9 Aralık 2013 Pazartesi

Emir Preldzic: "Obradovic inanılmaz bir öngörüye sahip"


Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımızın oyuncularından Emir Preldzic, Fenerbahçe Gazetesi’nin 120. sayısında yer alan röportajında Obradovic’in kendisini en çok etkileyen tarafının inanılmaz bir öngörüye sahip olması ve kazanma hırsı olduğunu söyledi. Röportajın tamamı şöyle:

Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımının yetenekli oyuncusu Emir Preldzic; "Herkesi yenebilecek bir takım olduğumuzun bilincindeyiz!"
O, 20 yaşından bu yana Fenerbahçe formasını ıslatan bir isim. Türk Milli Basketbol Takımı’nda da görev alan Emir Preldzic; hırsıyla, mücadele azmiyle ve yetenekleriyle adeta basketbol severlerin hayranlık duyduğu bir isim. Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımızın formasını giyen Emir Preldzic ile keyifli bir röportaj gerçekleştirdik. İşte o röportaj;

-Basketbola nasıl başladın?
"Babam eski bir basketbolcu zaten.. Basketbolu bıraktıktan sonra koçluk yapmaya başladı. Çalıştırdığı takımda basketbol ile tanıştım. Bana öğrettikleriyle basketbol hayatımda çok önemli ve değişilmez bir yere sahip oldu."

-2007 yılından bu yana Fenerbahçe forması giyiyorsun. Camiasıyla, taraftarıyla Fenerbahçe nasıl bir kulüp?
"Fenerbahçe’den önceki kariyerime şöyle bir baktığımda küçük takımlarda oynadım. Fenerbahçe’ye geldikten sonra buranın büyüklüğünü anladım. Bu kadar fazla taraftar kitlesi olması adeta büyüledi beni, bayıldım. Fenerbahçe’ye olan sevgim, bağlılığım her gün daha da artıyor. Burada olduğum için çok mutluyum."

-Geçmişte kenardan gelip katkı vermeye çalışan genç bir isimdin. Şimdi ise takımın ağabeylerinden olmuş durumdasın, bu konuda neler söylemek istersin?
"Fenerbahçe’ye geldiğimde takımın en küçüğüydüm. Takımdaki büyüklerim bana yardımcı her konuda yardımcı oldular o zaman. Şu an da takımımızın en büyüğü Ömer Onan ama ben de takımdaki herkese elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyorum. Takım ruhu böyle bir şey çünkü!.."

-Bu sezon Avrupa’nın en önemli koçlarından biri olan Obradovic geldi. Onun hakkında neler söylemek istersin? Seni etkileyen yönü nedir koçun?
"Obradovic gibi Avrupa’nın en iyi antrenörüyle çalışmak muhteşem bir duygu. Her gün yeni bir şeyler öğreniyoruz ondan. Beni en çok etkileyen tarafı ise; İnanılmaz bir öngörüye sahip olması ve kazanma hırsı."

-Obradovic’in gelişiyle paralel olarak sende oyun anlamında ne gibi değişimler oldu?
"Obradovic bireysellikten çok takım oyununa önem veren bir koç. Ben de daha fazla sayı atmaktan çok, takımda bulunan birçok skorer isime topu taşıyorum. Kısacası takıma oyununa olan katkım daha da arttı."

-Koç Obradoviç, Kenan Sipahi, Metecan Birsen ve Melih Mahmutoğlu gibi genç isimlere şans veriyor. Bu konudaki düşüncelerin nelerdir?
"Bu çok önemli bir şey. Aynı şansı bana ve Vidmar’a Tanjevic tanımıştı. Birçok antrenör, takıma yeni gelen genç oyunculara bu kadar fazla şans tanımaz. Çok yetenekli oyuncular ve eminim ki Obradovic ile birlikte yeteneklerini daha da geliştirerek, çok daha büyük oyuncu olacaklardır." "

-Maçın kırılma anlarında, son toplarda sorumluluk almayı seven bir yapıya sahipsin. O an neler hissediyorsun?
"Genelde çalıştığım antrenörler bana o sorumluluğu verdi. Ben de o sorumluluğu almayı seviyorum çünkü o son topu sayı yaparsam inanılmaz büyük bir mutluluk yaşıyorsun ama atamazsan da başkalarına hata ya da kusur binmektense bu sorumluluğu ben üstleniyorum genelde."

- Euroleague’de Avrupa’nın önemli takımlarını yendik. Bu galibiyetlerin anahtarları nelerdi sana göre?
"Geçen sezona göre kıyaslarsak bu muhteşem salonu tekrar doldurmayı başardık. Geçen sezonun özellikle 2. Yarısında bomboş salona oynuyorduk, takım kimyamız yoktu. Bu sezon hem antrenörümüzle hem de takımdaki diğer arkadaşlarımla birlikte müthiş bir takım kimyası oluşturduk. Herkesi yenebilecek bir takım olduğumuzun bilincine vardık. Bu konuda Obradovic’in katkısı oldukça büyük. Çok önemli takımları yendik, şimdi onların evinde oynayacağız ama hepimizin inancı çok yüksek, onları yenebileceğimize inanıyoruz."

-Takımda çok yönlü forvet oyuncuları var Kleiza, Bjelica, Bogdanoviç ve sen.. Oyuncuların özellikle hücumda sürekli pozisyon değiştirdikleri bir sistemde oynamayı nasıl buluyorsun?
"Takımımızda aynı pozisyonda oynayan birçok oyuncu var. Obradovic’in en büyük özelliklerinden bir tanesi de; Aynı pozisyonlarda oynayan oyuncuları farklı pozisyonlarda da kullanması. Herkes aynı pozisyonda oynasaydı eğer hem bu kadar süre alamazdık hem de oyuna olan katkımız yeterli derecede olmazdı. Farklı pozisyonlarda oynayabilmek oyuna olan katkımızın artmasını sağladı."

- Başkanımız, yöneticilerimiz ve diğer branşlardan sporcular maçlara gelerek sizleri  izliyor. Bu durumdan nasıl etkileniyorsun?
"Oyuncular olarak bu salonun tıklım tıklım dolmasından oldukça mutlu oluyoruz. Maçta yorulduğumuz an da kafamızı şöyle bir kaldırıp baktığımızda başkanımızı, yöneticilerimizi, taraftarımızı ve diğer branştan sporcu arkadaşlarımızı görmek bize extra güç veriyor."

-Türkiye Ligi, Euroleague ve Türkiye Kupası olmak üzere 3 kulvarda da yolumuza devam ediyoruz. Gelecek hakkında neler söylemek istersin?
"Sağlıklı olduğumuz sürece her kulvarda en iyiyi gerçekleştirme gücümüzün olduğunu biliyoruz. Maşallah bu sene sakatlık sorunu yaşamadık pek fazla. Türkiye Ligi’nde iyi gidiyoruz. Euroleague’de TOP 16’yı garantiledik, Türkiye Kupası’nda da en üst noktaya çıkacağımıza inanıyorum."

- Fenerbahçe’de basketbol oynamaya başladığı günden bu yana unutamadığın bir anın var mı?
"Çok özel bir anım yok. Fenerbahçe formasını çok genç yaşlardan beri giyiyorum. Bu formayı giydiğim her an benim için zaten unutulmayacak bir anıdır."

-Son olarak Fenerbahçe Ülker Sports Arena ve taraftarlarımız hakkında ne söylemek istersin?
"Burası muhteşem bir salon, inanılmaz bir mimarisi var. Rakibi baskı altına alabiliyoruz. Taraftarımız maçlara gelmeye devam etsinler, biz onlarla çok daha güçlüyüz. Bizlerden beklentilerini biliyoruz ve bu beklentilere en iyi karşılığı vermek için çalışıyoruz."