29 Mart 2013 Cuma

Hido'nun ismi Fenerbahçe Ülker ile anılıyor


Fenerbahçe Ülker, hayal kırıklıklarıyla geçen bir Euroleague sezonunun daha sonuna yaklaşırken, Avrupa basınında da gelecek sezon için transfer dedikoduları dolaşmaya başladı. Bu sezon için önünde son olarak lig şampiyonluğu hedefi kalan ve bunun için mücadele eden Sarı-Lacivertli Ekibimizin ismi son birkaç gündür Milli Basketbol Takımımızın Kaptanı ve Orlando Magic oyuncusu Hidayet Türkoğlu ile anılmaya başlandı. 

NBA'de sezon başında kolu kırılan ve uzun süre sahalardan uzak kalan Hidayet, ardından parkelere döndüğünde ise yaz aylarında tedavi için kullandığı bir ilacın NBA Doping kriterlerine uymaması sonucu 20 maçlık bir ceza almıştı. Cezasının tamamlanmasına rağmen henüz forma şansı bulamayan ve Orlando Magic'in off-season'da yollarını ayırmayı düşündüğü milli yıldız için NBA defterinin kapanması yakın olarak görülüyor.

Bu da ortaya atılan Fenerbahçe Ülker-Hidayet Türkoğlu transfer dedikodularının gerçeklik payını doğrular nitelikte. Fenerbahçe Basketbol Şubesi Genel Koordinatörü Kemal Dinçer, Basketfaul adlı basketbol sitesine Hidayet Türkoğlu dedikodularıyla ilgili kısa bir açıklama yaptı. Dinçer, açıklamasında şunları söyledi;

"Hidayet çok iyi bir Fenerbahçeli'dir. Eğer kendisi basketbolu Fenerbahçe'de bırakmak istiyorsa hayır demeyiz, biz de isteriz. Ancak şu anda gelecek sezonla ilgili olarak ne Hidayet'in, ne de başka bir ismin üstünde durduk. Tabii bu ekstra bir durum. Elbette koçun düşüncesi de çok önemli."

Her ne kadar Fenerbahçe cephesinden bu transfere sıcak bakılsa da öncelikli olarak açıklığa kavuşması gereken bir sorun var. Hidayet'e doping yaptığı gerekçesiyle NBA yönetiminin verdiği 20 maçlık cezanın dışında FIBA'nın da milli oyuncuya ceza verebileceği konuşuluyor. Eğer böyle bir olasılık gerçekleşmiş olursa Hidayet Türkoğlu FIBA organizasyonlarında forma giyemeyecek. Bu da Fenerbahçe Ülker'de oynayamamasına sebebiyet verecek.

Sezonun sonuna yaklaştığımız şu günlerde bu tarz transfer haberlerini çokça duymaya başlayacağız. Mantıklı olan aceleci davranmadan önce sezonun son hedefi olan lig şampiyonluğuna yoğunlaşmak ve tüm konsantrasyonumuzu buraya vermek. Lig tamamlandıktan sonra da öcne coach bilmecesini çözümleyip ardından oyuncu transferlerine geçmeliyiz. Hidayet çok iyi bir Fenerbahçeli. Elbette ki onun çubukluyu giymesini bir çok Fenerbahçeli de isteyecektir. Bakalım gelecek günler bu transfer söylentisiyle ilgili neler getirecek. Bekleyip görelim...

9 Mart 2013 Cumartesi

Sefolosha: "İstanbul’a gidecek olmak beni heyecanlandırıyor"

2011 yılında NBA’de yaşanan lokavt döneminde Fenerbahçe Ülker’e imza atan Oklahoma City Thunder takımının yıldız oyuncusu Thabo Sefolosha’dan Türkiye’ye mesaj var!

NBA Europe Live organizasyonu kapsamında 5 Ekim 2013 tarihinde Fenerbahçe Ülker – Oklahoma City Thunder arasında yapılacak hazırlık karşılaşması için yeniden İstanbul’a gelecek olan oyuncu NBA Türkiye ve Ajansspor’dan Selçuk AYTEKİN'e kısa bir değerlendirme yaptı.

Türkiye ile ilgi aklında neler kaldığı sorulduğunda İsviçreli yıldız oyuncu Thabo Sefolosha; Yeniden İstanbul’a gidecek olmak beni gerçekten heyecanlandırıyor. İstanbul çok güzel bir şehir ve orada samimi arkadaşlıklar edindim.” diye konuştu.
Oklahoma City takımının New York Knicks ile yaptığı maç öncesi soyunma odasında konuşan oyuncuya İstanbul'da en çok neyi özlediği sorulduğunda ise cevap hiç tereddütsüz geldi: “Tabiki kebap. Oklahoma şehrinde de birkaç kebap yapan yer var ama tabiki İstanbul’dakiler kadar lezzetli değil.” diye konuştu.

Fenerbahçe Ülker ile yapacakları maç için neler düşündüğü sorulduğunda ise; “Fenerbahçe çok iyi bir takım ve harika taraftarları var. Orada çok keyifli günler geçirdim. 5 Ekim’deki maçın da çok keyifli geçeceğini düşünüyorum.” dedi.

Röportajın orjinal metni için; TIKLAYIN

Ülker Sports Arena'nın bu yılki konuğu; Oklahoma City


Amerikan Ulusal Basketbol Ligi (NBA) Yönetimi, geçtiğimiz günlerde, sekiz NBA takımının önümüzdeki Ekim ayında altı ülkede gerçekleşecek toplam sekiz maçtan oluşan kapsamlı global maç programını açıkladı.

Üst üste iki yıl ev sahipliği yapan İstanbul’da, Fenerbahçe Ülker Sports Arena bu yıl da 5 Ekim 2013 tarihinde Oklahoma City Thunder ve Fenerbahçe Ülker maçına tanık olacak.

Etkinlik hakkında açıklamada bulunan NBA Başkanı David Stern "Taraftarlara gerçek bir NBA deneyimi sunmak, bu oyunun dünya genelinde yaygınlığını sağlamak konusundaki çabalarımızın önemli bir parçası. Bu sonbahar, takımlarımızın neredeyse üçte biri; basketbol deneyimi yaşatacak, uluslararası taraftarlarımıza NBA takımları ve oyuncuları ile bağ kurma şansını verecek ve ziyaret ettiğimiz her toplulukta kalıcı bir etki bırakacak bir dünya turuna katılmaya hazırlanıyor" şeklinde konuştu.

NBA Global maç programı, NBA’in uzun süredir ortağı olan Euroleague Basketbol ile işbirliği içinde Avrupa'da Oklahoma City Thunder ve Philadelphia 76ers takımlarının oynayacağı üç maç ile başlayacak.

2012 Batı Konferansı Şampiyonu Oklahoma City, maç programını 5 Ekim 2013 tarihinde İstanbul’da beş kez Türkiye şampiyonu olmuş Fenerbahçe Ülker karşısında Ülker Sports Arena'da oynayacağı maçla açacak.

Fenerbahçe Basketbol Şubesi Genel Koordinatörü Kemal Dinçer'de bu organizasyon ile ilgili; "Biz geçtiğimiz sonbaharda Avrupa'nın en güzel salonunda, tamamen dolu ve neşeli bir ortamda Boston Celtics'e evsahipliği yapmştık. 5 Ekim 2013'te de bir başka NBA Takımı Oklahoma City Thunder'a evsahipliği yapmak için çok mutlu ve heyecanlıyız. Bu yılın eğlence organizasyonu için ne gerekiyorsa yapacağız." dedi.

Hatırlayacağınız üzere geçtiğiMiz yıl da NBA'de en çok şampiyonluğa ulaşmış takım olan Boston Celtics, Fenerbahçe Ülker Sports Arena'da Fenerbahçe Ülker ile karşılaşmış ve bu maçtan Sarı-Lacivertli Takımımız 97-91'lik skorla galip gelmişti. Bu galibiyet ile bir NBA takımını yenen ilk Türk Takımı ve 6. Avrupa Takımı apoletlerinin sahibi Fenerbahçe Ülker olmuştu.

NBA Tarafından açıklanan programdaki tüm maçlar ve oynanacağı yerler şöyle:

05 Ekim 2013: Fenerbahçe Ülker-Oklahoma City | Ülker Sports Arena, İstanbul/Türkiye
06 Ekim 2013: Uxue Bilbao Basket-Philadelphia 76ers | Bilbao Sergi Merkezi, Bilbao/İspanya
07 Ekim 2013: Oklahoma City-Philadelphia 76ers | Manchester Arena, Manchester/İngiltere
10 Ekim 2013: Indiana Pacers-Houston Rockets | Mall of Asia Arena, Pasay/Filipinler
12 Ekim 2013: Chicago Bulls-Washington Wizards | Salon daha sonra açıklanacak, Brezilya
13 Ekim 2013: Indiana Pacers-Houston Rockets | Taipei Arena, Taipei/Tayvan
15 Ekim 2013: Los Angeles Lakers-Golden State Warriors | MasterCard Center, Pekin/Çin
18 Ekim 2013: Los Angeles Lakers-Golden State Warriors | Mercedes-Benz Arena, Şanghay/Çin