31 Ağustos 2013 Cumartesi

MVP, Fenerbahçe Ülker'de!


Fenerbahçe Ülker yıldız oyuncu transferlerini sürdürürken bir yandan da geleceğin yıldızlarına yatırım yapmaya devam ediyor. Takımın başına getirilen Avrrupa Basketbolunun Efsane coachu Zeljko Obradovic, takımın sadece bugününü değil yarınlarını da düşünerek hareket ediyor. İlk olarak 1995 jenerasyonunun önemli skorerlerinden biri olarak gösterilen ve genç yaşına rağmen Bosna Hersek A Milli Takımına kadar yükselmiş olan Nedim Buza'yı kadrosuna katan Sarı-Lacivertli Ekip, bu transferin ardından ise gözünü Türk Basketbolunun geleceğine çevirdi.

Geçtiğimiz hafta Fenerbahçe Ülker Sports Arena'da oynanan Spor Toto World Cup 11 hazırlık turnuvasının maçlarını canlı olarak izleyen baş antrenör Zeljko Obradovic, Milli Takımımızın ve Türk Basketbolunun gelecekteki oyun kurucusu olarak gösterilen ve bu yaz düzenlenen Genç Erkekler Avrupa Şampiyonasında MVP seçilen Kenan Sipahi'yi canlı olarak izleme şansı yakalamıştı. Kenan'ın aldığı süreler içerisinde ortaya koyduğu başarılı performansı genç oyuncuyu Obradovic'in radarına soktu. A Milli Takımımızın Baş antrenörü Bogdan Tanjevic'in de Obradovic'e önerdiği genç oyuncuyla efsane coach Zeljko Obradovic geçtiğimiz hafta içi iki kez görüştü. 

Bu görüşmelerde Obradovic'in Kenan'a; "12 kişilik kadroda olma ve süre alma" konusunda söz vermesi ve kendisinden yararlanmak istediğini net bir şekilde ifade etmesi genç oyuncunun ikna olmasına yetti. Gelişiminin durmasını istemeyen ve süre almak istediğini dile getiren Kenan, Obradovic'ten bu sözü aldıktan sonra transfere yeşil ışık yaktı.

Oyuncu ile anlaşılmasının ardından bu sabah Fenerbahçe Ülker ile Tofaşlı yöneticiler transfer görüşmeleri için bir araya geldi. Yapılan görüşmeler sonucunda her iki kulüpte transfer maddelerinde anlaşma sağlayarak transferi sonlandırdı. Kenan ile pazartesi günü 3+1 yıllık resmi sözleşme imzalanacak. Obradovic'in oynatma sözü verdiği genç oyuncu, doğrudan Fenerbahçe Ülker kadrosuna katılacak. Önümüzdeki sezon için herhangi bir takıma kiralanmayacak.

Türk Basketbolunun gelecekteki en önemli yıldızlarından biri olmasına kesin gözüyle bakılan Kenan Sipahi'nin Avrupa Basketbolunun efsane coachu ile çalışacak olması akıllara, Obradovic "yeni bir Diamantidis yaratır mı?" sorusunu beraberinde getiriyor. Bu Kenan için olduğu kadar Türk Basketbolu için de çok önemli bir hamle oldu. Kenan gelecekte Obradovic'in Türk Basketboluna kazandırdığı bir süper yıldız olabilir. Çünkü bu genç oyuncuda o kumaş var. Ve takımın başında da o kumaşı en iyi değerlendirecek coach var. 

Kenan Sipahi transferi hem Fenerbahçe Ülker camiasına, hem Kenan ve ailesine hem de Türk Basketboluna hayırlı olsun. Şimdi keyifle Obradovic'in bu genç cevherden bir elmas yaratmasını bekleyeceğiz...

Hem sporcu hem Yüksek Lisans Mezunu


Fenerbahçe Ülker'in yeni transferi Litvanyalı yıldız Linas Kleiza başarılı sporculuk kariyerinin yanı sıra akademik kariyerde de başarısını sürdürüyor. Litvanya Basketbol Federasyonu ile İngiltere'deki Worcester Üniversitesinin ortak çalışmasıyla hayata geçirilen Avrupa Basketbol Koçluk Bilimi ile sporcuların hem saha içerisinde daha bilgili yer almaları hemde koçlarıyla daha uyumlu olmalarını sağlayan ve sporcuları koçluğa hazırlayan bu program ilk mezunlarını verdi. 

Bu mezunlar arasında takımımızın yeni transferi Linas Kleiza da yer alıyor. Kleiza, Litvanya Milli Takımının Eurobasket 2013 hazırlıkları kapsamında geçtiğimiz hafta sonu oynanan hazırlık maçından önce yüksek lisans mezuniyet diplomasını üniversite yetkililerinin elinden aldı. Basketbol kariyerinin yanı sıra akademik kariyerde yapan yıldız basketbolcu genç sporculara örnek olmaya devam ediyor.

VİDEO: Kleiza'dan fantastik bir asist

Fenerbahçe Ülker kadrosuna bu yaz katılan ve Avrupa'da oynadığı tek sezonda büyük başarı sağlayan ve Euroleague'e damga vuran Litvanyalı yıldız basketbolcu Linas Kleiza, Litvanya Milli Takımı ile Eurobasket 2013 hazırlıklarına devam ediyor. Yıldız basketbolcu hazırlık döneminde ortaya koyduğu basketbol ile hem ülkesinde hem de yeni transfer olduğu Fenerbahçe Ülker taraftarları arasında büyük beğeni topladı.

Son olarak Litvanya'nın hazırlık dönemi içerisinde Bosna Hersek ile oynadığı hazırlık maçında takım arkadaşı Javtokas'a verdiği sırtı dönük pas ile kalitesini bir kez daha ortaya koydu. Kleiza Bosna Hersek karşısında 16:48 dakika sahada kalırken 14 sayı, 2 asist, 4 ribaundluk bir katkı verdi.

İşte Linas Kleiza'nın Bosna  Hersek maçında yaptığı fantastik asist:


27 Ağustos 2013 Salı

VİDEO: Hidayet FBTV'nin canlı yayınına katıldı

Fenerbahçe Ülker'in transfer gündeminde yer alan Hidayet Türkoğlu, geçtiğimiz haftalarda Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nda oynanan Fenerbahçe-Red Bull Salzburg Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu maçının ardından takım kaptanı Ömer Onan ve yeni transferlerimizden Melih Mahmutoğlu ile Fenerbahçe TV'nin canlı yayın konuğu olmuştu.

Keyifli bir ortamda geçen röportaja ve Takım Kaptanımız Ömer Onan'ın, Hidayet'in Fenerbahçe Ülker'e transferine ilişkin yaptığı esprili konuşmalar damgasını vurmuştu. 

İşte sizlere Fenerbahçeli Hidayet Türkoğlu'nun, Fenerbahçe Televizyonu canlı yayınında verdiği keyifli röportaj:


Fenerbahçe Ülker'de Hidayet sesleri


Fenerbahçe Ülker'de yeni sezon hazırlıkları sürerken transfer konusunda da kısa bir aradan sonra yine hareketlilik yaşanıyor. Yaz döneminin başında adı sıkça Fenerbahçe Ülker ile anılan Milli Basketbolcumuz Hidayet Türkoğlu ismi yeniden gündeme geldi. Daha önce yaptığı açıklamada bir sezon daha NBA'de forma giyip 1000 maç oynayan oyuncular arasına katılmak istediğini dile getiren Hidayet, Türkiye'ye transferi için gelecek yılı işaret etmişti. Bu açıklamasının ardından bir süre transfer gündeminden düşen Hido, bugün ciddi kaynaklar aracılığıyla tekrardan transferin bir numaralı ismi konumuna geldi.

Geçtiğimiz aylarda tedavisi için kullandığı ilaçlar nedeniyle vücudunda doping maddesi tespit edilen ve hem NBA'den hem de FIBA'dan ceza alan ve bu cezası geçtiğimiz haftalarda sona eren Hidayet için, Fenerbahçe Ülker somut bir adım attı. Baş antrenör Zeljko Obradovic'in hafta sonu Fenerbahçe Ülker Sports Arena'da düzenlenen Spor Toto World Cup 11'de canlı olarak izlediği ve milli forma ile ortaya koyduğu performans ile hemen radarına takılan yıldız basketbolcunun transferine onay verdiği belirtildi. Obradovic'in bu isteği üzerine harekete geçen Fenerbahçe Ülkerli yöneticiler yıldız oyuncuyla transfer konusunda görüşmelere başladı. 

Hidayet Türkoğlu'na 2 yıllık bir sözleşme önerisinde bulunan yöneticiler sezonluk 3 ila 3.5 milyon $ arasında bir rakam önerdi. Görüşmelerin tekrardan başladığı ancak henüz bir sonuca varılmadığı belirtiliyor. Önceliğinin NBA olması ve kulübü Orlando Magic'in kendisi ile ilgili nasıl bir yaptırıma gideceğinin henüz belli olmaması Hido'nun kafasını karıştıran etkenler olarak göze çarpıyor. NBA kaynaklarından gelen haberlere göre ise; Orlando önümüzdeki sezon için Hido'yu kadroda düşünmüyor. İlgilenen bir kaç NBA takımının ise tekliflerinin Hidayet'i tatmin etmediği ve Fenerbahçe Ülker'e transferi için ailesiyle bir görüşme yaptıktan sonra kesin kararını vereceği söyleniyor.

Obradovic: "Fenerbahçe camiasındaki tutku ve enerjiyi sevdim"


Fenerbahçe Ülker'in 8 Avrupa Şampiyonluğu ile tartışmasız en iyi koçu konumundaki Zeljko Obradovic, Sırp basınına bir röportaj verirken, çok sayıda konuda çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Sarı-lacivertli takımın başına geçiş süreci, yapılan transferler ve sezon hedeflerine dair net ifadeler kullanan Sırp çalıştırıcı, adı net olarak konmasa da kulübün kendisi ile birlikte Avrupa şampiyonluğunu hedeflediğini ifade etti.

Mozzartsport'a konuşan Obradovic’in efsanenin başladığı yere, yani 1992 yılında henüz 32 yaşındayken çalıştırdığı Partizan’ın Joventut Badalona’yı Aleksandar Djordjevic’in son saniye üçlüğü ile devirip, Avrupa Şampiyonluğunu elde ettiği İstanbul’a geri döndüğünün hatırlatılarak başlanılan röportaj, Sırp koçun Fenerbahçe Ülker ile olan son dönemdeki yakın temasları ile devam etti. Sırpça yer alan röportajın Türkçe çevirisi Basketfaul sitesinden şu şekilde yayınlandı:

Teklif nasıl geldi?
Türk medyasında sarı-lacivertli kulübün beşinci teklifiyle kapısını çalıp çalmadığı sorusunu yanıtlayan Obradovic, şunları söyledi:
''Öncelikle teklifte bulunmanın ne olduğunu belirlememiz lazım. Bir kulüp sizle çalışmak istiyorsa önce menajerinizle konuşur. Bu benim bir kulüple görüştüğüm anlamına gelmez. İlk temas geçtiğimiz yıl oldu. Ama çok kayda değer bir şey değildi. Sadece bir konuşmaydı. Geçtiğimiz sezon içinde İspanya’daki yakın bir dostumun doğum gününe katılmıştım. Orada Fenerbahçe’den de bazı kişiler vardı. Resmi olmayan bir diyaloğumuz olmuştu. Sezon sonuna doğru ise menajerim aracılığı ile iletişime geçtiler. Ve sonunda iki yönetici Belgrad’a geldi ve iki gün içerisinde anlaşmaya vardık.''

Mirsad etkisi!
Fenerbahçe’nin teklifini kabul etmesinde Mirsad Türkcan’ın büyük bir payı olduğunu söyleyen Obradovic, ismini açıklamak istemediği bir başka kişinin de İstanbul’a gelişinde etkili olduğunu belirterek şunları kaydetti:
''Mirsad korkunç derecede Fenerbahçe’ye gelmem konusunda ısrarlıydı. Yakın bir ilişkimiz var. İmza töreninde zaten bahsettim. Sanırım burada olmamın en önemli nedeni o… Zaten benim oradaki birinci yardımcım olacak. Takım menajerliğini üstlenecek takımda… Diğer kişinin ismini ise açıklayamam çünkü bunu kesinlikle istemedi. Ben imza töreninde bahsetmek istedim çünkü bana çok yardımcı oldu ama bunu yapmamam için ısrar etti. Ben de ona saygı duyduğum için bir şey söylemedim. Eğer bir gün fikrini değiştirirse, açıklarım tabii…''

''Net olarak bahsedilmese de...''
Deneyimli koç, Fenerbahçe Ülker’in yeni dönemdeki beklentileri konusunda kendisine açık hedefler koymadığını ancak kulüpte neyin istendiğini gayet iyi anladığını ifade ederek, şöyle konuştu:
''Belirli bir talep üzerinde konuşulmadı. Ama benim hakkında ne düşündükleri açıktı. Şu ana kadar alıştırdığım beş takımın dördünde ilk sezonumda Avrupa Şampiyonluğu elde ettim. Sadece Benetton’da ilk sezon Final-Four oynayıp, diğer sezon Saporta Kupasını kazandık. Ama net olarak bahsedilmese de kazandığım 8 Avrupa Şampiyonluğu ön plandaydı. Bu yüzden neden bana teklif yapıldığı gayet açıktı. Ben de bunu kabul ettim. Ama şu an henüz bir takım oluşturmak üzereyiz ve neler olacağını göreceğiz''

''30 milyon insan benden bunu bekliyor''
Kulüpteki idari yapılanmaya dair de açıklamalarda bulunan Obradovic, ilk izlenimlerini anlattı ve şunları kaydetti:
''Başkan kulübün bir numaralı ismi... Yaklaşık 15 kişilik bir yönetim kurulu var ve buradaki herkesin farklı bir görevi bulunuyor. Kulüp dışında bir de çok önemli olan Ülker ailesi var. Kulübün en büyük sponsoru… Ben onlara istediğim şeyi söyledim. Yönetim kuruluyla iletişimimi sağlayacak ve 24 saat boyunca ulaşabileceğim bir kişi… Onlar da bana bu ismi söyledi. Hatta eğer ihtiyaç duyarsam -ki duyabilirim-başkana ulaşabileceğim de ifade edildi. Ayrıca kulübün CEO’su Hasan Bey’le de harika bir toplantı gerçekleştirdik. Mirsad da benim düşüncelerimi onlara iletip, bana bilgi veriyor. Futbol, kulübün ağırlıklı branşı olsa da beni ilgilendirmiyor. Avrupa Şampiyonu da olabilirler, üçüncü ligde de oynayabilirler. Ben buraya kulübün basketbol takımını çalıştırmaya geldim ve bunu olabilecek en iyi şekilde yapacağım. Avrupa’da ve dünyada herkesin kabul edeceği bir takım oluşturmak öncelikle hedefim. Yaklaşık 30 milyon insan benden bunu bekliyor. Fenerbahçe’deki herkes, profesyonelinden, yöneticisine, oyuncusundan taraftara herkes aynı motivasyon, enerji ve tutkuyu hissediyor. Bundan çok hoşlanıyorum. İsmi çok büyük olan bir kulüp ama eksik kalmış şeyler var. Bunu herkes hissediyor.''

''Kleiza aniden karşımıza çıktı''
Obradovic, Nemanja Bjelica, Luca Zoric ve Linas Kleiza transferinin gelişimi hakkında da bilgi verirken, Kleiza’nın çok ani bir gelişmeyle kadrolarına katıldığını ifade edip, şöyle konuştu:
''Avrupa basketbolunca yetenekli oyuncu sayısı azaldı. Kulüne Temmuz başında geldim ve İstanbul’da bazı fikirleri gündeme getirip bazı oyuncuları izlemek için ABD’ye gittim. Temmuz sonunda döndüğümde bir toplantı daha yaptık ve ciddi iddiası olacak bir takım için daha fazla geç kalmamamız gerektiğini anlattım. Seçeneklerimiz de fazla yoktu. ABD’de gündeme alamayacağımız yükseklikte kontrat bekleyen oyuncular vardı. Bu sırada Nemanja Bjelica da aklımızdaki isimlerden biriydi. Çok yetenekli bir oyuncu. Kulübe fayda sağlayabileceğini düşündük. Onun gençken Fenerbahçe’de bir denemeye katıldığını da öğrendim. Kendisiyle konuştuk ve fırsatı yaratınca hızlıca hareket ettik. Zoric’in ise kulübüyle opsiyonlu bir anlaşması vardı. Fenerbahçe’ye gelmek konusunda da oldukça istekliydi. Bogdanovic’e ise sadece bir soru sordum. 'Bençte oturmak için bile NBA o kadar önemli?' diye… Onun NBA konusundaki isteğini anladım ama oynama dakikası olmadıktan sonra bunun anlamsız olacağını ve Avrupa’da kalıp oynaması gerektiği konusunda konuştuk. O da Brooklyn Nets’in transferleri sonrası NBA planını erteledi. Kleiza ise aniden karşımıza çıkan bir opsiyondu. Duyar duymaz harekete geçtik. Kendi bölgesinde Avrupa’nın en iyilerinden… Tabii Fenerbahçe’deki doktorlarla da çok iyi bir işbirliği yapıldı. Oyuncuların haklarında çok iyi raporlar almıştım ve hepsi aynı gün sekiz saat süren bir doktor kontrolüne girdi. Detaylı raporları aldıktan sonra sözleşmeler imzalandı ve imza töreni gerçekleştirildi.''

Teodosic konusu?
Fenerbahçe Ülker’in kadrosuna katmaya çok yaklaştığı iddia edilen ancak CSKA Moskova’nın takımda tutma kararı aldığı Milos Teodosic hakkında da konuşan Obradovic, Sırp oyuncunun kulübü ile olan sözleşmesine saygı duyduğunu belirtirken, şu açıklamayı yaptı:
''Herkes her konuda istediğini yazabilir. Teodosic kontratlı bir oyuncuydu. CSKA’nın onu serbest bırakma durumu olduğunu da hiç duymadım. Avrupa’da bazı oyuncular hakkında bilgiler gelir ama Teodosic konusunda böyle bir şey yoktu. Bir anda bir şeyler oldu ve çok şey konuşuldu. Hiçbir fikrim yok. Onun bir yıllık daha sözleşmesi var ve ben buna saygı duyuyorum. Bu konumdaki hiçbir oyuncu ile durumu net olmadıkça konuşmam''

''Benim için Mart ve Nisan ayı önemli...''
Yeni sezon hazırlıklarını da takımın genç oyuncuları ile yaptığını söyleyen deneyimli koç, sezon açılışında çok yoğun bir programın kendilerini beklediğini belirterek, şu bilgileri verdi:
''Sadece iki yaşça büyük oyuncumuz var. Kalanlar genç takım oyuncuları. Fenerbahçeli oyuncular Türk milli takım ile şu an… Bjelica Sırbistan, Kleiza Litvanya, McCalebb Makedonya ve Bogdanovic ile Zoric de Hırvatistan ile kampta… Sadece milli takım kadrosundan çıkartılan yeni transfer Melih Mahmutoğlu ve sakatlığı süren İlkan Karaman takımın büyük oyuncuları… Neyse ki şanslıyız, Avrupa Şampiyonları bizimle… Hazırlıklara onlarla başladık. Bizimle neler yapabileceklerini öğrenmeye çalışacağım. Takımın geç toplanacak olması en büyük problem zaten. İlk resmi maçımız 1 Ekim’de Türkiye Kupası’yla… Sonra ayın 5’inde oynamak zorunda olduğumuz Oklahoma City Thunder maçı var. 9’unda ise Cumhurbaşkanlığı Kupası…13’ünde lig, 17’sinde de Euroleague başlıyor. 17 günde ya 7 ya da 8 maç oynayacağız. Nasıl bu programdan çıkacağız bir fikrim yok ama benim için Mart ve Nisan ayında ne oynadığımız önemli… Ekim, Kasım Aralık’ta değil…''

''Hedef ilk dört''
Obradovic, Eurolegue’deki grupları hakkında ise şöyle konuştu:
''Çok kaliteli takımlardan oluşan bir gruptayız. Seviyenin korkunç yüksek olacağı bir grup olduğunun farkında olmalıyız. 17’sinde ilk maçımıza Ukrayna’da çıkacağız. Sonra Barcelona ve CSKA Moskova… İşin başındayken çok zor iki maç olacak. Ama doğru istek ve hırs düzeyindeyiz. Ben zaten bu ilk etapta önemli olan ilk dört arasında olmak…''

''Itoudis şampiyon yapmak zorunda!''
Uzun yıllar Panathinaikos’ta beraber çalıştığı Dimitris Itoudis’in de artık kendisi gibi Türkiye’de çalışacağını belirten Obradovic, Banvit Antrenörü olan yakın dostu için ise şunları söyledi:
''Dimitris’le şakalaşıyorum. 'Sen finalist bir takıma gittin ve senin için tek başarı şampiyon olmak. Ben ise sezonu beşinci bitiren bir takıma geldim' diyorum. Şaka bir yana, Dimitris saygıyı hak eden bir kişi. Koç olacak kalitede. İlişkimiz değişmedi. Ona en iyi dileklerimiz sunuyorum. Desteğim onunla…''

PAO'dan destek
Fenerbahçe Ülker’de görevinin resmileşmesi sonrası Panathinaikos’tan çok sayıda insanın kendisine tebrik mesajı gönderdiğini ve başarılar dilediğini anlatan tecrübeli antrenör, Türkiye’deki medya baskısı hakkında ise; ''20 yıldır bu işi yapıyorum ve basınla hiçbir problemim olmadı. Medyada ne yazılıp, ne söylendiği beni ilgilendirmedi. Her röportajıma gerektiği saygıyı gösteririm'' dedi.

Mahmuti dostluğu, teknolojiye uzaklığı
Obradovic Anadolu Efes Koçu Oktay Mahmuti ile de çok eskiye dayanan dostluklarının olduğunu ve artık daha sık görüşeceklerini söylerken, teknoloji ile arasının çok iyi olmadığını belirtip, kulübün kendisine yeni bir telefon verdiğini, ABD'deyken maillerini ve işlerini takip edebilmek için yoğun baskılar sonucu ipad almak zorunda kaldığını belirtti.

Yardımcıları kim olacak?
Bu arada Obradovic takımdaki ilk yardımcısının eski takım arkadaşı Vlada Androic’in olacağını söylerken, Ertuğrul Erdoğan’ın da ekibinde bulunacağını belirtti. Bir kişinin oyuncu takibi yapacağını, Predrag Bata Zimonjic’in ise takımın fiziksel durumundan sorumlu olacağını ifade eden Obradovic, ekibin kalan kısmını belirlemek için de çok sayıda toplantı yaptıklarını söyledi.

25 Ağustos 2013 Pazar

Oğuz Savaş: "Bu kez madalya ile döneceğiz"


A Milli Basketbol Takımımızın ve Fenerbahçe Ülker'in başarılı oyuncusu Oğuz Savaş, Milli Takımın İstanbul'da devam eden hazırlık turnuvasında Taraf gazetesi muhabiri Kemal Ilıkkan'a bir röportaj verdi. Milli Takımın Slovenya'da düzenlenecek Eurobasket 2013'teki şansını, hazırlık dönemini Fenerbahçe Ülker'in hedeflerinden bahsedilen röportaj şu şekilde:

- 12 Dev Adam” geçmiş şampiyonların aksine bu kez eleştirilerin gölgesinde gidiyor. Hem koç tercihi, hem de koçun kadro tercihi basketbolseverleri pek hoşnut etmedi açıkçası. Üzerine bir de hazırlık maçlarındaki görüntü eklenince, sanki seyircinin beklentisi biraz düştü. Ne düşünüyorsun?

Açıkçası, bu söylediklerin bizi motive eden şeyler. Biz de gazetelerden olsun sosyal medyadan olsun turnuva öncesi nasıl bir hava olduğunun farkındayız. Tanjevic de federasyon da eskiden beri eleştirilir. Yeni bir şey değil bu. Belki birazda Gezi olaylarının ve Cenk’in (Akyol) etkisi oldu. Olumsuz görüşlere takılmak gibi bir şansımız yok. Milli forma için mücadele ediyoruz sonuçta. Ve bize yönelik bu olumsuz algıyı kırmak istiyoruz. En büyük motivasyon kaynaklarımızdan biri de bu oldu diyebilirim. İlk üç hazırlık maçımızda evet iyi değildik. Ama bu ölçü olmamalı. Sonuçta Bormio’daki kamp yeni bitmişti ve o maçlara “maç ciddiyeti”yle hazırlanmamıştık.

- Şu anki kadroya baktığımız zaman, 87 jenerasyonundan bir tek sen ve Ersan, yıldız takımdan bu yana A Milli takıma kesintisiz geldiniz ve devam ediyorsunuz. EuroBasket 2009 ve 2011 ile 2010 Dünya Basketbol Şampiyonasında forma giydiniz. Slovenya’daki gerçekçi hedefiniz nedir?

87 jenerasyonu alt yapılardan beri milli takım havasını soludu. Kesintiler olan oldu. Dediğin gibi Ersan’la ben devam ediyoruz. Ve şampiyona atmosferlerini Hidayet abi gibi, Kerem abi gibi çok iyi biliyoruz. Oldukça zor bir grubumuz var. İtalya, Rusya, Yunanistan, Türkiye dörtlüsünden birisi henüz grup aşamasında veda edecek. O yüzden ilk hedefimiz gruptan çıkmak. Sonrası ise maç maç düşünülecek bir şey. Turnuva atmosferi derken bunu kastediyorum. Oradan finale gidecek, madalya gidecek tecrübemiz var. En azından dünya şampiyonası vizesi alacak klasmana girmeliyiz.

- 2009’da (Polonya) şampiyon İspanya’yı yenmiştik ama gerisi gelmemişti. 2011’de (Litvanya) de beklentiler ve hedefler büyüktü ama sonrasında yine hayalkırıklığı yaşamıştık. Bu kez beklenti o kadar büyük değil açıkçası. Bir sürpriz gelir mi?

EuroBasket 2009 çok iyi oynadığımız şampiyonalardan biriydi. Grup maçlarını çok iyi geçmiştik. Çeyrek finaldeki Yunanistan maçını hâlâ unutamıyorum. Hakemler, tercihler vesaire derken elendik. İyi oynamaya başlamıştık ama dediğim gibi Yunanistan’ı geçebilseydik belki finale yürüyecektik. Keza, 2011’deki Sırbistan maçı. Son üçlük çemberin içinden çıkmıştı neredeyse... Ama 2009’daki o performans 2010’un habercisiydi. Kerem Tunçeri’nin o son saniye turnikesini hatırladıkça tüylerim diken diken oluyor. Dediğim gibi, bazen o topun çemberden geçmesi sadece sayı anlamına gelmez. Basketbol böyle bir oyun. Ardından Amerika ile dünya finali oynadık. Rüya gibiydi. Dünya şampiyonası finalini kaybettiğimize üzülmek de enteresan bir duygu. Son iki EuroBasket’te iyi oyunumuzu ödüllendiremedik ama inşallah bu kez başaracağız.

- Akdeniz Oyunları’ndaki performansın bir hayli etkileyiciydi. 16 sayı ortalamaya kadar çıktın ve Slovenya’da da kenardan gelip iyi şeyler yapman bekleniyor senden.

Bana verilen görevin her zaman en iyisini yapmaya çalışıyorum. İyi bir hazırlık dönemi geçirdik ve Slovenya’da da elimden geleni yapacağım.

OBRADOVİC “Final Four” DEMEK

Herkes gibi biz de Obradovic’in geldiğini öğrenince inanılmaz bir heyecan duyduk. Sonuçta Avrupa’nın en büyük koçundan bahsediyoruz. Gittiği her takımda ilk senesinde Euroleague şampiyonluğu yaşamış. Umarım bizde aynı başarıyı yakalarız. En az senin kadar sabırsızlanıyorum neler olacağını görmek için.

23 Ağustos 2013 Cuma

Fenerbahçe Ülker, Rixos Cup 2013'e katılacak


Daha önce Antalya'da düzenlenen ve Rixos Otellerinin isim sponsorluğuyla oynanan Rixos Cup bu yıl İstanbul'da düzenlenecek. Her geçen sene daha da önemli hale gelen ve ciddi takımların katılım gösterdiği Rixos Cup 2013'e bu yıl üçü yabancı beş Euroleague takımı katılacak. Euroleague seviyesinde, üst düzey mücadeleye sahne olacak karşılaşmalar, katılacak takımların yeni sezon öncesi ciddi bir sınav vermesine olanak sağlayacak.

Turnuvaya bu sene Türkiye'den Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımız'ın yanı sıra Anadolu Efes ve Beşiktaş ile Euroleague takımlarından son iki sezonun şampiyonu Olympiacos Piraeus, Zalgiris Kaunas ve Budivelnik Kiev katılacak.

24-27 Eylül tarihlerinde Beşiktaş Akatlar Spor Salonu'nda organize edilecek olan turnuvayı NTV Spor naklen yayınlayacak. 


Eurobasket'in finali 22 Eylül'de oynanacağı için çeşitli milli takımlarda yer alan oyuncuların, Slovenya'da oynayacakları son maçın tarihine göre turnuvaya yetişmesi bekleniyor.

Fenerbahçe Ülker kupayı Edirne'de oynayacak

2013/2014 sezonu Spor Toto Erkekler Türkiye Kupası Eleme Gruplarının kura çekimi bugün yapıldı. Kura çekiminde Türkiye Basketbol Federasyonunun temsilcileri ve kuraya katılan 16 takımın temsilcileri yer aldı. Kura çekiminden önce yapılan açıklamada Spor Toto Türkiye Kupası Eleme Grubu maçlarının Edirne, Gaziantep, Uşak ve Mersin'de oynanacağı açıklandı. 

Yine yapılan açıklamaya göre; kupada oynanan bir çok maçta taraftar sayısının azlığına dikkat çekilerek bu sezon oynanacak eleme grubu maçlarına ev sahibi yapacak olan şehirlerin kendi takımlarıyla mücadele edeceği açıklandı. Yani Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin'de, Olin Edirne Edirne'de, Uşak Sportif Uşak'ta ve Royal Halı Gaziantep Gaziantep'te  maçlarını oynayacak. Bu yeni karara kuraya katılan birçok kulüp temsilcisinin tepki göstermesi ve karşı çıkması üzerine Federasyon yetkilileri kura çekiminin ardından itirazları yazılı veya sözlü olarak alacaklarını ve Perşembe günü yapılacak olan Federasyon toplantısında görüşeceklerini ve bir karara varacaklarını açıkladılar. Eğer federasyon toplantısında alınan bu karar değişirse maçların oynanacağı illerde bir değişiklik meydana gelebilir.

Bu gelişmenin ardından geçilen kura çekiminde Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımız, maçları Edirne'de oynanacak olan C Grubunda yer aldı. Takımımızın yer aldığı C Grubu; Olin Edirne, Tofaşspor ve Aliağa Petkim takımlarından oluşuyor. Maçlar ise 1-2-3 Ekim 2013 tarihlerinde oynanacak.

Çekilen kura neticesinde oluşan tüm gruplar ve Fenerbahçe Ülker'in maç programı şöyle:

A Grubu - Gaziantep
Royal Halı Gaziantep
Banvit
Pınar Karşıyaka
Türk Telekom

B Grubu - Uşak
Uşak Sportif
Galatasaray Liv Hospital
Beşiktaş
Trabzonspor

C Grubu - Edirne
Fenerbahçe Ülker
Olin Edirne
Tofaş
Aliağa Petkim

D Grubu - Mersin
Mersin Bşb.
Anadolu Efes
Aykon TED Ankara Kolejliler
Erdemirspor

Fenerbahçe Ülker'in maç fikstürü ise şöyle:

1 Ekim 2013: Fenerbahçe Ülker - Tofaşspor
2 Ekim 2013: Aliağa Petkim - Fenerbahçe Ülker
3 Ekim 2013: Olin Edirne - Fenerbahçe Ülker

21 Ağustos 2013 Çarşamba

NBA 2K14'ün ilk resmi tanıtım videosu yayınlandı



Dünya çapında büyük bir hayran kitlesi bulunan ve NBA'in resmi video oyun sponsoru olan 2K Sports ile Euroleague arasında geçtiğimiz aylarda bir anlaşma imzalanmış ve Euroleague de mücadele eden 14 takımın NBA 2K14 video oyununda yer alacağı açıklanmıştı. Aralarında ülkemizden Fenerbahçe Ülker ve Anadolu Efes'in de yer aldığı NBA 2K14 video oyununun bugün ilk resmi tanıtım videosu yayınlandı.

Videoda yeni oyunda yer alacak Euroleague Takımlarının kısa birer tanıtımı ve oyundan görüntülere yer verildi.

Play Station 3, Play Station 4, Xbox 360 ve bilgisayar üzerinden oynanabilecek bu oyunla birlikte ilk defa NBA 2K serisinde Avrupa takımları da oyunseverler tarafından yönlendirilebilecek.

NBA 2K14, 1 Ekim 2013 tarihinde Amerika'da, 4 Ekim 2013 tarihinde ise tüm dünyada satışa sunulacak.


Beko Basketbol Ligi'nde fikstür belli oldu



Beko Basketbol Ligi'nin 2013-2014 sezonunun fikstürü bugün Polat Renaissance Hotel'de gerçekleştirilen kurayla belirlendi.

Fikstür çekiminin açılış konuşmasını gerçekleştiren Türkiye Basketbol Federasyonu Genel Sekreteri Ali Özsoy, Türk basketbolu adına önemli yaz geçirdiklerini belirterek "Bildiğiniz gibi şimdiye kadar milli takımlar düzeyinde 4 madalya kazandık. Bunların ikisini erkeklerde aldık. Bu salonu dolduran kulüplerin yetiştirdikleri oyuncularla biz bu madalyaları kazandık. Yaptıkları fedakar çalışmalar için kulüplerimizi tebrik ediyorum ve teşekkürlerimi sunuyorum. Umuyorum Slovenya'da düzenlenecek 2013 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda da başarılı olup güzel bir yaz ayını geride bırakırız. Ondan sonra da karşımıza liglerimiz geliyor. Beko Basketbol Ligi'nin değerinin giderek arttığını görüyoruz. Hem dünyada hem de Avrupa'da saygın bir yere ulaşmış durumdayız. Çıtayı daha da yükseltmek için daha agresif bir pazarlama stratejisi uygulayacağız. Yeni sezonda bütün takımlarımıza başarılar ve sakatlıklardan uzak bir lig diliyorum. Ana sponsorumuz Beko'ya ve diğer sponsorlarımıza da teşekkür ediyorum" dedi. 

Daha sonra fikstür çekimine geçildi. Takım temsilcilerinin çektiği kuraya göre belirlenen fikstürde Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımızın ilk yarı lig fikstürü şöyle oluştu:

1.HAFTA: Mersin Bşb - Fenerbahçe Ülker
2.HAFTA: Fenerbahçe Ülker - Anadolu Efes
3.HAFTA: Beşiktaş - Fenerbahçe Ülker
4.HAFTA: Fenerbahçe Ülker - Aliağa Petkim
5.HAFTA: Tofaşspor - Fenerbahçe Ülker
6.HAFTA: Fenerbahçe Ülker - Türk Telekom
7.HAFTA: Banvitspor - Fenerbahçe Ülker
8.HAFTA: Fenerbahçe Ülker - Erdemirspor
9.HAFTA: GS Liv Hospital - Fenerbahçe Ülker
10.HAFTA: Fenerbahçe Ülker - Royal Halı Gaziantep
11.HAFTA: Fenerbahçe Ülker - Pınar Karşıyaka
12.HAFTA: Trabzon Basketbol - Fenerbahçe Ülker
13.HAFTA: Fenerbahçe Ülker - Uşak Sportif
14.HAFTA: Aykon TED Ank. Kolejliler - Fenerbahçe Ülker
15.HAFTA: Fenerbahçe Ülker - Olin Edirne

Fikstür çekiminin ardından ilk hafta eşleşen takımların temsilcileri kısa konuşmalarla yeni sezon öncesi bütün takımlara şans dilediler. Beko Basketbol Ligi'nin ilk haftası 11-12-13 Ekim'de yapılacak maçlarla tamamlanacak. Spor Toto Türkiye Kupası Elemeleri ise 1-9 Ekim tarihleri arasında yapılacak. Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımız 5 Ekim'de Oklahoma City Thunder'la oynayacağı NBA Global Games maçı nedeniyle Türkiye Kupası Elemelerini 1-2-3 Ekim tarihlerinde oynayacak. Son an da bir değişiklik olmaması durumunda ise Galatasaray Liv Hospital ile oynayacağımız Cumhurbaşkanlığı Kupası maçı, 9 Ekim tarihinde oynanacak.

Kura da Fenerbahçe Ülker'i temsil eden Şube Direktörümüz Nedim Karakaş yaptığı konuşmada; "Öncelikle aramıza yeni katılan Trabzon Basket'i ve Uşak Sportif'i tebrik ediyorum. Tüm takımlara sakatlıktan uzak, iyi bir sezon diliyorum. Tüm ekiplerimiz kendi hedefleri ve imkanları doğrultusunda yeni kadrolar oluşturdular. Bu oluşturulan kadrolar gönüllerince olsun ve herkese başarılar diliyorum." dedi

15 Ağustos 2013 Perşembe

Lig ve kupada kuralar çekiliyor


Yeni sezon öncesi takımlar yavaş yavaş hazırlık kamplarına başlarken bir yandan da yeni sezonda konulan hedefler için transfer çalışmalarına devam ediyorlar. Türkiye Basketbol Federasyonu ise yeni sezon için planlamalarını tamamladı ve Ligler Direktörlüğü tarafından yine büyük bir mücadeleye sahne olacak olan liglerimizin ve Türkiye Kupası maçlarının kura çekiminin yapılacağı tarihleri açıkladı.

TBF Ligler Direktörlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, tüm kurul toplantıları ve kura çekimleri Renaissance Polat İstanbul Hotel’de yapılacak. 20 Ağustos Salı günü saat 10:30’da başlayacak TKBL Lig Kurulu’ndan sonra 13:00’te TKBL fikstürü belirlenecek. Saat 14:00’teki Beko Basketbol Ligi kura çekiminin ardından da 14:45’te Beko Basketbol Ligi’nin lig kurulu toplanacak.

21 Ağustos Çarşamba günü ise TB2L Lig Kurulu, fikstür çekimi ve Federasyon Kupası kuraları gerçekleştirilecek. TB2L Lig Kurulu 11:00’de yapıldıktan sonra saat 13:00’te TB2L fikstürü netlik kazanacak. 14:00’te de Federasyon Kupası eşleşmeleri belli olacak. Program şöyle:

Yer: Renaissance Polat İstanbul Hotel
Tarih: 20 Ağustos Salı
10:30 TKBL Lig Kurulu
13:00 TKBL kura çekimi
14:00 Beko Basketbol Ligi kura çekimi
14:45 Beko Basketbol Ligi Lig Kurulu
Tarih: 21 Ağustos Çarşamba
11:00 TB2L Lig Kurulu
13:00 TB2L kura çekimi
14:00 Federasyon Kupası kuralar 

**************************************************

Spor Toto Kadınlar Türkiye Kupası Elemeleri ve Spor Toto Erkekler Türkiye Kupası Elemeleri’nin kuraları 23 Ağustos Cuma günü çekilecek.

Ataşehir’deki Radisson Blu Hotel, İstanbul Asia’da düzenlenecek olan kura çekimlerinin ilki 15:00’te başlayacak ve Spor Toto Kadınlar Türkiye Kupası Elemeleri’nin grupları netlik kazanacak. Saat 16:00’da ise Spor Toto Erkekler Türkiye Kupası eleme grupları belirlenecek. TBF yetkililerinin yanı sıra Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi ve Beko Basketbol Ligi takımlarının temsilcilerinin katılacağı kura çekimleri TBF TV’den naklen yayınlanacak. Program şöyle:

Yer: Radisson Blu Hotel, İstanbul Asia - Ball Room II
Tarih: 23 Ağustos Cuma
15:00 - Spor Toto Kadınlar Türkiye Kupası kuraları
16:00 - Spor Toto Erkekler Türkiye Kupası kuraları

14 Ağustos 2013 Çarşamba

Gasper Vidmar yuvada kaldı


Fenerbahçe Ülker'de uzun süredir forma giyen, geçtiğimiz sezon Beşiktaş'a kiralanan ve bu sezon başı kendisinden takım bulması istenen Gasper Vidmar'da bugün sürpriz bir gelişme yaşandı. Ülkesi Slovenya ile EuroBasket 2013'te forma giyecek olan ve bu nedenle Milli Takım ile hazırlık kampında bulunan Gasper Vidmar'ın gelecek sezon takımda yer almasına karar verildi. Coach Zeljko Obradovic, Slovenya Milli Takımının hazırlık maçlarında izlediği ve performansını beğendiği Vidmar ile ilgili daha önce verdiği kararından vazgeçerek takımda kalması yönünde görüş bildirdi.

Geçtiğimiz sezon kiralık olarak forma giydiği Beşiktaş'ta hem lig de hem de Euroleague'de başarılı bir performans sergileyen Vidmar, erken faul problemine girme konusundaki problemini çözmüş durumda. Ancak hala serbest atış noktasındaki sıkıntısı devam ediyor. Savunma sertliği ile pota altını karartacak bir uzun olan Vidmar'ın takımda kalması Fenerbahçe Ülker adına oldukça olumlu bir karar oldu. Zoric ile birlikte pota altında sertlik oluşturacak ve ribaundları kovalayacak iyi bir uzun Vidmar. Hem Vidmar için hem de Fenerbahçe Ülker için hayırlı olsun...

19 yıl sonra Fenerbahçe'de buluşuyorlar


Fenerbahçe Ülker'de coach Zeljko Obradovic'in yardımcılığını yapacak isim uzun süredir tartışma konusuydu. Daha önce Bulgar Antrenör Konstantin ‘Titi’ Papazov'un bu göreve getirileceği söylenmiş ancak bu konuda resmi bir adım atılmamıştı. Büyük bir merakla beklenen yardımcı antrenör meselesi sonunda açıklığa kavuştu. Fenerbahçe Ülker'de coach  Zeljko Obradovic'in yardımcılığına İspanyol antrenör Josep María Izquierdo getirildi. Bu ikili 19 yıl aradan sonra birlikte tekrar çalışacaklar. Izquierdo, Sırp koç ile 1994 yılında Joventut Badalona takımıyla Avrupa Ligi şampiyonluğu yaşamıştı.

İspanyol gazetesi Marca’ya demeç veren Izquierdo; “Avrupa’nın en iyi koçunun yeniden benimle çalışmak istemesi gurur verici bir olay. Fenerbahçe Euroleague şampiyonluğu için önemli bir aday. Kleiza, Bjelica ve Zoric ile Avrupa’nın en güçlü takımlarından oldular” dedi.

Kendisi gelen transfer teklifi ile ilgili olarakta; "Ben yeni sezon için teklifler bekliyordum. Bu süreçte bazı görüşmelerimiz de oldu ancak olumlu sonuçlanmadı. Bir gün beni Obradovic aradı ve Türkiye'de beraber çalışmak istediğini iletti. Avrupa’nın en iyi koçunun yeniden benimle çalışmak istemesi gurur verici. Obradovic'in güveni aynı zamanda büyük bir sorumluluk ve baskıda uyandırıyor. Hep birlikte başarılı olacağımıza inanıyorum." diye konuştu.

4 Ağustos 2013 Pazar

Mirsad Türkcan: "Teodosic transferi gerçekleşmedi"


Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımızda takım menajerliği görevine getirilen eski oyuncumuz Mirsad Türkcan, Sırbistan'ın zurnal.rs adlı internet sitesine hem Obradovic ile çalışacağı için duyduğu mutluluğu hem de gündemi uzun süre meşgul eden Milos Teodosic transferiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Mirsad'ın zurnal.rs'de yayınlanan röportajında yaptığı açıklamalar şöyle:

- Fenerbahçe Ülker olarak sonunda kulübün büyüklüğüne ve saygınlığına yakışır bir hamle yaparak, Obradovic'i takımın başına getirdik. Benim için Obradovic dünyanın en iyi teknik direktörü. Ancak Obradovic'in varlığı Fenerbahçe için çok şey ifade ediyor. Transfer döneminde Obradovic ile çalışmak isteyen oyuncuların bizi tercih ettiğini görüyoruz.

- Obradovic'in Avrupa basketbolu için ne anlam ifade ettiğini herkes biliyor. Onun gelişi ile Fenerbahçe Ülker'in de saygınlığı büyük oranda artacak. Fenerbahçe bu konuda ne yazık ki uzun yıllar bir arayış içerisindeydi ancak sonunda üst düzey bir iş çıkartarak Obradovic'i takımın başına geçirdik.

- Milos Teodosic ile ilgilendiğimiz bir sır değil. Ancak CSKA, Milos Teodosic gibi kaliteli bir oyuncuyu bırakmak istemedi. Bu sebeple olası bir imza hikayesi de son buldu. Transfer gerçekleşmedi..

2 Ağustos 2013 Cuma

Fenerbahçe Ülker'den ayrılan isimler


Fenerbahçe Ülker, yeni sezon öncesi kadrosunu güçlendirirken geçtiğimiz sezon kadrosunda yer alan bir çok oyuncu ile de yollarını ayırdı. Büyük hedeflerle başlanılan sezonda yaşanan hayal kırıklığı sonrası sezon ortasında J.R. Bremer takımdan ayrılmış, sezonun ikinci yarısında ise baş antrenör Simone Pianigiani takımdaki görevinden ayrılarak ülkesine dönmüştü. Sezonun geri kalan kısmında Ertuğrul Erdoğan'ın yönetiminde başarısız çizgisini sürdüren Sarı-Lacivertli Ekibimiz Euroleague'e Top 16'da, lige ise play-off ilk turunda veda etmişti.

Yeni sezonda Fenerbahçe Ülker'de özellikle yabancı oyuncuların büyük bir bölümü değişti. işte sizler için hazırladığımız ve bu sezon takımda yer almayacak oyuncuların listesi:

1- Mike Batiste
Geçtiğimiz sezon takıma dahil olan ve 1 yıllık sözleşme imzalanan Mike Batiste ile gelecek sezon için yeni bir sözleşme imzalanmadı. Panathinaikos'ta geçirdiği 9 sezonda elde ettiği başarılar, Obradovic'in oyun sistemindeki önemi ve Avrupa'da P&R oyununu en iyi oynayan uzun olarak kabul edilen Batiste, Simone Pianigiani'nin Fenerbahçesinde pek bir varlık gösteremedi. Sezon boyunca takımın en çok eleştirilen oyuncularından biri olan Batiste, vasatı bile aşamadan sezonu tamamladı. Fenerbahçe Ülker tecrübesinde kariyerine bir Türkiye Kupası şampiyonluğu da eklemesine karşın gelecek sezon için Fenerbahçe Ülker'in kadro planlamasına dahil olamadı ve takımdan ayrıldı.

2- David Andersen
NBA patentli oyuncu geçtiğimiz sezon Simone Pianigiani'nin çalıştırdığı Montepaschi Siena'dan transfer edilmişti. Kendisi için ödenen buy-out bedeli, takıma yapacağı katkılar için de taraftarı büyük bir beklenti içerisine soktu. Ayrıca sistemini yakından bildiği Pianigiani ile çalışmaya devam edecek olması hep bir artı olarak düşünüldü. Ancak yaz döneminde eşinin doğumu sebebiyle takıma geç dahil olması ve bu dönemde de dizinden ameliyat geçirmiş olması Andersen'in Fenerbahçe Ülker'de geçirdiği tek sezonda beklenilen performansın çok uzağında kalmasına neden oldu. Savunmada yumuşak kalması ve kolay geçilmesinin yanı sıra hücum performansı bakımından da eski Andersen'e bir türlü yaklaşamaması, ilk geldiğinde taraftarlar üzerinde oluşan algının da kırılmasına neden oldu. Bir yıllık Fenerbahçe Ülker macerasında Türkiye Kupası şampiyonluğu ve finalin MVP'si olma unvanını kariyer defterine eklemesine rağmen devam eden sözleşmesi karşılıklı olarak feshedilerek sonlandırıldı.

3- Uros Tripkovic
Geçtiğimiz sezon devre arasında takıma dahil edilen Uros Tripkovic, kulüp tarafından "Avrupa'nın en önemli oyun kurucularından biri olarak" taraftarlara tanıtılmıştı. Basketbol kariyerine iyi başlamış ancak beklenen sıçramayı bir türlü yapamamış olan Tripkovic, Fenerbahçe Ülker'in kendisi için bir şans olduğunu söylemişti. Ancak sezon ortasında -destek kuvvet- olarak takıma dahil edilen bu oyuncuyu yarım sezon boyunca neredeyse hiç kullanmadık. Ne ligde ne de Euroleague'de uzun süreler aldığını görmedik. Benchte havlu sallayarak takıma destek olunabiliyorsa keşke bunun için İspanyalardan oyuncu getirmeselerdi. Bu görevi seve seve hem de hiçbir ücret almadan yapabilecek 25 milyon  Fenerbahçeli zaten var. Neyse, oynamadığı için performansını bir türlü göremediğimiz Uros Tripkovic ile de 1 yıllık opsiyon hakkı kullanılmadı ve takımdan ayrıldı.

4-Romain Sato
Batiste ile birlikte Panathinaikos'tan takıma dahil edilen Romain Sato'da gelecek sezon ki Fenerbahçe Ülker rotasyonunda yer alamayacak olan isimlerden biri. Görev adamı olarak bilinen ve hücumdan çok savunma yönüyle anılan Sato, Fenerbahçe Ülker'in gönderilen oyuncular içerisinde geçen sezon en büyük katkı yapan isimdi aslında. Her ne kadar skorer bir kimliği olmasa da oynanan lig ve Euroleague maçlarında savunmaya yaptığı katkı çok değerliydi. Ancak oturmamış bir sistemde, Romain Sato'nun yaptığı bu faydalı işler hiç fark edilmedi. Ttakımın başına getirilen Zeljko Obradovic'in gelecek sezon ki kadro planlamasında yer vermediği Romain Sato ile devam eden sözleşme karşılıklı olarak feshedilerek takımdan ayrıldı. Sato gelecek sezon İspanya Ligi takımlarından Valencia Basket'te forma giyecek. Her ne kadar takımdan gönderilmiş olsa da geçtiğimiz sezon yaptığı katkılar için teşekkür etmek istediğim tek oyuncudur Sato. Hakkını teslim etmek boynumuzun da borcudur.

5-Kaya Peker
Sezon başı kalacak, gidecek söylentileri arasından henüz tam olarak kesinleşmiş bir ayrılma haberinin olmamasına rağmen bana göre bu listeye dahil olacak son oyuncuda Kaya Peker'dir. İzzet Türkyılmaz'ın transferi ile İlkan Karaman'ın 5 numaraya çekileceğini tahmin ediyorum. Bu durumda da Kaya için gelecek sezon Fenerbahçe Ülker kapısı kapanmış olacak. Aslında sözleşmesi biten bir oyuncu Kaya. Şu anda serbest. Daha önce yeni sözleşme önerilebileceği konuşuluyordu ancak son gelen haberler takımdan ayrıldığı yönünde. Fenerbahçe Ülker'de geçirdiği 3 sezon boyunca istikrarlı bir görüntü çizemeyen, çoğu maçta vasatı dahi aşamayan Kaya'nın eksikliği elbette hissedilmeyecektir.Hücum yönünde eski Kaya'dan uzak bir görüntü çizen ve takıma zararı, faydasından çok daha fazla olan bir oyuncunun 3 sezon gibi ciddi bir zaman diliminde bu takımda yer alması ise yöneticilik anlamında tam bir rezalet. Neyse ki zoraki de olsa doğru yol bulunmuş oldu. Kaya'nın da gelecek sezon Türk Telekom da oynayabileceği konuşuluyor. Yolu açık olsun...