30 Haziran 2012 Cumartesi

Euroleague'de torbalar belli oldu




6 Temmuz Cuma günü İspanya’nın Barcelona kentinde yapılacak olan Turkish Airlines Euroleague 2012-2013 sezonu kura çekimi öncesinde torbalar belli oldu.

Euroleague'in resmi internet sitesi Euroleague.net'ten yapılan açıklamaya göre Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımız kuraya dördüncü torbadan katılacak.

Diğer Türk temsilcilerinden Anadolu Efes üçüncü, Beşiktaş da altıncı torbada yer alıyor.
 
Turkish Airlines Euroleague kurası öncesinde torbalar şu şekilde oluştu:

1. torba: Barcelona Regal (İspanya), Olympiacos Piraeus (Yunanistan), Maccabi Tel Aviv (İsrail), Panathinaikos Athens (Yunanistan)
2. torba: Montepaschi Siena (İtalya), Real Madrid (İspanya), CSKA Moskova (Rusya), Caja Laboral (İspanya)
3. torba: Anadolu Efes (Türkiye), Khimki (Rusya), Partizan (Sırbistan), Alba Berlin (Almanya)
4. torba: Unicaja Malaga (İspanya), Lietuvos Rytas (Litvanya), Zalgiris Kaunas (Litvanya), Fenerbahçe Ülker (Türkiye)
5. torba: Prokom (Polonya), EA Milan (İtalya), Brose Baskets (Almanya), Union Olimpija (Slovenya)
6. torba: Cedevita Zagreb (Hırvatistan), Beşiktaş (Türkiye), Elan Chalon (Fransa), Eleme grubundan gelecek takım

2012-2013 Turkish Airlines Euroleague Normal Sezon gruplarını belirlemek için yapılacak olan kura çekiminde her torbadan bir takım çekilerek altışarlı dört grup oluşacak ve aynı ülke takımları aynı grupta yer alamayacak.
 
Tüm takımlarımız için şanslı bir kura olsun...

27 Haziran 2012 Çarşamba

Kemal Dinçer: "Mirsad'a görkemli bir jübile önerdik"


Fenerbahçe Basketbol Şubesi Genel Koordinatörü Kemal Dinçer, Basketfaul.com sitesine takımla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Kemal Dinçer’in açıklamaları şu şekilde:

‘Dün (Salı) Mirsad’ı arayarak konuştum, Fenerbahçe ve Türk basketbolu adına şükranlarımı ilettim ve kendisine Türk basketbol tarihinin en görkemli jübilesini vaad ettim. Kabul ettiği taktirde Avrupa’nın dev takımlarından birini İstanbul’a getirerek jübilesini yapacağız. Ayrıca Fenerbahçe’de bir gelenek başlatarak 6 numaralı formasını salonumuza asacağız. Mirsad teşekkür etti ve karar vermek için süre istedi.

Kaya Peker’in sözleşmesini fesh etme opsiyonumuzu kullanmayacağız. Yani Kaya Peker gelecek sezon da bizimle olacak. Alt yapıda bulunduğu günlerden beri tanıdığım Kaya Peker’in bize katkı vermeye devam edeceğinden kuşkum yok. Hem saha içinde, hem saha dışında bize çok yardımcı olacak.

Engin Atsür ile konuştum ve tutmak istediğimizi söyledim. Engin çok karakterli ve Fenerbahçe’ye çok yakışan bir isim. Parayı ön planda tutmadığını ancak daha fazla oynamak istediğini söyledi. Ben de onun bu düşüncesine saygı duydum. Gelişmelere bağlı olarak temaslarımızı sürdüreceğiz. Kalabilir de, gidebilir de..

Coach Pianigiani İtalya Milli Takımı ile birlikte olacağından kampın ilk 15 gününü kaçıracak. Bu da çok önemli değil. Bu sırada yardımcısı Ertuğrul Erdoğan, İtalya’da kendisiyle bir araya gelerek gerekli bilgileri aktaracak. Bizim için Ertuğrul Erdoğan, olmazsa olmazlardan biri. Bizim için çok değerli.’
 
Öncelikle Mirsad konusuna değinelim. Dün Mirsad'ın yapmış olduğu açıklamalarıda sizlerle paylaşmıştık. Mirsad yönetimin alacağı her karara saygı duyacağını iletmişti. Benim kendi düşüncelerime göre Mirsad daha bir sezon 10-15 dakika süre alsa bu takıma ciddi katkı sağlayabilirdi. Ciddi bir sakatlıktan çıkmasına rağmen, sakatlık dönüşü TOP 16'da oynadığı 5 maçta takıma verdiği ribaund katkısı ile TOP 16'nın ribaund kralı olmuştu. Sahada gösterdiği hırs, azim ve kazanma arzusuyla takım için kritik bir rol üstlenmişti. Açıkçası Mirsad'ın bu sezon basketbolu bırakması beni fazlasıyla üzer. Çünkü bizim jenerasyona basketbolu sevdiren isimlerin başında geliyor Mirsad Türkcan. Fakat basketbolu bırakma fikrine olumlu yaklaşırsa önerilen jübile teklifide bizde bir çığır açacak nitelikte. Özellikle 6 numaralı formasını emekliye ayırıp salona asmak Mirsad'a verilecek en büyük gurur ve mutluluk olacaktır. Mirsad bu gururu taşımayı fazlasıyla hak eden bir oyuncu. İyi bir Fenerbahçeli. Formayı emekliye ayırma fikri çok anlamlı. Mirsad'ın kabul etmesi durumunda yeni bir tarih yazılacak Türk Basketbolunda. Mirsad, bundan önce defalarca olduğu gibi yine bir ilki başaracak. 

Kaya konusuna gelecek olursak açıkçası bizde geçirdiği 2 sezon boyunca Efes Pilsen günlerinden çok uzakta bir görüntü çizdi. Oyunun savunma kısmında takıma katkı vermediğini söylersem Kaya'ya haksızlık etmiş olurum. Ama günümüz basketbolunda oyunu tek yönüyle oynayan oyuncularla da başarı ne yazıkki çok zor. Kaya hücumda kendi geliştirdiği çok enteresan bir atış stilini kullanıyor. Bunda pek başarılı olduğunu da söyleyemeyiz. Uzak mesafeden de şut yüzdesi oldukça düştü. Yani sadece savunmada sertlik kazandırmak için takımda tutulacaksa bence büyük b,r hata olur. Ama coach Pianigiani'nin sisteminde Kaya'ya da bir rol verilecekse ve bu rolün hakkını vereceğine inanılıyorsa o zaman söylenecek çok fazla şey yok. Hocanın kendi insiyatifinde olan birşeydir.
 
Engin Atsür ile daha önce görüşüldüğünün açıklanması oldukça sevindirici bir haber. Bu zamana kadar Engin konusunda hiçbir bilgi verilmemişti. Haliyle taraftarda Engin ile iplerin koptuğunu düşümeye başlamıştı. Engin yaşadığı sakatlıktan dolayı neredeyse 1,5 sezon oynama şansı bulamadı. Bu sezon takıma kazandırılan Barış Ermiş ile Engin'in takımda kalacak olması demek şu an ligimizdeki en iyi iki yerli oyun kurucunun Fenerbahçe bünyesinde bulunduğu anlamına gelecek. Alınacak yabancı bir guard ile de bu mevki de Fenerbahçe Ülker çok daha güçlü olacak. Ancak Engin daha fazla süre almak istediğini belirtmiş. Üst düzey üç oyun kurucunun olduğu bir takımda haliyle sürelerde belli bir dengede olacaktır. Engin belki o çok beklediği 20-25 dakikalık süreleri alamayacak ama kalması halinde kendisinin en verimli şekilde katkıda bulunması sağlanacak. Engin, karakterli ve düzgün bir sporcu. Fenerbahçe formasını da hakkıyla taşıyacaktır. Ama son karar Engin'in. Kalırsa iyi bir sezon geçireceğine yürekten inanıyorum.
 
Ertuğrul Erdoğan ise Fenerbahçe'nin emektar antrenörü. Bu zamana kadar Aydın Örs, Bogdan Tanjevic, Neven Spahija ve şimdi de Simone Pianigiani ile birlikte çalışacak.  Birlikte çalıştığı her coachtan hep birşeyler kaptığına inandığım bir isim. Tanjevic'in sağlık problemleri nedeniyle takımın başında olamadığı Efes final serisinde takımı şampiyonluğa taşımış bir isim. Kemal Dinçer'in de dediği gibi bizim için çok değerli. Ben ileride Fenerbahçe Ülker'de Baş Antrenörlük görevine getirileceğine yürekten inanıyorum. Bu sezonda takımı yeni sezona ilk o hazırlayacak. Pianigiani'nin yokluğunda onun yerine takımı idare edecek. İleride çok başarılı bir antrenör olacağına inandığım bir isim. Çünkü bu zamana kadar çok değerli coachların yanında staj yapma fırsatı buldu. Onların bilgi ve birikimlerinden fazlasıyla yararlandı. Bu da Ertuğrul hoca için en büyük şans olsa gerek.

26 Haziran 2012 Salı

Boston Celtics maçının biletleri satışa çıkıyor

Fenerbahçe Ülker-Boston Celtics maçının bilet fiyatları ile ilgili açıklama bugün yapıldı. Önce bir açıklamayı okuyalım:

Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımız 17 NBA şampiyonluğu bulunan Boston Celtics ile NBA Europe Live 2012 turu kapsamında 5 Ekim Cuma günü Ülker Sports Arena'da karşı karşıya gelecek.

Bu yıl altıncısı düzenlenen NBA Europe Live Tour ile NBA takımlarının Avrupa'da Euroleague'in başarılı takımları ile sezon öncesi hazırlık maçı oynama geleneği devam ediyor. Berlin ve Milano'nun da aralarında bulunduğu dört şehirde oynanacak NBA Europe Live 2012 turunun açılışı İstanbul'da gerçekleşecek. İstanbul'daki maç sonrasında Boston Celtics İtalya, Milano'ya giderek 7 Ekim'de Mediolanum Forum'da EA7 Emporio Armani'ye karşı oynayacak. 2011 NBA şampiyonu Dallas Mavericks ise 6 Ekim'de Berlin'deki O2 World'de Alba Berlin ile karşılaşacak. Dallas Mavericks'in ikinci maçının ayrıntıları ise ilerleyen günlerde açıklanacak.

Sezonluk kombine kartların geçerli olmayacağı maçın biletlerinin satış takvimi aşağıdaki gibi;

VIP kombine kart sahiplerine özel ön satış:  26 ve 27 Haziran (internet üzerinden)
Kombine kart sahiplerine özel ön satış: 28 Haziran- 1 Temmuz (Biletix satış noktalarından)
Genel satış: 2 Temmuz Pazartesi (internet üzerinden ve Biletix satış noktalarından)

Biletix üzerinden satılacak biletlerin fiyatları aşağıdaki gibi;
  • VIP Saha Kenarı 1. Sıra: 600 TL (Yemek Dahil)
  • VIP Saha Kenarı 2. Sıra: 500 TL (Yemek Dahil)
  • VIP 1.Kategori: 200 TL
  • 2.Kategori: 150 TL
  • 3.Kategori: 95 TL
  • 4.Kategori: 55 TL

Açıklama yukarıdaki gibi. Bu açıklamanın üstüne çok fazla konuşulacak şey var. Öncelikle kombine kartı olupta bu maçı -tekrardan- bi ton para vererek izleyecek olmak çok büyük bir haksızlık. Tamam bu maç çok özel bir maç olacak. Ama bu maç senin kendi salonunda oynanacak. Geçtiğimiz sezon 1,5 yıllık Avrupa'nın en pahalı  kombine kartını alan adam, o kadar parayı Aliağa'yı, Mersin'i, Antalya'yı izlemek için vermedi. Böyle büyük maçları, Euroleague takımlarını izlemek için verdi. Sen kendi taraftarına bu kombineleri satıp, git Antalya'yı izle salonda diyorsan bu işte bir terslik var demektir. Geçtiğimiz sezon 1,5 yıllık kombine alan adamın Boston maçını o salonda izlemesi en doğal HAKKIDIR!!! Ama nasılsa sırf Fenerbahçe taraftarı gelmeyecek o maça. Bu ülkede NBA'in ne kadar fazla takip edildiğini de biliyoruz. Tuttukları takım farklı olsa da sırf Boston'u izlemek için salona gelecek taraftarlarda olacak. Hazır fırsatını bulmuşken geçirelim fiyatlarıda kasamız dolsun anlayışı var kulüpte. Şimdi onlarda haklı ama. Bir koltuktan 600 TL ekstra kazanç sağlamak varken neden kombineliyi salona alıp o yeri işgal etsinler değil mi? Yazıklar olsun...

Gelelim fiyat politikasına. Tamam, eyvallah. NBA'in en popüler, en fazla şampiyonluğa sahip takımı gelecek bu salona. Peki bu maçı kim izleyecek? Tabiki de cebi dolu olan üst düzey kesim izleyecek. Taraftar olacak mı salonda? Tabiki de hayır. Seyirci neyimize yetmiyor bizim. Gelsinler alkış tutsunlar yeter. Zaten salonumuz dizaynıyla onu gerektirmiyor mu? Kendi ülke şartlarını göz önüne almadan, taraftara -müşteri- penceresiyle bakmaya devam ettiğiniz sürece bir arpa boyu yol alamayız. Bu bilet politikasını devam ettirenlere bir kez daha yazıklar olsun... Maçı izlemeye gideceklere de şimdiden iyi seyirler...

Mirsad: "İsmim Fenerbahçe ile özdeşleşti"


Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımızda, bu sezon sonu sözleşmesi biten Mirsad Türkcan'a Galatasaray'ın teklifte bulunulduğu iddia edilmişti. Ergin Ataman'ın başantrenörlüğe gelmesinin ardından, Efes ve Siena'da birlikte çalıştığı Mirsad'a teklifte bulunduğu belirtiliyordu. Basketfaul adlı internet sitesine konuşan Mirsad, kendisine gelen böyle bir teklif olduğunu doğruladı ancak kabul ettiği yönündeki haberleri ise yalanladı. Mirsad'ın konu ile ilgili yaptığı açıklamalar şöyle:

"Ergin Ataman ile Efes Pilsen'de ve Montepaschi Siena'da yıllarımız geçti. Benim için antrenörün de ötesinde bir insan, çok sevdiğim bir ağabeyim. Onunla birlikte yeniden çalışmak isteyebilirdim ama artık ismim Fenerbahçe ile özdeşleşti. Başka bir büyük takımda oynamak bize yakışmaz. Beni düşündüğü için kendisine çok teşekkür ederim ama benim açımdan doğru bir karar olmaz"

Mirsad, geçirmiş olduğu sakatlıklara karşın kendisinde en az bir yıl daha oynayacak gücü hissettiğini de belirterek; "Ancak tabii ki kararı Pianigiani verecek. Bana düşen de bu karara saygı duymak" dedi.

Türkcan, Fenerbahçe'den kendisine oyunculuk dışında bir görev önerilmesi durumundaki düşüncesiyle ilgili sorulan soruya da, "Ben Fenerbahçeliyim. 7 yılda 5 şampiyonluk kazandık. Taraftarla bütünleştim. Benle ilgili her karara uymakla zorunluyum. Oyna derler, oynarım. Oynama derler, oynamam. Şurda çalış derler, orada çalışırım. Bırak derler, bırakırım" diye yanıtladı.

Mirsad'ın kazanma azmi, hırsı, savaşçılığı ve sahadaki ağabeyliğini göz önüne alacak olursak en az bir sene daha takımımızda aktif basketbol oynamasını isterim. Mirsad'a benim bakış açım hep farklı olmuştur. Mirsad'ın "takımın ruhu" olduğuna inanıyorum. Sahada olduğu sürelerde en umutsuz anlarda umut ışığını yakan, takımı ve taraftarı ateşleyen ve galibiyete inandıran çok özel bir oyuncu. Aynı zamanda kendisininde ifade ettiği gibi iyi bir Fenerbahçeli. Benim naçizane düşüncem; Mirsad bu takımın ruhudur, bu ruh bu takımdan kopartılmamalıdır. Ama elbetteki son karar Pianigiani'nin olacak. Mirsad kadroda düşünülmeyecek bile olsa bu son açıklamasından anlayabileceğimiz üzere takım içinde kendisine verilecek her görevi yapmayada hazır. Bakalım ilerleyen günlerde nasıl bir karar verilecek. Hep birlikte bekleyip görelim...

25 Haziran 2012 Pazartesi

Şaka değil; Boston Celtics İstanbul'a geliyor

Euroleague ve NBA ortaklığında gerçekleştirilen ve NBA takımları ile Euroleague takımlarını sezon öncesi hazırlık maçlarında karşı karşıya getiren NBA Europe Live Tour organizasyonunda bu yılki duraklardan biri de İstanbul oldu. Bu yılın başında açılan Fenerbahçe Uluslararası Spor Kompleksi Ülker Sports Arena bu sezon bu turun başlangıç durağı olacak. Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımız, 5 Ekim 2012 Cuma günü, 17 kez ile NBA'in en fazla şampiyonluğa sahip takımı olan Boston Celtics ile bir hazırlık maçı yapacak. Şüphesiz, NBA standartlarına sahip bir salonda Ray Allen, Kevin Garnett, Paul Pierce ve Rajon Rondo gibi NBA'in süperstarlarına karşı Sarı-Lacivert çubuklunun mücadelesi hepimiz için büyük bir gurur ve mutluluk kaynağı olacak. NBA aşıkları içinde kaçırılmayacak bir fırsat bu. Organizasyon saha dışında taraftarlar için aktiviteler, basketbol geliştirme programları, oyuncularla tanışma fırsatı gibi birçok farklı etkinlik ve programla desteklenecek. Etkinlikler ve biletlerle ilgili açıklamada ilerleyen günlerde yapılacakmış.

Fenerbahçe Ülker, Boston Celtics ile yapacağı bu maç ile NBA takımlarıyla maç yapan ikinci Türk takımı olacak. Hatırlayacağınız üzere; Anadolu Efes (o zamanki ismiyle Efes Pilsen) 2006 yılında Amerika’ya gidip Denver Nuggets ve Golden State Warriors ile 2007 yılında ise İstanbul’a gelen Minnesota Timberwolves ile karşılaşmıştı. 2010 sezonunda oynanan Los Angeles Lakers - Regal Barcelona maçını Barcelona kazanarak tüm dünyada büyük ses getirmiş ve basketbolseverler keyifli bir maç seyretmişlerdi.

Fenerbahçe Ülker'in de Simone Pianigiani liderliğinde yeni kurulacak takımla, Boston Celtics karşısında iyi bir mücadele ortaya koyması ve izlemeye gelecek olan seyircilere keyifli saatler yaşatmaları en büyük dileğimiz. Fenerbahçe'nin büyüklüğüne yakışır bir organizasyon olacağı kesin. 5 Ekim için kimseye randevu vermeyin, çünkü; Ülker Sports Arena'da büyük bir basketbol şöleni yaşanacak.. Bizden söylemesi.. :)

24 Haziran 2012 Pazar

Benvenuto Pianigiani


Kötü geçen sezonun sona ermesinin hemen ardından Fenerbahçe Ülker'in Neven Spahija ile yollarını ayırdığının açıklanmasıyla birlikte yeni antrenör için birçok isim ortaya atıldı. Bu ortaya çıkan isimlerin hepsiyle de görüşüldü. İlk olarak Messina ismi ön plana çıkartıldı. Başarılı antrenör ile anlaşıldığı hatta menajeri aracılığıyla İstanbul'dan ev bile baktığı iddia edilmişti. Kariyeri büyük başarılarla dolu bu isim haliyle tüm taraftarlarda büyük bir heyecan yarattı. %99 gibi çok ciddi de bir "garanti" verilmişti. Ancak Messina konusunda beklenen olmadı. Kesin anlaşıldı denilen hoca ile anlaşma imzalanmadı. Messina CSKA'ya gitti. 

Messina'nın ardından Panathinaikos ile çok büyük başarılara imza atmış olan Avrupa Basketbolunun Efsane ismi Zeljko Obradovic ismi ön plana çıktı. Pana'dan ayrıldığını açıkladığı gibi Kemal Dinçer'in Atina'ya gittiği ve transferin gerçekleşmesi için Obradovic ile masaya oturduğu konuşulur olmuştu medyada. Obradovic'ten gelen ilk sinyaller olumluydu aslında. Tamam bu sefer olacak Fenerbahçe Ülker bombayı patlatacak deniliyordu ama Obradovic'te olmadı. İstediği maddi gerekçeler oldukça fazlaydı. Bu nedenle Obradovic ile de anlaşma sağlanamamıştı.

Obradovic ile birlikte ismi anılan diğer "kurt hoca" ise Ivkovic'ti. Olympiacos'ta tarihi bir sezon geçiren ve hem Yuınan Ligi'ni hemde Euroleague'i kazanan başarılı antrenör, Yunanistan'daki ekonomik kriz nedeniyle görevinden ayrıldığını açıkladı. Ancak bu kararını verirken başka bir kulüp takımı çalıştırmayacağını ve Sırp Milli Takımına yoğunlaşacağını açıkladı. Daha önce kendisiyle görüşülmesine rağmen böyle bir karar vermiş olması bu transferide ortadan kaldırdı.

Bu üç ismin dışında Maljkovic ve Tanjevic isimleride medyada yer almıştı ama bu iki ismede teklif götürülmemişti. Son olarakta Siena'da doğmuş, doğduğu şehrin takımında 10 sene yardımcı antrenör olarak görev yapmış ve 2006 yılından itibaren A Takımda Baş Antrenörlük görevine getirilmiş olan Avrupa Basketbolu'nun Mourinho'su olarak tabir edilen bir isim gündemimize geldi. Mourinho benzetmesini ben pek kabul etmesemde genç yaşı itibariyle yakaladığı başarılar göz önüne alınarak yapılmış bir benzetme olarak düşünüyorum. Siena'yı 6 sezonda üst üste 6 kez Lig Şampiyonu yapan, 5 Kez İtalya Süper Kupası'nı kazanan, 4 kez İtalya Kupasını müzesine götüren ve 2 kez de Siena'yı Euroleague'de Final Four'a taşıyan antrenör Simone Pianigiani Fenerbahçe Ülker ile anılmaya başlandı. Siena'nın Avrupa'daki kriz nedeniyle yeni yapılanma kararı alması üzerine Siena'dan ayrılacağını açıklayan tecrübeli antrenör ile Kemal Dinçer birçok kez görüşme yapmış ve her görüşmeden de olumlu izlenimlerle ayrılmış. 24 Haziran 2012 Pazar günü ise Siena'da doğup büyüyen, antrenörlük kariyerine bu şehrin takımında başlayan ve 16 sene bu takıma hizmet eden Pianigiani Fenerbahçe Ülker ile 2+1 yıllık sözleşme imzaladı. Bu Pianigiani'nin İtalya dışındaki ilk antrenörlük deneyimi olacağı için kendisi içinde özel bir durum.

Pianigiani, Avrupa Basketbolunun en başarılı genç antrenörlerinden biri. Aynı zamanda İtalya Milli Takımında da görev yapıyor. Pianigiani'nin takımının en büyük özelliği her zaman sistem takımı olması olmuştur. Kafasındaki oyun sistemine uyan karakterli oyuncuları alır. Bu sisteminin en belirgin özelliği ise istikrarlı olmasıdır. Kendi liginde 6 kez üst üste şampiyon olması, Euroleague'de her sezon en az son 8'e yükselmesi hiçbir seride pes etmemesi bu sisteminin en büyük özelliği. 2010/11 sezonu Euroleague'de oynanan Olympiacos serisinde ilk maçta 50 sayı fark yemelerine rağmen nasıl seriyi kazandıklarını hatırlayalım. Pianigiani'nin sisteminde asla pes etmek yok. Takıma bu karakteri çok iyi aşılayan bir coach. Fenerbahçe Ülker ile 2+1 yıllık sözleşme imzalaması da takımımızda kendisine gereken sürenin tanınacağının bir göstergesi. Yönetim ona bu süreyi tanırken taraftarda ona yardımcı olmalı. Desteğini asla çekmemeli. Ki Fenerbahçe taraftarının Pianigiani'ye istediklerini yapabilmesi için gereken zamanı tanıyacağına da inanıyorum. 

Bir çok kişi için Obradovic, Ivkovic isimleri anılırken Pianigiani'nin getirilmesi hayal kırıklığı yaratmış olabilir ama Pianigiani asla küçümsenecek bir coach değil. Avrupa Ligi'nde kendisini ispat etmiş, istikrarını sürdürmüş bir antrenör. Bu takımda büyük başarılara imza atabilecek donanımda ve kabiliyette olduğu da bir gerçek. İstediği kadroyu kurması halinde Fenerbahçe Ülker için daha güzel günler çok yakın olacak. Artık Pianigiani'de Büyük Fenerbahçe ailesinin bir parçası. Benvenuto Pianigiani...

*** Benvenuto: İtalyanca’da “Hoşgeldin” demek.

14 Haziran 2012 Perşembe

Bir hafta içinde yeni hocamız belli olacak


Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımızın Genel Koordinatörlüğüne getirilen Kemal Dinçer dün akşam Avrupa Basketbolunun saygın sitelerinden Eurohoops.net'e telefon bağlantısıyla açıklamalarda bulundu. Dinçer, yeni hoca arayışlarıyla ilgili çok önemli ilgiler verdi. Genel Koordinatörümüz Kemal Dinçer'in yapmış olduğu açıklamalar şöyle:

"Bizi Türkiye Lig'in de şampiyonluğa ve Euroleague'de Final Four'a taşıyacak bir antrenör arıyoruz. Son 10-15 gün içinde, Zeljko Obradovic, Dusan Ivkovic, Simone Pianigiani ve Ettore Messina ile görüştük. Biz bu isimlere düşüncelerimizi ve takımla ilgili planlarımızı anlattık.1 hafta içinde kararımızı vereceğiz. Son 6 yılda Türkiye Ligi'nde 4 kez şampiyonluk kazandık. 20 Milyon Euro bütçemiz, 20 Milyon taraftarımız, güçlü sponsorumuz ve kontrat altında iyi oyuncularımız var. Bizi hedeflerimize ulaştırmak için, organize etmek için iyi bir antrenöre ihtiyacımız var."

Konuşmasının sonunda bu sezonki Final Four'u da değerlendiren Dinçer; "Ülker ile birleştiğimizden bu yana Euroleague'de oynuyoruz ve bu bağlamda ulaşmak istediğimiz hedeflerimiz var. Ancak bu hedeflere bir türlü ulaşamadık. Bir ay önce İstanbul'da düzenlenen Final Four'da olamamamız bizim için hayal kırıklığı oldu." dedi.

Barış Ermiş'i kadromuza katarak ilk transferimizin gerçekleşmesinden sonra bugün de kulağımıza gelen iki tane transfer haberini sizlerle paylaşmak istiyorum. Fenerbahçe Ülker'in bir yerli bir de yabancı oyuncuyla transfer görüşmelerine başladığı söyleniyor. Yerli oyuncunun ismi uzun zamandır gündemimizde olan Mehmet Okur. Mehmet'in transferiyle ilgili menajeri vasıtasıyla iletişime geçildiği ve transfer görüşmelerinin başladığı söyleniyor. Yabancı oyuncu transferinde ise şu anda bir point guard ile görüşüyoruz. Bu isim Spartak Saint Petersburg'da forma giyen Patrick Beverley. 24 yaşındaki, Amerikalı oyun kurucu, geçtiğimiz sezon Eurocup'ta en iyi ilk beşe seçilmiş ve aynı zamanda Eurocup MVP'si olmuştu. 2009-10 sezonunda Yunan temsilcisi Olympiacos'ta da forma giyen Beverley, son iki sezondur Rusya'da Spartak Saint Petersburg forması giyiyor. Geçtiğimiz sezon Euro Cup'ta 16 maçta görev alan Beverley, 13.3 sayı, 4.1 ribaund ve 3.7 asist ortalamalarıyla mücadele etmişti. Bu sezon için Avrupa'nın gözde kulüplerinin de dikkatini çeken Beverley'i kadromuza katabilirsek çok büyük bir iş başaracağımızı söyleyebilirim. Hem yaşının genç olması hemde takımın başına geçecek tecrübeli bir hoca ile çok daha değerli bir oyuncuya dönüşecektir.

3 Haziran 2012 Pazar

Kemal Dinçer Avrupa turuna çıkıyor


Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımızda Genel Koordinatörlüğe getirilen Kemal Dinçer, dün verdiği ilk röportajının yanı sıra bugünde ilk demecini verdi. Kemal Dinçer, Basketfaul'e verdiği demeçte daha önce temas kurulan bazı coach adayları ile yüz yüze görüşmek üzere Avrupa turuna çıkacağını belirtti.

Yarın Avrupa'ya çıkacak olan ve daha önce iletişime geçilen coachlarla yüz yüze görüşecek olan Kemal Dinçer; "Coachların Fenerbahçe ile anlaşmaları durumunda düşüncelerinin neler olduğunu konuşacağım. Birçok coach ile ben göreve gelmeden temaslar kurulmuş. Ivkovic ile, Messina ile, Obradovic ile... Başkaları da var. Ben başlatılan bir işi hızlandırmaya çalışırken, kendilerinden bizim açımızdan çok önemli olan düşüncelerini, büyük bir hamle yapmak için projelerini soracağım.

Bizim ilk tercihimiz bir yıllık değil, iki yıllık sözleşme olacak. Göreve gelecek antrenörün, aynı zamanda ne Türkiye, ne de başka bir milli takım çalıştırmasını arzu etmiyoruz. Sadece Fenerbahçe'nin hedeflerine konsantre olmasını istiyoruz.

Bazı oyuncularla da temasımız var ancak hiçbir şekilde yeni coachun bilgisi dışında transfer yapmayacağız. Yerli ve yabancı önemli transferlerimiz olacak
" dedi.

Dinçer ilk yılın sonunda hedefe ulaşmak istediklerini de belirtti ve "Fenerbahçe için hedef Türkiye'de şampiyonluk, Euroleague'de Final Four'dan başka bir şey olmaz" diyerek sözlerini tamamladı.

Kemal Dinçer'in göreve geldiği daha ilk günlerde çalışmalara hemen başlaması ve yönetici profilinin yüksek olması açıkçası bizi mutlu eden gelişmeler. Bu hocalarla bire bir olarak görüşecek olması da kendisine verilen yetkileri bu sefer -tek yetkili- olarak kullanacağının habercisi olsa gerek. Bu demecinde dikkat edilmesi gereken en önemli noktanın transferleri yeni coachun istekleri doğrultusunda yağacaklarını belirtmesi. Hatırlayacağınız gibi Aydın Hoca göreve geldiğinde Neven Spahija ile çoktan anlaşılmış, imzalar atılmıştı. Aydın Hoca'ya coachla ilgili yorum yapma hakkı tanınmamıştı. Bu beni herşeyden çok daha mutlu eden bir gelişme oldu. Bu açıklamasından şubede kurulan yönetimin görev tanımlarına dışarıdan karışılmayacağını çıkartabiliriz. Ayrıca yaptığı açıklamalarda oldukça tutarlı ve net açıklamalar. Kemal Dinçer'in Fenerbahçe Ülker'e çok şeyler katacağının sinyallerini ilk günlerden vermeside gelecek için umut verici. Tekrardan yeni görevi hayırlı olsun.

Dinçer: Beklentileri karşılayacak bir takım yaratacağız


Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımızda Genel Koordinatörlük görevine getirilen Kemal Dinçer, Habertürk'ten Gökhan TÖRE'ye çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kemal Dinçer'in açıklamaları şu şekilde:

TRANSFERDE ANAYASAMIZ VAR’  
Transferde bizim anayasamız belli. Gerek antrenör gerekse oyuncu konusundaki tercihlerimizde bu anayasaya göre hareket edeceğiz. Fenerbahçe’nin büyüklüğüne yakışacak, Fenerbahçe’nin ağırlığını kaldırabilecek, beklentileri karşılayacak, kalitesi ve kariyeri tartışılmayacak isimlerle çalışacağız. Antrenör anlamında baktığımızda Avrupa’da bu tanımlara uyan 2-3 isim var.

‘GEREKİRSE EFES’LE ANLAŞIRIZ’ 
Zeljko Obradovic’in gündemde olup olmadığının sorulması üzerine; Evet Obradovic’i istiyoruz. Adaylarımızdan bir tanesi. Ancak CSKA Moskova, Barcelona ve Anadolu Efes’in de aynı ismin peşinde olduğunu biliyoruz. Sonuçta Avrupa’da bir ekonomik kriz söz konusu ve belli mali yükümlülüklerin altına girebilecek birkaç kulüp var. Bunlardan biri de Fenerbahçe Ülker. Ayrıca menajerlerin Anadolu Efes’le bizi karşı karşıya getirip fiyat artırma oyununa da gelmeye niyetimiz yok. Oradaki yetkililer de dostumuz. Gerekirse oturur, anlaşır, alternatifleri gözden geçiririz. Menajerlerin ekmeğine yağ sürmeyeceğiz. Coach konusunu önümüzdeki hafta içinde çözmek istiyoruz.

Euroleague’de 5 şampiyonluk
Zeljko Obradovic, Avrupa Basketbolunun efsane coachlarından biri. 1999 yılından bu yana Yunan temsilcisi Panathinaikos’u çalıştıran 52 yaşındaki Sırp coach, bu 13 yıl içinde 5 Euroleague, 11 Yunan Ligi şampiyonluğu yaşadı.


‘ALTYAPIDAN YILDIZ ÇIKARTMAK İSTİYORZ’
Benim buradaki hedeflerim yalnızca üst yapıyla sınırlı değil. Çok iyi bir altyapıya sahibiz ve adeta yetenek fışkırıyor. Bu yapıyı biraz daha büyütüp, işlevini artırıp A takıma yıldız veren bir hale getirmek istiyoruz.

‘FENERBAHÇE ÜLKER KAYBETSE DE ALKIŞLANACAK’
Bizim amaçlarımızın başında Fenerbahçelilik ruhuna hitap edecek bir takım oluşturmak yatıyor. Seyircinin izlediği zaman rahatsız olmadığı, kaybetse de mutlu olacağı, alkışlayacağı bir kadro izlettirmek amacımız. Çok güzel bir salon yapıldı. Beklentileri karşılayacak bir Fenerbahçe Ülker yaratacağız. Bu söylediklerim bayan takımımız için de geçerli.

NOT: Blogumuzda başlattığımız "Gündemimizde olan hangi coach'u takımın başında görmek istersiniz?" adlı anketi hazırladığımız gün, Obradovic'in Panathinaikos ile 2 yıllık sözleşme imzaladığı haberleri geldiği için kendisini anketimize koymamıştık.

2 Haziran 2012 Cumartesi

Şubede yeni yapılanma başladı


Fenerbahçe Basketbol Şubemizde, Aydın Örs'ün istifasıyla boşalan Genel Koordinatörlük koltuğuna Kemal Dinçer getirildi. Kulübümüzün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada "Altyapımızda başladığı basketbol kariyerinde uzun yıllar formamızı giyen Kemal Dinçer, Basketbol Şubesi Genel Koordinatörü olarak camiamızda görev almaya devam edecek. Büyük Fenerbahçe Ailesi’nin bir parçası Sayın Kemal Dinçer’e hoşgeldin diyor; başarılar diliyoruz." ifadelerine yer verildi.

Kemal Dinçer eski bir basketbolcudur. Fenerbahçe Basketbol Takımının efsane oyuncularından Altan Dinçer’in oğlu. Basketbola Fenerbahçe altyapısında başlamış ve uzun yıllar Fenerbahçe formasıyla mücadele etmiştir. 1991 yılında Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımımızın kazandığı ilk lig şampiyonluğunda da kadromuzda yer almıştır. Basketbolu; başladğı yerde yani Fenerbahçe'de bırakmıştır. 2001-03 yılları arasında Fenerbahçe Profesyonel Futbol A Takımımızda menajerlik görevini üstlenmiştir. Kemal Dinçer ayrıca TBF ve TFF'de de çeşitli kademelerde yönetici olarak görev yapmıştır.

Basketbol Şubemizde Aydın Hoca'nın yerine göreve getirilmesi belki akıllarda soru işaretleri oluşmasına neden olabilir. Aydın Örs kadar tecrübeli, deneyimli ve basketbolun teknik boyutunu iyi bilen biri olduğunu söyleyemeyiz ancak  yönetici vasfı açısından hiçte yadırganmayacak bir bilgi ve deneyime sahiptir. Fenerbahçe Basketbol Şubesine Aydın Örs'ten sonra idari anlamda görev yapabilecek belkide tek kişidir. Hem basketbolun içerisinden gelmesi hem de yönetici vasıflarının güçlü olması Kemal Dinçer'in günümüz şartlarında ne kadar doğru bir karar olduğunun göstergesidir. Benim en büyük temennim; Aydın Hoca'nın karşılaştığı muameleyle karşılaşmasın. Bu kez görev tanımına uyan tüm haklar -kısıtlanmadan- kendisine verilmiş olsun. Kemal Dinçer'e yeni görevinde başarılar diliyorum. İnşallah onun koordinatörlüğünde Fenerbahçe Basketbol Şubesi (özellikle Erkek Basketbol) hedeflenen başarılara  artık ulaşır.

Bu yeni yapılanma ile ilgili gelen birkaç bilgiyi de sizlerle paylaşmak istiyorum. Bildiğiniz gibi Fenerbahçe'de yeni yönetim kurulu seçilmesine rağmen henüz görev dağılımı yapılmadı. Yani şu anda Semih Özsoy vekaleten basketbol şubesinin sorunlarıyla ilgileniyor. Ancak şubede konuşulanlara göre Fenerbahçe Ülker (basketbol şubesinin tamamı değil) yeni yönetimde yer alan İsfendiyar Zülfikari’ye bağlanacak. Yani Fenerbahçe Ülker'den İsfendiyar Zülfikari doğrudan sorumlu olacak. Bunun ne zaman ve ne şekilde olacağı, İsfendiyar Zülfikari’nin görev tanımının ne olacağı henüz belirsiz. Bu konu netleşirse yine sizlere bilgilendirme yaparım. 

Son olarakta coach arayışlarına değinelim. Bildiğiniz üzere Messina ile daha önce çok büyük ölçüde anlaştığımız yazılmıştı. Bunu da buradan sizlerle paylaşmıştım. Ancak Messina'nın yüksek ücret talep etmesi bu anlaşmayı zora soktu diyebiliriz. En son Euroleague'e katılmaya hak kazanan takımlarla ilgili yazdığım yazının sonunda da bahsettiğim gibi Fenerbahçe Ülker'in yeni hocası bana göre Yunanistan'daki final serisinde karşılaşan iki coachtan biri olacak. Her ikisiyle de görüşmeler sürüyor. Hangisi gelir derseniz o konuda net bir yorum yapamam. Ama büyük olasılıkla yeni coach önümüzdeki hafta (Bu akşam Yunanistan ligi final serisi sonlanıyor) açıklanacak. Hocanın açıklanmasının hemen ardından ise transfer çalışmaları başlayacak. Yerli oyuncu transferiyle ilgili gelen ilk bilgiler Birkan Batuk'un gelecek sezon büyük ihtimalle formamızı giyeceği yönünde. Sözleşmesi biten oyuncularla ilgili son kararıda yeni coach kendisi verecek.