19 Aralık 2012 Çarşamba

Beko Allstar 2013, Ülker Sports Arena'da!

Beko Basketbol Ligi’nin yıldızları Beko All Star 2013’de buluşuyor. 20 Ocak 2013 Pazar günü gerçekleştirilecek olan All Star organizasyona bu sene Fenerbahçe Ülker Sports Arena ev sahipliği yapacak.

2013 yılının ilk basketbol organizasyonlarından birisi olacak olan Beko All Star, ligin yıldız oyuncularını özel gösteri maçı çerçevesinde bir araya getirecek. İzleyenlerin tam bir basketbol şöleni yaşayacağı bu özel organizasyonda yer alacak oyuncular ise basketbol severlerin oyları ile belirlenecek. Öte yandan All Star biletleri de kısa bir süre sonra biletix tarafından satışa sunulacak.

Oylama Facebook Üzerinden Yapılacak
Bu yıl ilk defa facebook üzerinden yapılacak oylama süreci 21 Aralık 2012 Cuma günü başlarken, 11 Ocak 2013 Cuma sona erecek. Her pozisyonda 10 oyuncunun yer alacağı oylamada, basketbolseverler facebook.com/tbltbf adresinden en beğendiği ve sahada görmek istediği oyunculara oy verebilecek.

Oylama sonucu ve All Star kadroları 15 Ocak 2013 Salı günü yapılacak basın toplantısı ile kamuoyuna duyurulacak. All Star 2013’de forma giyecek ve yer alacak tüm oyuncular ise 19 Ocak Cumartesi günü basına açık olarak yapılacak idmanda bir araya gelecekler.

Brooklynettes Dansçıları All Star’a Renk Katacak
Beko Basketbol Ligi’nin yıldız oyuncularından oluşacak olan Yerli ve Yabancı Yıldızlar Karması özel gösteri maçında karşılaşırken, smaç ve 3 Sayı yarışmasında ise oyuncular tüm hünerlerini sergileyecek. All Star maçı ve yarışmaların yanı sıra konser, dans gösterileri ve özel şovlarla daha da renklenecek. Bu özel günde NBA takımlarından Brooklyn Nets’in dansçıları Brooklynettes ve maskotu Brooklyn Knight dansları ve şovları ile organizasyona renk katacak
.

Fenerbahçe Ülker Sports Arena Hakkında Bilgiler:

İstanbul Anadolu yakasının en hızlı gelişen bölgelerinden biri olan Ataşehir’de bulunan Ülker Sports Arena, 15.000 kişi kapasitesi, son teknoloji ürünü altyapısı, konforlu locaları ile Fenerbahçe Ülker’in maçlarına ve dünya yıldızlarının sahne şovlarına ev sahipliği yapmaya hazır. Yıldız Holding sponsorluğunda hayata geçirilen Ülker Sports Arena’nın projesi; dünyada ve Türkiye’de birçok yapıya imza atan Design Development Group tarafından hazırlandı.

2008 yılında yapımına başlanan Arena’nın toplam inşaat alanı 67.000 m², ana salon iç yüksekliği 28 metre. Arena’nın tavan çekme kapasitesi, salona giriş yapılan alanların büyüklüğü, içeriye birçok tır girebilmesi de dünya çapında prodüksiyonların burada yapılabilmesini sağlıyor. 6 adet soyunma odasının yanı sıra, 5 adet de küçük soyunma odası ile Ülker Sports Arena birçok uluslararası spor organizasyonuna da rahatça ev sahipliği yapabilecek.

Arena, 15.000 kişilik kapasitesi, 44 adet locası, salonu gören restoranı Bruschetta, VIP alanları, saha içi koltukları ve hem antrenmanlar hem de maçlar için kullanılabilecek 2.500 kişi kapasiteli küçük salonu ile Türkiye’de ilkleri yaşatıyor.

Planlama aşamasında her türlü detayın düşünüldüğü arenanın iç mekan reklam alanları Türkiye’de tek olma özelliğine sahip. Tribünleri dolaşan 360 derece led kuşağı, ağırlığı 28 tonu bulan ve Avrupa’nın en büyüğü olma özelliğini taşıyan skorbordu ile sponsorlarına hayallerindekini gerçekleştirebilecekleri iletişim alan ve olanakları sunuyor.

Fenerbahçe Ülker basketbol takımının lig ve kupa maçlarını oynayacağı Ülker Sports Arena 5 kıtada, STAPLES Center, O2 London, O2 Berlin, Türk Telekom Arena gibi 100’den fazla seçkin arenayı yöneten AEG tarafından işletiliyor. Arena sadece basketbol maçlarına değil dünya yıldızlarının sahne şovlarına, konserlere, aile gösterilerine de ev sahipliği yapacak.

17 Aralık 2012 Pazartesi

TOP 16'da maçların tarih ve saatleri açıklandı


THY Euroleague Top 16 F Grubu’nda mücadele edecek olan Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımızın maç programı daha önce açıklanmıştı. Ancak açıklanan ilk programda maçların oynanacağı kesin tarihler ve saatler belli değildi. Euroleague bugün akşam saatlerinde Top 16'da oynanacak tüm maçların kesin tarih ve saatlerini açıkladı. Top 16’ya, 28 Aralık 2012 tarihinde deplasmanda Barcelona ile yapacağı maçla başlayacak olan Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımız, 14. ve son maçını ise 4 Nisan 2013 tarihinde grubumuzdaki diğer bir Türk takımı Beşiktaş ile deplasmanda oynayacak.

Maccabi Electra Tel Aviv (İsrail), F.C.Barcelona Regal (İspanya); BC Khimki Moscow Region (Rusya), Olympiacos Piraeus (Yunanistan), Montepaschi Siena (İtalya),Beşiktaş, Fenerbahçe Ülker ve Caja Laboral’dan (İspanya) kurulu Top 16 F Grubu’nda Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımızın 14 haftalık maç programı şöyle:

1.Hafta
28 Aralık 2012 Cuma
FC Barcelona Regal-Fenerbahçe Ülker
Palau Blaugrana Arena / TSİ: 21.45

2.Hafta
4 Ocak 2013 Cuma
Fenerbahçe Ülker-Montepaschi Siena
Fenerbahçe Uluslararası Spor Kompleksi Ülker Sports Arena / 20.00

3.Hafta
10 Ocak 2013 Perşembe
Maccabi Electra Tel Aviv-Fenerbahçe Ülker
Nokia Arena  / TSİ:21.05

4.Hafta
18 Ocak 2013 Cuma
Fenerbahçe Ülker-Caja Laboral Vtioria
Fenerbahçe Uluslararası Spor Kompleksi Ülker Sports Arena / 20.30

5.Hafta
24 Ocak 2013 Perşembe
Fenerbahçe Ülker-BC Khimki Moscow Region
Fenerbahçe Uluslararası Spor Kompleksi Ülker Sports Arena / 20.30

6.Hafta
31 Ocak 2013 Perşembe
Olympiacos Piraeus-Fenerbahçe Ülker
Peace and Friendship Stadium  / TSİ:21.45

7.Hafta
14 Şubat 2013 Perşembe
Fenerbahçe Ülker-Beşiktaş
Fenerbahçe Uluslararası Spor Kompleksi Ülker Sports Arena / 21.45

8.Hafta
21 Şubat 2013 Perşembe
Fenerbahçe Ülker-FC Barcelona Regal
Fenerbahçe Uluslararası Spor Kompleksi Ülker Sports Arena / 20.30

9.Hafta
28 Şubat 2013 Perşembe
Montepaschi Siena-Fenerbahçe Ülker
Palasport Mens Sana  / TSİ:21.45

10.Hafta
7 Mart 2013 Perşembe
Fenerbahçe Ülker-Maccabi Electra Tel Aviv
Fenerbahçe Uluslararası Spor Kompleksi Ülker Sports Arena / 20.30

11.Hafta
14 Mart 2013 Perşembe
Caja Laboral Vtioria-Fenerbahçe Ülker
Fernando Buesa Arena  / TSİ:21.45

12.Hafta
22 Mart 2013 Cuma
BC Khimki Moscow Region-Fenerbahçe Ülker
Basketball Center Arena  / TSİ:18.00

13.Hafta
28 Mart 2013 Perşembe
Fenerbahçe Ülker-Olympiacos Piraeus
Fenerbahçe Uluslararası Spor Kompleksi Ülker Sports Arena / 20.30

14.Hafta
4 Nisan 2013 Perşembe
Beşiktaş-Fenerbahçe Ülker
Abdi İpekçi Spor Salonu / 21.45

15 Aralık 2012 Cumartesi

Bremer gönderildi, Kaukenas gelebilir


Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımızın sezon başı kadrosuna kattığı oyunculardan biri olan Ernest Lenell Bremer (J.R. Bremer)'ın sözleşmesi karşılıklı olarak feshedildi. Sezon başında Bo McCalebb'ın yedeği olarak kadroya dahil edilen ancak oynadığı maçlarda hiçbir verim sağlayamayan Amerikalı oyuncu böylece TOP 16 maçları öncesinde takımdan gönderilmiş oldu.

Konuyla ilgili fenerbahce.org'dan yapılan açıklama şöyle:

"Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımız ile J.R Bremer arasında yapılan sözleşme karşılıklı olarak feshedilmiştir.

J.R Bremer’e takımımıza verdiği katkılardan dolayı teşekkür eder, basketbol hayatında başarılar dileriz.

Fenerbahçe Spor Kulübü"

Bremer'ın takımdan ayrılmasından sonra konuşan Fenerbahçe Basketbol Şubesi Genel Koordinatörü Kemal Dinçer; Bremer'ın yerine 1-2 oynayabilen bir oyuncu alacaklarını söyledi.

Bugün medyada yer alan Kaukenas transferi haberleriyle ilgili de konuşan Kemal Dinçer; "Kaukenas görüştüğümüz isimlerden bir tanesi. Ancak henüz biriyle anlaşmadık.'' dedi. 

Medyada çıkan haberlerde; Kulübümüzün, Zalgiris Kaunas'ta forma giyen 35 yaşındaki yıldız oyuncu Rimantas Kaukenas ve Litvanya ekibi ile her konuda anlaştığı ve transferin 1-2 gün içerisinde açıklanacağı iddia edilmişti.

Rimantas Kaukenas'ın 2012/13 Euroleague Normal Sezonundaki istatistikleri şöyle:
İstatistiklerin net görüntüsü için resme tıklayın

TOP 16 Fikstürümüz Açıklandı



Turkish Airlines Euroleague Top 16 F Grubu’nda mücadele edecek olan Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımızın fikstürü de belli oldu.

Top 16’ya, 27 veya 28 Aralık’ta deplasmanda Barcelona ile yapacağı maçla başlayacak olan Fenerbahçe Ülker, 14. ve son maçını 4 veya 5 Nisan’da İstanbul’da ama deplasmanda Beşiktaş ile oynayacak.

Maccabi Electra Tel Aviv (İsrail), F.C.Barcelona Regal (İspanya); BC Khimki Moscow Region (Rusya), Olympiacos Piraeus (Yunanistan), Montepaschi Siena (İtalya), Beşiktaş, Fenerbahçe Ülker ve Caja Laboral’dan (İspanya) kurulu Top 16 F Grubu’nda Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımızın fikstürü şöyle:

1.Hafta *27-28 Aralık 
FC Barcelona Regal-Fenerbahçe Ülker

2.Hafta 3-4 Ocak

Fenerbahçe Ülker-Montepaschi Siena

3.Hafta 10-11 Ocak 

Maccabi Electra Tel Aviv-Fenerbahçe Ülker

4.Hafta 17-18 Ocak 

Fenerbahçe Ülker-Caja Laboral Vtioria

5.Hafta 24-25 Ocak

 Fenerbahçe Ülker-BC Khimki Moscow Region

6.Hafta 31 Ocak-1 Şubat 

Olympiacos Piraeus-Fenerbahçe Ülker

7.Hafta 14-15 Şubat 

Fenerbahçe Ülker-Beşiktaş

8.Hafta 21-22 Şubat Aralık 

Fenerbahçe Ülker-FC Barcelona Regal

9.Hafta 28 Şubat-1 Mart 

Montepaschi Siena-Fenerbahçe Ülker

10.Hafta 7-8 Mart 

Fenerbahçe Ülker-Maccabi Electra Tel Aviv

11.Hafta 14-15 Mart 

Caja Laboral Vtioria-Fenerbahçe Ülker

12.Hafta 21-22 Mart 

BC Khimki Moscow Region-Fenerbahçe Ülker

13.Hafta 28-29 Mart 

Fenerbahçe Ülker-Olympiacos Piraeus

14.Hafta 4-5 Nisan 

Beşiktaş-Fenerbahçe Ülker

*Kesin maç tarihleri ve saatleri daha sonra açıklanacak.

14 Aralık 2012 Cuma

Kemal Dinçer: "Uyum sorunu yaşamayacak bir oyuncu alacağız"


Fenerbahçe Basketbol Şube Genel Koordinatörümüz Kemal Dinçer, Cantu maçının ardından açıklamalarda bulundu. Dinçer; oyuncularımızın, sezon başında sakatlıklar nedeniyle yaşadıkları sıkıntılara rağmen özverili bir mücadele ortaya koyduklarını ifade etti.

Ülker Sports Arena’da yapacağımız 7 maçı da kayıpsız geçmeyi hedeflediklerini belirten Dinçer, ”Kadromuzun gücüyle ve taraftarımızın desteğiyle korktuğumuz, çekindiğimiz hiçbir takım yok. İç sahada yapacağımız 7 maçın tümünü mutlaka kazanmak, buna ek olarak da dış sahada alacağımız 2-3 galibiyetle ilk 4 içindeki yerimizi garantilemek istiyoruz” diye konuştu.

Başantrenörümüz Simone Pianigiani’nin performansını değerlendiren Dinçer, İtalyan antrenörle büyük hedeflere ulaşacağımızdan kuşku duymadığını ifade etti.

Pianigiani’nin Avrupa’nın önde gelen 3-4 antrenöründen birisi olduğunu vurgulayan Dinçer, ”Kendisiyle birlikte çalışmaktan son derece memnunum. Son 6 yıldır, üst seviyelerde, Dörtlü Finallerde, Top 8′lerde bulunmuş bir antrenör. Oralara nasıl ulaşılması gerektiğini, bunun için hangi hazırlıkların yapılması gerektiğini iyi bilen birisi. Dolayısıyla bizi çok daha büyük başarılara doğru götüreceğinden en ufak bir kuşkum yok” şeklinde ifadeler kullandı.

Kemal Dinçer, bir taraftan Top 16 turuna yükselmenin mutluluğunu yaşadıklarını, diğer taraftan da geride bıraktıkları sıkıntılı sürece rağmen oyuncuların ortaya koyduğu özverili mücadelenin kendilerini çok sevindirdiğini ifade etti.

Dün akşamki maçta 77-69 yendiğimiz Mapooro Cantu’nun son 16 takım arasına girememesinin, ilk turda yer aldığımız A Grubu’nun ne kadar güçlü olduğunu bir kez daha gösterdiğini ifade eden Dinçer, şunları kaydetti:
”Geniş bir kadromuz var. Bu kadro kurulurken yoğun maç trafiği düşünüldü. Sezonun henüz başında takımın önemli unsurlarından birisi olan Bo McCalebb’in sakatlanması bizim belirlenen hedeflere daha çabuk ulaşmamıza engel oldu. Bir taraftan Top 16′ya yükselmenin memnuniyetini yaşarken bir taraftan da kadromuzdaki tüm basketbolcuların oyuna katkı yapması, özverili mücadeleleri bizi daha da çok sevindirdi. Mapooro Cantu’dan daha iyi takım olduğumuz kesin ancak böyle stresli müsabakaları oynamak kolay değil. Oyuncularımız aynı zamanda çok iyi bir karakter ortaya koydular” şeklinde konuştu.

Kemal Dinçer, uyum sorunu yaşamayacak, hızlı bir şekilde takımın parçası olacak bir oyuncu transferi için arayışların ve görüşmelerin sürdüğünü de aktardı.

Bu konuda ince eleyip sık dokuduklarını belirten Dinçer, şunları kaydetti: ”Geçtiğimiz dönemde nerelere katkı almamızın bizi daha iyi noktalara taşıyacağını net olarak gördük. Ancak bir gerçek daha var ki, devre arasında yapılan transferlerde çok dikkatli olmak lazım. Bu dönemde yapılan transferlerde çok verim alınamadığı da bir gerçek. Bunun için çok ince eleyip sık dokuyoruz. Uyum sorunu yaşamayacak, son 4 aydır oturttuğumuz düzeni değiştirmeyecek, hızlı bir şekilde takımın parçası olacak, saha içi ve dışında bizimle uyumlu olacak bir oyuncuyu transfer etmek için arayışlarımız ve görüşmelerimiz devam ediyor. Top 16 başlamadan bu adımı atmış oluruz.”

Euroleague'de Normal Sezonun Ardından-1


Uzun zamandır Euroleague maçlarıyla ilgili yazı yazmıyordum bloga. Bunun nedeni de Euroleague'de normal sezonun tamamlanmasını beklemek ve ortaya çıkacak sonuçla birlikte oynanan bu 10 maçı bir yazı dizisi halinde ele almak istememdi. Dün akşam oynanan maçla birlikte Euroleague'de Normal Sezon sona erdi. Fenerbahçe Ülker geçtiğimiz sezon olduğu gibi Top 16 biletini alabilmek için; yine son maçta, yine Cantu'yla ama bu kez İstanbul'da "ya tamam ya devam" maçına çıktı. Ve yine son maçta Cantu'yu yenerek adını son 16 takım arasına yazdırdı. 

Euroleague Regular Season 2012-13 yazı dizimizin ilk iki gününde sizlere oynadığımız 10 maç sonunda Fenerbahçe Ülker'in neleri kötü yaptığını ve bu dönemde oyununu etkileyen faktörlerden bahsedeceğiz.

Bugün ele aldığımız konular şöyle;
1-Ribaund Problemi
2-Asist Problemi ve Bireysel Oyun

Özellikle bu sezon dillerden düşmeyen ve takıma yapılan en büyük eleştirilerin başında "Ribaund Problemi" geliyor. Fenerbahçe Ülker 24 takımlı Euroleague'de Hücum Ribaundu alma sıralamasında 23., savunma ribaundu alma sıralamasında 17. ve toplam ribaund sıralamasında ise 21. sırada yer aldı. Aslında bu ribaund problemi oynanan son 2-3 (lig ve Euroleague) maçta düzelmeye de başladı. Ligin başlarında rakip ile olan ribaund farkı son haftalarda oynanan maçlarda kapandı ve rakibin önüne geçmeye başladı. Fakat bu gelecek için yeterli olur mu? Tabiki de hayır. 

Fenerbahçe Ülker kurulan kadro itibariyle tempolu oyuna çok yatkın bir takım. 1-2-3 hatta 4 numarada oynayan oyuncularıyla bile rakip sahaya top getirebiliyorlar. Bu kadar çok rakip sahaya topu taşıyabilen oyuncunun bir arada bulunduğu kadroda tempolu hücumlar kolay basketleri getirir. Ancak biz bunu bir türlü kullanamadık. Nedeni ise biraz düşünüldüğünde ortaya çıkıyor: Ribaundlar... Özellikle savunmada rakibe verilen ribaundlar Fenerbahçe Ülker'in tempolu oyun oynamasına engel oldu. Hal böyle olunca da takımın hücum sistemi bana göre sekteye uğradı. Bo McCalebb'ın sakatlık yüzünden oynamadığı maçları göz önüne aldığımızda alınan sonuçlar ve ortaya konan basketbol malumunuz. Topu hızlı bir şekilde rakip sahaya taşıyamadık. Sete set hücumlarda da JR Bremer'dan hiçbir fayda alamayıp, Barış'a da oyun içerisinde hakettiği süre verilmeyince bireysel performanslar üzerinden oyunu oynamaya başladık. 

Resmin orjinal boyutunu görmek için üstüne tıklayınız
Tempolu oyunun en önemli gereksinimlerinden biri ribaund sayısının yüksekliğidir. Savunmada alınan ribaundlar ile rakip sahayı hızlı geçen oyuncuların olduğu bir takım rakibini zor durumda bırakır. Kolay sayılar bulunur. Hücum ribaundlarını zorlamak ise kendi takımının geri dönmesini kolaylaştırır. Takım arkadaşlarına zaman kazandırır. Alınacak bir ribaund ekstra hücum şansı sağlar.Ama biz oynadığımız 10 maçta bunları yapamadık. Hemen hemen her maçta rakibimizin ribaund alanında gerisinde kaldık. Verdiğimiz hücum ribaundlarıyla rakibe ikinci şansları, kolay sayıları verdik.

Takım halinde ribaund performansımız kötüydü. Kadromuzda bulunan oyuncuların geçtiğimiz yıllarda Euroleague'deki ribaund ortalamalarına baktığımızda hepsinde düşüş vardı. Bir tek Ömer, geçtiğimiz yıllardaki ortalamasının üstüne koymuş. İlkan ise ilk Euroleague tecrübesinde takımın ribaundlardaki en etkili iki isminden biri oldu. Diğeri ise özellikle son maçlarda ribaunda daha fazla çıkan ve her topu zorlayan David Andersen oldu. Mike Batiste ve son yıllardaki en düşük sahada kalma süresiyle soynayan Oğuz Savaş'tan beklenen katkının alınamaması, Kaya Peker'in coach tarafından tercih edilmemesi uzunlarda sadece David Andersen'in ve İlkan'ın bu alanda öne çıkmasını sağladı. Ki burada İlkan için oyuncu değerlendirmelerimizde ilerleyen günlerde geniş olarak bahsedeceğiz. Uzunların formsuzluğuna kısalarında ribaunda destek vermemesi eklenince yukarıda gördüğünüz tablo ortaya çıktı. 

Konsantrasyon eksikliğinin giderilmesi, agresiflik seviyesinin arttırılması ile ribaund problemi çözülebilir. Ancak oyuncuların da bu konuda daha istekli olması ve ribaundu istemesi gerekiyor. Eğer ki hedef Final Four'sa bu kadar çok ribaund vererek beklenen hedefe ulaşmanın imkansız olduğunu oyuncularda, teknik heyette biliyordur. Yapmaları gerekende bu zaafımızı ortadan kaldırmak için çalışmak. Yoksa bizim için değil Final Four, Top 16'yı geçmek bile imkansız olacak.

Euroleague'de geride kalan 10 maç sonunda en çok sıkıntı çektiğimiz ikinci konu ise asist ortalamamız oldu. Fenerbahçe Ülker, 24 takımlı Euroleague'de asist sıralamasında 23. sırada yer aldı ve ligin en az asist yapan ikinci takımı oldu. Ribaund konusunda da bahsettiğimiz gibi tempolu oyundan uzaklaştığımızda skor üretkenliği bireysel performanslara döndü. Bo McCalebb'ın sakatlık yüzünden maç kaçırması, oynadığı maçlarda ise sakatlığın etkilerinden kurtulamamış olması bu alanda gerilerde kalmamıza neden oldu. JR Bremer'ın hiçbir katkı vermemesi ve Barış'ın süre bulamaması da eklenince takımda asist katkısı yapabilecek tek bir oyuncu kaldı. O da Emir Preldzic'ti. Zaten Emir maç başına 2.6 asist ortalaması ile takımın bu alanda en etkili ismi oldu. 

Bo McCalebb'ın sakatlıktan tamamen kurtulmuş olması, coach'un Barış'a hak ettiği süreleri vermeye başlaması ve JR Bremer'ın yerine yeni bir oyun kurucununda katılacağını göz önüne aldığımızda TOP 16 serisinde asist sayımızda yükseliş olacaktır. Ancak bunun için bireysel performanslardan çok takım halinde oynanacak oyunun getireceği katkılar ile olacağını da göz önüne almak lazım. 

Önümüzde çok fazla zaman yok. Euroleague'e sadece bir hafta ara verilecek ve TOP 16 maçları bu aranın ardından başlayacak. Coach'un ve oyuncuların eksikleri gidermeleri için önlerinde yeterli süre yok ama bu eksiklikler için artık süre istenme lüksü de yok. Sezon başlayalı iki ay oldu ve artık rayların yerine oturması gerekiyor. Bu kadar kaliteli oyunculardan kurulu bir takımın basketbolun iki önemli parçasında zaafiyet göstermesi kabul edilebilir bir durum değil. Bakalım JR Bremer'ın yerine kim kadroya dahil edilecek. İlerleyen günlerde bu sorunun cevabını öğrenmiş oluruz.

Bir sonraki yazımızın konuları;
1-İç saha-dış saha performansımız
2-Periyot sonlarını oynama
3-İyi performansı maçın geneline yayma

7 Aralık 2012 Cuma

Bir kriz daha atlatıldı; Mike Batiste Serbest


Turkish Airlines Euroleague'in 9.haftasında bugün saat 22.00′da Panathinaikos ile deplasmanda karşılaşacak olan Fenerbahçe Ülker’de dün havalimanında gözaltına alınan Mike Batiste serbest bırakıldı.

Yıldız oyuncumuzun Panathinaikos’ta oynadığı dönemden kalan ve kulüp tarafından ödenmesi gereken 200 bin Euro’luk vergi borcu nedeniyle başarılı pivotumuz dün gece havalimanında gözaltına alınırken bu sabah Yunan ekibi borcu vergi dairesine ödedi.

Savcının karşısına çıkması beklenen Mike Batiste’in buna gerek kalmadan serbest bırakıldığı açıklandı. Fenerbahçe Ülker resmi Twitter adresi, Batiste’in serbest kaldığını bildirdi.

Batiste bu akşam Panathinaikos’a karşı forma giyecek.

Konuyla ilgili Basket Dergisi'ne konuşan Fenerbahçe Ülker Şube Direktörü Nedim Karakaş, “Panathinaikos borcu ödedi. Batiste’in savcı görüşmesine gerek kalmadı” dedi.

Dün gece havaalanında başlayan kriz ile ilgili bilgiler için; tıklayınız

Panathinaikos kulübü, bu akşam O.A.K.A.'da oynanacak maç öncesinde Mike Batiste için özel bir tören düzenleyeceğini duyurmuştu.

6 Aralık 2012 Perşembe

Kafilemiz Yunanistan'da da bir şok yaşadı!


Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımızın yıldız basketbolcusu Mike Batiste'e Yunanistan deplasmanında büyük şok! Sarı-lacivertli ekibimiz, Turkish Airlines Euroleague'in 9. haftasında deplasmanda Panathinaikos ile oynanacak karşılaşması için bugün akşam saatlerinde Yunanistan'a gitti. Kafilemiz, havaalanında tatsız bir olayla karşı karşıya kaldı. Geçtiğimiz yıllarda Yunanistan'da Panathinaikos forması giyen oyuncumuz Mike Batiste, 200 bin Euro'luk vergi borcu olduğu nedeniyle havaalanında bekletiliyor.

Fenerbahçe Basketbol Şubesi Genel Koordinatörümüz Kemal Dinçer, konu ile ilgili olarak hurriyet.com.tr'ye bir açıklama yaptı:

"Batiste, Panathinaikos'ta 9 yıl oynadı. Panathinaikos Kulübü, Batiste'nin ekonomik kriz nedeniyle 200 bin Euro civarındaki vergi borcunu maliyeye yatırmamış. Aslında biz bu olayı geçen hafta öğrendik. Menajerini çağırdık, 'Git görüş, haftaya oraya maça gideceğiz başımıza bir şey gelmesin' dedik. Gitti görüştü. Hatta maliye, bu borcu taksitlere bile bölmüş. Bugün takım gitti, havaalanında Batiste'yi bir odada müşade altına almışlar, yanında bizim Serdar Apaydın'la birlikte orada bekliyor. Yunanlılar 'Ortada 200 bin Euro'luk vergi borcu var, biz Panathinaikos'u tanımayız, Batiste'yi tanırız' diyorlar. Euroleague Yönetimi'ne başvurduk, çok pasifler hiçbir şey yapmıyorlar. Oyuncu Türk olmadığından bizim büyükelçilik zaten bir şey yapamıyor. Menajeri ve avukatı Atina'ya gitti, orada bir yetkili ile bu işi çözecekler. Gerekirse 200 bin Euro'yu artık biz ödeyeceğiz ama bu gece bu işlerin bitmesi çok zor gözüküyor. Batiste'nin keyfi yerinde sonuçta bir oda da bekliyor. Yunanlı görevliler de kendisini yıllardır tanıdığı için çok iyi davranıyorlar. Tutuklanma yok, bir odada tutuluyor. Biz hatta 10 bin Euro kefaletle serbest bırakılması talep ettik ama kabul görmedi. Görüşmeler sürüyor ama muhtemelen olay sabah çözülecek.


Yunan basınında çıkan son haberlere göre Batiste, sabah saat 09:00'da savcı karşısına çıkartılıp ifade verecek. Mike Batiste'in bir ödeme planını imzalaması şartıyla serbest bırakılacağı da iddia ediliyor. Kulüp Yöneticilerimiz ve Mike Batiste'in avukatları durumu çözmeye çalışıyorlar. 

Yunanistan'dan gelen bilgilere göre Panathinaikos kulübünün yöneticileri de Batiste'in çıkması için uğraşıyorlar. Panathinaikos sabah erken saatlerde 200 bin Euro'yu Vergi Dairesi'ne yatırdı.

Kulüp yetkililerimiz, oyuncumuzun menajeri ve avukatı ile Panathinaikos kulübü yöneticileri, konunun savcılığa yansımadan sonuçlanması için çaba gösteriyorlar. Savcı, Batiste'in ifadesini almak isterse gözaltı süresi uzayacak ve salıverilmesi öğleden sonraki saatleri bulabilecek. Ancak savcılık ifadesi alınmadan bu iş çözümlenirse Batiste öğle saatlerinde havaalanından takımımızın kamp yaptığı otele geçecek.

Yunanistan'da da tıpkı Türkiye'deki gibi oyuncu vergilerini kulüpler ödüyor.

Spor Dünyasından Çok Güzel Bir Haber


Bugünlerde spora dair duyduğumuz en güzel haber Nesine.com'dan geldi. Türkiye'de bir ilki gerçekleştirmişler ve artık İddaa maçları canlı olarak Nesine.com'dan izlenebilecekmiş.

Bunun için biz sporseverlerin tek yapması gereken, Nesine.com'a üye olduktan sonra, bültende takım isimlerinin yanında yer alan kırmızı TV logolu maçlardan izlemek istediklerini seçmek ve kuponlarına eklemek.

Özellikle internet üstünde link arayan, canlı skor sitelerini takip eden, forum forum dolaşıp maç skorunu öğrenmek isteyen onbinlerce sporsever için bu haber bizce devrim niteliğinde. Düşünsenize çok izlemek istediğiniz bir maç var, TV'de yayını yok. Link falan arayacağınıza küçük bir kupon yapıyor ve keyifle maç saatini bekliyorsunuz.

Üstelik oldukça iddialı ligleri yayınlıyorlar. İspanya La Liga, Almanya Bundesliga, İtalya Serie A, Fransa Ligue 1, Hollanda Ligi gibi çok izlenen ligler, Copa Libertadores, Copa Sudamericana gibi Güney Amerika'nın en önemli organizasyonları, Dünya Kupası Elemeleri, Fransa ve İspanya Kupa maçlarının yanı sıra basketbolda Euroleague’in de yer aldığı 50’nin üzerinde futbol ve basketbol ligini canlı canlı izleyebileceğiz.

Artık kimse de beyler link var mı diye sormaz herhalde:)

Daha detaylı bilgi için sizi tv.nesine.com adresine alalım.

 

Bir bumads advertorial içeriğidir.

1 Aralık 2012 Cumartesi

Red Bull, Hayallerini Kalkış Pisti ile #kanatlandirir!

Eğer gerçekten inanırsan o zaman herşey mümkün. Şimdi senin sıran!
            Red Bull yıllardır insanları ve fikirlerini kanatlandırıyor. Şimdi uçma sırası sende. Eğer senin de mükemmel bir fikrin varsa, videonu yükle ve bunu @RedBullTR ile paylaş. Videoyu izleyenler tarafından oylansın ve jüri değerlendirmesiyle gerçeğe bir adım daha yaklaşsın. Hazır mısın? O zaman gel ve kanatlarını al.
Acele davran; bir adım ilerde olmak için videonu yüklemeyi unutma!
www.kalkispisti.redbull.com.tr/kalkispisti
Konuşmaya dahil olmak için tık: #kanatlandirir

Bir bumads advertorial içeriğidir.