA'in uzun süredir gerçekleştirdiği "Global Games" etkinliğine bu yıl Turkish Airlines Euroleague'de geniş kapsamlı olarak katılıyor. Bu yıl, Euroleague organizasyonuna dünyanın çeşitli yerlerinden ilgiyi arttırmak, Euroleague takımlarının tanınılırlığını ve pazarlama alanını arttırmak amacıyla birçok sezon öncesi organizasyon düzenlenecek.

Euroleague'in NBA ile ortaklaşa gerçekleştirdiği ve her iki organizasyonu birbirine yaklaştırma, küresel pazar payını arttırma ve farklı basketbol kültürlerini aynı parkede buluşturma etkinliği kapsamında NBA Global Games ve US Tour organizasyonları geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yılda gerçekleştirilecek.

Euroleague yönetimi bu yıl sadece bu iki organizasyonla yetinmeyerek Orta ve Güney Amerika ile Asya'da Euroleague takımlarının katılacağı yeni turnuvalar düzenleyecek.

Bu turnuvaların ilki Real Madrid ve Laboral Kutxa'nın katılacağı EuroAmerican Cup olacak. Orta ve Güney Amerika takımlarıyla oynanacak olan maçların programı şöyle:

18 Eylül: Cangrejeros - Real Madrid (San Juan, Porto Riko)
19 Eylül: Aguada - Laboral Kutxa (Montevideo, Uruguay)
21 Eylül: Guerreros - Real Madrid (Bogota, Kolombiya)
21 Eylül: Penarol - Laboral Kutxa (Mar Del Plata, Arjantin)

Bu maçların ardından Brezilya'da son Euroleague şampiyonu Maccabi Electra'nın katılacağı ve iki maç üzerinden oynanacak olan FIBA Euroleague Intercontinental Cup maçları oynanacak.

26 Eylül: Flamengo - Maccabi Electra (Rio De Jenairo, Brezilya)
28 Eylül: Maccabi Electra - Flamengo (Rio De Jenairo, Brezilya)

Bu turnuvanın ardından bir başka İspanyol temsilcisi Barcelona, Asia Tour kapsamında Tayvan ve Çin'de hazırlık maçları oynayacak. Barcelona'nın Asya'da yapacağı maçların programı ise şöyle:

7 Ekim: Zhejiang Lions - Barcelona (Hangzhou, Çin)
11 Ekim: SBL All-Stars - Barcelona (Taipei, Tayvan)

Asya Kupasının oynanacağı dönemde de US Tour ve NBA Global Games maçları da Avrupa ve Amerika'da basketbolseverlere renkli bir ortam oluşturacak. US Tour'da Maccabi Electra'nın oynayacağı maçların programı şöyle:

5 Ekim: Cleveland Cavaliers - Maccabi Electra (Cleveland, ABD)
7 Ekim: Brooklyn Nets - Maccabi Electra (New York, ABD)

US Tour'un ardından bu kez NBA takımları Avrupa kıtasına gelerek Euroleague ekipleriyle birer hazırlık maçı yapacak. Bu maçlardan biri İstanbul'da Fenerbahçe Ülker ile son NBA şampiyonu San Antonio Spurs arasında oynanacak. NBA Global Games'in maç programı da şöyle:

8 Ekim: Alba Berlin - San Antonio Spurs (Berlin, Almanya)
11 Ekim: Fenerbahçe Ülker - San Antonio Spurs (İstanbul, Türkiye)

Fenerbahçe Ülker ile San Antonio Spurs arasında oynanacak olan hazırlık maçının bilet satışı Biletix'den devam ediyor.

Tüm bu organizasyonların infografik gösterimi şöyle:

Resmin yüksek çözünürlükteki halini görmek için üzerine tıklayınız

FIBA yeni dünya sıralamalarını açıkladı


FIBA, İspanya'da düzenlenen 2014 Dünya Kupası'nın ardından Erkekler Dünya Sıralamasını açıkladı. Açıklanan listede son dünya şampiyonu Amerika Birleşik Devletleri açık ara liderliğini sürdürürken, turnuvaya ev sahipliği yapan İspanya 2. sıradaki yerini korudu. Ev sahibi İspanya'yı yenerek yarı finale yükselen ve turnuvayı Dünya üçüncüsü olarak tamamlayan Fransa, üç basamak yükselerek 5. sıraya yerleşti.

A Milli Basketbol Takımımızın son 8 takım arasına kalması sıralamadaki yerini korumasına yetmedi. Türkiye, son finalist Sırbistan'ın 4 basamak yükselmesi ile yerini Sırplara kaptırdı ve bir basamak düşerek 8. sırada yer aldı.

Açıklanan sıralamada en büyük düşüş İtalya'da yaşandı. Dünya Kupası'na katılma hakkı elde edemeyen İtalyanlar tam 15 basamak gerileyerek 36. sıradan listeye girdi. İtalya'nın ardından en büyük düşüşü yaşayan ülke ise 11 basamak ile Japonya oldu.

Dünya sıralamasında en büyük yükselişe sahip ülke ise Senegal oldu. 11 basamak yükselen Afrika temsilcisi, 30. sırada yer aldı. Senegal'in ardından en büyük yükselişe imza atan ülke ise 9 basamak ile Dominik Cumhuriyeti oldu.

2014 Dünya Kupası sonucunda oluşan ilk 50 sıra şöyle:
DÜNYA
SIRASI
ÜLKEKITA
SIRASI
KODPUAN+/- 
1.USAABD1.USA1040.00
2.ESPİspanya1.ESP705.00
3.ARGArjantin2.ARG455.00
4.LTULitvanya2.LTU447.00
5.FRAFransa3.FRA360.0+3
6.RUSRusya4.RUS353.00
7.SRBSısbistan5.SRB344.0+4
8.TURTürkiye6.TUR284.0-1
9.BRABrezilya3.BRA277.0+1
10.GREYunanistan7.GRE226.0-5
11.AUSAvustralya1.AUS219.0-2
12.CROHırvatistan8.CRO182.0+4
13.SLOSlovenya9.SLO168.00
14.CHNÇin1.CHN138.9-2
15.PURPorto Riko4.PUR110.0+2
16.ANGAngola1.ANG103.0-1
17.IRIİran2.IRI99.2+3
18.GERAlmanya10.GER89.0-4
19.MEXMeksika5.MEX84.2+5
20.DOMDominicik C.6.DOM77.2+6
21.NZLYeni Zelanda2.NZL72.0-2
22.GBRBüyüt Britanya11.GBR68.00
23.TUNTunus2.TUN65.60
24.NGRNijerya3.NGR59.0-6
25.CANKanada7.CAN49.00
26.URUUruguay8.URU40.0+1
27.KORKorea3.KOR35.6+4
28.JORÜrdün4.JOR33.8+2
29.VENVenezuella9.VEN31.2-1
30.SENSenegal4.SEN28.2+11
31.PHIFilipinler5.PHI27.8+3
32.MKDMakedonya12.MKD26.0+1
33.PANPanama10.PAN25.6-2
34.LIBLübnan6.LIB25.4-5
35.FINFinlandiya13.FIN25.0+4
36.ITAİtalya14.ITA23.0-15
37.CIVFildişi S.  5.CIV21.2-1
38.ISRİsrail15.ISR21.0-1
38.LATLetonya16.LAT21.0-1
40.UKRUkrayna17.UKR20.0+5
41.EGYMısır6.EGY19.4+5
42.POLPolonya18.POL19.0-2
43.CMRKamerun7.CMR16.20
44.TPETayvan 7.TPE15.90
45.PARParaguay11.PAR14.4+1
46.JPNJaponya8.JPN12.6-11
47.QATKatar9.QAT12.3-5
48.BULBulgaristan19.BUL12.00
48.CZEÇek C.20.CZE12.00
50.BELBelçika21.BEL11.00
50.PORPortekiz22.POR11.00
Oluşan yeni dünya sıralamasının tamamını görmek için; tıklayınız