23 Ekim 2012 Salı

Kaptan: "Sato'nun olayı bizi çok üzdü"


Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımızın Kaptanı Ömer Onan, dün gece Mesaj TV’de yayınlanan Basketbol Aktüel programına son günlerde yaşanan olaylar ve takımın son durumu ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Ömer Onan, Slovenya deplasmanı öncesi Sato'nun yaşadığı sıkıntıdan çok etkilendiklerini belirterek şöyle konuştu:

"Sato’nun olayı bizi çok üzdü. Bildiğiniz gibi Sato Orta Afrikalı ve onun ülkesine normalde gidip gelmek bile çok zor. Onun pasaportlarıyla o Amerika’ya ve Avrupa`nın her yerine gidiyordu fakat Sloven polisi pasaportu inandırıcı bulmadı. Çünkü iki tane pasaportu vardı ve birisinin süresi bittiği için diğeri yanındaydı. Ama tabiki Sato’nun bizle olmayışı bizi çok üzdü. Sonuçta o takımın önemli bir parçası ve böyle bir muameleye maruz kalması da çok üzücüydü. O gece polis nezaretinde kaldı ama Sato’nun iyi olduğunu ve Türkiye’ye döneceğini duyduğumuzda hepimiz rahatladık. Sato’nun olmayışı saha içinde bizi etkiledi ama yinede galip gelmeyi bildik."

Euroleague maçları dönüşünde takımın performans düşüklüğü olduğunun sorulması üzerine ise;

"
Avrupa`dan döndüğümüzde ligde son toplarda kazandık bunu yorgunluk olarak tabi görebiliriz fakat bu bir bahane olmamalı. Sonuç olarak doğru bir tespit yapmak gerekirse bizim bu takımlara karşı maçı daha erken koparmamız gerekiyor. Mücadele başa baş gittiği zaman maçı koparmak içinde çok yoğun çaba sarfediyoruz. Eurolig`de önümüzde bir Real Madrid maçı var, onu yenip sonra ligde Mersin`e karşı da aynı şekilde oynamalıyız ki bir ivme yakalayıp takımın kendine gelmesi gerekir. Sahada kendi gücünüzü ortaya koymadığınız zaman her rakip kuvvetli. Ayrıca karşınızdaki takım sizin iyi oynamadığınızı anladığı zaman daha iyi oynamaya calışıyor ve özgüvenleri artıyor sonrasında da her takım bize karşı zorluk çıkartabiliyor."

Takıma yeni katılan oyuncuların adaptasyon sürecine değinen kaptan şunları söyledi:


"
Sezonun çok başındayız her geçen gün daha iyi olacağız. Takımın yabancıları tamamen değişti Bogdanovic dışında, yerli oyunculardan yeni transferler var ve adaptasyon süreci olucaktır. Tabiki Ted Kolej maçı için bunun bahanesini yapamayız ama basketbolumuz daha da gelişecektir. Mike Batiste ve Andersen`in geç katılmaları sebebiyle hem 3 haftadır bizimle birlikteler hemde sezon başı antrenmanlarını kaçırdılar o açıdan da onlarında her geçen gün form grafiği artacaktır."

Euroleague'de perşembe akşamı çıkacağımız önemli Real Madrid maçı ile ilgili olarakta konuşan Ömer;

"Real Madrid maçı bayramın 1. günü. Ben bayramı hep birlikte salonda kutlamayı çok istiyorum. Taraftarımız gelsin, biz de güzel bir mücadeleyle Real Madrid gibi bir takıma karşı dolu salon önünde kazanırız."

20 Ekim 2012 Cumartesi

Ljubljana'da gergin gece mutlu bitti


Fenerbahçe Ülker, Turkish Airlines Euroleague A Grubu 2. hafta maçında dün gece Slovenya deplasmanında Union Olimpija ile karşılaştı. Sarı-Lacivertli temsilcimiz deplasmandan galibiyetle dönsede maç öncesi ve maç esnasında bazı gerilimli anlarda yaşandı. Maç için Ljubljana'ya giden kafilemizde oyuncumuz Romain Sato'ya ülkeye girişinde pasaport bahane edilerek çıkartılan zorluk ve oyuncunun bir gece gözaltında tutulup, savcı karşısına çıkartılması ile devam eden olay sonunda Sato maçta forma giymeden ülkemize geri dönmüştü. Bu olay dışında karşılaşmanın gerilimli geçmesinin diğer nedenleri de Mike Batiste ve Emir Preldzic oldu.

Bildiğiniz üzere Emir Preldzic, Bosna asıllı Türk oyuncu. Fenerbahçe Ülker forması altında oynarken 2011 yılında Türk vatandaşlığına geçip Türk Milli Takımı forması giymeye başladı. Emir, Türkiye'ye ilk geldiğinde Sloven vatandaşlığına geçmiş ve Slovenya Genç Milli Takım forması giyiyordu. Slovenler Emir'e ayrı bir değer veriyor ve onun gelecekte Slovenya Milli Takımının lider oyuncularından biri olacağını düşünüyorlardı. Ancak Emir'in Milli Takım tercihini Türkiye'den yana kullanması ve Ay-Yıldızlı formayı giymeyi tercih etmesi Slovenler tarafından olumlu karşılanmamıştı. Sloven Basketbol Federasyonu bunu engellemek için çok çaba sarf etsede Emir'in tercihini dikkate alan FIBA, Emir'in Türk Milli Takımında forma giymesine izin vermişti. Emir Preldzic'te o olayın ardından ilk kez dün gece Slovenya'da sahaya çıktı. Maç öncesi ve maç esnasında topu her aldığında tribünlerden tepki çeksede profesyonelce bir maç çıkarttı ve karşılaşmayı 8 sayı, 6 ribaund ve 3 asist ile tamamladı.

Sloven taraftarlar tarafından tepki gösterilen bir diğer oyuncuda Amerikalı yıldız oyuncumuz Mike Batiste oldu. Basketbolu ve Euroleague'i yakından takip edenler iyi hatırlayacaktır. 2010 yılında Ljubljana'da oynanan Union Olimpija - Panathinaikos maçı esnasında Mike Batiste, yerde yatan Union Olimpija oyuncusu Sasa Ozbolt'un kafasına kasti olarak basmış ve bu hareketi hem Slovenlerden hem de basketbol medyasından büyük tepki almıştı. Maç esnasında yaşanan bu olay sonrası Sloven taraftarların Mike Batiste'e pekte sıcak baktıkları söylenemez. Dün akşam sahaya çıktığı andan itibaren tepkiyle karşılaşan Mike Batiste, maç esnasında topu her aldığında tribünlerden tepki gördü. Mike Batiste'te tüm bu olumsuz ortama rağmen tecrübesi ve profesyonelliği sayesinde karşılaşmayı 13 sayı, 4 ribaund ile tamamladı.

Yalnız bu gerilimli ortamın asla sahaya tesir eden sertlikte olmadığınıda belirtelim. Tribünlerden ne Emir'e ne de Mike Batiste herhangi bir yabancı madde atılmadığını da söyleyelim. Sloven taraftarların gösterdiği tepki genelde yüksek ıslık oldu.  Kimi zaman kısa süreli aleyhte tezahürat olduysada bu uzun sürmedi.

Mental olarak zor bir karşılaşmaya çıkan ve gösterdikleri performans ile bu atmosferde takıma en iyi şekilde katkı veren Emir Preldzic ve Mike Batiste'i de ayrıca kutlamak istedim. Dün gece çok profesyonelce oynadılar. Gelen tepkiler karşısında seyirciyi tahrik edecek hiçbir harekette de bulunmadılar.

Kayıpsız bir şekilde yola devam...


Fenerbahçe Ülker, Turkish Airlines Euroleague A Grubu 2. maçında deplasmanda Union Olimpija ile karşılaştı. Maç boyunca kafa kafaya giden mücadeleyi takımımız maç sonunu iyi oynayarak 75-81'lik skorla galip tamamladı. Fenerbahçe Ülker bu deplasman galibiyeti ile grubunda namağlup tek takım ünvanı ile grup liderliğine yükseldi.

Karşılaşmayı genel olarak ele aldığımızda savunma konusunda henüz ciddi bir yol almadığımızı söyleyebiliriz. Geçtiğimiz sezon alışkanlık haline gelen savunma zaafiyeti bu sezonda kaldığı yerden devam ediyor. Bunda elbetteki en önemli unsur savunma konusunda çok becerikli oyuncuların aynı anda sahada olamamasının da etkisi büyük. Uzun savunmamızda David Andersen ve Oğuz Savaş gibi iki önemli uzunun savunmada özellikle de Andersen'in etliye sütlüye karışmaması ve çok basit fauller alması, İlkan'ın tecrübesizlikten basit hatalar yapması bizim pota altı savunmamızı ciddi derecede etkiliyor. Savunma olarak takımdaki en sert uzun olan Kaya Peker'in maçta süre alamamasıda buna eklenince rakip uzunlar kolayca potaya yada faul çizgisine gidebiliyor. Bo McCalebb ve Ömer Onan'ın kenara geldiği dakikalarda ise Bojan, Emir ve Barış üçlüsününde savunmada istenilen sertliği verememesi rakip kısalarında daha hareketli oynamasına neden oluyor. Simone Pianigiani'nin en büyük savunma silahı olan tam saha baskıyı henüz Fenerbahçe Ülker'de izleyemedik. Zaten ilk yarıda yediğimiz 46 sayıda bundan kaynaklanıyor.

Fenerbahçe Ülker belkide Euroleague'de bu sezon mücadele eden 24 takım arasında en fazla hücum potansiyaline sahip olan 2-3 takımdan biri. Zaten oynadığımız son iki Euroleague ve bir Beko Basketbol Ligi karşılaşmalarında yediğimiz ciddi sayılara rağmen hücumda bulduğumuz sayılar ile hep gülen taraf olarak ayrıldık. Bo McCalebb'ın yönetiminde çok iyi bir hücum takımı olduğumuz aşikar. Dün geceki maçta hücum potansiyallerimiz arasına Mike Batiste'in de eklenmesi ile sahada oyunun hücum kısmında üst düzey bir takım olduk. Hücumda Bo McCalebb, Emir Preldzic, Ömer Onan ve Barış Ermiş gibi yaratıcı oyuncular sayesinde sayı bulmakta zorluk çekmiyoruz. Bu da bize maçları kazandıran en büyük faktör.

Maçı genel olarak ele aldığımızda en dikkat çekici noktalardan biride ribaund üstünlüğü. Olimpija'nın bu alanda 40-29'luk çok ciddi bir üstünlüğü var. Hatta hücum ribauntlarında da 16-3'lük yine çok yüksek bir üstünlük kurduklarını söylemek lazım. Bu, şu demek; Union Olimpija Fenerbahçe potasına 16 kez fazla hücum etmişken, biz rakip potaya sadece 3 kez fazladan hücum edebilmişiz. Bu gerçekten çok ciddi bir sıkıntı. Fenerbahçe Ülker gibi hızlı hücumu iyi oynayabilen ve bu oyunu oynayabilecek Bo McCalebb ve Ömer Onan gibi iki önemli yıldızı olan bir takımın savunmada rakibine ribaund vermesi demek hızlı hücum silahının kilitlenmesi demek. Savunmada verdiğimiz ribaundlar bizim sadece önemli bir hücum silahımızın kilitlenmesine değil aynı zamanda savunmada daha fazla efor sarfetmemize neden oluyor. Açıkçası ribaund konusunda dört kısalı sisteminde bizi olumsuz etkilediğini düşünenlerdenim. Pianigiani'nin dört kısalı sistemde ısrar etmesinin sebebini anlayabilmiş değilim. Emir'i dört numaraya her çektiğimizde hücum gücümüzde belli bir artış olduğu aşikar ama savunmada verdiğimiz ribaund sayılarınında bu süre zarfında oldukça yüksek olduğunu belirtelim.

Dün gece sahadan galibiyetle ayrılmak bizim için önemliydi. Ancak belki de galibiyetten daha da önemli bir olay yaşadık dün gece; Barış Ermiş'i kazandık. Bo McCalebb'ın maçın 32. dakikasında ayak bileğini burkması nedeniyle kenara gelmesiyle sahaya J.R. Bremer'ı almıştı coach. Ancak Bremer'ın bu sürede sıkıntı yaşaması üzerine üçüncü tercih olarak Barış'ı aldı oyuna. Maçın en kritik anlarıydı. Skor 68-68 berabere. Maçın sonları oynanıyor. Barış'ın bu geniş rotasyonda aldığı sürelerin kısıtlı olduğunu ve daha önce hiç üstlenmediği bir rol üstlenerek kısa sürelerde iyi işler yapmasını gerekiyor. Barış'ı Banvit'te iken takp edenler bilir uzun sürelerin adamıdır Barış. Sahada süre aldıkça açılan bir oyuncu. Ancak dün gece Fenerbahçe Ülker'deki görevini ilk kez başarıyla yerine getirdi. Daha da önemlisi özgüvenini geri kazandı. Maçın sonlarında oyuna girip sırasıyla; bir kritik üç sayılık isabet, bir top çalma, serbest atıştan 1/2 isabet ve bitirici üçlükle ard arda bulduğu 7 sayı maçı Fenerbahçe Ülker'e getirdi. Dün gece galibiyetten daha da önemlisi Fenerbahçe Ülker'in Barış Ermiş'i kazanması oldu. Simone Pianigiani'nin en kritik anda güvenerek sahaya sürdüğü Barış, hem hocasının güvenini boşa çıkartmadı hemde Fenerbahçe Ülker'e Euroleague'de deplasman galibiyetini kazandıran isim oldu.

Barış'ın attığı ikinci üçlük sonrası takımın kenetlenmesi ve sevinci
Maçta, takımı son dakkalara Bo McCalebb ve Ömer Onan'ın deliciliği ve sorumluluğu ele almaları üstün taşıdı, maçı ise Barış Ermiş kazandırdı. Bo McCalebb'ın yapılan kontrollerinde çok ciddi bir sakatlığının olmadığını belirtelim. Yarın oynanacak TED Ankara Kolejliler maçında forma giymeyecek. Hafta içi oynanacak olan Real Madrid maçında ise oynayabileceği müjdesini verelim. Bo McCalebb'ı yerde acı içinde bileğini tutarken gördüğüm an inanılmaz üzüldüm ve korktum. Çok şükür ciddi bir sakatlık oluşmaması oldukça sevindirici bir haber. Bo'ya geçmiş olsun dileklerimizi göndererek bir Euroleague maç yazımızı daha sonlandıralım...

19 Ekim 2012 Cuma

Sato, İstanbul'a dönüyor


Turkish Airlines Euroleague'de 2. hafta mücadelesinde Union Olimpija ile karşılaşmak için dün öğle saatlerinde Ljubijana'ya hareket eden Fenerbahçe Ülker kafilesi havaalanında Romain Sato'ya yaşatılan pasaport kriziyle şok olmuştu. Sato dün tam 10 saat havalimanında bekletilmiş ve gecede havaalanındaki polis merkezinde polis gözetiminde tutulmasına karar verilmişti. Kulübümüzde dün gece geç saatlerde bir açıklama ile bu yaşanan süreci anlatmış ve hukuken yapılan yanlışlıkları sert bir şekilde dile getirmişti.

Dün geceyi Ljubijana Havaalanı'ndaki polis merkezinde geçiren yıldız oyuncumuz bugün saat 12:30'da Slovenya'da savcı karşısına çıkartıldı. Yaklaşık 1 saat süren savcı sorgusunun ardından da serbest bırakıldı. Bu akşamki karşılaşmada oynamayı çok istediğini belirtse de yöneticilerimiz ve teknik heyetimiz dün geceyi sandalye üstünde neredeyse hiç uyumadan geçiren Sato'nun yorgunluğunu göz önüne alarak kendisini Union Olimpija karşısında oynatmama kararı aldı. Bu kararın ardından Sato bugün Türk Hava Yolları'na ait 16:35 uçağıyla İstanbul'a geri dönecek.

Kulübümüzden de konu ile ilgili bir açıklama daha yapıldı. Açıklama şöyle:

"Sato Ülkemize Dönüyor

Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımı oyuncularından Romain Sato, dün, Union Olimpija karşılaşması için gittiği Slovenya’da , ’ülke pasaport uygulamaları’ gerekçe gösterilerek, yapılan her tür hukuki başvuruya karşın, geceyi havalimanı polis merkezinde geçirmişti.

Aynı gerekçeyle, bugün TSİ ile 12:00’de hakim karşısına çıkarılan oyuncumuzun serbest bırakılmasına karar verilmiş; kendisine dair herhangi bir hukuki yaptırımda bulunulmamıştır.

Yaşadığı bu travmatik olayın etkisiyle geceyi uykusuz geçiren Sato’nun, yönetim kararıyla, akşamki maçı beklemeksizin, ülkemize dönmesine karar verilmiştir.

Oyuncumuzun ve takımımızın mağduriyetine yönelik bu yaklaşım nedeniyle dün başlatılan hukuki mücadelenin devam ettiğini yinelemek isteriz.

Konuya dair gelişmeler paylaşılacaktır.

Saygılarımızla,

FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ"

18 Ekim 2012 Perşembe

Skandal'dan da öte bir durum


Oyuncumuz Romain Sato'nun Slovenya'da maruz kaldığı hukuk dışı uygulama ile ilgili yaklaşık yarım saat önce yazdığım yazımda da "skandal" kelimesini kullanmıştım. Son gelen bilgiler ve yapılan açıklama ile Sato'nun bu geceyi -tutuklu- olarak geçirmesi skandal kelimesini bile bu durum karşısında çok hafif bir kelime yapıyor. İnanılması gerçekten güç bir olay. Akıl ve mantığın asla kabullenemediği, hukuken açıklanması imkansız olan bir uygulama ile karşı karşıya bırakıldı Sato.

Üstelik geçtiğimiz yıl aynı pasaport ile Slovenya ve birçok ülkede maç oynamış, bu sezon başında İtalya'ya gitmiş bir oyuncunun pasaportu ile ilgili bu tür hukuk dışı uygulamanın yapılması uluslararası hukuka tamamen aykırı bir durum. 

Union Olimpija maçının gerilimli geçeceği belliydi. Emir Preldzic, Türk Milli Takımını seçtikten sonra ilk kez Slovenya'da sahaya çıkacak. Mike Batiste'de Ozbolt olayı sonrası ilk kez Slovenya'da oynayacak. Bu nedenle maçın gerilimli ve yüksek tansiyonda geçeceği bekleniyordu. Ancak Sato olayı bunlardan çok farklı. Bu tamamen hukukun çiğnendiği ve skandal kelimesinin bile hafif kaldığı uygulamalar ile tarihe kara bir leke olarak düşecek türden bir olay.

Kulübümüzde bu konuyla ilgili "SKANDAL" başlığı ile bir açıklama yayınladı. Bu açıklamada çok sert bir dille oyuncumuzun maruz bırakıldığı hukuk dışı durum dile getirilip, hukuki işlemlerin başladığı belirtildi. Resmi internet sitemizden yapılan açıklama şöyle:

"Fenerbahçe Ülker, yarın Union Olimpija ile oynayacağı Euroleague maçı için bugün THY'ye ait tarifeli bir uçakla Slovenya'ya hareket etmiştir.

Havaalanında yapılan kontrollerde, Orta Afrika Cumhuriyeti vatandaşı olan sporcumuz Romain Sato'nun pasaportuna, söz konusu ülke tarafından aynı ülke pasaport yasa ve uygulamaları gerekçe gösterilerek el konulmuştur. Bu usulsüz uygulama karşısında tarafımızdan diplomatik ve hukuki işlemler başlatılmıştır.

Schengen vizesi de olan, aynı pasaport ile Amerika'dan ülkemize ve birçok Avrupa ülkesine de giriş çıkış yapan sporcumuzun maruz bırakıldığı bu hukuka ve diplomasiye aykırı tutum, tarafımızca anlaşılamamakla birlikte hukukçularımız ve yetkililerimiz tarafından takip edilmektedir.

Oyuncumuzun yarınki maçta oynatılmamasına yönelik yapılan bu usulsüz işlemler, tarafımızdan hukuki platformda en ağır şekilde karşılık bulacaktır.

Yapılan bu gayri hukuki uygulamanın, oyuncumuzun müsabakada oynatılmamasına yönelik olduğu aşikârdır.

Söz konusu ülke yetkilileri, bu hukuk dışı davranışlarıyla her türlü hukuki ve diplomatik yaptırımı da göze alarak durumu oyuncumuzun bir gece tutuklu kalması boyutuna getirmiştir.

Ancak unutulmamalıdır ki bu hukuk dışı uygulama, kulüplerarası bir sorun değil ülkelerarası bir SKANDALDIR.

Konu ile ilgili her ayrıntı, gelişmeler doğrultusunda kamuoyu ile de paylaşılacaktır.
FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ"

Takımımıza Slovenya'da büyük şok


Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımız, Turkish Airlines Euroleague'in ikinci haftasında karşılaşacağı Union Olimpija Ljubljana maçı için bugün öğle saatlerinde Slovenya'ya gitti. Kafilemiz Slovenya havaalanında büyük bir şokla karşılaştı. Takımımızın Orta Afrika Cumhuriyeti vatandaşı olan yıldız basketbolcusu Romain Sato pasaport kontrolünde yaşanan sıkıntı nedeniyle saat 14:30'dan beri havaalanında tutuluyor.

Sato'nun pasaportunda eksik belgeler olduğu ve bu nedenle havaalanı polisi tarafından ülkeye giriş izni verilmediği belirtiliyor.
 
Takımımızın yöneticileri bu soruna bir çözüm bulmak için Euroleague ve Slovenya'daki Türkiye Büyükelçiliği ile görüşmeleri sürdürüyor.

Romain Sato, Panathinaikos forması giydiği dönemde mevcut pasaportu ile tüm 2011-12 sezonunda Slovenya'da dahil olmak üzere birçok farklı ülkede maç oynamıştı. Takımımızın sezon öncesi hazırlıkları için geçtiğimiz haftalarda gittiği İtalya'ya da aynı pasaport ile giriş yapmıştı. Bu zamana kadar hiçbir sıkıntı ile karşılaşılmamış olmasına hatta mevcut pasaportu ile geçtiğimiz yıl Slovenya'ya giriş yapmış olmasına rağmen bugün Ljubljana Havaalanı'nda yaşanan bu pasaport sorunu tam bir skandal!

16 Ekim 2012 Salı

Kaya Peker: "Daha mücadeleci bir takım olacağız"


Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımızın pota altı oyuncularından Kaya Peker, Anadolu Ajansı muhabirine açıklamalarda bulundu. Kaya, takımımızın her sene Avrupa ve Türkiye’de kupa almak için en yukarısını hedeflediğini vurgulayarak, "Tabii ki oralar kolay değil, ama bu sene de çok iyi bir kadro yaratıldı" dedi.

Kağıt üstünde kadronun şu an çok iyi göründüğünü kaydeden Kaya, "Kağıt üstünde çok iyi görünen kadroyu sahaya yansıtmamız gerekiyor. Bu da hem çok çalışmaktan hem de herkesin fedakarlık yapmasından geçiyor. Çok kariyerli üst düzey oyuncular var. Yabancı oyuncular da Fenerbahçe için Avrupa’da ’Dörtlü Final’in ne kadar önemli olduğunun bilincinde. Bu sene taraftarımıza güzel şeyler yaşatacağız" diye konuştu.

Tecrübeli oyuncu, bu sezon daha farklı bir takım olacaklarını dile getirerek, şöyle devam etti:

"Çünkü koç, sistem, yabancıların çoğu değişti. Mutlaka daha farklı bir anlayışta daha mücadeleci, daha savunmacı bir takım olacak. Savunmada top çalıp, hızlı hücum yapan bir takım olacak. Geçen senede olabilirdi ama kolay değil. İki maç kaybedince takımın güveni kayboluyor. Oralarda da döndürmek zor oluyor. Çok da sakatlık yaşadık. Bu sezon da ’her şey iyi güzel’ diyoruz. Tabii ki kritik pozisyonlarda kritik oyuncular var. Şimdi onların sakatlandığı durumlarda takım zor anlar yaşayabilir. Sezon uzun, 8-9 ay içinde her şey olabiliyor. Önemli olan sonunda ayakta kalabilmek, bunun için de bütün fedakarlığı yapmaya hazırız."

Kaya Peker, Beko Basketbol Ligi’nin her sene daha zorlaştığını, daha iyiye giden bir lig olduğunu anlatarak, "Zaten 3 büyüklerin daha iyi olduğu bir ligde heyecan olmaması imkansız. Hem seyirci açısından hem mücadele açısından lig her sezon daha yukarı gidiyor" ifadelerini kullandı.

"Geçen sezon Ergin ağabey Beşiktaş’ta çok büyük bir olayı başardı" diyen Kaya, "Çok zor tekrarlanacak bir başarıyı gerçekleştirdi. Bu sezon da tabii ki biz geçen sezonu affettirmek adına diğer takımlardan daha gayretli olacağız. Bu sezon Türkiye Ligi ve kupasında şampiyonluğu kazanacağımızı düşünüyorum. Hem kadro olarak daha iyi durumdayız, hem de başarılarımıza bir yıl ara verdiğimiz için motivasyonumuzun daha iyi olacağını düşünüyorum. Kolay kolay ligi kimseye bırakmayacağımızı düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Takımın başarısı için elinden geleni yapacağını vurgulayan Kaya Peker, "Yukarıyı hedefleyen takımlarda çok fazla iyi oyuncu var. Her sezonda belli şanslar geliyor. Ben de kendi açımdan bu şansları en iyi şekilde değerlendirip, verebildiğim en iyi katkıyı vermeye çalışacağım. Uzun sezonda sakatlıklar çok olduğu için de her oyuncunun ayrı ayrı önemi var" dedi.

Bir süredir milli takıma çağrılmayan Kaya, yeniden milli formayı giymek istediğini aktararak, sözlerini şöyle tamamladı:

"Milli takım ayrı bir yer. Ben oynarken de çok mutluydum. Her zaman gurur duydum. Son 3-4 yıldır yokum, çok önemli değil. Başarılı olduklarında yine çok mutlu oluyoruz. Önemli olan milli takımın başarısı. İsimlerin çok önemli olmadığını düşünüyorum. Milli takımın isimler üzerine değil de başarı üzerine kurulmasını gerektiğini düşünüyorum. Yeniden milli takımda olmayı istiyorum. Milli takım formasıyla oynamak bambaşka bir duygu. Kısmette varsa olur inşallah. Önce tabii ki kendi takımımızda bir şeyler yapıp, Fenerbahçe Ülker’i bir yerlere taşırsak akabinde her şey gelecektir."

15 Ekim 2012 Pazartesi

Siirt'te Fenerbahçe ve basketbol coşkusu yaşandı


Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımız, Kulübümüzün sosyal sorumluluk projesi kapsamında, Anadolu’da basketbolu sevdirmek amacıyla Siirt’e gitti.

Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan sabah saatlerinde kalkan özel bir uçakla Siirt’e hareket eden kafilemiz, öğle saatlerinde kente ulaştı. Takımımız, Siirt Havaalanı’nda Siirt Polis Gücü Genç Takımı oyuncuları ve ilköğretim öğrencileri tarafından, pankartlar, tezahüratlar ve çiçeklerle karşılandı. Daha sonra polis eskortu eşliğinde kent merkezine gelen Takımımız, Güres Caddesi’nde otobüsten inerek Siirtlilerle bütünleşti. Güres Caddesi’ndeki kısa yürüyüş sırasında Siirtliler Fenerbahçemiz lehine tezahüratlar yaptı; teknik ve idari heyetimiz ile oyuncularımıza sevgi gösterilerinde bulundu, onlardan imza alıp hatıra fotoğrafı çektirdi. 


Yürüyüşün ardından kent merkezinde bir lokantaya geçen Takımımız, burada Siirt’in meşhur lezzeti ’Büryan Kebabı’nın tadına baktı.


Tam kadro Siirt’e giden takımımızın kafilesinde Basketbol Şubesi Genel Koordinatörümüz Kemal Dinçer, Fenerbahçe Ülker Şube Direktörümüz Nedim Karakaş ve Takım Menajerimiz Serdar Apaydın da yer aldı.
 
Başantrenörümüz Simone Pianigiani, takım kaptanımız Ömer Onan ve oyuncumuz Mike Batiste, organizasyon kapsamında Siirt Üniversitesi'nde düzenlenen panele katıldı.  

Başantrenörümüz ve oyuncularımız üniversitede öğrencilerin büyük ilgisiyle karşılanırken; Simone Pianigiani, Siirt'te bulunmaktan dolayı çok mutlu olduklarını söyledi.

Yoğun bir programları olmasına rağmen Siirt'e geldiklerini ifade eden Pianigiani, “Fenerbahçe Türkiye'nin her tarafında seviliyor. Bunun için buraya geldik. Spor sadece basket atıp kaçırmak değil. Buradaki çok değerli oyuncularımızın, genç sporculara örnek olması çok önemli. Bize gösterdiğiniz yoğun ilgi için teşekkür ediyorum. Bize çok güç verdiniz” diye konuştu.

Bir öğrencinin Fenerbahçe Ülker'in Turkish Airlines Euroleague'de Final Four oynama şansını sorması üzerine İtalyan çalıştırıcı, bu hedefte olan 15 takımın bulunduğunu belirterek, şöyle konuştu: “Dörtlü finale kalmak kolay değil. Takımımız bu hedefle yola çıktı. Şimdiden 'orada oluruz' demek çok gerçekçi olmuyor. Sistemi oturtmaya çalışıyoruz. En büyük amacımız bütün maçları kazanmak. Bizim yapmaya çalıştığımız bir iş de gençlerle tecrübeliler arasında kimya oluşturmak. Aralık ayında bazı takımlar ligin dışında kalmış olacak. İlk hedefimiz son 16 takım arasına kalmak. Sadece bu yıl değil, gelecek sene de herkesin çekindiği bir takım oluşturmak istiyoruz.”

Fenerbahçe Ülker'de çok büyük bir sevgi bulduğunu dile getiren tecrübeli antrenör, en beğendiği oyuncunun NBA'de oynayan Arjantinli basketbolcu Manu Ginobili olduğunu kaydetti.

Simone Pianigiani ile birlikte panele katılan kaptanımız Ömer Onan, Siirt'e geldikleri andan itibaren yoğun bir ilgiyle karşılaştıklarını ve bu ilginin devam etmesi halinde Beko Basketbol Ligi'nde bir Siirt takımının olacağına inandığını belirtti.
 
Kendisine A Milli Basketbol Takımımızın performansıyla ilgili bir soru üzerine, çok iyi genç oyunculara sahip olunduğunu vurgulayarak, “Baktığımızda ülke olarak, her branşta spor ülkesi olamadık. Ekol ülkelerde çocuklar sporla iç içe büyüyorlar. Bizde de son senelere kadar hep futbol birinci plandaydı. Bizim de çok küçük yaşlardan itibaren çocukları spora yönlendirmemiz lazım” ifadelerini kullandı.

Bir diğer yıldız oyuncumuz Mike Batiste ise Siirt'te olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyleyerek, gösterilen yoğun ilgiden dolayı teşekkür etti.

Panel sonunda Siirt Vali Yardımcısı Mustafa Pala başantrenörümüz Simone Pianigiani'ye, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman da Ömer Onan ve Mike Batiste'e plaket verdi.



Siirt Üniversitesi’nde düzenlenen panelin ardından Siirt Spor Salonu’nda, Siirt Şöhretler Karması ile Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımız, 20 dakikalık bir gösteri maçı yaptı. Maç sırasında Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımızda Kaptan Ömer Onan, Romain Sato ve Emir Preldzic de Siirt Şöhretler Karması’nda yer aldı. Tıklım tıklım dolu salonda oynanan maça, Siirt halkı büyük bir ilgisi gösterdi. Maç dostluk havasında sona erdi.

Maçın ardından, Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımız ve beraberindeki kafile, saat 19.00’da kalkan özel bir uçakla İstanbul’a geldi.

14 Ekim 2012 Pazar

Basın Odası: Erdemir 78-83 Fenerbahçe Ülker


Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımız, Beko Basketbol Ligi'nin ilk haftasında deplasmanda Erdemirspor ile karşılaştı. Baştan sona büyük çekişme içinde geçen karşılaşmayı takımımız maçın sonunu iyi oynayarak 83-78'lik skorla kazandı. Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında Başantrenörümüz Simone Pianigiani ve oyuncumuz Barış Ermiş karşılaşmayı değerlendirdi.

Simone Pianigiani her karşılaşmanın ayrı ve farklı olduğunu, Erdemirspor'un ligin ilk maçını sahasında oynadığını belirterek; ''Biz iki gün önce Avrupa Ligi maçı oynadık. Türkiye Kupası'nda ise ilk maçı oynamıştık. Bizim için söylenmesi gereken şey, birçok oyuncumuzun yüzde 100 hazır durumda olmadığıdır. Bizim için en önemli olan, geriye düşmemize rağmen maçın son anına kadar iyi oynayabilmemizdi. İlk yarıda savunmada çok hatalar yaptık ancak rakibimizin çok kolay top kullanmasına ve atış yapmasına izin vermedik. Bu da ilk yarıda tempoyu getirdi. Oyuncularımızın maçı isteyerek sonuca getirmeleri ve istekli olmaları bizim için önemliydi. Her hafta sonu böyle atmosferlerde bunu göreceğiz. Bu isteklerinin devam etmesi bizler için önemli. Erdemirspor'u kutlamak gerekiyor. Gerçekten de iyi mücadele ettiler ve kazanmak için iyi bir basketbol ortaya koydular.'' ifadelerini kullandı.

Oyun kurucumuz Barış Ermiş ise, maça istedikleri sertlikle başlayamadıklarını vurgulayarak, ''Erdemir'e istedikleri atışları verdik. Onların daha arzulu ve istekli oynayacaklarını biliyorduk. Onlar bizden daha iyi başladılar ve maça ortak oldular. Erdemirspor kazanacak durumda oynadı, onları kutluyorum. Çok da iyi oynamadığımız bir dönemde kazandığımız için mutluyuz'' dedi.

13 Ekim 2012 Cumartesi

Euroleague'de ilk haftanın MVP'si: Emir Preldzic


Turkish Airlines Euroleague'de ilk hafta geride kaldı. Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımız ilk hafta mücadelesinde konuk ettiği Rus temsilcisi BC Khimki Moskova Region'u 92-80'lik skorla yenip, devler aranasına iyi bir başlangıç yaptı. Haftanın maçı olarak seçilen Fenerbahçe Ülker - BC Khimki Moskova Region maçından bir de haftanın MVP'si seçildi.

Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımızın galibiyetinde önemli rol oynayan ve attığı 20 sayı ile maçın en skorer ismi olan, istatistik kağıdına 4 ribaund, 3 asist ve 2 top çalmada ekleyen milli yıldızımız Emir Preldzic ilk hafta sonunda topladığı 31 verimlilik puanı (index rating) ile Euroleague tarafından "İlk Haftanın MVP'si" seçildi. Emir, bu karşılaşmada elde ettiği 31 verimlilik puanı ile Euroleague kariyerindeki en verimli maçını oynamış ve attığı 20 sayı ile de Euroleague'de en çok sayı attığı maçı oynayarak kişisel istatistiklerinde de rekor kırmıştı. 

Aynı karşılaşmada yine 31 verimlilik puanı ile oynayan BC Khimki Moskova oyuncusu Zoran Planinic ise takımının mağlup olması nedeniyle ikinci sırada kaldı. Üçüncü sırada ise; 29 verimlilik puanı ile Zalgiris Kaunas'tan Ksistof Lavrinovic yer aldı.

Emir, Euroleague'deki ilk hafta performansı ile profesyonel kariyerindeki 2. MVP ödülünü kazandı. 2010/2011 sezonu Türkiye Kupası finalinde Beşiktaş ile oynanan maçta ortaya koyduğu harika oyun ile finalin MVP'si seçilen Emir, Khimki karşısında oynadığı etkili oyun ile Euroleague kariyerindeki ilk MVP ödülünü de kazanmış oldu.

Genç yıldızımız Emir Preldzic'i başarısından dolayı tebrik ediyor, bu performansını gelecek haftalarda da sergilemesini bekliyoruz. Tebrikler Emir Rille Preldzic!

12 Ekim 2012 Cuma

Basın Odası: Fenerbahçe Ülker-BC Khimki Moskova


Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımızın, Turkish Airlines Euroleague normal sezon A Grubu ilk maçında Khimki ile karşılaştığı maçın ardından Baş antrenörümüz Simone Pianigiani, takım kaptanımız Ömer Onan ve Milli oyuncularımız Emir Preldzic ile Oğuz Savaş açıklamalarda bulundu. Takımımızın 92-80'lik galibiyetiyle biten maçın ardından yapılan açıklamalar şöyle:

Baş antrenörümüz Simone Pianigiani: "Euroleague’in çok önemli bir organizasyon olduğunu herkes biliyor. Bu akşamki atmosfer çok iyiydi. Şu an için fizik olarak iyi değiliz. Ama oyuncularımız ilk maça çok iyi baktılar ve olması gerektiği gibi davrandılar. İyi mücadele ettiler. Sahayı iyi koştuk, tempomuzu bir dakika bile düşürmedik. Çünkü Takımımızın mantalitesi bu.. Tüm enerjimizi sahaya yansıtmak zorundaydık. Son çeyrekte bazı eksiklerimiz vardı. Topu çok fazla paylaşmadık ama biz bu enerjimizi tamamen sahaya yansıtırsak, her maçı kazanacağız ve taraftarımızın desteğini alacağız."

Khimki karşısında Takımımızın, 80 sayı yemesine de değinen Pianigiani, "Özellikle ilk çeyrekte ve son çeyrekte fazla sayı yedik. Belki bunun nedeni yeni kurulan bir takım olmamız olabilir. Yeni bir takımla, Avrupa Ligi’nde mücadele etmenin heyecanı vardı. Bunun yanı sıra Khimki, birbirini daha iyi tanıyan sporculardan kurulu, yani geçen seneki takımlarıyla devam ediyorlar. Son çeyrekte ise yorgunluktan dolayı istenilen seviyede değildik. Ancak bu tempoda oynadığımız zaman daha da fazla sayı yememiz normaldir" dedi.

Baş antrenörümüz Simone Pianigiani, oyuncularımızın savunma ve hücum açısından iyi işler yaptığını, hakemlerin de iyi maç yönettiğini belirterek, 20 sayıyla maçın en skorer ismi olan Emir Preldzic’in de maçın ritmini değiştirdiğini söyledi.

Takım Kaptanımız Ömer Onan ise, Khimki karşısında tam bir takım oyunu oynadıklarını belirterek, "Bu sene arzuladığımız sayıları bulmak istiyoruz. Ama kendi evimizde yediğimiz 80 sayı çok. Herkesin hızlı oynaması ve zevk alması önemliydi." dedi.

Ömer Onan, "Khimki karşısında iyi mücadele ettik. Khimki de tempolu oyandı ve 80 sayı yedik. Bizim bu rakamları 60’lara çekmemiz gerekir." şeklinde konuştu.

Final-Four’a kalmak için sert bir savunma anlayışının yerleştirilmesi gerektiğine de değinen Onan, "Genel oyuncu yapısı gerektiği gibi savunma yapan, sert bir savunma yapan şekilde olmalı. Bunu her zaman hocamız da söylüyor. Rakibe şans vermeyen kazanan bir takım yaratmak zorundayız. Final-Four’a da gitmek için sert savunma ve mücadelemizi bırakmamalıyız." açıklamasında bulundu.

Fenerbahçe Uluslararası Spor Kompleksi Ülker Sports Arena’yı dolduran binlerce Fenerbahçe taraftarının da desteğinin son derece etkileyici olduğunu dile getiren Ömer Onan, "Seyirci bize çok destek oldu. Onlara sonsuz teşekkürler. Hep yanımızdalar ve bundan sonra da yanımızda olacaklardır. Maç boyunca desteklerini bir dakika bile eksik etmediler. Bütün Fenerbahçe taraftarına teşekkürler." dedi.

Karşılaşmanın en skorer ismi olan oyuncumuz Emir Preldzic ise, "Umarım daha çok sayı üretirim. Bugün fiziksel olarak iyi değildik ama iyi savaştık. Özellikle ilk çeyreğin ardından iyi bir oyun oynadık. Bu akşam fiziksel olarak yorgunduk ama sahaya bunu yansıtmadık. Bundan sonraki süreçte daha da iyi olarak ilerleyeceğiz. Bu akşamki galibiyete katkı yapan takımdaki herkesi tebrik ediyorum. Khimki karşısında 92 sayı kaydettik. Ama 80 sayı yedik. Khimki iyi ve önemli bir takım. Ama kendi evimizde 80 sayı yememiz kötü. Savunmamızı bundan sonraki süreçte daha da iyi yerlere çıkaracağız" açıklamasında bulundu.

Bir diğer oyuncumuz Oğuz Savaş ise; "Galibiyet önemliydi. Aslında tam hazır değiliz. Bu maç çok önemliydi, daha doğrusu Avrupa Ligi’ne galibiyetle başlamak önemliydi. Bu hafta Beko Basketbol Ligimiz de başlıyor ve bundan sonra da kendi sahamızda oynadığımız maçları kaybetmeyeceğimize inanıyorum. Kendi evimizde çok sayı yedik.Bu sayıları hücumda bulduğumuz sayılarla telefi ettik ama daha iyi savunma yapmamız gerekir. Yavaş yavaş toparlanacağız. Galibiyet almaya devam edeceğimize inanıyorum." dedi.

Euroleague'e iyi bir başlangıç yaptık


Fenerbahçe Ülker, Turkish Airlines Euroleague normal sezon ilk maçında Rus temsilcisi BC Khimki Moskova'yı ağırladı. Fenerbahçe Uluslararası Spor Kompleksi Ülker Sports Arena'da oynanan karşılaşmadan takımımız 92-80'lik galibiyetle ayrıldı ve Euroleague'de yeni sezona iyi bir başlangıç yaptı.

Sezon öncesi gerçekleştirilen yeni yapılanma ile takıma önemli transferlerin yapılması ve İtalyan coach Simone Pianigiani'nin de takımın başına getirilmesi ile yeni bir sistemde oynamaya başlayan Fenerbahçe Ülker, henüz tam olarak hazır görünmese de sahada ortaya koyduğu oyun ve mücadele ile bizlere uzun bir aradan sonra rahat bir maç izleme keyfi yaşattı.

Karşılaşmaya hazırlık maçı havasında başladık diyebiliriz. Khimki'nin skor bulmasını zora sokacak savunma baskısından uzak bir görüntü vermemize rağmen hücum potansiyalimizin çok fazla olması skor üretmemizi kolaylaştırdı. İlk periyot boyunca her iki takımdan, düşük seviyede bir savunma ve buna bağlı olarakta karşılıklı atılan basketler izledik. Oyunun bu şekilde gitmesi açıkçası bizden çok Khimki'nin işine yarıyordu. Çünkü deplasmanda oynayan bir takım olarak, önemli bir favori karşısında başa baş oyunu götürmek hatta tabiri caizse rakibini "uyutmak" onların maçın sonuna umutlu girmesini sağlayacaktı. Nitekim ilk periyotta bu şekilde gelişti ve 25-25'lik beraberlikte tamamlandı. 

İlk periyotta Yunan Hakem Anastopoulos'un Bo McCalebb'a çaldığı düdükler ile 2 faul aldırması biraz bizi sıkıntıya sokabilir diye düşünmüştüm. Ancak Bo McCalebb'ın yokluğunda sahaya giren Emir Preldzic ve yeni transfer J.R. Bremer'ın hücumu toparlamaları açıkçası beni rahatlattı. İkinci periyodun ilk 4 dakikasıda karşılıklı basketlerle geçildi. Ta ki maçın en fazla eleştirilen hakemi Yunan Anastopoulos'un Bojan Bogdanovic'e itirazlarından ötürü teknik faul çalmasına kadar! Bu dakikadan itibaren taraftarın hakemler üzerinde oluşturduğu baskı ve oyuncularında bundan olumlu olarak etkilenmesi ile Fenerbahçe Ülker savunma yapması gerektiğini hatırladı. O dakikadan itibaren kenarda Bo McCalebb gibi bir hücum gücünün iki faulle oturmasına karşın sahada Emir Preldzic ve Ömer Onan'ın öncülüğünde bir savunma seferberliği başladı. Maçın 14. dakikasından devre sonuna kadar Fenerbahçe Ülker 17-6'lık bir seri yakalayarak farkı hem 10 sayıya çıkarttı hemde Khimki'nin umutlarını söndürdü. 

Üçüncü çeyreğe de ilk periyottaki gibi savunmayı gevşeterek başlayan takımımıza karşı Khimki klasik ikili oyundan bulduğu sayılarla ve ard arda gelen iki üç sayılık basket ile farkı bir anda 4 sayıya kadar çekti. Bu dakikada coach Simone Pianigiani'nin mola alması ve oyuncuları savunma yapmaları konusunda uyarmasının ardından kritik anların adamı Romain Sato'nun bulduğu kritik üç sayılık basketler ve savunmadaki sertlik ile rakibe sayı üretme izninin verilmemesi, Fenerbahçe Ülker'in farkı tekrardan 10 sayıya çıkartmasını sağladı.  Son çeyrekte her ne kadar 26 sayı yesekte 30 sayı bulmamız üstünlüğü elimizde tutmamızı ve net bir galibiyet almamızı sağladı.

Fenerbahçe Ülker adına maçın yıldızı tartışmasız 20 sayı ile maçında en skorer ismi olan Emir Preldzic oldu. Oyuna ilk girdiğinde oynadığı tamamlayıcı oyun kurucu rolü ve son periyotta 4 numarada oynama görevini hem başarıyla yerine getirip hemde takıma verdiği skor ve yaratıcılık katkısı ile gecenin yıldızıydı. Milli Basketbolcu dün gece iki tane Euroleague kariyer rekorunuda kırdı. 20 sayı ile Euroleague'de en fazla sayı ürettiği maçını oynayan Emir, 31 verimlilik puanı ile de bu alandaki en iyi derecesini yapmış oldu.

Emir gibi dün gecenin bir diğer önemli ismi kaptan Ömer Onan'dı. Sezona kötü başlamasına rağmen son oynanan hazırlık maçlarında ritmini bulan kaptan dün gecede sahada güzel bir resital sundu. Rakibi karşısında yaptığı bezdirici savunma dışında tam sahayı deparlayıp bıraktığı fast-break sayıları ile dün gecenin alkışı hak eden bir diğer ismi oldu. Simone Pianigiani'nin sisteminde çok daha verimli oynamaya başlayan Oğuz Savaş'ta Khimki maçında çift haneli skor katkısı veren isimlerden biri oldu. Yeni sistemde potaya daha yakın topla buluşan ve isabet yüzdesi daha da artan Oğuz için bu sezon çok verimli geçeceğe benziyor. Hep bahsettiğimiz savunmadaki zaafınıda giderebilirse Oğuz Avrupa'nın en önemli uzunlarından biri olacak.

Khimki uzunlarının blok tehtidi karşısında pek etkili olduğu söylenmesede Bo McCalebb kaşla göz arasında tam 17 sayı bularak tabuları yıkan isim oldu. Arka arkaya yediği iki bloğa rahmen pota altına penetre etmekten bir an olsun çekinmeyen ve inanılmaz süratiyle pota altını delip geçen Bo McCalebb kalitesini bir kez daha ortaya koydu. Bu adam için kötü oynadı demek imkansız. Sahada çok fazla ön plana çıkmadığı maçı 17 sayı ile tamamlaması bunun en güzel kanıtı. Romain Sato ise tam bir görev adamı olduğunu dün gece bir kez daha gösterdi. Savunmaya getirdiği sertlik, hücumda kritik anlarda soktuğu basketler ile takıma ön planda görünmeyen büyük katkılar sağladı.

Khimki karşısında en fazla yaşadığımız problemlerden biri olan pota altı savunmasında David Andersen ve Mike Batiste'in henüz form tutamamış olması önemli bir etkendi. Yaşı ilerlemiş olan ve "veteran oyuncu" olarak tabir edilen oyuncuların geç form tuttuğu bilinir. Bu nedenle hemen endişelenmemek lazım. Mike Batiste dün akşamki maçta iyi olacağının sinyallerini verdi. Ancak David Andersen için henüz erken olduğu çok belli. Takıma geç katılması ve uyum sorununu yeni yeni atlatıyor olması Andersen'in form kazanmasında biraz gecikme yaşanmasında önemli bir rol oynayacak. Bremer ise takımla sadece iki gün antrenmana çıkmasına rağmen dün akşam ortaya koyduğu basketbol ile doğru bir transfer hamlesi olduğunu gösterdi. Bo McCalebb kenardayken takıma büyük katkı vereceğinin sinyallerinide gördük. İlk maçı olması nedeniyle hemen hemen hiç şut kullanmadı (sadece orta mesafeden bir kez atış denedi). Daha çok yaratıcılığını ve tecrübesini kullanıp asist özelliklerini sergiledi. Oğuz'a yaptığı iki güzel asist ile eğer uzunlar kendisiyle uyum sağlayabilirlerse onları bu sene çok fazla besleyeceğini de gördük. Altıncı yabancı için çok doğru bir tercih olduğunu bir kez daha belirtelim.

Takımın tam olarak hazır hale gelebilmesi için yaklaşık bir aylık süreye daha ihtiyacı olacak. Hem savunmanın oturabilmesi hemde takıma geç katılan oyuncuların form tutabilmesi için bu süre şart. Hücumda 9 oyuncumuzdan skor katkısı alıp, 92 sayı üretmemiz Fenerbahçe Ülker'in nasıl bir hücum potansiyaline sahip olduğunun göstergesi. Ancak kendi evimizde 80 sayı yememiz ise olumsuz bir tablo. Bu kadar fazla sayı yenmesinin savunmanın henüz oturmamasından kaynaklandığını da belirtmek lazım. Coach ve oyuncularında maç sonu röportajlarında bu yenilen sayıya vurgu yapmaları herşeyin yolunda olduğunun bir kanıtı. Coach oyuncularında kafasına savunmayı iyice sokmuş. Şimdi geriye bir tek bu savunmayı yapmak kalıyor.

Euroleague'e iyi bir başlangıç yaptık. Şimdi hafta sonu Erdemir deplasmanı ile Beko Basketbol Ligi de start alacak. Ardından önümüzdeki hafta, dün gece Cantu'yu deplasmanda 71-84 yenip büyük bir sürpriz yapan Union Olimpija ile karşılaşacağız. Finansal sorunlarla boğuşan ve Euroleague'e son anda katılan Union Olimpija grubun en zayıf halkası olarak görülse bile bizimde henüz tam hazır olmadığımızın bilinciyle sahaya çıkıp sezon öncesi sıkça rastlanan sürprizlerden birine izin vermememiz gerekiyor.

"Başlangıçlar her zaman önemlidir" denir. Biz başlangıcı iyi yaptık inşallah sonunuda iyi bitireceğiz. Taraftarın bu takıma daha da fazla destek vermesi gerektiğini hatırlatarak yazımızı noktalayalım...

11 Ekim 2012 Perşembe

Euroleague maratonu başlıyor


Avrupa Basketbolu'nun en iyi 24 takımının sahne aldığı, Avrupa'nın kulüpler bazındaki en büyük organizasyonu olan Turkish Airlines Euroleague'de 2012-2013 sezonu bu akşam oynanacak karşılaşmalar ile başlıyor. 24 takımın Londra'da düzenlenecek olan 2013 Final-Four biletini alabilmek için kıyasıya mücadele edeceği Euroleague'de, Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımız'da bu sezonun en büyük favorilerinden biri olarak yer alıyor.

Sezon öncesinde yaptığı transferlerle ve İtalyan coach Simone Pianigiani'yi takım başına getirerek Avrupa'da büyük ses getiren takımımız, yerli ve yabancı tüm basketbol otoriteleri tarafından 2013 yılında Londra'da düzenlenecek olan Turkish Airlines Euroleague Final-Four'unun en büyük favorilerinden biri olarak gösteriliyor.

Yıldızlar arenasında; Lester Bo McCalebb, Barış Ermiş, J.R. Bremer, Romain Sato, Ömer Onan, Can Maxim Mutaf, Emir Preldzic, Bojan Bogdanovic, David Andersen, Mike Batiste, İlkan Karaman, Oğuz Savaş, Metecan Birsen gibi genç, tecrübeli ve yıldız oyuncularla yer alacak, dümende de İtalyan antrenör Simone Pianigiani'nin yer alacağı Fenerbahçe Ülker, Euroleague'deki ilk maçına bu akşam çıkacak.

Sarı-Lacivertli Temsilcimiz, bu akşam saat 21:45'te, Fenerbahçe Uluslararası Spor Kompleksi Ülker Sports Arena'da son EuroCup şampiyonu BC Khimki Moskova ile karşılaşacak. Karşılaşma NTVSPOR'dan canlı olarak yayınlanacak. Fenerbahçe Ülker - BC Khimki Moskova maçı, Euroleague tarafından da Haftanın Maçı (Game of the week) seçildi. Ligin ilk haftasında Real Madrid - Panathinaikos karşılaşması olmasına rağmen, takımımızın maçının haftanın maçı seçilmesi, Euroleague'in de bu sezon Fenerbahçe Ülker'e bakış açısını ortaya koyuyor.

Yıldızların sahne aldığı ve tek bir takımın mutlu sona ulaşacağı Turkish Airlines Euroleague'de favorilerden biri olarak başlayacağımız sezonda taraftar olarak bizlere de büyük görevler düşüyor. Sezon öncesi yapılan ciddi yatırımın karşılığını tribünde takımımıza destek vererek, onları hiçbir maçta yalnız bırakmayarak vermemiz gerekiyor. Bu sezon basketbol tarihimizin en ciddi ve kaliteli kadrosunun kurulduğunu, hedefin Euroleague Final Four'u olduğunu unutmayalım. 

Euroleague arenasında başlayacağımız uzun maratonda tüm sporcularımıza sakatlıktan uzak, başarılarla dolu bir sezon diliyoruz. Siz sahada, biz tribünde ölümüne Fenerbahçe!

6 Ekim 2012 Cumartesi

Basın Odası: Fenerbahçe Ülker-Boston Celtics


Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımızın Başantrenörü Simone Pianigiani, NBA’nin efsanevi takımlarından Boston Celtics ile oynadığımız maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, basketbolseverlere özel bir gece yaşattıklarını belirterek, "Böyle özel bir gece yaşamaktan büyük bir gurur duydum’’ dedi.
 
Başantrenörümüz Simone Pianigiani, "Türk basketbolu adına, Kulübümüz adına çok özel bir geceydi. NBA’nin efsanevi takımlarından Boston Celtics ile karşılaştık. Böyle bir gece yaşamaktan büyük bir gurur duydum" dedi.

Karşılaşmada atmosferin çok iyi olduğunu da kaydeden Pianigiani, "Ülker Sports Arena, basketbol oynamak için müthiş bir salon. NBA’deki salonlara benzer bir salon. Buraya gelen basketbolseverler; özel oyuncuları, şampiyon takımları izleme fırsatı buluyor" açıklamasını yaptı.

Şu an için hem Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımızın, hem de Boston Celtics’in en iyi formunda olmadığını da kaydeden Başantrenörümüz Simone Pianigiani, "Boston Celtics sezon öncesi en iyi formunda değil. Biz de en iyi formumuzda değiliz. Bu akşam, bu salonda, Avrupa’daki tüm salonlarda görmek istediğimiz bir tabloyu gördük. Pek çok çocuk, pek çok basketbolsever vardı. Benim açımdan çok güzel bir geceydi’’ diyerek konuşmasını tamamladı.

Simone Pianigiani'nin yanı sıra basın toplantısına katılan takım kaptanımız Ömer Onan ve yıldız oyun kurucumuz Lester Bo McCalebb'ta basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
 
Ömer Onan, "Boston Celtics gibi bir NBA takımının gelmesi, Türkiye’de de çok seveni olan bir takımın burada olması bizim için önemli. Sezon başı olması nedeniyle iki takım da tam hazır değil. Ancak güzel bir maç oldu. Bugün her şey mükemmeldi. Basketbolseverlere özel bir gece yaşattığımızı düşünüyorum" diye konuştu.

Salondaki atmosferin çok güzel olduğunu da kaydeden Ömer Onan, ’’İnşallah önümüzdeki senelerde bu anlayış devam eder. Biz de oraya gideriz, oradan da diğer takımlar gelir maç yaparız" dedi.

Öte yandan Boston Celtics karşısında 21 sayıyla oynayan yıldız oyun kurucumuz Lester Bo McCalebb ise kendisine yöneltilen ’’Maçı ABD’deki basketbolseverlerin de izlediğini düşünerek mi oynadın?’’ şeklindeki soruya, ’’Hayır, bunu düşünerek oynamadım, kendi oyunumu sahaya yansıtmaya çalıştım.
İyi oyunculara karşı oynarken performansım artıyor. Karşımda Rondo olmasının bir önemi yoktu. Dün aldığımız bir mağlubiyet var. Dünkü mağlubiyetten sonra bu maça çıktık. Ben de kendi oyunumu sahaya yansıtmaya çalıştım’’ yanıtını verdi.

Türkiye Kupası D Grubu tamamlandı

Fenerbahçe Ülker, Spor Toto Türkiye Kupası D Grubu maçlarında aldığı iki galibiyet ile adını Şubat 2013'te yapılacak sekizli finallere yazdırdı. Takımımız grupraki ilk maçında Erdemirspor'u 91-59, ikinci maçında ise Olin Edirne'yi 83-70 yenerek sekizli finalleri garantiledi. Gruptaki son maç, formalite maçına dönüşen iki ezeli rakibi karşı karşıya getirdi. Sarı-Lacivertli ekibimiz, ezeli rakibi Galatasaray Medical Park ile karşılaştığı maçın büyük bölümünü önde götürmesine rağmen son periyottaki savunma zaafları sonucunda karşılaşmadan 69-74 mağlup olarak ayrıldı ve grubunu ikinci sırada tamamladı.

Fenerbahçe Ülker 91-59 Erdemirspor

Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımız, ilk resmi maçına Erdemir karşısında çıktı. İzmir'de oynanan bu karşılaşmanın ilk periyodunda takımımız özellikle savunmada çok fazla aksadı. Mike Batiste'in oynamadığı, David Andersen'in kısa süreler aldığı bu karşılaşmada pota altı sertliğimiz Kaya-İlkan-Oğuz üçlüsüne emanetti. Maça pota altında pe istediğimiz gibi başlayamadık. Savunmada yaptığımız hatalar hücumumuza da yansıyınca ilk periyodu 17-24 geride kapattık. Bu karşılaşmada belkide hiç tahmin edemeyeceğimiz birşey oldu. Geçtiğimiz sezon savunmalarındaki sıkıntılar yüzünden eleştirilen Bojan Bogdanovic ve Emir Preldzic'in ikinci periyodun başında oyuna girmeleri ile takımın savunma direncide bir anda arttı. Simone Pianigiani'nin elinde çok daha verimli olacaklarına inandığımız iki genç yeteneğin bu kadar erken yeni sisteme adapte olması ve eksik yönlerini kısa sürede düzeltmeye çabalaması bizim için önemli bir artı. Emir ve Bojan'ın sahaya koyduğu direnç ile toparlanan savunmamız Erdemirli oyunculara hücumda sıkıntı yaratmaya başladı. Yapılan her başarılı savunmanın ardından hücumda da düzene girmemiz skor farkını eritmemize ve takımımızın öne geçmesini sağladı. Devrenin sonlarına doğru bu skor üstünlüğünü koruyan takımımız soyunma odasına 40-34'lük üstünlükle girdi.

İlk yarıda hücumdaki en etkili ismimiz olan Ömer Onan'ın ikinci yarıyada aynı tempoyla başlaması ve Avrupa'nın en genç şutörlerinden biri olarak gösterilen Bojan'ın da kaptana destek vermesiyle Erdemir, Fenerbahçe Ülker'in hücum gücü karşısında hiçbir varlık gösteremedi. Takımın havaya girmesi ve savunma sertliğinide Euroleague seviyesine çıkartmasıyla her geçen dakika skor farkı açıldı ve üçüncü periyot 23 sayılık farkla 69-46 lehimize sonuçlandı. Son periyottada bu skor avantajının verdiği rahatlıkla ve moralle başlayan ve farkın kapanmasına izin vermeyen takımımız karşılaşmadan 91-59'luk skorla galip ayrıldı.

SAYILAR: Ömer Onan (23 sayı, 1 asist, 2 ribaund), Bojan Bogdanovic (18 sayı, 1 asist, 1 ribaund), Lester McCalebb (15 sayı, 5 asist, 2 ribaund), Oğuz Savaş (11 sayı, 8 ribaund), Romain Sato (8 sayı, 4 ribaund), Emir Preldzic (6 sayı, 3 asist, 2 ribaund), İlkan Karaman (7 sayı, 2 asist, 1 ribaund), Kaya Peker (3 sayı, 1 asist, 2 ribaund)

Fenerbahçe Ülker 83-70 Olin Edirne

Gruptaki ikinci maçımızda da Edirne temsilcisi Olin Edirne ile karşılaştık. İlk maçında Galatasaray'a kaybeden Olin için bu maç "ya tamam ya devam" maçıydı. Karşılaşmayada bu doğrultuda başlayan ve ilk dakikalar karşılıklı basketlerle geçilen maçta Oğuz Savaş'ı pota altında etkili kullanmamız ve Olin Edirne'nin pota altı savunmasında yaşadığı sıkıntılarında etkisiyle ilk periyot Olin Edirne için istenilenden uzak geçti. İlk yarıyı 23-15 geride kapatan Edirne temsilcisi ikinci periyodun başlarında oyuna tutunmaya çalıştı. Jelinek ve Parakhouski bu dakikalarda takımlarını sırtlamaya çalışsalarda Fenerbahçe Ülker'in skorer oyuncuları Bo McCalebb ve Bojan Bogdanovic'in skora katkı yapmalarıyla farkın kapanmasını engelledi. Olin Edirne'nin uzun rotasyonunda yer alan genç oyuncumuz Berkay Candan'ın Fenerbahçe Ülker uzunları karşısında pek bir varlık gösterememesi Olin'in pota altı direncinin tamamen kırılmasına neden oldu. İlk yarıda 14 sayılık farkla Fenerbahçe Ülker lehine tamamlandı.

Maçın ikinci yarısıda ilk yarıdan farklı geçmedi. Jelinek ile skorda tutunmaya çalışan Olin Edirne, Sato, Bojan, McCalebb ve Emir gibi yaratıcı ve skor oyuncuların katkısını alan Fenerbahçe Ülker karşısında tutunmayı başaramadı ve karşılaşmada 83-70 Fenerbahçe Ülker'in üstünlüğü ile sonuçlandı. Bu sonuçla Olin Edirne sekizli finallere kalma şansını kaybetti, Fenerbahçe Ülker ise adını Şubat 2013'te yapılacak sekizli finallere yazdırdı. 

SAYILAR: Bo McCalebb 14 (1 ribaund- 4 asist), Ömer Onan 1, Barış Ermiş 5 (3 ribaund- 3 asist), Romain Sato 12 (7 ribaund), David Andersen 4 (1 ribaund), Kaya Peker 4 (1 ribaund), Oğuz Savaş 14 (4 ribaund), Can Mutaf, Mike Batiste 2 (1 ribaund), İlkan Karaman 8 (5 ribaund- 1 asist), Bojan Bogdanovic 13 (2 ribaund- 1 asist), Emir Preldzic 6 (4 ribaund- 9 asist)

Fenerbahçe Ülker 69-74 Galatasaray Medical Park

Her iki takım için formalite maçına dönüşen ancak ne olursa olsun ikili ezeli rakibin karşılaşacak olmasıyla önemli bir yere sahip olan derbide Fenerbahçe Ülker üç sayı çizgisinden inanılmaz kötü oynadığı bir maçı uzun süre önde götürmesine rağmen kaybetti. Bo McCalebb'ın fırtına gibi başladığı karşılaşmada Fenerbahçe Ülker, Galatasaray karşısında üstün bir oyun sergiledi. Savunmada rakibine şans tanımamakta kararlı olan Sarı-Lacivertli Ekibimiz hücumdaki kötü performanslar nedeniyle farkı bir türlü açıp, koruyamadı. Maç boyu 1/12 gibi inanılmaz kötü üçlük isabet oranıyla oynamamız, Sato, Batiste, Andersen, Bojan gibi hücum silahlarımızdan faydalanamamız, uzun süre önde götürdüğümüz maçı kaybetmemize neden oldu. Galatasaray'a oranla daha takım gibi oynayan Fenerbahçe Ülker, maç boyu 17 asist yaparken Galatasaray 10 asistte kaldı. Galatasaray, bireysel oyuncu performanslarıyla sonuca giderken, Fenerbahçe Ülker'de bireysel performansların düşük kalması yenilginin en büyük sebebiydi. David Hawkins'in neredeyse tek başına sırtladığı Galatasaray, Engin Atsür'le bulduğu kritik üçlüklerle farkı azaltmayı başardı. Son periyotta Bo McCalebb-David Hawkins rekabetine dönüşen karşılaşmada dış atışlarda etkili olan Galatasaray sezonun ilk derbisinden galip ayrılmayı başardı.

Fenerbahçe Ülker'de Bo McCalebb'ın ve Oğuz Savaş'ın çabaları yetersiz kalırken; Galatasaray'ı tek başına sırtlayan David Hawkins galibiyetin baş mimarı oldu.

SAYILAR: Bo McCalebb 18 (2 ribaund- 1 asist), Ömer Onan 7 (3 ribaund- 3 asist), Barış Ermiş (1 ribaund- 3 asist), Romain Sato 6 (2 ribaund- 1 asist), David Andersen 3, Kaya Peker (3 ribaund), Oğuz Savaş 21 (4 ribaund- 3 asist), İlkan Karaman 4 (5 ribaund- 3 asist), Bojan Bogdanovic 2 (2 ribaund- 1 asist), Emir Preldzic 8 (2 ribaund- 2 asist)

Türkiye Kupası'nın En'leri
En Skorer oyuncu: Lester Bo McCalebb (Maç başına 15.7 sayı ort.) Oğuz Savaş (Maç başına 15.3 sayı ort.)
En çok ribaund alan oyuncu: Oğuz Savaş (Maç başına 5.33 ribaund ort.)
En çok asist yapan oyuncu: Emir Preldzic (Maç başına 4.7 asist ort.)
En çok blok yapan oyuncu: Bojan Bogdanovic (Maç Başına 0.3 ort.)
En çok top çalan oyuncu: Lester Bo McCalebb (Maç başına 2.0 ort.)

3 Ekim 2012 Çarşamba

Basın Odası: Olin Edirne - Fenerbahçe Ülker


Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımızın, Spor Toto Türkiye Kupası D Grubu 2. maçında karşılaştığı Olin Edirne maçının ardından Baş antrenörümüz Simone Pianigiani ve karşılaşmanın en değerli oyuncusu seçilen Emir Preldzic maç sonu basın toplantısına katıldı.

Baş antrenörümüz Simone Piangiani, “Fenerbahçe Ülker, bildiğimiz Fenerbahçe Ülker ve Avrupa’nın da en önemli ekiplerinden birisi. Önemli olan Avrupa’nın en önemli liglerinden birinde mücadele ediyor olmak. Herkesin bildiği gibi takım şuan tam form tutmuş değil. Önemli olan Turkish Airlines Euroleague’e kadar hazır olmak. Bizim için önemli olan takım mantalitesini oturtmak. O maçın içinde her gün daha iyiye gitmek. Her antrenmanda ya da maçta daha iyiye gidecek şekilde olmaya çalışıyoruz. Fenerbahçe kulübüne, taraftarına ve renklerine de yakışan bu olacaktır. Biz maçın son 5 dakikasında maçı kaybettik. İniş ve çıkışlarımız oldu. Her gün daha iyiye gitmek için inşa ediyoruz” dedi.

Yarın karşılaşacağımız Galatasaray Medical Park maçı ile ilgili de görüşlerini belirten Pianigiani; “Galatasaray Medical Park bizden daha çok hazırlık maçı oynadı ve daha hazır durumda. Her antrenmanda %100'ümzü vermek bizim için en önemlisi. Oyuncularımız fizik olarak hazır değilse de %100 savaşacaktır. Maçın öneminin de farkındayız. %100’ümüzü sahaya ortaya koyacağız. Önemli olan da oyuncuların ne kadar kendilerini ortaya koyuyor olmasıdır. Galatasaray Medical Park ile oynayacağımız maç çok önemli. Turkish Airlines Euroleague maçları öncesinde oyuncuların performansını görmek açısından da test maçımız olacaktır” açıklamasında bulundu.

Karşılaşmayı 6 sayı - 4 ribaund - 9 asist ile tamamlayan ve maçın en değerli oyuncusu seçilen Emir Preldzic ise, “Öncelikle takım arkadaşlarımı ve ekibimizi tebrik ediyorum. Çok da iyi bir maç oynamadık. İniş ve çıkışlar yaşadık. Özellikle de savunma anlamında. Ama sezonun başındayız. Başarmamız gereken çok ciddi maçlar olacak” diye konuştu

Basın Odası: Fenerbahçe Ülker-Erdemir


Spor Toto Türkiye Kupası D Grubu ilk maçından sonra Baş antrenörümüz Simone Pianigiani ve oyuncumuz Kaya Peker maç sonu basın toplantısına katıldı.

Takım olarak hazırlık aşamasında olduklarını kaydeden Baş antrenörümüz Simone Piangiani, “Takım olarak hazırlıklara geç başladık. Batiste ve Andersen’in takıma geç katılması da dezavantaj. Bugün oyuncularımdan beraber hücum ve savunma yapmalarını istedim. Başta hazır değildik ama sonrasında dakika dakika ağırlığımızı koyduk. Bu daha ilk basamak. İyi de oldu. Bundan sonra daha da iyi olacağız” dedi.

Mücadeleyi 3 sayı - 2 ribaund - 1 asistle tamamlayan tecrübeli oyuncumuz Kaya Peker ise “Sezonun ilk resmi maçıydı ve önemliydi. Savunmada çok sayı yesek bile oyun başında bir aylık dönemde özellikle savunmada çok çalıştık. 8 sayı geriye düşsek de maç içerisinde kalitemizi ortaya koyduk ve hızlı hücumlarla farklı kazandık. Olin Edirne karşısında aynı ciddiyetle oynamalıyız. Yarın ki maçı kazansak bile son günkü Galatasaray Medical Park maçı bambaşka. Ama biz üçte üç yaparak kupada finale kalmak istiyoruz” açıklamasında bulundu.

Türkiye Kupası maçları FBTV'de


Daha önce LİG TV tarafından yayınlanacağı açıklanan Spor Toto Türkiye Kupası D Grubu maçlarında, LİG TV yönetiminin dün yapmış olduğu toplantıdan olumlu bir kararın çıkmaması üzerine, naklen yayın konusu tam bir muammaya dönüşmüştü.

LİG TV'nin geri adım atması üzerine, Fenerbahçe Spor Kulübü'nin resmi televizyon kanalı olan Fenerbahçe Televizyonu (FB TV), sarı-lacivertli ekibin bugün ve yarın oynayacağı grup maçlarını canlı olarak yayınlamak için devreye girdi. Kanal ile federasyon yayın konusunda anlaşmaya vardı.

FBTV'de canlı yayınlanacak olan Spor Toto Türkiye Kupası D Grubu maçları şöyle:

3 Ekim Çarşamba | 20:15 | Olin Edirne - Fenerbahçe Ülker
4 Ekim Perşembe | 19:15 | Galatasaray Medical Park - Fenerbahçe Ülker

Takımımızın oynayacağı her iki karşılaşma FBTV'nin yanı sıra internet üzerinden de TBF TV tarafından yayınlanacak.

TBF TV'nin yayın linki: www.tbftv.org/

1 Ekim 2012 Pazartesi

Türkiye Kupası LİG TV 3 ve TBF TV'de


Maçların başlamasına 24 saatten az kalmışken Türkiye Kupası'nın yayınlanacağı kanlla ilgili bir bilgi yoktu. Ancak bu akşam Spor Toto Türkiye Kupası'nda karşılaşmaların yayınlanacağı kanal geçte olsa belirlendi. Yayın için başvuran kanalların kendilerine yaptığı daha önceki teklifleri düşük bulan federasyon yetkilileri en sonunda LİG TV ile anlaşmaya vardı.

Yarın İzmir’de start alacak D Grubu maçlarıyla birlikte başlayacak olan Türkiye Kupası elemelerini Lig TV 3 ile Türkiye Basketbol Federasyonu'nun resmi yayın organı olan TBF TV yayınlayacak.

Federasyondan ve LİG TV'den şu an için resmi bir açıklama yapılmazken LİG TV′nin yarın gerçekleştireceği toplantı sonrası yayınların netleşeceği söyleniyor. Bu nedenle ilk gün maçları LİG TV'den yayınlanmayacak. İkinci gün ile beraber LİG TV 3 eleme karşılaşmalarını ekranlara getirecek. Yalnız LİG TV, dört farklı grupta oynanacak karşılaşmaların tamamını yayınlamayacak. Yayınlayacağı karşılaşmaları kendi belirleyecek. LİG TV'nin yayına almadığı karşılaşmaları ise TBF TV yayınlayacak.

İlk günde yarın (2 Ekim Salı) İzmir Halkapınar Spor Salonu'nda saat 18.00′de Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımız ile Erdemir, saat 20.15′te ise Galatasaray Medical Park ile Olin Edirne karşı karşıya gelecek. Bu karşılaşmalar TBF TV'den canlı olarak yayınlanacak.
 
TBF TV'nin yayın linki: http://www.tbftv.org/